Uriah

Postano: uto lip 28, 2005 3:46 pm Naslov: sjena na UZ mozga nakon problematičnog poroda -što očekivati

--------------------------------------------------------------------------------

Prije svega pozdrav svima na forumu, obzirom da mi je ovo prvi post.
Dijete mog brata rodilo se uz pomoć vakuuma 19.06.2005 sa apgarom 1/3/3. Pri porodu nije disao, srce je radilo slabije, bio je potpuno blijed. Na respiratoru je bio nekih 15ak sati, a nakon toga diše zrak obogaćen kisikom. U par navrata je prestajao disati, no nisu ga vraćali na respirator. Srce i krvotok su u redu. UZ mozga pokazuje da je prokrvljenost dobra, no da postoji nekakva sjena - koja može značiti bilo što (tako su im rekli). EEG je pokazao da "postoje žarišta". Oteklina koja je postojala je splasnula.
Pretražio sam ovaj forum i mame i bebe tražeći slična iskustva, no nisam ništa našao. Zbog toga molim ako netko zna ili ima iskustva sa ovakvim slučajevima, da mi kaže što se, realno, može očekivati, odnosno kako je to sve kod drugih završilo.
Hvala svima unaprijed.

[Vrh]

Vision

Postano: sri lip 29, 2005 12:56 pm Naslov: M&B

--------------------------------------------------------------------------------

Idi na ovaj forum:
http://p221.ezboard.com/bmameibebe
i na njemu prouči Nedonoščad i Grupe potpore, pa tamo postavi pitanje.

[Vrh]

Vision

Postano: sri lip 29, 2005 1:01 pm Naslov: I

I imaš privatnu poruku.

[Vrh]

Uriah

Postano: sri srp 06, 2005 1:03 pm Naslov: nove informacije

Od kada sam pustio prvi post stvari su se malo izmijenile. Mali je prebačen sa intenzivne njege na dojenački odjel (sve bolnica Kantrida u Rijeci). Ponovljeni UZ je pokazao da su se zasjenjenja povukla, čeka se da naprave i kontrolni EEG. Ne dobiva više dodatni kisik, već diše sobni zrak, ali refleks sisanja mu nije skroz razvijen pa mu hranu i dalje daju infuzijom, odnosno putem sonde mamino mlijeko. Kad ga presvlače - zaplače, miče rukice i nogice, otvara oči i gleda, čak i štuca.

[Vrh]

mamma san

Postano: sri srp 06, 2005 1:24 pm Naslov:

ljubav mala.....mislim da će sve završiti dobro....tako je lijepo kad se jedan ujak raspituje za svog malog nećaka.....

[Vrh]

davorka

Postano: sri srp 06, 2005 2:20 pm Naslov:

Želim bebici sve, sve najbolje, brzi dolazak doma i da sve bude kako treba. Pozdrav i brižnom stricu, nećak je sretan u takvoj obitelji.

Roda od prvog dana

[Vrh]

Mima

Postano: sri srp 06, 2005 2:29 pm Naslov:

Drago mi je da je situacija bolja, vidjela sam da si na Mame i bebe forumu dobio dobre odgovore, roditelji na podforumu Grupe potpore imaju jako puno iskustva sa habilitacijom djece koja su imala slične probleme na porodu (ili kasnije) kao tvoj nećak. U svakom slučaju beba bi trebala biti pod kontrolom fizijatra i neuropedijatra, i trebala bi ići na razvojnu gimnastiku, a kako je to organizirano u Rijeci ne znam, no koliko vidim po iskustvu drugih članica foruma postoje terapije i to vrlo intenzivne. Sretno

[Vrh]

ms. ivy

Postano: sri srp 06, 2005 2:30 pm Naslov:

sretno

[Vrh]

Paulita

Postano: čet srp 07, 2005 12:44 pm Naslov:

Super je što je vrlo brzo maknut sa kisika, znači da diše dobro. Sondicu će možda imati još neko vrijeme, vjerovatno ga ne žele previše umarati sisanjem radi pluća. Barem je tako rečeno meni kad je Lovro bio na dojenačkom.
Za te sjene mi je doktor objasnio da se ultrazvukom vidi zapravo površno, detaljan pregled se obavlja magnetskom rezonancom sa oko godinu dana. Dijete se mora uspavati.
Moja prijateljica je rođena kao mrtvo dijete i EEG joj je oduvijek jako loš, no ona je sasvim normalna osoba, završila fakultet, nikakvih problema nema.
Dijete će se voditi kao rizično, morati će na neurorazvojnu gimnastiku predpostavljam.
Ali glavno je da je on dobro, s vremenom će ići na bolje.
Pravi si ujak!

[Vrh]

Paulita

Postano: čet srp 07, 2005 12:47 pm Naslov:

Ma joj neka netko izbriše ovu poruku viška..

[Vrh]