Citiraj Fidji prvotno napisa
Meni je nevjerojatno da ginekolog bilo koju svoju pacijenticu s bilo kakvom dijagnozom upućeje u bolnicu, a da joj ne uputi suvislo objašnjenje.

Oprosti V&NMama, nisam kao druge upućena u tvoje probleme, ali isto mi je čudno da si ti izašla tako iz ordinacije i sad se na forumu raspituješ kako i zašto.

OK, vjerojatno je bila velika gužva, nisi se u prvi mah snašla, ali nazovi svog ginekologa da ti objasni o čemu je riječ ili navrati pred kraj radnog vremena.
Bez obzira što te šalje vjerojatno na pretrage, radi se o tvom tijelu, tvom djetetu i imaš pravo na informacije.

Oprosti još jednom što sam se malo uzrujala, ali muka mi je kad nas smatraju ovcama.
čuj Fidji ništa nije ni crno a ni bijelo?!

Postoje pacijentice koje su takve da će same istraživati što im je, nameteti se i tražiti uputnice te sa svim kompletnim nalazima ići po dva tri mišljenja...sakupiti sve, i kada ostanu trudne onda ih se hospitalizira da im se odredi terapija (ja sam taj slučaj).
Niti jedan doktor mi ništa posebno nije sugerirao osim LAC i ACL, tj polovično je sugerirao (spomenuo je moguće naznake problema sa koagulacijom)...ja sam sama isforsirala sve nalaze i natjerala dr. opće prakse da mi da uputnicu na kojoj je pisalo 13 pretragaa koje sma uglavnom našla okolo po forumima i između ostalih i na ovom forumu.
Ja sam isforsirala odlazak hematologu. Kada se je hematolog umiješao u priču od sada ide sve kao po loju podmazano.

mene su u Petrovoj hospitalizirali u 4 tjednu i odmah mi za 1 dan odredili terapiju.

Postoje pacijentice koje nisu to napravile, zato što jednostavno nisu takve prirode, zato jer to ne žele, jer misle da neće pametovati doktorima.... što god??.... ali kod kojh postoji klinička slika da nešto ne štima u trudnoćama te spadaju po svojim indikacijama u patologiju trudnoće i takve se naručuje da im se naprave bar donekle pretrage jer mnoge genetski feleri u nama aktivira trudnoća.
Jedan LAC i ALC (autoimune bolesti) mogu biti bez trudnoće negative a u trudnoći se najnormalnije aktivirati i postati pozitivne, tada se obavezno daje terapija.
Nadalje po D diimerima i fibrinogenu se mnoge stvari daju naznačiti..a opet tome pogoduje trudnoće.
Takve pacijentice neće forsirati van trudnoće pretrage, ma ništa...e takve se hospitalizira i pretrage im se rade.

Taj koji ju je naručio zna zašto ju je naručio od 8 tjedna trudnoće.