Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: priraslice vantelesna oplodnja

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno priraslice vantelesna oplodnja

Stanje je sledece:
    hormoni su ok
    materica je ok
    spermogram je ok
    radjena laparaskopija, utvrdjeno da postoji puno priraslica ok ojajovoda, jajnika, zapuseni jajovodi, nije bil omoguce ocistiti laparaskpski vec jedino klasicnim operativnim zahvatom. Da l ije neko imao iskustva sa tim priraslicama?
    da l ije bolje odmah krenuti na vantelesnu?
    kakve su mi sanse?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Po meni-ivf.

dubicanac1 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i ja sam za to odma krenes sa ivf postupkom,sretno...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko je tebi godina? Ako je tipa 22-25, onda bih se još i mislila, ako je preko 30 ja ne bih gubila vrijeme s operacijom, išla bih odmah na IVF (vantjelesnu).

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Koliko je tebi godina? Ako je tipa 22-25, onda bih se još i mislila, ako je preko 30 ja ne bih gubila vrijeme s operacijom, išla bih odmah na IVF (vantjelesnu).

e hvala vam puno devojke !!! mnogo ste obradovale, nisam ocekivala tako brz odgovor! tek juce sam izasla iz bolnice pa tek ulazim u tematiku pa slabije razumem te skracenice...
    ali zato odmah krecem u borbu!!!a vreme svakako ne zelim da gubim, a meni su se cinile te operacije kao moguce gubljenje vremena.Imam
    30 godina , muz 31 godinu
    jel znate nesto o dr.Tesicu i njegovim cajevima, to bih onako usput probala, nemam nikakve preterane nade, ali mozda nije lose ni onako za imunitet...
    veliki poljubac!!!

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bok!

Preskoči čajeve i čekanje te kreni na IVF.

Sretno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sekmil prvotno napisa
    jel znate nesto o dr.Tesicu i njegovim cajevima, to bih onako usput probala, nemam nikakve preterane nade, ali mozda nije lose ni onako za imunitet...
    veliki poljubac!!!
    O, da, prema iskustvima žena jedan veliki prevarant, evo ti tog topica i iskustva žena:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...2d1dd9ed297105

S obzirom na tvoje godine, preskočila bi operaciju i išla na IVF, ali opet, nije svejedno di se liječiš, ako si u Srbiji (ne znam di si), onda samo Jevremova i relativno brzo papire i u Maribor ili u Prag ili u Segedin, ako si u BIH, onda IVF izvan granica BIH - Split, ZG, Maribor ili Prag ima neka klinika u Mađarskoj (mislim Segedin). IVF je baš zeznuta stvar, treba ići kod super specijaliste za to, tko ima iskustva, dobar lab, dovoljno biologa i doktora, jer iovako IVF uspijeva po postupku u 30% slučajeva, pauze od postpupaka moraju bit 4-6 mjeseci, da se ne gubi previše vremena na oduglovlačenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A ovo za imunitet - to ti je bolje u nekoj licenciranoj apoteci kupiti, doći će te znatno jeftinije.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja imam istu dijagnozu i odmah nakon dijagnosticiranja sam krenula na ivf.U međuvremenu dok čekam slijedeći ivf;tabletice-pregnatal sa folnom kiselinom i omega3i6,malo meda i mat.mliječi,malo vrkute,macine trave i tako redom.Moj savjet-brzo naći odgovarajuću polikliniku sukladno sa dubinom džepa.Moja preporuka-privatno!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Po meni isto IVF

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jos jedna dilema...lekarka mi savetuje ili laparatomiju uz bilateralnu neostomiju tuba , sto m udodje ta klasicna operacija sa otvaranjem stomaka i ciscenjem od tih svih priraslica (koje se vracaju, a pitanje je i koliko su mi uopste funkcionalni jajovodi) ili IVF. Obzirom da su jajovodi zapuseni i da postoji i hidrosalpinx, tecnost u njima koja koliko znam ometa IVF meni je neka logika da bi najradija odstranila jajovode i startovala nakon toga sa vantelesnom..ali kako ja da solim pamet strucnjaku? da li vama ovo zvuci logicno?
    inace sam u ns, kod dr Kopitovic

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ps pronasla sam sajt sanatorijuma pronatal...
    hvala za preporuke..
    meni je bitno da ne gubim vreme na operacije koje nose male sanse jer mi je to odstranjivanje priraslica nosi 40% kao i vantelesna sa ovim stanjem. Cini mi se da se uklone jajovodi pa onda radi IVF da bi bile vece sanse. Ali, da li su i ovi u Pragu maximalno zainteresovani za interes pacijenta, jer imam utisak da ovde u ns ipak moram da sledim misljenje lekara i te neke procedure korak po korak na koje se gube dragocene godine... zivci i sve ostalo... mada dosta ja sada pricam napamet, jer tek treba da idem na skidanje konaca i razgovor sa dr a spremna sam i na sve privatno (jer ista dr radi i privatno) pa se nadam makar malo boljem tretmanu,a onda mi ne deluje kao neko ko bi me maltretirao godinama samo zbog novca... ne znam...

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne vadi jajovode!!! Već sam prošla to sve.Ta ti tekućina ništa ne smeta.Idi na konzultacije u pravu ivf polikliniku i tamo će ti reći točno šta je dobro a što ne-pusti ove obične ginekologe.Ipak ovi znaju puno više.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jos jedna dilema...lekarka mi savetuje ili laparatomiju uz bilateralnu neostomiju tuba , sto m udodje ta klasicna operacija sa otvaranjem stomaka i ciscenjem od tih svih priraslica (koje se vracaju, a pitanje je i koliko su mi uopste funkcionalni jajovodi) ili IVF. Obzirom da su jajovodi zapuseni i da postoji i hidrosalpinx, tecnost u njima koja koliko znam ometa IVF meni je neka logika da bi najradija odstranila jajovode i startovala nakon toga sa vantelesnom..ali kako ja da solim pamet strucnjaku? da li vama ovo zvuci logicno?
    inace sam u ns, kod dr Kopitovic
    Jesi li sigurna da su dijagnosticirali hidrosalpinx? Ako jesu, i meni je to logično - micanje jajovoda. Je li se dr. Kopitović bavi potpomognutom oplodnjom? Evo ti o hidrosalpinxu s Rodinog foruma - problem je embrijotoksičnost tekućine u hidrosalpingu - pogledaj post Daniele32, ona masu zna, a pročitaj i dileme ostalih cura i kako su ih rješavali, korisno je:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...96c8f4bea89b4d

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...b1bb000752412a

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...a43e8a782bb85e

Osim toga, sa začepljenim jajovodima problem je i da je češće vanmaternična, čak i u IVF-u. Prema ovome što sam sad opet pročitala od cura (pročitaj i ti), hrvatski MPO-ovci izgleda da su skloni vađenju jajovoda sa hidrosalpingsom, ali ako sam dobro shvatila, nije ga jednostavno dijagnosticirati.

Je li možeš još negdje otići na konzultacije (npr. u Jevremovu - tamo ti svaku toliko gostuje prof. Vlaisavljević koji je voditelj tima u Mariboru)?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Ne vadi jajovode!!! Već sam prošla to sve.Ta ti tekućina ništa ne smeta.Idi na konzultacije u pravu ivf polikliniku i tamo će ti reći točno šta je dobro a što ne-pusti ove obične ginekologe.Ipak ovi znaju puno više.
    Vidiš, prema ovim niže postovima koje sam našla izgleda da većina naših ipak savjetuje vađenje.... Da ne bi bilo laičke zbunjole, ja bih na tvom mjestu stvarno probala otići na neko tako najreferentnije mjesto za probleme neplodnosti u mom okruženju - ako dobro shvaćam - to je Jevremova,a tamo ti dođe prof. Vlaisavljević iz Maribora svaku toliko.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ili je bar prije savjetovala vađenje - to su postovi prije nekog vremena.... Eventualno možeš postaviti pitanje dr. Radončiću, on je hrv. MPO-ovac koji povremeno odgovara na forumu Zdravlje i život, ali onda moraš u prvom postu odmah reći sve infaće - prepiši s nalaza što su ti točno našli kako jajovodi izlgelaju, tvoje godine i sl. Isto tako, imaš srpski forum www.doctor.co.yu - tamo povremeno odgovara neka obgyn, a ima i drugih ginića, ne znam koliko su specijalizirani za pitanje nepdlodnosti i MPO-a, ali probaj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cini mi se da se uklone jajovodi pa onda radi IVF da bi bile vece sanse. Ali, da li su i ovi u Pragu maximalno zainteresovani za interes pacijenta, jer imam utisak da ovde u ns ipak moram da sledim misljenje lekara i te neke procedure korak po korak na koje se gube dragocene godine...
    U Pragu se relativno brzo ide u postupak - imaš poseban topic Pronatal, pretpostavljam jer omogućuju donacije, pa pogledaj na njemu što i kako, cure uglavnom imaju jako pozitivno mišljenje i ne gube se sigurno godine, evo topica na kojem se pita o Pragu, a o drugim privatnima di Hrvatice idu pita se na topicu Potpomognuta u privatnim klinikama - tamo imaš Maribor, Ljubljanu, hrvatske privatne.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=71917

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo hrv. foruma Zdravlje i život - pitaš na podforumu Ginekologija, dr. Radončića koji se bavi potpomognutom oplodnjom i specijalist je za neplodnost.

http://www.zdravljeizivot.com/forum/index.php

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ili je bar prije savjetovala vađenje - to su postovi prije nekog vremena.... Eventualno možeš postaviti pitanje dr. Radončiću, on je hrv. MPO-ovac koji povremeno odgovara na forumu Zdravlje i život, ali onda moraš u prvom postu odmah reći sve infaće - prepiši s nalaza što su ti točno našli kako jajovodi izlgelaju, tvoje godine i sl. Isto tako, imaš srpski forum www.doctor.co.yu - tamo povremeno odgovara neka obgyn, a ima i drugih ginića, ne znam koliko su specijalizirani za pitanje nepdlodnosti i MPO-a, ali probaj.
    Nastavak na ovo, mali savjet i pojašnjenje - znači, nemoj se logirat na to di dr-ovi daju odgovore i onda samo priraslice i koje su mi šanse - nego "cijelu" priču, a to ti je tvoje godine i nalazi, muž i njegovi (ali su tvoje ključne), pa onda sve što su ti točno našli - nemoj ovako prvo priraslice, pa iskrsne i hidrosalpings poslije - kužiš, prepiši točno što na tom nalazu piše, plus ako ti je što usmeno rečeno i onda dilema - da li operacija i koja pa IVF, ili preskočit opreaciju i ići na IVF.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ina-ja sam Lučiju postavila to pitanje o vađenju jer sam mislila da ispuštaju jajovodi tekućinu koja ometa implataciju-on je rekao da su to gluposti i da se to ne može točno dijagnosticirati.On je rekao da ni ne pomišljam na vađenje i isto tako je rekao ako su neprohodni da onda ni ne može doći do vanmaterične oplodnje(misli se u jajovodima).Isto tako je rekao na početku i DR.Jukić-"Sada bi vam netko nestručan izvadio te jajovode ali to nedajte da vam itko napravi".Zato mislim i slažem se s tobom da možda porazgovara s ovim dr. iz mb. a ne s nekim tamo dr. koji su čuli za mpo iz literature ili sa faksa.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Još nešto-jesi čitala kako su cure koje su imale dijagnozu-začepljenje jajovoda-prirodnim putem ostale trudne.Ipak postoji mogućnost-kako je dr.Jukić rekao:eventualne regeneracije.Osobno sam dobra sa jednom ženskom sa takvom dijagnozom koja je odmah nakon što je rodila pomoću ivf,"prionula na posao sa mužem" i prirodno ostala trudna.Čuda su moguća zar ne?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ima na forumu dosta primjera ali aj nebi čekala čudo.Odradila bih IVF sto je u mojoj moći a ako dođe u međuvremenu još bolje

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Laky-to je upravo moj recept.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čuda su moguća zar ne?
    Naravski, ali mi koje smo ovdje baš ih ne čekamo, nego pokušavamo po dr-ovima, pa ako se dogodi još i čudo ili prije njih čudo - super . Prema postovima nekih drugih forumašica s ovih gore linkanih topica - baš Luči, ex dr. Jukić itd. su kao govorili da se ti jajovodi vade, ali prvo treba bit siguran u dijagnozu i ići kod najboljeg radi li se uopće o tome. Dg nije jednostavno - evo meni nekidan dva specijalista različite stvari kazala, znači treba naći nekog majstora i neka on presiječe. Da ne bi bilo polupanih lončića od strane nas laika, najbolje je da sekmil sva ova svoja pitanja sumira i pita najstručnije do kojih može doći, a iz perspektive Novog Sada čini mi se da je to Jevremova, dr. Vlasiavljević ili forumiranje - dr. Radončić s foruma Zdravlje i život, ako će davat dijagnoze tako na hladno - preko neta.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Možda su Luči i Jukić tako govorili jer "možda" se začepljenja razlikuju.Ili su mene "farbali"??Uglavnom slažem se dalje sa svakom tvojom riječi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Možda su Luči i Jukić tako govorili jer "možda" se začepljenja razlikuju.Ili su mene "farbali"??Uglavnom slažem se dalje sa svakom tvojom riječi.
    Ne bih o "farbanju", jer mi laici koji put skužimo drugačije nego što su nam rekli, plus ovako jedna žena prenosi drugoj što je dr. mislio pa nastanu totalni polupani lončići u igri gluhih telefona. Mislim da je postavljačica topica dobila od nas laički hodogram što bi koja radila, sad treba pitat nekog dobrog stručnjaka.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Naravno Ina,postavljačica teme i ja imamo istu dijagnozu,istu povijest bolesti.Mislim da sam je informirala od riječi do riječi što su mi dr.rekli.Šteta što mene nije imao tko informirati kad sam bila na početku,možda bi si dijelom skratila "muke".I zato opet ponavljam kao u prvom postu-moje je mišljenje odmah ivf-a tamo pitati na konzultacijama njih o mišljenju što bi bilo bolje-vaditi ili ostaviti?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I zato opet ponavljam kao u prvom postu-moje je mišljenje odmah ivf-a tamo pitati na konzultacijama njih o mišljenju što bi bilo bolje-vaditi ili ostaviti?
    Sto posto se slažem - pitati na mjestu koje se bavi IVF-om i uzeti to kao relevantno mišljenje!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tnx devojke, puno mi znacite!!!
    polako se naoruzavam pitanjima za moju dr Kopitovic(ipak je laparaskopija tek pre 3 dana radjena), nasla sam bitne informacije o Pragu, kontakte, pa sada videcu ..ipak je dr gledala u moje jajjovode, valjda ce mi ona nabolje reci da li da ih vadim ili ne pre IVF-a.
    ali puno mi znace sve ove informacije, i sto znam da nisam sama u ovoj borbi..!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ps Jevremova, dr. Vlasiavljević -jel to priva.klinika ili drzavna, ne znam kako da dodjem do kontakta, nasla sam da je on dr iz slovenije, ali ne znam o kojoj je klinici rec...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

PS2 dr Kopitovic je rukovodilac odeljenja za sterilitet u NS, radi vantelesnu i u bolnici i privatno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ps Jevremova, dr. Vlasiavljević -jel to priva.klinika ili drzavna, ne znam kako da dodjem do kontakta, nasla sam da je on dr iz slovenije, ali ne znam o kojoj je klinici rec...
    To ti je privatna. Jesi li se registrirala na neki sprski forum o neplodnosti - tamo ti mogu više pomoći oko toga kakvi su dr-ovi tamo. Predlažem ti da pošalješ privatnu poruku forumašici Bebana 2006 (doduše, ne znam koliko se često javlja na Rodi), mislim da će te dobro moći uputiti što i kako vezano za Novi Sad, Beograd, Srbiju ili Sloveniju - Maribor, znam da su u Novom Sadu započeli s vantjelesnom, ali ovi u Jevremovoj u Beogradu rade dulje, a znam cure iz Novog Sada što unatoč svemu idu pravac Maribor (kao i veliki broj Srpkinja - proguglaj malo i sama, Jevremova, biće sto posto imaju stranicu, evo ti za prvi početak, raspitaj se tamo, bit će ti možda lakše za tu logistiku nego savjeti iz ZG-a, jer ti svi savjeti prilično ovise i o tome di živiš, kakvi su ti dr-ovi i klinike na raspolaganju:

Evo Jevremova - web site:

http://www.jevremova.rs/

Evo ti srpski forum, pandan Rodi, ako se to može tako reći, tamo su forumirale cure iz Srbije koje sam upoznala u Mariboru 2006.-te iz Beograda, Novog Sada i iz drugih krajeva, većina ih je bila prošla Jevremovu, ne znam jesu li imale iskustava iz te klinike u Novom Sadu, registriraj se i otiđi, vjerojatno postoji podforum za vantjelesnu:

http://www.roditelj.com/forums/index...hreaded&start=

Evo jedan općeniti srpski doktorski forum - ginekologija - ima i o sterilitetu - pitaj eventualno tamo za Jevremovu

http://www.doktor.co.yu/forum/viewforum.php?f=10

Sretno, pitaj i svoje, jer drugačije je kretat na IVF iz Hrvatske, iz Slovenije, iz BiH, iz Srbije, vaši će bolje znati koji doktor iz Srbije je najstručniji itd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

..ipak je dr gledala u moje jajjovode, valjda ce mi ona nabolje reci da li da ih vadim ili ne pre IVF-a.
    Ovo ti stoji i ne stoji. Za IVF i mišljenje oko IVF-a i općenitih pitanja neplodnosti (a la hidrosalpings i takve stvari, pa dileme vadi-ne vadi jajovode) baš treba otići specijalisti, ali specijalisti koji je dobar, koji ima uspjeha itd., a nema ti ih takvih tako puno na ovim našim područjima i susjedstvu. Evo, imaš sad linkova za par dana posla, pitaj svoje cure sa srpskih foruma, one će imati relevantno iskustvo za vaše dr-ove, i sretno !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Doktor Vlaisavljević radi u Klinici u Mariboru (klinika koja slovi kao zasad najuspješnija na ovim prostorima, uspješnost po IVF-u preko 30%) - evo ti web site klinike u Mariboru: http://www.ivf-mb.com/onas.htm , ali dr. Veljko Vlaisavljević povremeno gostuje u Jevremovoj - kad - nazovi ih i pitaj, a raspitaj se kod vaših cura ima li smisla eventualno ne čekat njega, nego otić' kod drugih u Jevremovoj za mišljenje. U Mariboru se konzultacije čekaju par mjeseci, a postupak godinu dana (unatoč plaćanju) - o Mariboru imaš više na prvoj stranici Potpomognuta na privatnim poliklinikama.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u medjuvremenu nasla jevrememvu, posllala mail...
    tnx za ove forume u srbiji..bacam se na posao na temu-jajovodi-da ili ne!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u medjuvremenu nasla jevrememvu, posllala mail...
    tnx za ove forume u srbiji..bacam se na posao na temu-jajovodi-da ili ne!!
    Bravo, sekmil, go-go-go ! Pitaj obavezno da ili ne u kontekstu IVF-a, ali možda ti je bolje skužit koji su doktori za neplodnost kao primarno pitanje, pa onda do njih s papirima... Neka ti je sa srećom, ja sam upoznala par divnih cura iz Srbije, one su ti kao i cure ovdje, turboinformirane s relevantnim informacijama o tamošnjim doktorima i klinikama i jako spremne pomoći !

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

polako evo za 1,5 dan skuzila lekare, pa cu da krenem da cujem razl.misljenja po pitanju tih jajovoda... hvala na podrsci!!!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zaboravi Tešićeve čajeve i ne gubi vrijeme. Kreni sa konkretnim stvarima. A što se tiće nekih stvari za poboljšanje imuniteta definitivno ima jeftinije a ne za 300 eura koliko su Tešićevi čajevi.
    Dosta cura s ovog foruma je probalo s njim i mislim da je u većini mišljenje žali bože vremena i novaca

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

PCELICE2009-dakle razlicita su misljenja sto se tice embiotoksicnosti hidrosalpingsa?
    -jel znas da li se jajovodi mogu isto laparaskopski izvaditi (sada mi je laparaskopija ko macji kasalj)
    inace na mom nalazu nista ne pise za taj hidrosalp. ali pre laparaskopije je to bila Dg. s tim sto se menjala slika-nekada na ultrazvuku potpuno ok izgleda jajovod, prazan (cak je i Dr rekla da mogu ostati trudna sa takvim, ali to je bila samo ultrazvuk..?)nekada ima tecnosti promera 2 cm,menja se (dr kaze najver.da se pune i prazne).
    Zakazala sam konsultacije priv.sa mojom Dr ,ovako se bas dugo ceka, 26.02 pa cu i nju da izgnjavim...bas bih volela sto pre na IVF...
    Devojke puno mi znacite i ostajem na ovom forumu, mada ste mi sugerisali neke iz srbije, ali slabo dobijam odgovore (skoro pa i ne)a vi ste mi onako turbo-ekipa
    pozz!!!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

PCELICE2009-dakle razlicita su misljenja sto se tice embiotoksicnosti hidrosalpingsa?
    -jel znas da li se jajovodi mogu isto laparaskopski izvaditi (sada mi je laparaskopija ko macji kasalj)
    inace na mom nalazu nista ne pise za taj hidrosalp. ali pre laparaskopije je to bila Dg. s tim sto se menjala slika-nekada na ultrazvuku potpuno ok izgleda jajovod, prazan (cak je i Dr rekla da mogu ostati trudna sa takvim, ali to je bila samo ultrazvuk..?)nekada ima tecnosti promera 2 cm,menja se (dr kaze najver.da se pune i prazne).
    Zakazala sam konsultacije priv.sa mojom Dr ,ovako se bas dugo ceka, 26.02 pa cu i nju da izgnjavim...bas bih volela sto pre na IVF...
    Devojke puno mi znacite i ostajem na ovom forumu, mada ste mi sugerisali neke iz srbije, ali slabo dobijam odgovore (skoro pa i ne)a vi ste mi onako turbo-ekipa
    pozz!!!
    PS PCELICE2009- jesi pokusavala sa irigatorom ispiranja cajem od hrastove kore...to sam nasla da onaj Tesic daje ( nisam ja u fazonu da verujem 1000%tim cajevima, ali mozda malo mogu da pomognu, prociscavaju puteve, podizu imunitet..)

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Macina trava sve vrste,vrkuta,matična mliječ.I još jednom-potraži pravog specijalistu za ivf sve će ti biti jasnije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisam sigurna, ali možda da ovisi o tome koliko su se jajovodi zadebljali i jesu li ih priraslice "zavezale" za neki organ na način da se to ne može s ovim malim nožićem koji ulazi laparaskopski. Pretpostavljam da bi to kod tebe doktori, da su mogli, riješili dok si bila pod narkozom i pretvorili bi dijagnostičku laparaskopiju u radnu. Doduše, to ti ovisi od operatera do operatera, nemaju svi istu vještinu, ali vjerojatno postoje i nekakve objektivne smjernice što se može, a što ne.

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sekmil, sto se jajovoda tice, ne znam odgovor jer nisam imala taj problem. Jedino sto mogu da ti kazem da je tvoja doktorka jako dobra, bar na osnovu iskustava nekih u mojoj blizoj okolini ( moje dvije koleginice sa posla su trudne ostale na Betaniji, jedna od njih sa blizancima se vec porodila )
    Ja zivim u Bg i trenutno zbog finansijskih poteskoca sam odlozila ozbiljniju MPO akciju do jeseni, ali nakon svih traganja, slusanja i citanja iskustava, odlucila sam se da cu ici kod nje ili dr Trninic kad dodje vrijeme.
    Ako te jos nesto interesuje u vezi klinika u Bg, rado cu ti odgovoriti na pp ako znam, da ne zagusujem temu.

amly avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo da vam se i ja javim s istim problemom. meni je jedna travarka rekla da namazem donji dio stomaka sa maslinovim uljem i na to stavim puru i tako drzim dok se pura neohladi. ja pijem macinu travu i neke druge cajeve, ali to je samo dok cekam na iduci postupak. ja bih ti isto preporucila ivf, a dok cekas mozes pomalo isprobavati, pa mozda i upali.
    ja sam isto tako cula, da je jedna cura isla na ivf radi zacepljenih jajovoda i nakon par miseci nakon poroda je ostala prirodnim putem trudna. ne treba gubiti nabu, ali isto tako ni cekati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •