-
kako priopćiti kćerki iz 1-og braka da će dobiti polusestru?
Drage moje, nadam se da sam na pravom mjestu,ako ne neka me moderatorice premjeste.
Naime, radi se o prijatelju moga muža koji pokušava način da priopći kćerkici iz prvog braka da će dobiti seku.
Situacija je sljedeća: on se rastavio od njene mame prije nekih godinu dana ali je stvarno izvrstan otac, apsolutno i svakodnevno uključen u život i odgoj svoje curice, u međuvremenu je upoznao drugu ženskicu u koju se zaljubio (koja također ima iz prvog braka svoju curicu), ona je sada trudna i čekaju curicu, nisu se još vjenčali (ne znam jel planiraju, nije ni bitno).
E sad on bi htio nekako reći svojoj kćerkici za njenu poluseku koja će se roditi u lipnju, ali ne zna kako, jel ima netko od vas neki savjet kako bi ona to najlakše prihvatila.
Ima li neka slikovnica ili ...? inače kćerkica iz prvog braka sada ima mislim 5 god zato sam i stavila ovdje na ovu dobnu skupinu. Hvala.
-
nije bas sve kristalno jasno iz tvog posta
npr. meni uopce nije jasno jel to dijete zna da tata ima drugu zenu/partnericu/curu (nije bitno kak cemo je zvat)
poznaje li to dijete tu zenu s kojom je njen tata?
druzi li se s njom?
ako zna i poznaje je, ako se druze onda nista... ljepo nek je posjednu i kazu joj - draga, imamo super vijest - dobices uskoro bracu ili seku
pa nek vide kak ce reagirat - to nikad ne mozes predvidjet
ako dijete ne zna za drugu zenu, onda hebiga, nije fer prema maloj sto joj nije rekao
trebao je prije misliti na to
u tom slucaju ne bi mu bila u kozi
i vazno je i u kavom su odnosima on i njegova bivsa zena
ak su si oke i ak je njoj oke sto on ima drugu i sto ce imati dijete s njom bit ce mu puno lakse
ako je sve to bola kompolicirano, onda hbga
zivot je grub i ne znam kaj da ti velim osim ---> trebaju se svi skupa potrudit da ne bude komplicirano
-
joooj sve si mislim kaj da ti napišem, super da je uletila pametna muki
ja sam bila u takvoj situaciji, ali mala me dobro poznavala, i kad smo joj rekli, počela se kleberiti, jadna je mislila da ju zezamo... mislim da joj nije bilo svejedno, treba tu biti jako pažljiv i ne zamjeriti sve moguće reakcije. ispravnim stavom je moguće utjecati na ono najvažnije, a to je da se sestre kasnije vole i da si budu bliske.
-
Mukice, e to ti ne znam jel malena zna za tu drugu jer krili svoju vezu dosta dugo općenito od svih (kolege su s posla), za bivšu znam da su u dobrim odnosima ali ne znam ni je li ona zna da joj ex-husband ima drugu, provjerit ću s njim pa vam javim. On me zamolio da vas pitam za savjet na ovdje na Rodama jer zna da visim tu na forumu.
U svakom slučaju hvala.
-
Evo saznala sam: kćerkica i njegova nova draga se poznaju, ali malena ne zna da su zajedno, ne zna da se priprema zajednicko stanovanje. Fakat su ga iskomplicirali.
Molim savjete.
Joe, tvoje osobno iskustvo bi mi bilo dragocjeno s obzirom na nastalu situaciju.
-
Možda treba iskoristiti duljinu trudnoće.. sad samo razjasniti trenutno stanje.. tata ima partnericu/ženu/curu/... i živi s njom...
Za par mjeseci kad se to provari (a trbuh još ne naraste jako).. reći i drugu dobru vijest... Klincima vrijeme ionako prolazi značajno sporije pa nije hića.
-
Hvala Jasna ne znam koliko se sad trbuh vidi al bojim se da će se za mjesec-dva trbuh itekako vidjeti jer joj je termin u 6. mj.
-
Mislim da iskrenim razgovorm s djetetom ne mogu fulati.
I mislim da je važno naglašavati da je vole i da će dolazak nove bebe na svijet značiti još više ljubavi u njihovim životima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma