Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Tzatziki umak

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno Tzatziki umak

    ..kupila jučer u LIdla i oduševila se..

    Jela sam ga s friganim lignjama..


    Probiotički jogurt
    svježi krastavac
    kopar
    luk češnjak


    izvrsno

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    A zasto nisi napravila umak sa svjezim sastojcima, piece of cake

  3. #3
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Je li to tartar ili?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    jogurt (grčki, čvršći od čvrstog ili običan ocijeđen preko noći) i ribani svježi krastavac + brdo začina.

    Jako fino. pogotovo ljeti uz roštilj.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    mi to zovemo satrica, nisam ni znala da ga možemo fensi-šmensi preoblikovati

    ali ga jedemo u velikim količinama, više kao prilog ili salatu, nego kao umak

  7. #7
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,204

    Početno

    Obratite samo pažnju da krastavce nakon ribanja dobro ocijedite
    Ja dodam i žlicu maslinova ulja
    Ne stavljam luk ali zato tonu kopra

  8. #8
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,204

    Početno

    I da - i nama je prilog, posebno uz roštilj ili bilo kako spremljeno meso

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa
    A zasto nisi napravila umak sa svjezim sastojcima, piece of cake

    A božedragi, zato jer nisam imala pojma šta kupujem ni kakav je ukus..sad sam pametnija...jel ..hm

  10. #10
    Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    uz more
    Postovi
    784

    Početno

    Jednom sam to jela i odu[evila se.
    Molim one koji imaju isprobano dobar recept da ga podjele s nama/

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Ali ni uz šta ne paše tako savršeno kao uz pečene mlade krompiriće!
    :smajlićkojislini:

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Ja pravim tako što naribam krastavac ili ga isečem na jako tanke ploške, posolim i ostavim da pusti vodu. Paziti da se ne presoli.
    Dobro ocedim među rukama, onako ga dobro istiskam i onda u to stavim 1-2 češnja belog luka, mnogo svežeg kopra i kiselu pavlaku (kiselo vrhnje) ili ga mešam sa gustim jogurtom.
    Ukus bude puniji kad je samo pavlaka, a grčki jogurt je inače masniji, pa mu kod nas više liči pavlaka nego naš jogurt.
    Eto. Isprobano - savršeno.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Limun??
    Maslinovo ulje..??

    Čini mi se da mi ne se bi svidjelo baš puno puno kopra..malo mi je preitenzivan

  14. #14
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    ja naribam krastavac, posolim ga (da prije pusti vodu), dobro ga ocjedim, umješam kiselo vrhnje i češnjak sitno narezan. Nisam ni znala da je to umak, ja sam mislila da je to salata
    Nisam probala s koprom, rijetko kad imam tog začina svježeg pri ruci, al budem probala.

  15. #15
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa
    ja naribam krastavac, posolim ga (da prije pusti vodu), dobro ga ocjedim, umješam kiselo vrhnje i češnjak sitno narezan. Nisam ni znala da je to umak, ja sam mislila da je to salata
    Nisam probala s koprom, rijetko kad imam tog začina svježeg pri ruci, al budem probala.
    I ja isto tako.... s tim da mi to zovemo tara tore, tj. nona, dalmatinka, je donijela taj recept u našu familiju...

  16. #16

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Može i sa suvim koprom. Mislim da ga ima Kotany.

    Moja baka to pravi kao salatu, ali ona ne podnosi miris kopra, pa stavlja bibera i peršunovog lišća. I tako bude fino, ali to onda nije tzatziki.
    Tzatziki u originalu mora imati dosta belog luka i dosta kopra

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Hm..ovaj kupovni grčki nema previše kopra a bijeli mi luk ne smeta..
    Ne smeta mi mirisi u hrani već miris kad mi ej u ustima prearomatično

  18. #18
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    ja stavim naribani krastavac, kiselo vrhnje, vlasca, češnjaka, soli i papra.
    mogu ga uz sve jest, uopće mi nije problem

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    632

    Početno

    stavlja se krastavac za korom a po originalu trebalo bi da bude iseckan na najfinije kockice
    treba ga posoliti pa posle malo vremena ocediti lagano

  20. #20
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    2,805

    Početno

    ja sam našla negdje pravi grčki recept (iz neke grčke familije) ali vidim da ima više verzija

    probala sam ovu i meni je prefino


    1 krastavac izribati, malo posoliti i staviti bar 1 sat da stoji i pusti vodu, pa ocijediti
    500 ml jogurta - oni stavljaju od ovčjeg mlijeka - staviti da se bar sat vremena cijedi u gazi
    3-4 češnja češnjaka vrlo sitno nascjeckati (mora biti nasjeckan!)
    dodati 2 žlice maslinovog ulja
    malo bijelog aceto balsamico
    sve pomiješati i staviti na hladno

    meni je prefino, jedino se dosta osjeti bijeli luk

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •