-
konstantne ojedine
Dobar dan svim mamama!
Molila bih vas za pomoć! Moja beba od 9 i pol mjeseci konstantno ima ojedine! počne kao pelenski osip-prvo kao crvene točkice, pa crvenilo po pišici (po guzi nema), pa se povremeno pretvori u ranice (kao opekotine).
Jednom je čak i prokrvarilo, pa sam otišla na hitnu i dr. mi je prepisala kremu Lotriderm koja joj je jedina pomagala, ali ima u sebi kortikosteroide pa se ne smije koristiti duže od 5 dana.
Inače, probala sam puno krema no niti jedna joj ne pomaže kao ta.
Pelene presvlačim redovito, pri čemu ju svaki put operem običnom vodom, dobro posušim i nanesem neku od krema. Trenutno koristim Sudocrem. Na početku joj je bepanthen odlično pomagao-ojedine bi nestale za 2-3 dana, ali sada više uopće ne pomaže.
Ima li netko sličnih iskustava? što da radim? Piša joj je konstantno crvena i iziritirana, bez obzira koju kremu koristili.
bili smo na pretragama urine i sve je ok. Što da radimo??
-
Nama je prvih mjesec dana bilo obilježeno krvavim ranama na guzi
Probali sve i svašta, od krema, tinktura, luftanja... na kraju pomogao Triderm (isto sa kortikosteroidima). Od tada guzu kod presvlačenja dobro izluftamo da se sasvim posuši, ne mažemo ničim osim po noći sa JGL kremom i od tada nikada više nije imao crvenu guzu.
Najbitnije je da je sasvim suha prije stavljanja nove pelene.
-
Eh, zaboravih napomenuti. To nam je počelo paliti tek kada smo ju sasvim izliječili. Dok je bila crvena nije ništa pomagalo osim navedenog Triderma koji je problem riješio u rekordna 2!!! dana :/
-
A da nisu možda gljivice, candida :/
-
nisu gljivice, bar tako kaže pedijatrica.
i nama je lotriderm riješavao ojedine u 2 dana, ali ga se bojim ponovo koristiti jer sam čitala da su kortikosteroidi štetni.
sad sam kupila riblju mast, pa ćemo vidjeti...
inače nema osjetljivu kožu, osim po piši. Npr. kad smo koristili lotriderm, ojedine su nakon 2 dana nestale, kao da ih nikada nije ni bilo, ali čim se pokaka (a stvarno stalno pazim na to i njušim joj guzu svako malo
), ma nakon 2 minute što je pokakana, evo ti opet groznog crvenila!
Ne hranim ju ničim što još ne smije jesti i uopće mi nije jasno kako tako brzo nastaje crvenilo... :?
-
Ojedine
Moja bebica od mjesec ipo dana je imala isti problem. Probala sam sve moguće masti Sudocream, Babylove,...na pedijatrovu preporuku Imazol, ali nikakve pomoći. Iz dana u dan njoj je bilo sve gore, pa sam odlučila otići kod dermatologa. Doltorica joj je prepisala mast, tj. sastojke od kojih su mi u ljekarni izradili mast. Odmah po prvom stavljanju masti stanje se vidno popravilo. Još provodimo terapiju, ali iz dana u dan je sve bolje. Živim u Splitu, pa ne znam od kolike je koristi da navodim naziv dermatološke ordinacije, ali moja definitivna preporuka je posjet dermatologu. Mi smo se preporodili.
-
Administratorica
možda su vam djeca osjetljiva na sastojke iz pelena? moja je dobila prestrašnu reakciju na pampersice, i to za samo 5-6 dana koliko smo ih koristili :? Probajte promijeniti pelene...
osim zbog pelena osip nam se pojavio još 2 puta, 1. od cjepljenja, 2. od antibiotika...čim bi se pokakala sve bi pocrvenilo...igledalo je UŽASNO!!! prošlo je jako brzo kad smo počeli ispirati blagom otopinom hipermangana.
-
Unaprijed svima hvala na odgovorima!
Puntica, gdje si kupila hipermangan-da li ga ima u apotekama i da li ti je to prepisala pedijatrica?
Lopy, mislim da ćemo i mi posjetiti dermatologa jer ovo više nije normalno. Malo počne prolaziti i čim se pokaka, odmah grozno crvenilo.
Pedica mi je rekla da kupim A-dermu (kremu i sapun), ali ni to ne pomaže.....kao ni bepanthen, nivea, sudocrem, čak ni pavlovićeva...
htjela bi ju ostaviti bez pelena, ali nije baš toplo u stanu, pa se bojim da se ne prehladi ( a i da joj se te ranice ne inficiraju, budući da sjedi na podu)..
-
da, i pelene sam već mijenjala, ali ništa.
sad joj po preporuci pedijatrice u pelenu stavljam čistu gazu, tako da joj piša nije u direktnom kontaktu s pelenom. to radim tek 2 dana tako da ne znam da li će pomoći. iskreno se nadam da hoće, jer me srce boli svaki put kad ju prematam i vidim taj užas.
-
Ja sam to prošla s obojicom. KOd D mi je pomogao Triderm , a između Bepanthen krema (ne mast !) , dobro posušiti između svakog prijevoja. Radilo se o gljivicama koje sam po preporuci mazala Gentianom od čega su mu se otvarale ranice , što sam tek kasnije shvatila :/
Kod L mi je pomogao Geokorton pomješan s Bepanthen masti , kod njega je bila isključivo iritacija pa je bilo dovoljno zaštititi ,odnosno spriječiti kontakt stolice i kože.
Kako mi kod tebe izgleda ,ja bih provela terapiju Rojazolom 14 dana, 2x dnevno ,između Bepanthen krema ,ili Triderm 5 dana 1x dnevno ,između Bepanthen krema.
-
Osoblje foruma
-
Možda da probaš sa kremom protiv gljivica? Nikad ne znaš, te beštije su stvarno opake i vole se nastanit na iziritiranu kožu.
-
nisu gljivice u pitanju... dr. uvijek kaže da je pelenski osip ili ojedine i svaki puta preporuča drugu kremu. kako sam ih sada manje više sve isprobala, kaže da stavljam gazu u pelenu i sliježe ramenima... :/
a lotriderm koju sam koristila i triderma, za koju vi kažete da ste koristile su, čini mi se, ista stvar-kortikosteroidi, koji se ne smiju dugo koristiti. Istina, njoj od te kreme prođe nakon 2 dana, ali za 3-4 dana opet sve po starom
čak sam prokuhavala vodu misleći da je previše klorirana...
Ne znam, možda ju trebam što prije naučiti na kahlicu tj. riješiti se pelena..
-
Deflamol krema i druge pelene, to je nama pomoglo.
-
Osoblje foruma
Probaj sa crnim čajem(ruski ili indijski) kod promjene pelena.
-
Moj sinko je imao ranice na guzi. Netko na forumu mi je preporučio ulje čajevca.Daklem, u vodu (cca 1 l) kapnem kap-dvije ulja i time čistim guzu. Inače uvijek vodom čistim guzu, nikad vlažnim maramicama. Ulje čajevca je antibakterijsko i ubija gljive. Guza mu je sada "kao u bebe"
:D
-
To što pedijatrica tvrdi da nisu gljivice nemoj uzeti sa 100%-tnom sigurnošću. Ona nije dermatolog.
Nama je naša mjesec dana tvrdila da su gljivice i svaki put davala drugu kremu/mast/tinkturu za gljivice i na kraju nas poslala dermatologici koja je odmah utvrdila da su ojedine i dala Triderm koji je riješio stvar dok si trepnuo. I da, između Triderma kojeg smo mazali mislim 2x dnevno je išao Bepanthen.
-
Upravo kao što ti Brunda kaže, ja sam to prošla s D, i bile su gljivice.
-
Mi nemamo iskustvo s gljivicama, ali ja bih preporučila platnene pelene, još bolje obične tetre, prokuhane, dvaput isprane i ispeglane, a po noći da bude čim manje u popišanom, premotaj ju ako se budi. I po danu čim se popiša, mijenjaj pelenu da bude stalno u suhom.
I ako već sjedi, probaj ju malo po malo stavljati da piša na kahlicu.
-
Osoblje foruma
e da, mi smo guzu, na preporuku lijecnika, prali u kadulji
-
Da, probat ću prati sa kaduljom...to su i meni preporučili nakon poroda kad sam čučnula i razmrdala konce...
Brunda, koliko često si mazala sa Tridermom? Npr. ako si mazala jednom dnevno kroz 5 dana i nakon toga se povuklo, da li se opet vraćalo i da li si onda opet mazala tom kremom i koliko dugo?
kao što sam napisala, V. se od lotriderma povuklo za 2 dana, par dana bilo dobro i onda opet sve isto i tako nekoliko puta pa mi je dr. rekla da više ne mažem tom kremom zbog kortikosteroida..
-
i kako tj. da li se vidi razlika između ojedina i gljivica? šta gljivice nisu kao neki flekići (okruglasti). njoj je sve jednolično crveno i to samo piša, a po guzi nema ništa....
-
ne mora značiti , ukoliko se koža ošteti tj.ojede lako se na nj nasele gljivice ili bakterije
Upravo zbog toga Triderm bakterije+gljivice+antiupalno ,a između dobra zaštita
-
Zna li netko zašto se javljaju gljivice kod naših beba? Evo moja cura već drugi put ima gljivice, da li u nečem griješim? Ne koristimo vlažne maramice, samo voda i brisanje tetrom. U jednokratnim smo pelenama. Dojimo i papamo nadohranu. Pliz, neki pametan savjet
-
zg mama , čini mi se da su kod tebe gljivice, ako ih već nisi riješila
inače skužila sam da mojem djteteu koža pocrvbeni od krema, obrie jeu vlažnom maramicom i stavim novu pelenu.
imala je gljivice, zbog antibiotika, prpeoručila bih pojazol gel oralno, prolife ototpinu, a na kožu plymicol.
jedno od običježja gljivica i je da s ponavljaju i nakon kortikosteroida
-
Kod nas, tj kod bebice su vlazne maramice takve ranice na guzi napravile da se i sada zgrozim samo kada se sjetim.
I njenog placa kod pustanja vjetrova i placa od pecenja,..i kakanja.....iskreno pravi blagi uzas.
I nikako se toga rijesiti....sve moguce kremice + sudocreme ( koji je stvarno odlican za skupljanje vlage -> mokrace, ali ne i ranica- ojedina ).
Otisla sam sa njom kod doktorice ( nije se radilo o gljivicama ), ovdije u NL i ona je preporucila tzv. kukuruzno skrobno brasno koje se koristi za spravljanje umaka i sl.
Nakon prvog zaprepastenja, ali ipak ocaja kupila sam : "Maizena" - tako se tu zove. Eto, ma kako neobicno bilo ....... uspjelo je!
Nakon borbe od skoro mjesec dana uspjelo je, stvar je za 10,... osusilo je ranice za par dana....od srca preporucam ovaj jednostavan, ali ucinkovit, prirodan proizvod.
-
Pa daj nam molim te opiši na koji način si primjenjivala onda to brašno.
-
:D vrlo jednostavno: stavila sam "kukuruzno skrobno brasno ( maizena)" u praznu kutijicu od djecijeg pudera i time se moglo/moze lako posipati.
Inace moze se i samo sa rukom iako je malo nezgodno jer nisam bas bila precizna, pa je toga bilo po svuda samo ne kamo je trebalo....
-
:D vrlo jednostavno: stavila sam "kukuruzno skrobno brasno ( maizena)" u praznu kutijicu od djecijeg pudera i time se moglo/moze lako posipati.
Inace moze se i samo sa rukom iako je malo nezgodno jer nisam bas bila precizna, pa je toga bilo po svuda samo ne kamo je trebalo....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma