Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 136

Tema: Maloljetni roditelji

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Maloljetni roditelji

Dobar otac-trinaestogodišnjak?!

Možda već negdje postoji slična tema, ali, priznajem ( ), nisam pretraživala...
    Ako se može nešto konstruktivno reći na ovu temu, bit će mi drago, jer ja sam jednostavno ostala bez politički korektnog teksta...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa daj, napisi nesto, ne mora biti politicki korektno. Napisi svoj stav.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovo kao iz Hornbijevog romana...
    Mozda ce on zaista biti dobar otac. Stavise, sigurna sam da hoce. Ali....mislim da sa 13 godina ne trebas da se bavis roditeljstvom.

I zato....da, borimo se protiv pobacaja, ali prevencijom.

U UK je inace ogroman postotak maloljetnickih trudnoca...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

reči da sam zabrinuta je preblago

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ah, pa mislim da sam bila dosta jasna, (evo ti tvoj omiljeni ), ali osvrnut ću se samo na ovo:

"Nisam razmišljao kako ćemo uzdržavati dijete. Baš i ne dobivam neki džeparac, a otac mi ponekad da deset funti", dodao je. Njegov otac Dennis Patten kazao je kako dječak nije svjestan u što se upustio, ali kako silno želi biti predan i odgovoran otac pa je tako bio prvi koji je držao kćer u bolnici. Stalno je pored nje i nježno je ljubi i daje joj bočicu s mlijekom.
    Mislim, wtf?! (u dio o držanju bočice neću ulaziti ). Ali zar doista itko može misliti da dvanestogodišnji klinac koji se ne zaštiti prilikom seksa, jer naravno takvo što mu u njegovoj dvanaestogodišnjoj, hormonima udarenoj glavi ne pada na pamet (ma, mislim seks u 12. godini kao takav :shock: -znam da toga ima, da se razumijemo, ne živim ni ja pod staklenim zvonom), može "zbog silne želje da bude predan i odgovoran otac" to uistinu i biti?
    Nemam rješenje za situaciju, zato prizivam konstruktivnu raspravu/ideje/razmišljanja/štoveć...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo jednog primjera iz moje okoline.
    On je postao otac s 14 godina, majka je bila pola godine starija. Znači, nije imala ni 14 kad je zatrudnila.
    Dijete se rodilo, roditelji su ostali živjeti svaki kod svojih roditelja. Budući da su roditelji nastavili ići u školu, brigu o djetetu preuzele su bake - naizmjenično, kako je koja mogla.
    Znači - i za vrijeme kad su roditelji bili u školi, kad su doma učili... roditelji su relativno malo vremena provodili s djetetom u početku, ali su ostali u vezi.
    Oko 18. godine, dobili su još jedno dijete; sličan obrazac ponašanja.

Kad je drugo dijete navršilo otprilike dvije godine, odlučili su se vjenčati.

Razveli su se godinu kasnije.

Uopće ne želim izvlačiti zaključke, samo sam prenijela priču.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nisi nikad cula za naglo sazrijevanje? Opet se vracam na Hornbija. OK To je samo roman, ali morao je imati podlogu u real life.
    Uopste ne zelim osporavati njegovo pravo da pokusa biti dobar otac. Samo mi ga je zao jer je dijete i jer je njegovo djetinjstvo prestalo sa 13g.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a sta kada otac uđe u pubertet

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u skladu sa pričom o HPV-u

...

možda izmisle cjepivo za privremenu neplodnost, npr na 5 ili 10 godina

zašto imaju tako visok % maloljetničkih trudnoća?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

naši problemi (nedostatak ljubavi i sl.) se ne rješavaju dobivanjem djeteta. to važi i za odrasle, a kamo li neće za djecu. zdravo i normalno dijete, koje odrasta u zdravoj i normalnoj sredini, sa 12 godina ne razmišlja o tome da bi trebao imati dijete.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidjeh, i svaki put iz Velike Britanije. Iskreno toliko sam se šokirala jutros da nemam komentara.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pogle ovdje: http://www.google.ba/search?hl=bs&q=...regnancy&meta=

A uzroci? Neznanje, neznanje i neznanje...uz nesto liberalniji pristup seksu nego kod nas.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    naši problemi (nedostatak ljubavi i sl.) se ne rješavaju dobivanjem djeteta. to važi i za odrasle, a kamo li neće za djecu. zdravo i normalno dijete, koje odrasta u zdravoj i normalnoj sredini, sa 12 godina ne razmišlja o tome da bi trebao imati dijete.
    X i to veliki i pogotovo na "nedostatak ljubavi" mislim da je tu ključni problem...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dajte ljudi, moja kći ima 13, a ja sam sad trudna, još da i ona zatrudni, bilo bi veselja (no , šalu na stranu)
    kad gledam svoje dijete, koje još nema ni M, ne mogu si to predočiti,još se nije ljubila (to su tek 2 face iz razreda napravile) i nekako mislim da su to ekstremni slučajevi u ovako ranoj dobi, podjednako kao i oni "postala mama u 60.-oj"; ali isto tako, kao i Mcgrubi se pitam :kako u tako visokorazvijenim društvima ima toliko maloljetničkih trudnoća?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mislim da .... jaooo da je moje dijete tako (što ne isključujem mogućnost da neće jednog dana...) ne znam šta bi... stvarno!
    Mislim da bi se zabrinula i da bi i psihologa malo uključila, jer je to i za dijete i cijelu obitelj malo previše...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To je istina MC, ali djecak to nije u stanju tako racionalizovati niti on zna da zeli biti otac jer mu nedostaje ljubav...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    dajte ljudi, moja kći ima 13, a ja sam sad trudna, još da i ona zatrudni, bilo bi veselja (no , šalu na stranu)
    kad gledam svoje dijete, koje još nema ni M, ne mogu si to predočiti,još se nije ljubila (to su tek 2 face iz razreda napravile) i nekako mislim da su to ekstremni slučajevi u ovako ranoj dobi, podjednako kao i oni "postala mama u 60.-oj"; ali isto tako, kao i Mcgrubi se pitam :kako u tako visokorazvijenim društvima ima toliko maloljetničkih trudnoća?
    Nisu ekstremni slucajevi. Nego ih ima sve vise i dobna se granica sve vise spusta. Pogledaj statistike u UK.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    To je istina MC, ali djecak to nije u stanju tako racionalizovati niti on zna da zeli biti otac jer mu nedostaje ljubav...
    a sigurno nije ni želio postati otac

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

On može biti dobar otac, ali ne sada, kada ni sam još ne vlada tim pojmom i kada i sam još treba oca.
    Bit će bolje kad (ako) završi školu i zaposli se, do tada će dijete doživljavati jednako kao što bi sestru, pretpostavljam?
    Pa tko uopće od njega i očekuje nešto?
    Ja ne. Ni sada, niti bih kasnije.
    Čak nikada više ne mora poželjeti skrbiti o djetetu, što se mene tiče.
    Neka to bude moj ceh za pitanje gdje sam bila kada me moje dijete trebalo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moglo bi biti da samo želi upotpuniti emocionalnu rupu, ali ne zna zašto ju ima... :/

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jaooo..ne znam ni što da mislim
    jaooo

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    On može biti dobar otac, ali ne sada, kada ni sam još ne vlada tim pojmom i kada i sam još treba oca.
    Bit će bolje kad (ako) završi školu i zaposli se, do tada će dijete doživljavati jednako kao što bi sestru, pretpostavljam?
    E da...to je odgovor na pitanje sta bih ja da mi se desi....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    E da...to je odgovor na pitanje sta bih ja da mi se desi....
    x

mislim da jest njihov problem nekomunikacija ... pa zar nisu englezi poznati kao hladan narod?
    jest predrasuda, ali ej i na nečemu nastala

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cuj, ja sam betonski sigurna da kod nas (i vas) statistike izgledaju bolje samo zahvaljujuci naslijedjenom i tranzicijskom konzervativizmu. Da je do znanja i komunikacije.....puno bi "nas" bilo baka mladjih od Jeniffer Aniston

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    X i to veliki i pogotovo na "nedostatak ljubavi" mislim da je tu ključni problem...
    XXX

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam mislila da se dječaci tog uzrasta igraju sa autićima i kauboja i indijanaca ili ko je već popularan danas... Ajme meni :shock:

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

gledala sam dvije emisije na ovu temu, jedna iz hr a druga iz vb, i u manje više svim slučajevima bake i dide preuzmu roditeljsku ulogu. zanimljivo bi bilo vidjeti takav jedan slučaj 25 godina kasnije.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo i mene opet...
    A kako zamišljate daljnji odnos oca s bebom? Čini mi se da je samo AM rekla nešto o tome, mene je prvenstveno to zaintrigiralo, a i kako će se riješiti "tehnički" detalji i hoće li na kraju za dijete skrbiti djedovi i bake i de facto preuzeti roditeljsku ulogu?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joe, telepatska sestro

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

to se u našim godinama zove kravopatija

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa i majka ima samo 15g, a ona je ipak mislim prosla puno vise i od nje se vise i ocekuje nego od oca.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam...

ja imam dvije kćeri. i više puta sam se pitala šta bih napravila kad bi do toga došlo. a nadam se da neće. mislim, sve ću napraviti da im i predobro to objasnim i zaštitu i bolesti i sve. a što ako ipak....

mislim, sa 18, ajde de, nekako... vjerojatno bih ja preuzela ogromnu ulogu oko tog djeteta. ali 14,15 ili 16, ne znam.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    to se u našim godinama zove kravopatija
    A koje su to "naše godine"?

Deaedi, u pravu si, ja sam ovdje naglasila ulogu oca jer ima 13 godina, a mama i sama ima svega 15, međutim (evo, uskočila mi boa u međuvremenu) čini mi se da se ni od nje ne može ništa očekivati, tj.-ne previše, pa to je još dijete! Ja sam si bila jako pametna i super odgovorna u toj dobi (a u usporedbi s nekima sam to stvarno i bila), ali mislim da bi me ovako nešto bilo sabilo sa zemljom...

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Valjda će se naći netko normalan da se brine o djetetu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je uopće strašna spoznaja da djeca u tim godinama stupaju u intimne odnose! STRAŠNO!
    A u to kakav će on biti tata uopće ne želim ulaziti! :/

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    a mama i sama ima svega 15...
    ja sam se prvi puta poljubila sa 15

a ovo mi je strašno :shock:

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Meni je uopće strašna spoznaja da djeca u tim godinama stupaju u intimne odnose! STRAŠNO!
    A u to kakav će on biti tata uopće ne želim ulaziti! :/
    X

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa emocionalne rupe vjerojatno nastanu tako sto mama ode radit odma poslije poroda...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Pa emocionalne rupe vjerojatno nastanu tako sto mama ode radit odma poslije poroda...
    da, mislim da je to jedini način. :ironičnismajlić:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim, od toga krene. Pa onda ide dalje totalni raspad obitelji koja bi trebala biti temelj tom djetetu, a nije, i tako dalje. Bas me zanima kako bi se ovaj topic uklopio u onaj o ranom povretku na posao. Ili djecje emocionalne rupe nemaju veze s familijom, nego s institucijom kojoj su ta djeca bila prepustena? U Britaniji konkretno, od 4,5 godina starosti pa nadalje skola, a moze i prije u vrtic...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj boa prvotno napisa
    ne znam...

mislim, sa 18, ajde de, nekako... vjerojatno bih ja preuzela ogromnu ulogu oko tog djeteta. ali 14,15 ili 16, ne znam.
    a zašto bi, pobogu, preuzela brigu o djetetu svoje 18 godišnje kćeri, a ne bi kad ona ima 14,15,16?

sa 18 godina je , u većini slučajeva, to osoba sa završenom srednjom školom koja bi trebala bit u stanju brinut za sebe i za dijete. to je punoljetna osoba o kojoj ti nisi više dužna skrbit(po zakonu)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim, od toga krene. Pa onda ide dalje totalni raspad obitelji koja bi trebala biti temelj tom djetetu, a nije, i tako dalje. Bas me zanima kako bi se ovaj topic uklopio u onaj o ranom povretku na posao. Ili djecje emocionalne rupe nemaju veze s familijom, nego s institucijom kojoj su ta djeca bila prepustena? U Britaniji konkretno, od 4,5 godina starosti pa nadalje skola, a moze i prije u vrtic...
    Mislim da je veci % maloljetnickih trudnoca u obiteljima sa vise djece, i to u u ruralnim sredinama, gdje su zene (majke) obicno kucanice.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joj Deaedi, nemoj potezati vraga za rep

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

grozno, i takvo ce dijete sigurno imati emocionalne traume.

brigu oko djeteta ce preuzeti bake i djedovi, mislim sto moze uciniti 13 god djecak?! zalosno...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Mislim da je veci % maloljetnickih trudnoca u obiteljima sa vise djece, i to u u ruralnim sredinama, gdje su zene (majke) obicno kucanice.
    to sam i ja mislila reći.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Joj Deaedi, nemoj potezati vraga za rep
    Bas trazim link na taj clanak koji sam dosta davno citala, ali stvarno je to statisticki tako.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    Citiraj boa prvotno napisa
    a zašto bi, pobogu, preuzela brigu o djetetu svoje 18 godišnje kćeri, a ne bi kad ona ima 14,15,16?
    Mislim da si krivo skužila bou. Ako se ne varam, htjela je reći da joj je trudnoća osamnaestogodišnjakinje "prihvatljivija" (razumljivija ili kako god) od trudnoće petnaestogodišnjakinje.
    Ili sam ja ja krivo skužila.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cry-out

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa

brigu oko djeteta ce preuzeti bake i djedovi, mislim sto moze uciniti 13 god djecak?! zalosno...
    ne mora značiti
    uvjek postoji bar mala nada
    odgojiti će ga djed i baka

moju poznanicu je odgojila baka, njeni su morali ići van države raditi
    njoj je baka bila "mama"
    nije u pitanju maloljetnička trudnoća

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa

Da, ali koji bake i djedovi?! Isti ovi koji su odgojili njegove roditelje, a alžem se s MC kad kaže:

zdravo i normalno dijete, koje odrasta u zdravoj i normalnoj sredini, sa 12 godina ne razmišlja o tome da bi trebao imati dijete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •