Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Gdje vam bebači spavaju preko dana?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Gdje vam bebači spavaju preko dana?

Imam malu dilemu - gdje da moj maleni spava preko dana.

Za sada mi spava u improviziranom krevetu u dnevnom boravku, jer sam tako najsigurnija da je s njim sve u redu. Ali sam primjetila da se dosta meškolji, osobito kada MM dođe doma, pa pretpostavljam da mu ipak glasovi i TV smetaju, makar za bebe kažu da imaju čvrst san.

Nekako ga se bojim ostaviti samog u krevetiću u sobi, koja je doduše udaljena 3 koraka od dnevnog, i imam Baby phone, ali ipak...

Kakva su vaša iskustva? Da li je važnije da je bebač s nama ili mu to ipak remeti taj njegov, za razvoj važan san?

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moj spava u našoj spavaćoj, u svom krevetiću. Imamo baby phone, tako da čujem šumove i kad se probudi hitam k njemu. U međuvremenu ga svako toliko povirim

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad je bio manji, spavao je posvuda, najcesce na podu
    Imao je slozene puzzle, na to deka i plahta, tamo se igrao dok jos nije bio "mobilan" I obicno bi tako i zaspao, odspavao pola sata pa ajmo dalje.
    Ponekad sam ga selila u kindac, ponekad ga pustila.
    Ali nikad me nije bilo strah da bude u kindacu jer preko baby phona se stvarno cuje sve, cak i disanje.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kad se je rodila pa do 4 mj. u dnevnoj u kolicima, točnije u košari. Ništa joj nije smetalo. onda sam jedan dan sjedila do kolica i kako je spavala na trbuhu dv oka su provirila van i gledala me. Od tog dana joj sve smeta i tv, i zvukovi i moje disanje. Nesmjem niti razmišljat i to čuje. Od tada u svom krevetiću u sobi sa dobro zatvorenim vratima i beby phonom.

Početno

Moja Marisa od malena spava u kindaču..Kada ju popodne stavim spavati spava na krevetu i kada se probudi siđe s njega i dođe u dnevnu ili kuhinju,ovisi gdje je netko.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj kfunda prvotno napisa
    Moja Marisa od malena spava u kindaču..Kada ju popodne stavim spavati spava na krevetu i kada se probudi siđe s njega i dođe u dnevnu ili kuhinju,ovisi gdje je netko.

Ajme, Marisa... Predivno ime. Moja je Larisa, a imena Marisa se nikad ne bih sjetila. Joj jedva čekam da sama dotabana iz sobe.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj maleni više nije u ovoj dobnoj skupini, ali od rođenja dnevno spavanje spava u našoj spavaćoj na krevetu i naravno uvijek netko s njim. Kad se rodio, bili smo stalno umorni, pa smo uvijek s njim legli i spavali, i eto, prešlo u naviku i meni i njemu. On nije naviknut spavati sam, a ja nemam priliku probati.
    I sad kad ima 20 mjeseci, baka ga uspava 15 minuta prije nego što ja stižem s posla, pa se ja na brzinu umijem, presvučem i ubacim se kraj njega u krevet, pa čorimo.
    Oduvijek je bio "dobar spavač", ali ja to pripisujem tome što ne spava sam. On se probudi obično nakon 1 sat, pogleda me, ja ga zagrlim, ako treba i okrene se i spava dalje, da nisam uz njega bilo bi odmah na noge lagane.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kad je bila u ovoj dobnoj skupini, tj. obje , spavale su uglavnom u svom krevetiću u spavaćoj.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ponekad na našem krevetu,ponekad u svom, a ponekad ga iznesemo u dnevnu,pa mu malo pustimo glazbe,a stariji brat ga stalno miluje,ljubi,ali njemu ništa ne smeta..Uglavnom,nema pravila...još uvijek...tek mi je mjesec i 6 dana

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Čini mi se da je moja dilema riješena, zahvaljujući vama.
    Mislim da ću od danas i ja moju mrvicu stavljati na spavanje u njegov krevetić u sobi.
    Mir je ipak mir, koliko god kažu da malim bebama buka ne smeta, on mi puno čvršće spava kada nema raznih ometala.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

aaa, ime borjan mi se uvijek sviđalo! (imala sam simpatiju borjana )
    naš miš je ko mali spavao u dnevnoj, ili u kolicima, ili na kauču. kako je rastao, odnijela bi ga u spavaću ili u krevetić ili na naš krevet što mi je praktičnije, jer kad bi se malo kao budio, ja se bacim kraj njega, dam siku i onda još malo odrijema. često ja popodne legnem s njim, ali nije to baš idilično. on se meškolji, pa sika, pa me grabi/grli, pa malo zacendra... ne spava baš dobro... a ni ja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prvih par mjeeci spavao je u kolicima, u košari, a onda u svom krevetiću u sobi.

Sada spava i dalje u krevetiću sa zatvorenim vratima jer mu paše da je mir i tišina.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

spava na našem krevetu, a ja pored njega s laptopom na krilu.

jedino tako sam mirna.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I S od kad se rodio spava na našem krevetu. Soba mi je blizu i svaki čas ga pogledam.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Spava na bracnom. Dobro ogradjen srolanim pokrivacima. Mozda ih i moze preskociti, ali uvijek kmekne kad se probudi i ja sam tu cim kmekne.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nastojim da uvijek spava u svom krevetiću, ali naravno da spava po svukud :/ - u našem, u bratovom, u kolicima, na trosjedu (dok se nije počeo okretati), ponekad i na rukama, ako ja baš nemam nekog pametnijeg posla nego ga držati

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj je do nedavno spavao na našem krevetu ali kako je sad velik i nemiran imali smo 2 tjedna show da ga naviknemo na dnevno spavanje u njegovom krevetiću (ne znam zašto ali noćno spavanje nije nikad boilo problem) i od tad je u svom krevetiću. soba je udaljena3 koraka od dnevne, sve se čuje- kad se čuje. naime kad je bio manji bi se odmah javio i bučno se igrao kad bi se probudio. sad zna tiho gledati igračke, vrtiti dudu pa se ne čuje. još jedan razlog da spava u kindaču

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Spava na bracnom. Dobro ogradjen srolanim pokrivacima. Mozda ih i moze preskociti, ali uvijek kmekne kad se probudi i ja sam tu cim kmekne.
    Tak je i moj stariji kad je bio mali, uvijek kmeknuo kad se probudio, do jednog dana. Samo smo čuli TUP i KMEEEE! Krenuo čovjek u potragu umjesto da zove.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Shireen, slobodno stavi čovjeka u njegov krevet Nista mu neće biti.
    I Tina najčešće spava u svom kinderbetu. Ponekad zaspi i na nasem krevetu, a ponekad je ostavim spavat u kolicima, ako je zaspala dok smo bile u šetnji. Imam babyphone (kupio ga MM koji je lud za gedžetima), ali ga ne koristim. Kao prava low-tech osoba radije tu i tamo virnem je li sve u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ostavljate li bebe malo da odspavaju vani jedan sat dva? Naravno obučena u kolicima ili slično?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sada dok je ovako jako hladno baš i ne,rađe ju s kolicima smjestim u hodnik,odkrijem i zna si još tako odspavati i sat-dva.Naravno ako je
    potpuna tišina.

Inače spava u dnevnoj na razvučenom trosjedu,okružena trima velikim jastucima.A pošto ionako kraj nje ne mogu ništa raditi jer joj i najmanji zvuk smeta,ja sam pored nje na kompu i pratim svaki njen pokret.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj maleni prespava čitavu šetnju, koja i traje otprilike sat vremena. Njima svjež zrak itekako godi, tako da se najčešće njegovo spavanje produlji još malo kada se vratimo iz šetnje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Preko dana bubica je kod mene u dnevnom, u kolicima, preko dana je budna s time da se zna umorit, normalno, pa zadrema na kratko.
    Ipak je tada odnesem u spavacu jer je puno mirnija. Osim toga lakse nam je da ciki na krevetu...potpuno se opusti...
    Planiram uskoro uzet neku tipa igraonicu i sl. gdje bi je mogla staviti jer vec sada je 60 cm i nece moc jos dugo u kolicima bit.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u kolicima u boravku, ne smeta ni tv ni muzika ni razgovor ni telefon, samo ne smije vrečica šušnuti , na nju skoči :D

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam baš nešto mislila da je bolje kad je beba u našoj blizini i kad nas čuje, i da je dobro da se ne navikne spavati u mrkloj tišini! tako da smo mi preko dana u dnevnoj, al sad kad čitam postove, kontam da bi se ipak trebali prebacit u spavaću i mi, jedino problem je što tamo ne grijemo pa će mi bit hladno za sikenje. mi smo zapravo u spavaćoj bili prvih mjesec dana, ali sam ja onda bila non stop u piđami i kućnoj haljini, a sad mi je malo nehigijenski da zalegnem u trenerci u krevet dok posikimo i uspavamo se na siki. morat ću nešto smislit! :/
    beban će se šokirati od promjene mjesta za spavanac!
    a izgleda da ću si onda ipak morati uzeti bebyphone, jer jer spavaća na katu...inače sam protivnik tih tehničko-tehnoloških izmišljotina, ne volim ni svoj moby, jedino mi je lapatop prirastao srcu što bi se reklo - svako zlo za neko dobro

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno spavanje

mi smo najcesce u kolicima,ali u zadnje vrijeme sve vise u kimbacu,uz babyphone

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno ...

od pocetka, uvijek, samo i nikako u svom kreveticu i tocka! jedino je na pocetku smjela na cici zaspat. da se nebi navikla nas zezat s tim

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno ...

Ja sam svog bebacha preko dana stavljala spavati na naš bračni krevet i okružila sam ga jastucima, a otkad je prohodao spava u kinderbetu uz stalni nadzor naravno..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tako i mi , od početka u krevetiću s tim da kada je imala grčeve do tri mj bila je kod nas na krevetu dok se ne smiri a onda u krevetić .
    Preko dana je spavala ili u kolicima ili u krevetiću a sada samo u krevetiću . Prije joj nije ništa smetalo , imali smo i radio upaljen , a sada sa 7 mj - tišina , krevetić i pritvorena vrata .

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

na rukama jos uvek, preferira mamu.
    5 meseci.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Po danu na rukama, na kauču, u kolicima (to radimo odnedavno kako bi se presala buniti kad idemo u šetnju), znači u dnevnom boravku uz svu dnevnu buku koja se u njemu stvara, dok navečer kad odemo spavati u krevet, mora biti tišina, tako nekako razgraničavamo dan od noći.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U svojoj sobi, u krevetiću.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

našu malenu, navršena 3 mj, smo pred cca 1,5 mjesec počeli za "popodnenvni" odmor stavljati u krevetić u spavaću. inače spava prijepodne cca pola sata, sat vremena u dnevnom na kauču, oko 13,30 ide u sobu i odspava po 2-3 sata, i ev. zadrijema još predvečer na kauču oko 0,5 - 1 sat (rijetko kad)....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

naš malac će sad napuniti dvije godine.Već mjesec dana spava u svojoj sobi,a od neki dan ga stavljamo po danu kod nas u sobu da spava jer imamo jako bučne susjede i sve se čuje.Zidovi su tanki,živimo u stanu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    U svojoj sobi, u krevetiću.
    I kod mene tako, većinom je u svom krevetiću. Ponekad ostane spavati u kolicima, na mom krevetu ili peterosjedu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

uvijek u krevetiću u spavaćoj sobi.Tamo mu je najmirnije s obzirom da imam jos dvoje djece predškolskog uzrasta.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

krevetić u zamračenoj sobi
    čim uđemo u zamračeno, siše prst i nekon dojenja se, ponovo sišući prst, baca u krevetić
    bez mraka i mira nema šanse, samo nervozira

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Spava u svom krevetiću u našoj spavaćoj sobi, i po danu i po noći. Poželjan je mir , a dok je bila novorođenče mogla sam i usisavat kraj nje, a da se ne probudi.

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sade_74 prvotno napisa
    ja sam baš nešto mislila da je bolje kad je beba u našoj blizini i kad nas čuje, i da je dobro da se ne navikne spavati u mrkloj tišini! tako da smo mi preko dana u dnevnoj, al sad kad čitam postove, kontam da bi se ipak trebali prebacit u spavaću i mi, jedino problem je što tamo ne grijemo pa će mi bit hladno za sikenje. mi smo zapravo u spavaćoj bili prvih mjesec dana, ali sam ja onda bila non stop u piđami i kućnoj haljini, a sad mi je malo nehigijenski da zalegnem u trenerci u krevet dok posikimo i uspavamo se na siki. morat ću nešto smislit! :/
    beban će se šokirati od promjene mjesta za spavanac!
    a izgleda da ću si onda ipak morati uzeti bebyphone, jer jer spavaća na katu...inače sam protivnik tih tehničko-tehnoloških izmišljotina, ne volim ni svoj moby, jedino mi je lapatop prirastao srcu što bi se reklo - svako zlo za neko dobro
    MI PRESELILI USPJEŠNO U SPAVAĆU :D , BEZ DRAME. PRODUŽILI SPAVANAC SA PO POLA SATA SVAKO MALO NA 45MIN, NEKAD SAT, NEKAD DVA. NIJE HLADNO I JEDINO ŠTO MORAMO PRIPREMATI KREVET SVAKO JUTRO I VEČE. KUPILI I BEBYPHONE, ALI VIŠE VOLIM BIT KRAJ BUBICE I SURFAT NA NETU, A I TAKO BRŽE ULETIM SA SIKOM AKO SE BUDI...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U kolicima po danu, a noćno spavanje odrađuje u kinderbetu.
    Znam da nije dobro da spava u kolicima, ali jedino tako ga možemo uspavati.
    Prije smo ga uspavljivali na rukama, ali kako već sad ima preko 7 kg, a nema ni puna 3 mj, odlučili smo si olakšati i uspavljujemo ga u kolicima, a prije noćnog spavanja se uspavljuje na cici..
    I znam da mi niti to ne valja, ali nema šanse da ga odložim i da sam zaspi...Čini mi se da to nikad neću doživjeti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •