-
Evo da ti i ja pomognem, ibili je forumašica koja je (mislim u IVF Poliklinici u ZG-u) uspjela sa zamrznutom spermom i koja je imala takav slučaj, ako se dobro sjećam, sad ima bebea i ne forumira ovdje tako često, pošalji joj PP, ako ti se ne javi za par dana, probat ću je ja ulovit preko drugog foruma i zamolit da ti pomogne. Mislim da ti je možda lakše doći do nje nego do migullyy, migullyy je rodila blizance od kojih je jedan sada imao uspješnu operaciju srčeka, tako da su vjerojatno u velikoj gužvi doma, ibilino dijete je već starije i vjerojatno žena već radi i možda ima više vremena. Ključno je na što ćete vi ići, a mislim da će ti to reći na VV-u i možda ćete odmah na IVF, bez obzira na tvoju dg, jer su šanse veće nego u inseminaciji, a možda imate ograničene resurse - ne znam kolike količine se zamrzavaju. Kad skužiš sa VV-a na čemu ste, sve je dalje identično sa svim drugima, osim što se ne koristi svježa nego zamrznuta sperma. To ti praktički znači da ćeš od barem 8 dc bit u ZG-u do 3 ili 5 dana nakon što ti je i inače ovulacija. Ako ideš na IVF koji financira država, to se čeka oko godinu dana, mislim da na VV-u ne možeš platit liekove za ženu i odustat od tog postupka, možda će vam izaći u susret i ugurat vas brže, a možda se možete dogovoriti da se vaš uzorak sperme koristiti za postupak u privatnima di se ne čeka ništa (npr. ta IVF poliklinika). Ključan ti je taj razgovor na VV-u o vašim opcijama, teško da ti itko može reći što će i kako biti bez toga odrađenoga. Dr-ovi na VV-u su super i puni razumijevanja. Eventualno možeš folikulometrije obavljat u rijeci kod Vlastelića (vidi topic Potpomognuta u Rijeci) i doći na VV samo na punkciju tvojih jajnih stanica, ali ne znam koliko će na VV-u to prakticirati, pitaj, obično dr.-ovi rade folikulometrije za svoje pacijentice - to ti jeo onda barem tjedan ili dva boravka u ZG-u. Imaš topic od divne žene rikikiki koja nudi besplatan smještaj za parove kojima treba IVF, pa ti tako možda pompogne, evo tog topica:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=73343
O postupcima na VV-u imaš na topicu o VV-u i tamo možeš pitat svu logistiku vezanu za doktore, brojeve telefona i sl.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma