Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: primate nas? (ishrana)

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno primate nas? (ishrana)

drage mame,
    primate nas ovdje?
    mi imamo 11 mjeseci i vrlo nas interesuje cime vi hranite svoje bebače, a nase vrsnjake, koji ne doje? Kod nas je specificna situacija, tek smo se sreli... vise o tome na posvajanju.
    moze neki dnevni jelovnik vasih beba?
    koliko mlijeka i kojeg i kako i sta drugo i td...

pusa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: primate nas? (ishrana)

Citiraj magda_ prvotno napisa
    drage mame,
    primate nas ovdje?
    mi imamo 11 mjeseci i vrlo nas interesuje cime vi hranite svoje bebače, a nase vrsnjake, koji ne doje? Kod nas je specificna situacija, tek smo se sreli... vise o tome na posvajanju.

pusa
    Magda_, malo sam te možda s posvojenja krivo savjetovala na kojem pdf-u postavljati pitanja - za dohranu imaš na Dohrana, a o adaptiranom i markama adaptiranog se ne smije na Rodinom forumu zbog Rodinih obveza prema međunarodnim pravilnicima (imaš i na topicu Pravila), a mame u pravilu ne uvode kravlje prije godinu dana (zbog alergija i sl.) - ne znam na koje si mlijeko mislila. Da ti budem "prva pomoć", šaljem ti PP PP kako to kod nas izgleda, Anči je mali "nedojenac", a slične su dobi, a nadam se da će se i moderatorice oglasiti ako sam nešto krivo rekla.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Magda, za adaptirano ne znam savjet, osim da nastavite ono što je i do sada bebica pila.
    Pogledaj malo tablicu nadohrane da se orijentiraš što još NE davati. Ako je dijete bilo u domu vjerojatno su jeli samo pasirane kašice (ništa komadno ili gniječeno), pa će trebati vremena da se navikne na žvakanje. Ana nije žvakala uopće s 15 mjeseci (kad je posvojena), niti je znala piti ikako drugačije nego na flašicu.
    Ako imaš mogućnost pitaj točno što se je jelo tamo gdje je boravila i kakve su joj navike.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Inače, s 11 mjeseci M. je imala dva obroka dohrane - oko 11h voće s nekim žitaricama-palenta, zobene..., a popodne ručak: neko povrće kuhano s mesom, pa pasirano). Uza sav moj trud ni ona nije neka žvakalica, tek je nedavno , s 13 mj. počela bez problema sve komadno jesti (jedino meso još ne grize).

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nama je 8 mj... i na adaptiranom smo... uglavnom se držimo tablice kao i dojena djeca... pa će tako biti i do 11 mj... Tu u principu ne bi ni trebalo biti razlike, iako je, primjećujem, uvriježeno mišljenje da djeca na ad trebaju početi dohranu ranije i do 1 g jesti apsolutno sve... meni je ped rekao da u mlijeku ima sve što mu treba i da pomalo istražujemo okuse (tata mu je alergičar bio kao mali pa smo malo pažljiviji i sporiji sa uvođenjem novih okusa)... uglavnom J lijepo napreduje... nije ni mršav ni debel, čvrsto sjedi, pravilno puže i stavlja se u položaj za iskorak pa se povuče uz pomoć namještaja i pravi par koraka pa mi se po tome čini da mu ne činim zlo što je i dalje većinom na mlijeku...
    Sad već i žvače... istina ne previše pa mu sve onako stisnem s vilicom... nije baš izmiksano.... sad sve ovisi kako je tvoja mrvica navikla do sad jesti...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Zaboravih napisati ...što se tog njegovog žvakanja, čitala sam da su djeca na bočici malo sporija s time, pa ja uzmem huba bubu i mljackam i žvačem dok ga hranim a on se smije i pokušava me kopirati.... tako da malo provalja hranu kroz usta prije nego proguta....

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: primate nas? (ishrana)

Citiraj ina33 prvotno napisa
    drage mame,
    primate nas ovdje?

pusa
    Magda_, malo sam te možda s posvojenja krivo savjetovala na kojem pdf-u postavljati pitanja - za dohranu imaš na Dohrana, a o adaptiranom i markama adaptiranog se ne smije na Rodinom forumu zbog Rodinih obveza prema međunarodnim pravilnicima (imaš i na topicu Pravila), a mame u pravilu ne uvode kravlje prije godinu dana (zbog alergija i sl.) - ne znam na koje si mlijeko mislila. Da ti budem "prva pomoć", šaljem ti PP PP kako to kod nas izgleda, Anči je mali "nedojenac", a slične su dobi, a nadam se da će se i moderatorice oglasiti ako sam nešto krivo rekla.
    ina33, tnx za upute, molim moderatore da premjeste temu u dohranu ako joj je tamo mjesto, dvoumila sam se gdje pisati, pa vidjeh ponesto i o ishrani ovdje... no frx

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Magda, za adaptirano ne znam savjet, osim da nastavite ono što je i do sada bebica pila.
    Pogledaj malo tablicu nadohrane da se orijentiraš što još NE davati. Ako je dijete bilo u domu vjerojatno su jeli samo pasirane kašice (ništa komadno ili gniječeno), pa će trebati vremena da se navikne na žvakanje. Ana nije žvakala uopće s 15 mjeseci (kad je posvojena), niti je znala piti ikako drugačije nego na flašicu.
    Ako imaš mogućnost pitaj točno što se je jelo tamo gdje je boravila i kakve su joj navike.
    cokolada, jeste bebac je bio u domu i dobila sam neki plan ishrane, sa kojim sam uglavnom i nastavila. i on je imao osim 3x kravlje mlijeko sa dodacima griz, keks i sl. samo jos dva obroka, vocni u 10 i povrtno/mesni u 12, naravno sve pasirano.
    nekako mi malo ta dva obroka, ne znam...
    ali imam srece sto on odlicno jede, a i ja sve pomalo krupnije pasiram.

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Nama je 8 mj... i na adaptiranom smo... uglavnom se držimo tablice kao i dojena djeca... pa će tako biti i do 11 mj... Tu u principu ne bi ni trebalo biti razlike, iako je, primjećujem, uvriježeno mišljenje da djeca na ad trebaju početi dohranu ranije i do 1 g jesti apsolutno sve... meni je ped rekao da u mlijeku ima sve što mu treba i da pomalo istražujemo okuse (tata mu je alergičar bio kao mali pa smo malo pažljiviji i sporiji sa uvođenjem novih okusa)... uglavnom J lijepo napreduje... nije ni mršav ni debel, čvrsto sjedi, pravilno puže i stavlja se u položaj za iskorak pa se povuče uz pomoć namještaja i pravi par koraka pa mi se po tome čini da mu ne činim zlo što je i dalje većinom na mlijeku...
    Sad već i žvače... istina ne previše pa mu sve onako stisnem s vilicom... nije baš izmiksano.... sad sve ovisi kako je tvoja mrvica navikla do sad jesti...
    pogledat cu i ja te tablice ishrane... huh svasta treba nauciti

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    cokolada, jeste bebac je bio u domu i dobila sam neki plan ishrane, sa kojim sam uglavnom i nastavila. i on je imao osim 3x kravlje mlijeko sa dodacima griz, keks i sl. samo jos dva obroka, vocni u 10 i povrtno/mesni u 12, naravno sve pasirano.
    nekako mi malo ta dva obroka, ne znam...
    ali imam srece sto on odlicno jede, a i ja sve pomalo krupnije pasiram.
    pa može on imati sad već i 3 obroka dohrane ako želiš, a napr. rano ujutro i uvečer prije spavanja mlijeko. Ono od čega bih ga ja odučila je dodavanje nečega u flašicu mlijeka (keksa napr.). A. se napr. nerado odvikavala od pijenja zaslađenih čajeva, pa sam je tako odvikavala i od nepotrebno zaslađenih obroka, mlijeka i sl.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, prebacujem na dohranu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zaboravih napisati ...što se tog njegovog žvakanja, čitala sam da su djeca na bočici malo sporija s time, pa ja uzmem huba bubu i mljackam i žvačem dok ga hranim a on se smije i pokušava me kopirati.... tako da malo provalja hranu kroz usta prije nego proguta....
    Mirtice, ovo si se sjajno dosjetila! :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Mirtice, ovo si se sjajno dosjetila! :D
    Odlično, i moja bocašica je malo sporija u žvakanju, ali je mali copy cat, probat ću i ja s huba bubom (neće mi teško pasti )!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala za savjet za žvakanje- moj nije na boci, pravi je sisavac ali definitivno ne želi žvakati. znači ja žvaku u usta a on neka kopira...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

molim vas gdje mogu naci tablicu nadohrane.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nasla sam je. pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •