Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Namestanje bebe na dojku

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Namestanje bebe na dojku

Ciao! Imam problem sa dojenjem...
    Jos uvek dojim bebca lezeci ("malena" epiziotomija!). Sa desne strane se relativno lepo namestimo i nemam vecih problema. Ali sa leve - haos! Tacno osecam jednu tacku koju grize, i nikako ne znam kako da ga namestim. Usne cesto skupi na umutra (ne uvek ali najcesce), posebno sa leve strane, ili nekako pola na spolja, pola na unutra... Kako da ga "naucim" da ih izvija na spolja? Kad ga smestam na dojku uglavnom zagriza kao mala zvercica,posebno ako je jako gladan. Zbog toga mi se ne da prekidati ga puno puta dok se lepo ne namestimo, vec ga ostavim u nekom polu-prijatnom polozaju
    Znam u teoriji kako bi trebalo da smo smesteni - usne na spolja, jezik izpod, i znam kako mi je suuuper kad uspem, ali jel ima neko prakticne savete kako to izvesti? Ili slican problem...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

negdje je bila tema gdje je bilo nešto kao povući bebi bradicu prema dolje... javit ću ako nađem...
    Nadam se da će ti se uskoro javiti netko tko zna više.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo:
    Osim toga, kad ga stavis na sisu i kad primijetis da mu je donja usnica uvucena, povuci mu blago bradicu prema dolje i pogledaj je li mu jezik izmedju desni i tvoje bradavice. Ako nije, prekini podoj (prst u kut usana da prekine vakuum) i namjesti ga bolje, inace ce i neucinkovito sisati i tebi ostecivati bradavice.
    Možeš pogledati i cijelu temu:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...povuci&start=0

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

YellowSky i meni je iz početka bio problem sa namještanjem na lijevu dojku, ali u sjedećem položaju.
    Ne znam koliko ti epiziotomija smeta za neke druge;
    evo linkam ti tekst o ispravnim položajima pri dojenju pa pokušaj naći dali vam nešto drugo više odgovara.

Također ti savjetujem da bebcu češće nudiš dojku, prije negoli jako ogladni , pa će ju i smirenije prihvaćati, a i lakše će "podnjeti"
    da ti popravljaš položaj prekidanjem podoja i ponovnom stavljanjem na dojku.

Koliko je bebica stara, kako napreduje?
    Dali osjetiš da isprazni tu lijevu dojku dok tako doji?

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala Pomikaki, rekla bih da imam vrlo slican problem kao sto je Agata imala. Pokusala sam to sa povlacenjem brade i odgovor je kako kad - nekad dobro nekad ne... Nekad se cak dobro namesti kad mu povucem malo bradu?!

Meni se cini da najveci problem imam sa uglovima usta kojima me grize. Jel bi i gornje usne trebale biti prema van ili ne? I cesto imamo puno coktanja dok doji, to ne valja, zar ne? Ne znam, mozda mi je prenisko, previsoko u odnosu na dojku, pa se izvija...

Khana, nazalost jos jedno nedelju dana ga dojim samo lezeci, onda cemo moci da predjemo i na sedeci polozaj. Sto se cesceg namestanja tice, ne znam,jedino da ga budim... Dojim ga na zahtev... Nekad satima sisa, nekad odspava po 3-4h u komadu, nema pravila.

Ima 18 dana Idemo na kontrolu za 10ak dana, pa cemo videti kako stojimo sa kilazom. Ima dosta pokakanih pelena dnevno, tako da kontam da pojede dovoljno.

Rekla bih da isprazni dojku, ne skroz, uvek mogu jos malo mleka da nakapam, ali osecam razliku koliko je omeksa kad sisa. Zaboravila sam da napomenem da u levoj dojci imam vise mleka nego u desnoj, pa sam prinudjena da mu je cesce nudim.

Joj, stalno mi se cini da mi fale bar jos 2 ruke za uspesno dojenje: 1 za siku, 1 da mu poduprem ledja, 1 da mu sklonim rukice i 1 da mu primaknem glavu svoje 2 koristim za dojku i ledja, a laktom mu primicem glavu, samo nisam bas vesta

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj, ne znam ti ja puno, mi nismo baš imali problema s položajima...
    Gornja usna ide isto prema van. Coktanje ne valja, ali ne znam što učiniti.

Što se tiče podupiranja leđa i glavice, pokušaj podmetnuti smotani ručnik ili jastuk.

Mom djetetu je jako pasao položaj koji nisam nigdje našla opisan - ja ležim na leđima, a ona preko mog trbuha odozgo hvata cicu. Još i danas tako voli. A stavljala sam je tako još u rodilištu da podrigne, isto se nism mogla ustajati zbog šavova, i od osmog dana sam primjetila da je taj položaj smiruje kad je nervozna, premda je morala više puta hvatati bradavicu. Ali bila je od početka dosta jaka i čvrsta beba i sma je dizala glavicu. Ako i tvoje može tako, možda bi se tako lakše namještala?

Bilo bi dobro da ti se jave savjetnice, možda da zovneš sos telefon?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

yellowsky, imaš li jastuk za dojenje? ja sam se preporodila na početku s tim jastukom. nabavila sam ga tek nakon mjesec dana mučenja s položajima. donju usnu je moja isto uvlačila, ja bih joj jednostavno prstom probala popraviti položaj, povlačenjem brade ili u kutu usana, nekako da ih izvrne van. naučila je nakon nekog vremena. i da, ležeći položaj, u kojem sam i ja zbog epiziotomije na početku dojila, nije baš najsretniji, ako ima problema s primanjem. meni je u ležećem svaki puta napravila ragadu, pa smo prvih dva mjeseca (nakon što sam uspjela sjesti ispravno, jer epiziotomija nije bila strašna), dojili samo sjedeći. izdrži, proći će

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

YellowSky neka ti TM pomogne oko namještanja jastuka.
    Moraš se udobno smjestiti, okruži se s 10 jastuka ako treba.
    Bebici isto jastuk iza leđa i da vidiš.

Sretno s pronalaskom udobnijeg položaja i da što prije dojenje bude kao pjesma.

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tnx cure!
    poslusala sam brdo raznih saveta i puno je bolje :D nije nam bajno, ali napredujemo :D
    trenutno ucimo dojenje u sedecem polozaju (sporo nam ide!) i kad uspem da ga smestim u sling kako treba za dojenje (u tom polozaju mu noge uvek budu iznad glave!!) moramo uvezbati i to da bismo bili skroz mobilni

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •