-
Firma promijenila vlasnika za vrijeme porodiljnog
Prije porodiljnog radila sam u poslovnici jedne firme koja ima nekoliko poslovnica (u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, Karlovcu).
Za vrijeme porodiljnog moju poslovnicu je kupio drugi čovjek, sad sam ja ostala zaposlena u staroj firmi. U mom gradu ta firma više nema poslovnica, a novi vlasnik ove poslovnice ne namjerava ovdje zapošljavati više djelatnika, tako da se nemam kamo vratiti.
Koja su moja prava? Koliko dugo me nakon porodiljnog ne mogu otpustiti? Što mi je najpametnije uraditi?
-
Honey, fakat se zakompliciralo. :/
-
Jest.
Imala sam grč u želucu od pomisli na povratak na posao, sad mi se pak zavezal želudac u čvor :/
-
-
mislim da samo 14 dana, nakon toga ti može dati otkaz :/
-
Ajme Hany, baš grozno!
Nadam se da ćeš naći neki posao gdje ćeš biti zadovoljna.
Ako mogu šta pomoći,javi!!!
-
Bemu miša.
Nisam od srednje bila nezaposlena.
Maxovamama, naravno da možeš
Ako čuješ za neko otvoreno radno mjesto, pikni me da se javim.
Već dva mjeseca tražim nešto, a u Karlovcu baš frcaju poslovi :/
Išla bih i u Zagreb, odem na dva-tri razgovora za neki posao, uđem u uži krug, ali na kraju svi kukaju za putne troškove. Što me onda zovu na te razgovore?
-
Traže trgovce na Korzu, veliki dućan gdje je bio Skandal. Sada će tu biti Planet obuća.
Baš ovih dana je natječaj.
Jel ti to odgovara barem privremeno?
-
-
Ja sad putujem u Zagreb, ponudili su mi da radim tamo, u drugoj poslovnici. To mi je ok rješenje, bar za sad. I dalje tražim posao bliže, jer gubim stvarno puno vremena na putovanje. Ali nekako je ipak sad lakše.
Ipak me nisu otpisali
-
Imam slican problem kao Honey. Naime, firmu u kojoj sam radila je pruzela druga firma. S obzirom da sam rodila 3 dijete
imam pravo koristiti 3 godine porodiljnog, ali problem je sto se nemam gdje vratiti. Zanima me da li je nova firma pravno gledajuci obvezna preuzeti ugovore djelatnica na porodiljnom???!!! :?
-
je. bez obzira što si na porodiljnom, ti si u radnom odnosu u firmi.
dok si na rodiljnom (roditeljskom) ne mogu ti otkazati ugovor. ali 15 dana po isteku korištenja rodiljnog mogu.
-
hvala. bas me zanima kako ce sve to zavrsiti :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma