:D
cure, sjajne ste!
:D
cure, sjajne ste!
prekrasna gesta...
ja se nje ne sjećam iz rodilišta, al bio je Uksrs pa je možda bila slobodna taj vikend...
i ja baš ne zalazim više na rodilišta i sad mi žao...inače bi sudjelovala u akciji![]()
Klanjam se sestri Zili,
ja sam još jedna zahvalna mama kojoj je pomogla da uspješno krene dojenje blizanaca, a nije bilo lako, meni su se dojke preko noci povecale za dva broja i mlijeko nije nikako moglo van, od silne količine sve se zaštopalo! Dobila sam mastistis i visoku temperaturu. Nisam ni počela stvarno dojit a već su mi rekli da poslje toga više ni neću dojit.
Ta nevjerovatna žena ušla je u sobu, rekla; mama,legnite, tražila od cura u sobi ručnik, mislila sam da joj treba da zaštiti sebe od mlijeka, a taj ručnik je bio za mene, prebacila mi ga je preko glave s rječima da ne gledate, manje ce bolit i krenula lomiti kvrge na grudima, ja sam toliko vrištala,da su iz drugih soba dolazile rodilje gledat šta se dešava, a bolilo je ko da rađam. Kad je završila i maknula ručnik s moga lica bila je sva mokra i zašpricana od mlijeka, kao i cijela uniforma.
Ona tome nije pridavala pažnju, samo me posavjetovala kako da sad održavam dojenje i grudi i uredno me obilazila danima i provjeravala grudi i poticala na dojenje, tada smo naučili i istovremeno dojiti.
Isto tako se zahvaljujem i drugim sestrama od bebica koje su me obilazile i masirale dojke i izdajale i to po dvije u dvije smjene kad je bilo gusto.
Zahvaljujući njihovom entuzijazmu i podršci na samom početku mi smo se hranili još puno, puno mjeseci nakon.
Za par dana ću i ja put Vinogradske, jedva čekam da upoznam tu čarobnu ženu.![]()
Ajme kako mi je žao da nisam ovo vidjela ranije![]()
Zila![]()
![]()
![]()
samo da se javim i meni je Zila bilai još nešto,ona jaaaako voli sve klince,tim više što sama nikad nije imala djece...
![]()
Žena je legenda,anđeo na zemlji za mame koje su se kao i ja patile sa dojenjm i da nije bilo sestre Zile dojke bi mi se upalile.u neko gluho doba noći jako su mi dojke otekle i ona me je odvela tamo kod tuševa i izmasirala ih.Kolostruma je bilo po cijelom wc![]()
![]()
![]()
tek sada ovo vidim
sestri zili![]()
toplo je se sjećam od prije 5 godina
Tek sad sam ovo vidjela. Zila je stvarnood sestre. To se zove ljubav prema poslu, prema rodiljama i prema bebama. To se zove ljubav prema dojenju!
Puno hvala sestra Zila![]()
I ja sam imala čast upoznati Zilu..moja mala L nikako nije htjela sisati, a zila se trudila i trudila i trudila..na kraju ipak nismo uspjeli pa sam se izdajala jako dugo da mala ipak pije moje mlijeko, ali Zilu pamtim po ljubavi i trudu koji ulaže u svoj posao i rad sa bebicama i mamama. Sve najbolje Zili u Novoj Godini!!