- 

trebam pomoć

htjela bi opet ostat trudna, jedino sto me brine je to što se moj maleni od godinu dana i 12, 5 kg uspavljuje na rukama, a ja i mužić smo sami, sve ok kad je doma, al kad radi.. znam da se ne preporućuje nošenje u prva 3 mj..bla, bla, uglavnom ne zanima me struka jer ju dobro znam nego mame sa sličnim iskustvima. nadam se da cu dobit koji odgovor, hvala. 

- 

ja ti mogu reći da smo skoro svaku naviku uspijevali riješiti u par dana, no tu baš i nisam ja bila neki faktor nego čvrsta volja MM-a, koji je na nježan način objasnio da tako više ne ide, a opet mali je shvatio da ovaj put nema šale 

- 

- 

a ne znam bas to, nebi ga htjela mucit jer nije da se hoce nosat cijeli dan i da je neki cmizdravac, al voli zaspat na rukama, ne znam probala bi eventualno da ga stavim pored sebe. a svejedno cu ga morat dic u hranilicu, sjedalicu iz kindica...

- 

Ja sam sad 23 tj. trudna i moja prva "beba" ima 16-ak kg i činjenica je da ga nikada nismo uspavljivali na rukama, i da je stariji od tvog, time i samostalniji... ali opet- moram ga dizat u x situacija. Otkad sam zatrudnila, to se definitivno smanjilo, ali opet ga dižem i činim to koliko osjećam da mogu (trudnoća mi je uredna). Ne mogu ti ništa reći nego što je već netko rekao- jako brzo se stvari nauče i promijene kad se mora  

- 

mihim, kakva ti je bila prva trudnoća? ako nije bila rizična mislim da nemaš razloga za brigu. ovdje se nešto pisalo o tome pa pogledaj iskustva
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...iti+trudno%E6a
uostalom, uspavljivanje na rukama nije isto što i dijete koje se nosi cijeli dan iako mnoge trudnice rade i tako i sve prođe u najboljem redu. osobno mislim da nema potrebe uskratiti takvu vrstu kontakta djetetu ako ono to traži dok god si to u stanju fizički podnijeti. poznajem mnoge mame koje su nosile starije dijete u drugoj trudnoći i ništa im nije bilo prirodnije od toga.
uostalom, vidjet ćeš kako ćeš se osjećati kada zatrudniš 

- 

Opet ja. U prvom tromjesečju sam cijepala drva i nosila po dvije kante istih na kat svaki dan... jer nisam znala da sam trudna. To je samo najgore, a radila sam još puno toga. I sve je bilo u redu.
Naravno, ne bih preporučila nikom da radi isto, nikad se ne zna.
Ali kad budeš trudna najbolje ćeš znati kako se osjećaš. Obavezno pitaj ginekologa što misli o tome i ima li rizika u tvojoj trudnoći pa na temelju toga procijeni što možeš a što ne. Mislim da ukoliko je trudnoća u redu možeš lagano isprobavati dokle možeš ići, ali čim osjetiš da te nešto smeta traži druge načine.
U međuvremenu možeš tražiti i druge načine uspavljivanja.
Moji su: 
na cici, pod br. 1.
u njihaljci (ako možeš, postavi negdje ležaljku koja se ljulja i isprobaj je u vrijeme kad je mališanu vrijeme za spavanje)
u nosiljci (možda bi ti bilo lakše nego na rukama)
u autu (budući da sam ekološki svjesna ne idem u auto da bih uspavala dijete nego samo tempiram vožnju koju moram obaviti u vrijeme kad će mi dijete zaspati... ali u nuždi i to se može ponekad primjeniti)
nekima je pomogla i no-cry-sleep-solution metoda, meni se osobno za sad čini prekomplicirana pa se nisam u to upuštala.

- 

pinocchio-  
 , puno hvala, ja sam trazila dal vec postoji tema, al nisam je nasla. drago mi je da sam pročitala iskustva mama, jer sam to i trazila. prva trudnoca je bila uredna, sve super, dobro, imala ureaplazmu i bojala se malo posljedica, a na kraju rodila osam dana nakon termina. hvala jos jednom!!!

- 

pomikaki hvala na trudu, pitala sam ja već svoju dr.Harni, al kaže da se u prva tri mj ne preporuca ( ko dr. mi drukčije ni "ne smije" odgovorit ).
1. cica je palila prije, ali ne dojimo više.
2. to bi bilo baš zgodno, ali mislim da mu nije do njihanja nego do topline i dodira
3. nije mi tesko na rukama i ne traje dugo
4. dobro si me nasmijala ( mislim dobronamjerno, da krivo ne shvatiš - pokušavam si zamislit da se lijepo okupamo, mazuckamo, u pidjamicu pa na put, niš mu nebi bilo jasno )
definitivno će bit bez plača, al kak to ćemo saznat. evo baš sam prije tri sata probala drugi način, legla, stavila ga sebi na prsa, zagrlila i mazila i odma je zaspao, i ja skoro s njim 
 , al moram priznat da se nije "lako" dic s njim  iz lezeceg polozaja.

- 

MOžda onda najbolje da mu nabaviš veći krevet (iz ovog shvaćam da spava u kindrbetu?) gdje možeš leći s njim pa ga onda samo prevrneš kad zaspi i zbrišeš.

- 

Evo trudna sam  21 tjedan,a moj mali od 11 mjeseci i 11,5 kg mi je doslovno stalno na rukama.Popodne se uspavljuje na rukama,a navečer kako kada.Za sada je sve u redu i ja sam se pomirila od kada sam saznala za trudnoču da maloga nemogu odučiti od nosanja.On je velika mamina maza i ako ga ne nosam zakači mi se za hlače i plače da ga dignem.Znam da če se morati sve to promjeniti kada dođe druga beba,ali sada ga nemam srca gledati kako me moli da ga nosim i mazim.On je sada u fazi da je ljubomoran i kada mi se muž približi. 

- 

Ja sam u obje trudnoće mislila da ću biti aktivna trudnica, obavljati sve što nisam uspjela prije, uređivati sobicu, shoppingirati, putovati... Ali, kao da se ponekad, sudbina poigra sa nama: strogo mirovanje!
Mislim da trebaš razmišljati i na način da je moguć i drugi scenarij u kojem ne možeš sve što trebaš ili želiš, pa ako imate rješenja i za takve situacije, onda samo naprijed  
 !

- 

iva9, drago mi je da je sve u redu i vjerujem da ce bit do kraja trudnoce. uzivaj sa svojom mazicom. moj mihi se bas neda nosit preko dana, sam dodje do parkica i di god moze, al uspavljivanje i po danu i navecer obavezno na rukama i tatinim i mojim. a vidjet cemo...
mala laia, sve je to meni jasno, al ne volim unaprijed negativno razmisljat. onda nebi mogla bit trudna jos bar 3 godine. mi zivimo sami tak da sigurno nebi mogla 100 % mirovat i ne dizat. a kad je frka naravno da uvijek ima neko rjesenje.

- 

Moja prva trudnoća puna komplikacija, a evo sad 13 tjedna, sve ok i J (9-10 kg) stalno na rukama... nosim ga malo iznad trbuha (taman da mi zabije koljeno u želudac i lakat u grlo 
 )
Ja mislim da ako je sve ok i ako si do sad navikla na tu težinu, možeš nastaviti kao i do sad...
Nikako ne bih preporučila da trudnica koja prije trudnoće nije ništa dizala, u trudnoći krene....

- 

mirtica, cestitam na drugoj srecici, kolka ce bit razlika? da bas sam danas o tom razmisljala, meni je to sad normalno da ga dignem i nosim tak da nije neki napor..

- 

mihim, evo još par ideja za uspavljivanje bez nošenja:
-lagano skakutanje na lopti
-u sjedećem položaju ljuljuškanje djeteta u krilu
-poluležeći u krevetu obgrliti dijete nogama (glavica mu je na tvojim prsima, ono kao da ti je u krilu ali nije nego je između nogu) tako da se dok ljuljaš noge i ono ljuljuška
sve me ovo spasilo kad više nisam mogla izdržati maratonska uspavljivanja hodajući, plešući...

- 

Ja sam sad 23 tjedna trudna,D. ima nekih 11 kg i od pocetka ga nosim kao i prije trudnoce.Navece zaspi tako sto lezimo zajedno u krevetu ali po danu jos uvjek na rukama.Kao sto su cure vec rekle,nije ni svaka trudnoca ni svaka zena ista,ja nemam problema.U svakom slucaju zelim ti puno srece da sve bude onako kako zelite.

- 

hvala 
 , ma ja vjerujem da ce sve bit ok i da cemo se snaci. htjela sam samo cut malo iskustava mamica koje su nosale ili znaju nekog da je u trudnoci..

Pravila pisanja postova

- Ne možete otvoriti novu temu

- Ne možete ostaviti odgovor

- Ne možete stavljati privitke

- Ne možete uređivati svoje postove

-  

Pravila foruma