Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Zdravlj i vrtić...ne znam kako više

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Zdravlj i vrtić...ne znam kako više

Dakle ove jeseni - zime je G ukupno bio u vrtiću:
    9.mj-cijeli
    10.mj-cijeli
    11.mj.-mislim niti tjedan dana - prvo viroza, pa upala pluća
    12.mj-nije išao zbog oporavka od gore navedenog
    01.mj.-tri dana - pa viroza, prehlada ili šta već nije
    02.mj.-četri dana - pa upala oba uha + izljev sekreta iz srednjeg, nos, kašalj i da ne nabrajam

Kako da tome stanemo na kraj, ja fakat više ne zanam, nema kaj nismo probali!!?
    MM i ja smo na kraju snaga i raspravljamo o tome:

Kako je moguće da se u TRI dana u vrtiću tako razbole????????To mi je prosto nevjerovatno!!!!

Kako vi sa tim izlazite na kraj?
    Dajte svoja iskustva znam da ih ima puno.

I znam za ono da mora očvrsnuti i tako to,
    ali brate mili pa kad ga pošaljem u vrtić imam osjećaj da mu je isto da ide u čekaonu kod dr. na par sati u nadi da ništa ne pokupi ( a nada je...khmkhm )

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I kod nas je slično, jedino u kraćim intervalima..7 dana ok (iako je i to relativan pojam, gotovo stalno je prisutno neko kašljucanje..), pa onda temperatura pa 10 dana doma i tako od rujna od kad je krenuo u vrtić...

Kod nas su u pitanju uglavnom bile viroze, tako da nije stalno kljukan antibioticima,ali onaj zeleni sekret iz nosa (sorry, znam da je rano jutro.. ) imaju valjda stalno svi klinci u njegovoj grupi..

tješim se da je bolje sada, nego kad krene u školu..

..a i oooobožava ići u vrtić od prvog dana (jutros samo kaj nije plakao jer je subota.. )

i da, sigurna sam da s barem svakom drugom kontrolom kod pedijatra doma nosimo još poneku bagicu...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na sreću nemam iskustva na vlastitoj koži, ali evo mala nečakinja -
    bila cca 2-3 mj doma s bakom i niti jednom bolesna.
    Prošli tjedan 2 dana u vrtiću i eto je s upalom grla

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da li je ovo prva godina u vrtiću?
    Kod nas je prvu godinu bila identična situacija, bila sam na rubu snaga, i kad je to prošlo, sve nadalje je bilo pjesma...Vjerujem da će tako biti i kod vas, nakon sličnog opisa kao tvog, svake iduće godine bili smo cca 1-2 puta kod dok :D Izdrži još malo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

isto je bilo i kod nas: pet dana u jaslice, u petak navečer zakuri, preko vikenda katastrofalno stanje i onda tri tjedna doma rehabilitacije...
    i tako cijelu prvu godinu: u tih 8 mjeseci je bila točno 9 tjedana u jaslicama.

onda smo preko ljeta, na savjet otorinca, uzeli čuvalicu kako bismo je izvadili iz kolektiva.
    i najesen ispočetka.
    do treće godine.

od tada, pa do neki dan, nije ni šmrcnula.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Može se reći da je još prva godina, krenuo je u vrtić prošle u 4.mjesecu, ali koliko je često bio ne znam koliko bi to nazvala godinom :/ .

Živim za dane kad će moći bezbrižno ići, jer i on stvarno voli ići u vrtić, tete dosta rade i uče s njima svašta.
    A opet kad vidim tete kako ovih hladnih dana šeću u kratkim rukavim i otvaraju prozore da se prolufta dok su i vrata od sobe otvorena ( ja na svoje oči zatekla kad sam ovaj tjedan jedan dan kasnije dovela G u vrtić :shock: ) I pitala sam tetu kaj im nije propuh, naravno ona je rekla da je sad tek otvorila vrata i da je mislila sad i zatvoriti prozor, a kad sam ja dolazila nije baš bila u toj fazi jer je pričala sa tetama iz druge grupe, na to moram jedan
    Inače me to baš žalosti jer su tete super što se tiče programa i rada, stvarno svaki dan nekaj imaju organizirano i brižne su, dosta su djeca senzibilna...npr. kad je G došao nakon dva mjeseca sva su djeca istrčala pred njega i dočekala ga eto baš rade na tome puno, a onda neke stvari tipa ovoga ili da im ne obuku piđamu za spavanje ili ih puste da bosi hodaju to ne mogu vjerovati...da me se krivo ne shvati ne krivim tete što mi je dijete bolesno, ali možda je koji put i njihov takav ili ovakav postupak pridonjeo tome.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bolji je propuh i nekoliko stupnjeva manje, nego leglo virusa u toploj i vlažnoj prostoriji.
    mislim da tete znaju što rade, ne trebamo im zbog toga zamijerati.

treba izdržati, nema nam druge.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

G na svaki propuh odreagira ili uhom ili već čim, po tom je na mene nažalost.
    Mogu biti supre zdrava, ali stavi me 5 min na propuh i gotovo, uši mi se čepe, glava i sve od čega se uspijem ili ne uspijem izboriti me ulovi.

Ma može i nekoliko stupnjeva manje slažem se, ali ima djece kojoj ne škodi ni hodati bosonog ni ništa, kao da su rođena s takvim imunitetom.

Možda bumo i mi jednog dana tako

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

edit:
    U ovom nizu još fali jedan smajlić koji si čupa kosu

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    bolji je propuh i nekoliko stupnjeva manje, nego leglo virusa u toploj i vlažnoj prostoriji.
    mislim da tete znaju što rade, ne trebamo im zbog toga zamijerati.

treba izdržati, nema nam druge.
    X

Sažem se s Apricot, od propuha nitko neće dobiti gnojnu anginu a niti upalu uha , a od bakterija i virusa hoće.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ali činjenica je da u nekoj prostoriji nebude zagušljivo nemora zančiti da mora biti propuh, ja sam totalno protiv zagušljivog prostora i borim se s tim, ali baš da je propuh jedino rješenje za to

A ovo da je uzročnik upale uha prehlada ili virus, bakterija stoji, ali isto tako djetetu koji ima možda uslijed prehlade blagu upalu ili crvenilo uha može propuh samo pogoršati stvar.

Meni propuh nije niti u jednoj varijanti opravdan pogotovo zimi kada je taj zrak koji struji još hladniji, ljeti je to neusporediva razlika kad nam svima cirkulacija zraka paše jer je prek 30-35 stupnjeva.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ok, propuh nije dobrodošao,slažem se ali mislim da ipak ne drže djecu namjerno na propuhu , i ja napravim propuh kada uđem u sobu po dijete .

Što se mene tiče ,ja bih da mi dijete radije sjedi u vesti, a da prostorija bude provjetrena, nego da sjedi u tanušnoj majčici , sav preznojen.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa to i je problem...na kraju ispada da oni imaju i tanušnu majčicu i propuh.

Ne mislim ni ja da tete to rade namjerno, nisam jedna od tih mama koje u to vjeruju, nekako mi je teško u to povjerovati jer su inače dosta senzibilne.
    Vjerujem da je u gore navedenom slučaju teta samo zaboravila ili jednostavno nije razmišljala, ali na žalost i to je nekad dovoljno.

Kako sad u ovo vrijeme oblačite klince...bodi dugih, kratkih, majca deblja tanja, štramplice, čarape...slojevi koliko?

Ja nisam pametna jer uvijek mislim da mu je hladno :/ , a i budu mu ledene rukice.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Po meni su dosta krivi i roditelji koji napola izljecene klince posalju u vrtic i onda se zaraza siri. Npr. konjuktivitis, pola Svenove grupe ga je imalo prosli tjedan, ukljucujuci i njega, 3 dana sam mu kapala i jos 2 dana je bio doma, u vrtic je isao u cetvrtak, u petak je vec opet bio krmeljav.
    Isto tako vidim i klince koji jako kaslju pa budu u grupi.
    Iskreno, ne znam zasto tete ne upozoravaju roditelje na takve stvari.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo opet urbane legende s tetama koje rade propuhe namjerno

kad su mali bolesni su, a pogotovo su skloni upali uha, već sam zaboravila točno, ali povezano je s kraćom eustahijevom tubom kod male djece

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa

Kako sad u ovo vrijeme oblačite klince...bodi dugih, kratkih, majca deblja tanja, štramplice, čarape...slojevi koliko?
    Evo, ja sam išla pogledati Orkine sličice iz jaslica: bodi bez rukava, pamučna majica dugih rukava, donji dio trenirke, sokne.

u štramplama bi krepali od vrućine; u jaslicama su puno više temperature nego u stambenim zgradama. a i klinci stalno gmižu i igraju se.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i nama je slično, stalno curi nos...ali pošto doma imamo bebića koji to sve pokupi i kako je jako osjetljiv skoro svaki put završi u bolnici, pedica nam je savjetovala da starijeg cijepimo sa pneumo 23, da se oslobodimo vrtičkog virusa...ne znam , skeptična sam...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vrtićki ćete se virusa teško riješiti cjepivom :/
    mislim da bi puno većeg efekta bilo povući ga par mjeseci doma, ako ste u mogućnosti

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi fakat odradimo i boleštinu i oporavak doma, nekako kombiniramo, srećom mm je sam svoj majstor, i kad krene hopla tri dana pa ispočetka.

Naj dulje što je išao je 9 i 10 mj. kad je još nakon skoro mjesec dana na moru ( baka, deda, mi-kombinirali da što više bude ) valjda djelovalo to sve, ali kad je "čar mora" popustila ode sve u vjetar.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

Evo, ja sam išla pogledati Orkine sličice iz jaslica: bodi bez rukava, pamučna majica dugih rukava, donji dio trenirke, sokne.

u štramplama bi krepali od vrućine; u jaslicama su puno više temperature nego u stambenim zgradama. a i klinci stalno gmižu i igraju se.
    Slažem se, ali moji klinci ipak nose štramplice jer roditelji znaju da se svaki dan ide van.
    Djeca su svakojako obučena. Curice mi najviše nose štramplice , pa neke suknjice za unutra, a onda oblačimo na to trenirkicu za van. Dečki većinom imaju štramplice i trenirke. Kad je snijeg onda savjetujem što laganije ispod, ali zato su obavezni skafanderi ( i udri na valjanje po snijegu :D )

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ts ts .. i sigurno ih onda takve mokre stavljate na propuh

@Kavin - bolesti nastaju od virusa, ne od propuha. Jedini ti je način da dijete izvadiš iz vrtića dok mu se ne popravi imunitet. Obzirom na upalu pluća, ja bih ozbiljno razmislila o tome.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj Mima pozlatile ti se riječi , da ga bar mogu ostaviti doma i ja biti skupa s njim...hmm...uživancija ( bez obzira što emancipirane mame mislile o tome ).

Ali da se uozbiljim, eto desilo se to, ali moramo dalje, sada duplo pazimo, a nije da onda nismo - tjedan dana prije nego je od viroze prešlo na upalu pluća bio je doma samnom i ni pedici nije jasno kako je to buknulo, ali to je druga tema.

Misliš na opasnost da se ponovi ili !?
    Ako je to, toga smo svjesni, a opet svako dijete može nažalost imati tu dijagnozu kad tad, ja ne znam kad smo mi bili mali da je bilo toliko upala pluća, a sad :shock:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da su djeca kojoj viroze 'prelaze' u nekakve ozbiljnije bolesti tipa upala pluća, uha, ili pak bronhitise, generalno 'osjetljivija' i da je su za njih veći problem te vrtićke viroze koje očito svi moraju proći. Pa onda mislim da im se odrastanjem imunitet poboljšava, tako da onda ako se kasnije uključe u kolektiv opet prođu sve viroze ali možda bez komplikacija. Stekla sam dojam da ti dijete može biti doma tj. da ga ima tko čuvati, sori.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nema ga ko čuvati uvijek, nažalost, već mi je muž "sam svoj majstor" ( obrtnik ) pa si kad je gusto tako iskombinira posao da ode raditi kad ja dođem s posla ili prije mog posla kad radim popodne, ali to nam je već teško pošto tako žongliramo čitavu zimu, a mm-ov posao pati, a kad ona ne radi...pa samo ću reći...gusto je, gusto :/
    Sve pet

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Miha je bio 2 dana u 12 mj i angina, išao 2 tj povremeno u 1. mj i pun šlajma, kašalj, temperatura...

kad god dođemo u vrtić sva djeca su šmrkava, kašlju ko stari pušači...a ja malca ostavim odma da ozdravi do kraja al što kad dođe među sve bolesne...

tete kažu da curenje nosa i kašalj nisu razlog da odbiju primit djete a većina su zarazni...

kod naših je u grupi stalno otvoren jedan manji prozor na kant al to očito nije dovoljno..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma ja mislim da tu nema neke nauke. Neka djeca su jednostavno osjetljivija , neka nisu.
    Moji uopće nisu bili bolesni, od prvog dana vrtića. Nikada popili antibiotika u životu.
    A opet od prijateljice djeca stalno bolesni, upale uha, grla, iz nosa vječito zeleno curi..
    Idu u isti vrtić.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •