Citiraj kahna prvotno napisa
Citiraj wewa prvotno napisa
Peterlin, nek ti je sa srecom s babuskama - ja ribu s vise kostiju nisam jela
jedini naicn za pripitomiti koske je narezati je sa svake strane s razmacima od 3-4 mm i prziti na jakoj vatri - a i to je upitno.

ali, rado bih smazala fis-paprikas, ne pamtim kad sam ga jela...
Uh! Ja kad čujem za babuške odmah su mi pred očima KOSTI

wewa znaš što je bolje od te jake vatre za "koščatu ribu?
Isto tako izrezati i "na talandaru" u vruće ulje/mast

talandara = tanjurača 8) (onaj jedan "tanjur" se stavi na postolje za kotlovinu)
Od kuda porijeklo imena, nemam pojma.
He, he... neeeema više jedne babuške! Odustala sam od fiša jer je mm dobio goste, a ja morala voditi djecu na trening pa smo popodne proveli izvan kuće. Babušku je pekao on, u kikiriju na krumpiru narezanom na ploške + jedna jabuka + pola glavice luka + 2-3 žlice vode i isto toliko ulja. Riba je bila samo nasoljena krupnom soli, a unutra jedna grančica ružmarina i lovorov list. Riba je bila odlična, a i oko krumpira smo se otimali...

Ima kosti, istina, ali nije to ništa nerješivo... Ja sam ribičko dijete, odraslo na klenovima, diverima, pečenicama (štupserima), bijelkama, crvenperkama i oštrižima... Joooj da mi je koji smuđ... mljac!

Djeca su rekla "jako fina riba"... Sad već uredno znaju i sami čistiti (izvadim im kralježnicu, a ostale sitne kosti trijebe sami već odavno i jedu s kruhom pa nema frke).

U našoj kući se nikada ne uspoređuje morska i riječna riba - svaka je specijalitet za sebe!

A bit će i fiša, nadam se uskoro!