Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: razvoj nedonosceta

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno razvoj nedonosceta

moj bebac j erodeni s 36+5, apgar 10/10, 2960 i 49 cm.

danas ima 3 mjeseca i 2,5 tjedna,

i ono sto me muci od samog pocetka je njegov razvoj.

fizicki napreduje sasvim dobro (s 3 mjeseca je bio 6700 i 64 cm), no za ostalo nisam ziher.

igracke jos ne lovi, sakice su mu cvrsto zatvorene i ono najbitnije ne fiksira pogled uvijek.
    dok je u lezecem polozaju onda "kuzi", prati s lijeva na desno i gore -dole (ruku ili igracku), smijeska se.
    no dok je u podignutom polozaju (dok ga nosamo) ne radi to. zabulji se u nesto i to gleda. reagira uglavnom na zvucnu igracku. na onu bez zvuka ili na osobe ne.

ja sam totalno zabrinuta. mm me uvjerava da je sve ok, ali...mene muci, pogotovo dok vidim da su od prijatelja bebaci s 3 mjeseca vec pravi mali ljudi. (ne samo po njihovim pricama, neg sam se i sama uvjerila).
    s 3 mjeseca smo bili naredovnom pregledu i doktorica je rekla da je bebac ok, ali...on je bio u lezecem polozaju...
    sljedeci pregled imamo s 4 mjeseca, to je za 2,5 tjedna. da li da pricekam ili da odem kod doktora (mozda uzv mozga...?)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam da li je tvoje dijete uopće nedonošče - ali to u krajnjoj liniji niti nema veze. Ako misliš da ima razloga za zabrinutost najbolje da odete fizijatru ili neuropedijatru.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nedonoščad su djeca rođena prije 38 tjedana gestacije.

Ako imaš ikakve dvojbe traži uputnicu za neuropedijatra

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

37. koliko ja znam, a ovo je 36+5 dakle umalo 37. No, kao što rekoh, nema uopće veze, i djeca rođena u terminu mogu imati problema.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    37. koliko ja znam, a ovo je 36+5 dakle umalo 37. No, kao što rekoh, nema uopće veze, i djeca rođena u terminu mogu imati problema.
    samo da se osvrnem na ovo
    i moj je rođen 35+6 i u svakom mu je papiru (ista doktorica :/ ) napisano drugačije
    u otpusnom je pismu intemporarius (nedonošče), a u otpusnici temporarius hypotrophicus (donošen, ali male porođajne težine) , tak da ja za svog još dan danas ne znam što je, iako mu ja računam korigiranu, a ne kronološku dob

mislim da je njima važno i na koliko je procijenjen po farovoj
    moj je bio na 37. tjedana, pa ih je valjda i to zbunjivalo, tkoćegaznati

zanimljivo je i da svaki liječnik poslije čita ono što hoće (ginekolog, pedijatar, fizijatar, ortoped), tako je po nekima opet nedonošče, a po drugima nije :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Ako imaš ikakve dvojbe traži uputnicu za neuropedijatra
    ne znam s čim to ima veze, ali nas naša pedica po pitanju psihomotornog razvoja nije slala neuropedijatru, nego samo fizijatru, iako ga je na prvom pregledu spominjala, ali ja valjda kasnije zaključila da nije potrebno :/
    u svakom slučaju pedijatar je taj koji treba pratiti psihomotorni razvoj i ako je potrebno poslati specijalistu..........možda još za sada nije potrebno ako mu se računa korigirana dob, ali s nekih 5-6 mjeseci možda ne bi bilo loše zatražiti uputnicu :/ čisto da se smiriš, ako imaš kakve sumnje. uostalom, malo vježbica po doma neće mu nikako škoditi, a ti ćeš biti sigurna da si napravila sve što si mogla.
    D su još u rodilištu radili i uzv mozga da se vidi je li bilo krvarenja ili hipoksije jer i to može utjecati na motoriku, a i fizijatri koliko znam traže da se napravi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •