Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Hvatište pojasa ispod ramena - kriterij za prerastanje AS?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Hvatište pojasa ispod ramena - kriterij za prerastanje AS?

Molim za savjet,
    dakle moja curka ima 8.5 mj, i oko 9 kg, samostalno se ustaje već dva mjeseca. Imamo Gracovu AS 0+ i jedini problem koji vidim, a koji bi upućivao na prerastanje su hvatišta pojasa za ramena koja su joj više od 1cm ispod visine ramena i općenito vrlo kratki pojasevi tako da ih jedva zakopčavamo u minimalnoj odjeći tj. bez jakne i bez debelih vestica. Napominjem da su pojasevi max. izvučeni i na najvišoj poziciji .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako je sjedalica postavljena suprotno od smjera vožnje, onda ti pojasevi i moraju biti u razini ili ispod razine ramena.

Tako da ja u vezi toga problem kod vas ne vidim

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Amelthea hvala! Pa to je super dakle mi nemamo problem, sjedalica je naravno suprotno od smjera vožnje ! ....još samo da i ovo podijelim, naime čini mi se da je pojasevi nekako stišću i zaista su nategnuti tako da mislim da ne smije duboko udahnuti?! Može li biti da su pojasevi u našoj AS kraći od ubičajenog?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To doista ne mogu znati :/
    Nadam se da ipak ne; možete li kod ramena staviti prst ispod pojasa sjedalice kad dijete stavite u nju?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nama su isto pojasevi bili postali kratki pa smo skužili da ako promijenimo malo kut pod kojim je postavljena sjedalica, i pojasevi postaju duži (dijete bude više u sjedećem položaju nego što je bilo prije, kad je više ležalo).

tako smo mi napravili, ne znam dal je to ispravno, neka kažu savjetnici...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Probaj ovo što kaže puntica.
    Možeš sjedalicu za tako veću curicu kao što je tvoja podići uspravnije i do 60o (ako je sad pod 46o); dijete tako može dublje "sjesti" u sjedalicu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Koliko smiju da budu pojasevi ispod ramena na sjedalicama 0 i 0+ grupe?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad dijete doraste do sljedećeg utora, pomičeš pojas prema gore.
    Kad je dijete preraslo sve utore (nemaš kamo premještati), onda - ništa. To je to. Čekaš dok dijete preraste AS po visini i težini (ne prema utorima, to kod ove AS nije bitno).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako je kako kaze Amalthea. Uz to i treba pratiti upute proizvodaca. Ako u uputama ima gornja granica visine djeteta, onda i to treba postovati.

Pojas ne smije dijete stiskati al mora biti dovoljno zategnut tako da izmedu djetetove kljucne kosti i pojasa stane (samo) jedan prst.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Amalthea da odgovorim na pitanje ( ne znam kako se ubacuje pitanje) ne mogu umetnuti prst između ramena i pojasa kad je zavezana jer je to sve tako nategnuto preko njenih ramena (od nazad preko ramena da je jako stišće). Ali ideja o promjeni kuta AS mi se čini obećavajuća. Hvala na savjetima. Javim da li sam nešto postigla!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nia, meni je jako neobicno da su za bebu od 8,5 mjeseci vec prekratki. a po ovom sto pisujes, zvuci kao da jesu.

znas kaj mi je palo na pamet?

neke autosjedalice za novorodence imaju ispod, na donjoj strani skoljke, mehanizam za reguliranje duljine pojasa na raspolaganju koji se stavi u jedan polozaj kod novorodenceta, a u drugi kad beba naraste.

koju gracovu as imate, koji model? da provjerimo u uputama jel u tome stvar.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ancica hvala na savjetu, to je točno ... pojasi imaju dvije pozicije za one kukice kojima se drže za školjku, ali sam ja to promijenila tj premjestila na drugu još sa njenih 4 mjeseca. Dobra vijest je da sam danas povećala kut nagiba AS i pojasevi su malčice manje nategnuti mogla bih umetnuti prst ispre ključne kosti. Ona ima 74-75 cm, ali recimo nogice su joj u AS ok, točno da se opire o sjedalo, ali ramena visoko kao da joj je trup duži od uobičajenog, glava joj je najvišim dijelom tjemena oko 2 cm ispod ruba naslona. Točan naziv AS moram pogledati pa javim.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gledala sam u uputama, Graco Junior (mislim, grupa 0+) takoder ima neki jastuk kao umetak izmedu presvlake i sjedalice. U uputama pise da se u vece djece taj jastuk treba maknuti. De provjeri jel je to vasa autosjedalica.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ancica ja imam Graco junior 0+ grupe i vjeruj mi nema ništa ispod presvlake osim stiropola u jednom komadu. Jedino što se može izvaditi je jastuče koje dođe ispod guze i onaj dio za glavu koji liči na ono što se treba izvaditi iz upustva.
    Ali u upustvu nigdje nije naznačeno ni jastuče ni ovo za glavu kada se treba vaditi. Ustvari ne spominju se uopšte.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, ja gledam upute za Graco Junior Baby, o umetku je na 42. strani http://media.gracobaby.eu/manuals/8401_8F97.pdf :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ancica, naša AS je Graco Junior ... provjerila i nema ispod navlake jastuka, bio je jastuk i još jedan dodatak za glavu koji sam koristila dok je bila novorođenče.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam baš juče provjeravala u autu i isto nema, a upustvo je ispred mene.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kad sam kupila AS i čitala upute ja sam razumjela da je zapravo ovaj jastuk koji dolazi sa dodatkom za glavu taj jastuk koji se može staviti i ispod navlake!!... i da nema nekog drugog jastuka

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nia, ja ću sad pitat možda čudno pitanje, ali znala nam se desiti takva situacija na pregledima pa bolje i to provjeriti.

koja vam je procedura kopčanja pojaseva?

trebalo bi biti:

1) otpustiti remenčiće pritiskom na jezičac kod nogica i potezanjem remenčića prema van - tako se 'produže'

2) posložiti ih preko naslona

3) staviti dijete u as

4) zakopčati dijete i namjestiti pojaseve preko ramena, odjeće, jastučića

5) zategnuti remenčiće povlačenjem dijela pojaseva koji visi kod nogica

6) provjeriti zategnutost, eventualno popraviti.

neki put se zna dogoditi da pojasevi jednostavno negdje zapnu i da ih treba prodrmati kod tog prvog otpuštanja i zadnjeg zatezanja. najčešće se desi da 'šav' na pojasu zapne za pojas, dio as ili drugi dio pojasa. ili zapne za neku nečistoću (zalijepljen bronhi ili tako nešto )

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj nia prvotno napisa
    Kad sam kupila AS i čitala upute ja sam razumjela da je zapravo ovaj jastuk koji dolazi sa dodatkom za glavu taj jastuk koji se može staviti i ispod navlake!!... i da nema nekog drugog jastuka
    mogu biti sitne razlike od modela do modela. pogledaj ispod dijela gdje ide guza /leđa. ako ima jastučić on se zapravo miče isto kao taj oko glavice.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala Inesica, nije me bilo neko vrijeme pa sam tek sad vidjela postove. Dakle problem je djelomično rješen mjenjanjem kuta AS tj uspravljanjem, sada pojasevi nisu tako zategnuti, ali ne možemo obući ništa deblje od vestice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •