Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 136 od 136

Tema: Maloljetni roditelji

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad se to dogodi, ne pomaže zgražanje i negodovanje.
    Vjerujem da kad se dijete rodi, sve ide nekim svojim automatizmom - bake i djedovi preuzmu brigu itd. što se uostalom često događa i kad su roditelji odrasli zaposleni ljudi. Prve tri-četiri godine djetetu treba nježnost i ljubav, a ne punoljetnost roditelja... Mene jedino brine kako se tako mladi roditelji mogu zaštiti od osuđivanja okoline, stigmatiziranosti... Njima treba ostati pravo na privatnost, nastavak školovanja. Skrbnici njihovog djeteta postaju djedovi i bake, ali time oni ne smiju izgubiti pravo da budu roditelji.
    Evo, samo to me brine u cijeloj stvari: kako su zaštićena prava maloljetnih roditelja. Sva njihova prava, i dječja i roditeljska.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i moji roditelji su bili sokirani i zabrinuti, to je normalno. selo je negodovalo, zgrazalo se ali bas me briga. ni moje roditelje nije bilo briga za to, njihova podrska mi je puno znacila. i ja sam kako baby boys bila oslobodjena mature i na maturalnoj veceri ponosno pokazivala svoj trbuh! kome smeta nek ne gleda!! i mislim da moja djeca nisu za nista bila zakinuta jer su mama i tata mladji od prosjeka, dapace

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

slično, a bliže nama...

Očito imam neke senzore za ovakve priče....

[/quote]

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    i moji roditelji su bili sokirani i zabrinuti, to je normalno. selo je negodovalo, zgrazalo se ali bas me briga. ni moje roditelje nije bilo briga za to, njihova podrska mi je puno znacila. i ja sam kako baby boys bila oslobodjena mature i na maturalnoj veceri ponosno pokazivala svoj trbuh! kome smeta nek ne gleda!! i mislim da moja djeca nisu za nista bila zakinuta jer su mama i tata mladji od prosjeka, dapace
    [/b]x

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ajme čušpajza

malena beba (napisa):
    na maturalnoj veceri ponosno pokazivala svoj trbuh! kome smeta nek ne gleda!! i mislim da moja djeca nisu za nista bila zakinuta jer su mama i tata mladji od prosjeka, dapace

x

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma da, a i onaj quote na kraju mog prethodnog posta je trebala biti kvotirana malena beba kojoj sam htjela poslati , kao i tebi babyboys

beberonka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Izasli novi intervjui sa "decom"demanti da nije spavala sa tih 8 i spominju oboje LJUBAVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV ja im vjerujem i navijam da uspiju makar par godina :D

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

http://www.24sata.hr/news/clanak/pos...e_id=main_page

E sad stvarno ne znam što bih rekla, jedino primjećujem da je opet Velika Britanija u pitanju, uzor među razvijenim zemljama razvoja. I sad što god mi mislili o tome to su djeca.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U selu odakle sam pre desetak godina prisustvovala sam romskoj svadbi dva maloletna deteta. Ona je tad imala 11 godina, on 13. Mladoženja je pre torte igrao fudbal iza šatre a onda je oko 22h zaspao za stolom naslonjen na svoju suprugu.

Među romima je uobičajeno ovako rano venčavanje. ne bih to puno osuđivala da nisam godinu dana kasnije čula da su se dotični mladenci razveli jer ona nije ostala u drugom stanju. Udali su je kad je imala 13 godina za 15-ogodišnjeg suseda iz siromašne porodice jer je ipak rasputenica i nije mogla puno birati.

Moram naglasiti da je ova porodica bila prilično dobrostojeća - živeli su i radili u Austriji, po onome što imaju u Srbiji vidim da dobro zarađuju. Poštenjačine su i divni ljudi generalno, čak je otac porodice prilično obrazovan ali eto, običaj je običaj, i tu decu niko ništa ne pita :/

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo ih jos.

Bozesacuvaj sto ja citam na poslu... :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

to je romkinja, one inače rađaju rano....
    ok, u zadnje vrijeme sve manje ali ipak,
    one su u prosjeku s 35godina stare žene...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zar zakon ne vrijedi za sve nađe državljanje
    nije li sex sa djetetom od 13 godina automatski silovanje?
    zar ne bi trebalo kazniti "tatu"?
    boli me đon za tradiciju, neke tradicije su štetne, ova bi bila jedna od njih
    a možda se neće zakon primjeniti jer su oni romi, cigani.. drugorazredni građani, pa ih zakon ne treba štitit ?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nisam mislila da ih zakon nemora štititi!
    nego ih neće štititi upravo zbog toga šta je romkinja,
    jer oni tako žive, a te curice ionako nemogu birati...
    kad sam bila u bolnici samnom je u sobi bila jedna romkinja,
    dvadeset i dvije godine, završila srednju, pa se udala s 21 i bila trudna, veli da sreća šta dolazi iz sređene obitelji pa se mogla školovati i imati pravo izbora,
    dok druge nemaju te sreće pa ih roditelji "prodaju" s 12g,
    žalosno je ali istinito...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa
    ...
    znam
    ovo su bila retorička pitanja
    nervira me diskriminacija po bilo kojoj osnovi i štetne tradicije

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ...
    znam
    ovo su bila retorička pitanja
    nervira me diskriminacija po bilo kojoj osnovi i štetne tradicije
    Tradicija je i dati špeka djetetu da glođe radi zuba pa sam ju prekinula....

Živcirame to zlostavljanje pod krinkom tradicije
    Silovanje je silovanje pa makar se silovalo već stoljećima

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ipak su priveli šesnaestogodišnjeg oca blizanki...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

"Teoretski maloljetni otac mogao bi dobiti kaznenu prijavu, a raspon propisane kazne jest od tri do 12 godina zatvora. Međutim, Hrustićevi vjeruju kako neće biti nikakvih problema ni sankcija. " - jutarnji.hr

i, sto vi mislite, jel bi oca zaista trebalo kazniti? i hoce li biti kaznjen?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    "Teoretski maloljetni otac mogao bi dobiti kaznenu prijavu, a raspon propisane kazne jest od tri do 12 godina zatvora. Međutim, Hrustićevi vjeruju kako neće biti nikakvih problema ni sankcija. " - jutarnji.hr

i, sto vi mislite, jel bi oca zaista trebalo kazniti? i hoce li biti kaznjen?
    Iskreno...blage veze namam....

Ponukana 3. slikom teksta gdje piše da je najmlađa majka na svijetu bila 5-godišnjakinja malo sam potražila po netu i našla http://youngest_mother.tripod.com/

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Eh...
    Preteško pitanje... Mislim da neće biti kažnjen, upravo iz razloga koji su ovdje već navedeni, a k tome bi kažnjavanje u ovom slučaju predstavljalo pokazni primjer, kojeg mislim ne bi bilo lako slijediti, a iskreno, mislim da nadležne službe niti ne bi imale volje za tim.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa ja mislim da bi i roditelje trebalo sankcionirati (samo pitanje kako..)
    mislim ; "oni su jednostavno presretni šta im je 13-godišnja kći rodila unuke...." :/ :shock:
    inače, oni su vjenčani, kolko sam ja uspjla pročiati...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

imam 24 godine, prvo dijete sam rodila s 22, drugo prije 20 dana. za mene su rekli da sam premlada, jučer sam sam ostala šokirana kada sam teletexu pročitala da je curica 13 god rodila blizanke. gdje ide taj svijet, ja sa 13 god nisam znala što su dečki a kamoli da sam trudna.

kada sam ležala u bolnici u prvoj trudnoći samnom je bila cura, napola romkinja, niti 15 god, ostala sam šokirana kada mi je rekla da se trudnoća nije dogodila, nego da su to željeli. a ni osnovnu nije završila, već ju je napustila.

prije koji mjesec išla sam sa sinom vaditi krv, i vidjela dvije cure - jedna može imati 13, jedna 15, obadvije trudne. stvarno neznam šta ta djeca misle.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pzulic prvotno napisa
    ...stvarno neznam šta ta djeca misle.
    Daj se vrati malo i pročitaj cijelu raspravu.

Umjesto te djece koju ti spominješ misle njihovi roditelji

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a jel bi zakon stitio da se takva situacija dogodila obicnoj zagrepcanki, npr. a ne romkinji? i jel bi onda otac tog djeteta ipak kazneno odgovarao?

i da, daisy may, oni su vjencani, svi su odusevljeni... :?

e, i nije mi jasno, ok, priveli su oca tog djeteta zbog spolnog odnosa s maloljetnicom, ali i on je maloljetnik (16g), pa zasto nisu priveli njihove roditelje? mislim, ti nasi zakoni su toliko nedoreceni i toliko manjkavi, da nije ni cudo sto ovakve i slicne situacije proalze samo s dobrom medijskom pricom, bez ikakvih sankcija

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a jel bi zakon stitio da se takva situacija dogodila obicnoj zagrepcanki, npr. a ne romkinji? i jel bi onda otac tog djeteta ipak kazneno odgovarao?

i da, daisy may, oni su vjencani, svi su odusevljeni... :?

e, i nije mi jasno, ok, priveli su oca tog djeteta zbog spolnog odnosa s maloljetnicom, ali i on je maloljetnik (16g), pa zasto nisu priveli njihove roditelje? mislim, ti nasi zakoni su toliko nedoreceni i toliko manjkavi, da nije ni cudo sto ovakve i slicne situacije proalze samo s dobrom medijskom pricom, bez ikakvih sankcija

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sad će mali najvjerojatnije u popravni dom, i to neće ništa riješit...

dat mu posla pa nek radi i brine se za tu svoju ženu i djecu....!!!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    zar zakon ne vrijedi za sve nađe državljanje
    nije li sex sa djetetom od 13 godina automatski silovanje?
    zar ne bi trebalo kazniti "tatu"?
    boli me đon za tradiciju, neke tradicije su štetne, ova bi bila jedna od njih
    a možda se neće zakon primjeniti jer su oni romi, cigani.. drugorazredni građani, pa ih zakon ne treba štitit ?
    sve ovo tvoje stoji, ali u cijeloj ovoj priči (i svim drugim romskim pričama o udajama i trudnoćama) ide se onom: običaji su stariji od zakona

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ona je dijete, a on maloljetnik i to stariji maloljetnik, različiti su zakoni o stupanju u seksualne odnose u tim kategorijama.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zato se zakon mora provoditi, tako će običaj biti ukinut, poništen

običaj da se samo krvlju da sprati sramota (ubojstvo iz časti) spada pod zakon ne iznad

kazniti treba njihove roditelje, a ne djecu

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja potpisujem Mgrubi u cijelosti!

I meni je jadno da se kažnjava maloljetnika- koji je vjerojatno isto tako kao i curica bio prisiljen na taj brak. Treba početi kažnjavati roditelje pa biste vidjeli kako bi se s vremenom promjenila tradicija!

MM-a rođaci žive na Žitnjaku (gdje je i romsko naselje) i kažu da se 99% romskih maloljetničkih trudnoća sakrije...tj. piše se dijete na baku i djeda, a ne na prave roditelje. Žalosno je to, koliko god da je tradicija!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a kod nas u Međimurju kolko ih tek ima,
    svakim danom sve više...
    jedino ne razumijem zašto se sad toliko piše baš o tom slučaju,
    jer ja sam osobno bila svjedok kad je u rađala romkinja u našoj bolnici,
    isto curica od 13/14 godina,
    (bila sam na ctg-u u sobi pokraj) mislim strašno je bilo za čuti šta je sve dijete vikalo, ona mislim do samog porodđaja nije bila ni svjesna kaj se s njom događa, ili možda je.. :/ )
    pa se ništa nije pisalo....

a da bi trebalo kazniti roditelje, trebalo bi...
    ali problem je šta su i ti njihovi roditelji tako bili ajmo reć prisiljeni na tako rano roditeljstvo, pa za drugo ni neznaju, velika većina njih....

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da. ali negdje se mora početi.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja kažem

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Žalosno! Jadna djeca- sve troje njih!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nije mi jasan ovaj dio gdje je nesudjeni otac bio shrvan saznanjem da zapravo nije tata?! pa mi smo vec pred par tjedana znali da je mama spavala s nekoliko njih (mislim da se spominjao cak broj 13, al nisam sigurna), a ako se kod nas to spominjalo, ne vjerujem da on nije za to cuo.
    ma, meni se sve to cini kao dobar marketinski trik da se zarade novci od prodaje price medijima, slika...ok, mozda je nesudjeni otac (zbog svoje mladosti, zbunjenosti...) bio prevaren od strane curinih roditelja (jer su oni inzistirali da taj 13-godisnjak bude otac), ali valjda ima roditelje koji ga u takvim situacijama kojima nije dorasao mogu izvuci.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma čitala sam da je taj mali čuo da je ona spavala i s drugima,
    al je rekao da ne vjeruje u te priče,
    i da je on otac djeteta,
    ali ako i nije on će se o njemu brinuti..

da, baš... 8)

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •