Ema, mislim da je odgovorno da se već sad premišljate i razmišljate o tome, blizanačke trudnoće jesu relativno rizičnije, a klinike vani sve češće idu na transfer jednog embrija upravo zbog tog razloga. Koliko to ima smisla vezano za uspjeh, to vam isključivo ovisi o statistikama klinike di ćete ići, pitajte njih točno što bi oni načelno savjetovali (vjerojatno će njihova konačna preporuka bili takon stimulacije kad se vidi kvaliteta embrija koje ćete dobiti - što kvalitetniji embriji, sugerirat će vam možda i vraćanje jednoga). Nemoj toliko uspoređivat s našim klinikama, kod nas se češće vraćaju 2 ili 3, ali vani, a i kod nas recimo na CITOu sam to primijetila se sve više ide prema tome da se mladoj ženi (logika je da što je žena mlađa veća je šansa dobiti kvalitetne embrije i postići trudnoću) u stimulaciji vraća samo jedan embrij. Kod starijih se preporuke za broj embrija penju, pa će tako nekoj preko 40 biti možda preporučeno 2 ili 3 da bi podigla šanse. Mislim da će malo ovisiti i o tvojoj tjelesnoj konstituciji, tj. ako si izrazito sitna možda isto preporuka bude vraćanje jednog embrija... Najbolje ti je pitat na izvoru - na klinici u kojoj ćeš radit IVF.h