-
Evo me friško iz riječkoga rodilišta pa da podijelim iskustvo. Bilo je super, ništa mi nije falilo...Čim se dođe u sobu dočekale su me dvoje jednokratne gaćice, par uložaka i spavaćica za promijenit se (jedna se dobije u rađaoni). Kućni ogrtač ne treba jer je wc odmah do sobe. Ja sam nosila još 6 jednokratnih gaća, sve sam ih potrošila i još bi da sam imala, jer mi je stalno curilo. Iz istog razloga sam mijenjala spavaćice dva put dnevno, sestre ujutro pitaju jeli ti treba, al nije problem dobiti drugu ako se pita. Nosila sam i svoje dvije, ali sam samo jednu obukla zadnji dan. da sam insistirala na svojima trebalo bi mi ih barem 6, a nemam ih toliko...
Ako nemate puno šavova (ja sam imala 3) nitko vas ne gleda dolje, tako da možete nositi i pidžamu.
Preporučam ponijeti tetra pelena za dijete, jer su meni dali samo dvije prvi dan, a djetetu uvijek nešto treba, za pod glavu i sl. Od cimerica su djeca po porodu povraćala plodnu vodu pa im je i zato trebalo. Također dobro da obloge za grudi ako vas budu bolile uslijed navale mlijeka.
Čaše obavezno ponijeti. Prvi dan se dobije jedna plastična čaša, pitali smo drugu, ali ne daju, navodno nema...
Što se tiče uputnice za bolničko liječenje ja je nisam imala jer su me uhvatili trudovi, a doktor mi je bio na godišnjem, pa te onda hitno pošalju bez uputnice... Švedska pelena nije obavezna, da ne kupujete ako ne mislite koristiti kasnije. Ja sam ponijela jer sam imala doma, ali ako se nema sestra ga nekako u tetru slično zamota.
Obavezno nešto za pojesti! Ja sam rodila u 9 navečer, hranu sam dobila tek sutradan u 10. Što se tiče rađaone, ne može se ništa nositi osim papuča, tamo ti daju piti cijelo vrijeme, a mob sam dala MM-u da možemo slikati bebača. Kasnije dok su mene šivali je pošao do auta po aparat.
Eto to je što mi sad pada na pamet, ako nekog nešto zanima nek pita.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma