Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: ne znam što da radim

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno ne znam što da radim

opet se pbraćam rodinim stranicama jer ne znam što da radim i ima li pomoći. :/
    moja beba je stara 3 mjeseca. gotovo od rođenja ima grčeve, najčešće ujutro po nekoliko sati. stenje, vrisne, izvija se, nastavi spavati, probudi se pa tako u krug. nadala sam se da će se oko trećeg mjeseca stanje stbilizirati.
    međutim, zadnja tri tjedna takvo ponašanje proširilo se na cijelu noć, traje desetak sati, od ponoći do deset ujutro. stenjanje, vrištanje, jecanje, grčenje. ona uglavnom spava, osim kada ju jako boli... budi se recimo svakih petnaest minuta, pola sata, na koju minutu pa zaspi.
    preko dana nema nikakvih smetnji, veselo je i raspoloženo djetešce. svaki mjesec je dobila kilu i narasla je do sada oko 13 cm.
    svi mi govore da prenosim stres na bebu preko mlijeka i da će to proći, da pređem na adaptirano mlijeko .
    užasno sam tužna i već jako iscrpljena i slaba od cijele situacije.
    da li možda tim stravičnim grčevima pridonosi velika količina mlijeka koju imam???
    da li mi netko može pomoći sa savjetom?

hvala!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

piješ puno kravljeg mljeka?
    je si li pokušala izbaciti sve mlječno iz prehrane?
    da li joj daješ kapi protiv grčeva?
    da li je slučajno zadnje stanje plača pojavilo nakon cjepljenja ? (neka cjepiva imaju nuspojavu extremnog plača)

nervoza se ne prenosi mljekom nego prisustvom, pogledaj sebe: dali te ikad neka osoba inzervirala samim svojim prisustvom u sobi i pričom, bez da te je ikad podojila?

moja je imala stravične grčeve sve dok nisam izbacila sve od kravljeg mljeka iz prehrane, onda se smirila, do 2 godine nije podnosila kravlje mljeko, sada (3 godine) pije jogurte bez problema

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

zaboravila sam napisati...

isprobala sam sve od proizvoda koji se mogu naći u našim ljekarnama, pa i šire. ništa nije pomoglo. sada mi je totalno bed zbog toga jer mi je beba kao pokusni kunić.
    termoforići, nosanja su svaku noć u igri...

kravljeg mlijeka ne pijem. pokušala sam s izbacivanjem svih mliječnih proizvoda na jedno mjesec dana i nisam primijetila poboljšanja. možda bih opet trebala pokušati izbaciti sve mliječno. ne jedem ništa što napuhuje, nikakvo voće.

sada kada kažeš postoji mogučnost da se stanje pogoršalo nakon cjepiva. no, ako i je tako to su nijanse.

zanima me da li netko ima iskustva sa tako dogotrajnim grčevima?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako ti se savjetnice ne jave , zovi SOS . Steta bi bilo da odustanete od dojenja kad vam vec tako lijepo ide.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Eto mi imamo 4-mjesečno grčevito iskustvo. Kod nas bio problem zraka u crijevima, iako se naizgled činilo da mirno jede. Strašno se mučila, i po noći i po danu. Često se dešavalo da bi u toku napada grča kakala čistu pjenu, siroček moj.

Ništa nije pomagalo - zagrijana tetra/koštice, cica (ne bi ju puštala ali bi se sva izvijala od bolova), kupanje, masaža, kapi...

Kod nas je otegotna okolnost bio i slabiji prirast od cca 1/2kg mjesečno, pa je to stvaralo dodatan stres meni jer nitko osim roda i jedne šogorice nije bio na mojoj strani da se dojenje održi.

Eto, nemam rješenja za vaše probleme, ali samo da znaš da nas ima još, i da to jednog dana ipak prođe.

Ali bolje ti vidi sa savjetnicama, možda se problem krije negdje sasvim drugdje.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, hvala na podršci. stvarno ne želim odustati od dojenja, a opet, užasno mi je teško gledati malu bebicu da se toliko pati. zar ti strašni grčevi stvarno mogu biti posljedica dojenja???

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jelka, moja beba isto kaka pjenu. da li je to možda znak da je zrak problem. joj, ma bilo bi mi lakše da mi netko kaže da su to samo grčevi. mene je strah da nije nešto kompliciranije... da, zaboravila sam napomenuti da ona dosta cokće dok papa. možda je i u tome problem. ??? ped. nam je rekla da je su grčevi, da za sada čekamo još koji mjesec prije nego što krenemo na pretrage.
    totalno sam zbunjena!!!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ini prvotno napisa
    Jelka, moja beba isto kaka pjenu. da li je to možda znak da je zrak problem.
    Apsolutno. Ja sam primjetila poboljšanje jedino kad sam nabavila Simplex kapi (jel se tako zovu?), ali iz Njemačke. Zaista su činile razliku, ali ne zadugo.

Često sam u toku grčeva Janu znala odmotati, staviti na leđa, podići joj koljena na trbuh i laaagano širiti čmarčić da čim prije ta grozna pjena izađe. Ne znam jesam li to smjela (pitala ovdje, nisam dobila negativan odgovor), je li to njoj puno pomagalo ne znam, ali pomagalo je MENI psihički jer sam samo tada imala osjećaj da joj konkretno pomažem.

Ufff, ini, ne znam kako da te utješim. Ja sam tih prvih mjeseci izgledala kao zombi, nula spavanja (ni po danu ni po noći), borba s okolinom jer sam grčevito željela održati dojenje...

Sad sam se sjetila. Jana je već s nekih mjesec dana, ako ne i ranije, počela spavati isključivo na trbuhu. Tada bi odvalila spavati po par sati, nikako drugačije.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

posljedica lijene probave i nakupljanja zraka u crijevima
    za neke je to genetski faktor, inače bebe na adaptiranom češće imaju grčeve nego dojene bebe
    majčino mljeko je lakše za probavu, tako da mislim da bi na adaptiranom bilo još gore

da li imaš jak let down - otpuštanje mljeka ?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ini, našla sam topic koji mi je tada bio aktualan, pročitaj ga cijelog svakako, naći ćeš i naše iskustvo i pitanja.

Grčevi!?

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo imali isto puno problema sa grcevima. Probali smo sa homeopatijom, al i ona bi samo na kratko pomogla. Rijesili smo problem kada sam prestala jesti rajcicu. Grcevi kao vjetrom odneseni...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ini, jako mi je žao da se mučite

ali, ako i postoji kakav problem, sigurno ne bi nestao uvođenjem formule, dapače.
    pokušaj se strpjeti još malo, izdržati... vidiš da cure kažu kako su i same imale takva iskustva.

to što govore o prenošenju nervoze preko mlijeka... nije to baš tako
    naravno da dijete osjeća majčinu nesigurnost, strah... ali za očekivati je da su gotovo sve majke u takvom stanju neposredno nakon poroda. mislim kako se priroda ipak pobrinula za to da oksitocin, koji se luči tijekom dojenja, opusti i majku i dijete...

možeš ti to!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i homeopatija je u opticaju... to mi se još jedino čini da malko uplaži.
    spavanje na trbušćiću, odaaa. to je pomagalo, ali sada jednostavno više neće na trbuh.

puno hvala na podršci!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

-evo mojeg iskustva - do 8 mjeseci je imao užasne grčeve, buđenje svai čas (danju i noću), bolove uz izvijanje vrištanje kod prduckanja, a prducka skoro stalno. Super je napredovao pa nitko nije dizao paniku (pedijatrica i okolina). Probali smo baš SVE, i izbacivanje svih mliječnih proizvoda iz moje prehrane, davanje vip probiotika, homeopatiju, masiranje trbuščića.... i tako unedogled. Jedino nam je pomogao i to tek sad probiotik pro life. Ali za to bih preporučila savjetovanje s pedijatrom jer u njemu ima vitamina b kompleksa.
    Nakon 2 tjedna uzimanja probiotika ja imam drugo dijete.. I prije je on bio veseli, ali sad je pravo sretno dijete

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Leilani-m, do osmog mjeseca!!!!! :shock:
    pa mislim da bih završila u vrapču. dakle vip probiotik nam nista koristi. moja pedijatrica nije za nikakve dotake bebama. u principu nisam niti ja ali sam jednostavno popustila pod pritiskom tog tužnog plča...

odlučila sam opet pokušati eliminirati sve mliječno iz prehrane i ne davati joj ništa jedno dva tjedna, ako ne bude poboljšanja pokušat ćemo s tim drugim probiotikom. na koji način ste ga davali?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

oh dvije negacije, dakle moja padijatrica ne preporuča dodstke bebama...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije ni nama pomogao vip probiotik, nego ovaj pro life, uvozi ga jgl i nije čak ni skup ko vip. Dajemo gau suspenziji, bočice su po 10 ml, a nama je dr Percl rekla da dajemo 2x dnevno po 2,5 ml. to mu odmjerim na špricu pa nekad dam tako, a nekad na čašicu (ovisno kako je gospodim raspoložen )
    Ma ja i jesam šiznula s tim jer su svi govorili da će proći, da su to kolike, a ja sam po njemu vidjela da ga to previše muči i nije prolazilo nego postajalo sve gore. Plus što sam do prije mjesec dana spavala max 2 sata na noć, on nije spavao ni noću ni danju. Sa dva mjeseca starosti je znao odspavati 2-3 sata u komadu, ali kako je to bilo sve gore, tako je počeo spavati po 15-20 min maximalno, bez obiza u svojem kindiću ili sa mnom u krevetu ili meni na rukama.
    Sad sam preporođena, još nije super, ali da se izdržati i ne muči ga više tako jako.
    On je imao i problema sa kakanjem i u prvih 6 mjeseci je znao imati pauze po par dana, ali se to nije poporavilo kad je počela dohrana. Sad kaka super. Svaki dan ili svaki drugi dan bez problema.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eh da, probali smo i sab simplex, koji nije nimalo pomogao (i on je kakao pjenu) pa sam ga prestala davati.
    Bilo mu jemalo bolje kad sam izbacila sve mliječno iz prehrane, ali to je trajalo smao 3 dana. Ista stvar sa homeopatijom.
    Najviše me je smetalo što su svi oko mene minorizirali problem, od pedice (ah, to su kolike - proći će, treba izdržati), dp bliže okoline. A ja sam vidjela i objašnjavala, dokazivala da nije normalno da se dijete baš toliko muči i vrišti kod ama baš svako prduckanja, da očajno kmeči, ptiho plače od bolova, da je neispavan, nervozan zbog toga svega... Sad mi je žao što nisam ranije otišla kod specijaliste. Toplo preporučam dr Percl (radi u Heleni), ima stvarno puno iskustva, jako je stručna, prati novosti i što nije najmanje važno - prodojeća je i zalaže se za zdravu prehranu beba i djece.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pridruzujem se klubu gdje su grcevi trajali 8 mjeseci, odnosno--do pocetka dohrane. kakala je pjenu, stenjala, vriskala, stalno htjela sisati pa sve u krug...

pomagalo nam je nosanje u marami (nakon toga bi se lijepo iskenjala, bez pjene, i isprdila) i naravno bezpelenastvo (kakanje u kahlicu od rodenja) jer inace mislim da bi bilo 5x gore i da bi joj ta pjena pojela guzicu :/

ali cim smo pocelo dohranu--preporod. stolica tvrda, kenja bez problema, prdi rijetko.. ma milina.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Leilani-m, ista stvar i kod mene, svi mi govore da je to normalno. isto i kod nas sve gore. možda i je normalno imati grčeve tri, četiri sata... ali da se beba po desetak sati bacaka, grči, vrišti, stenje, jauče, meni to isto baš i nije najnormalnije.
    da ne spominjem nervozu od neispavanosti.
    ako stvar ne stabilizira u roku od tri tjedna (tada će beba biti skoro četiri mjeseca) idemo kod dokotoice Percl. ma išla bih iz istih stopa da sam iz zg.
    reci mi molim te koliko se dugo čeka nakon što se naruči?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ini
    a da napravite testiranje na alergije ili testiranje krvi na intoleranciju?
    da ne nabadaš u mraku

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

super savjeti cure...
    moram reći da smo noćas čak relativno dobro spavali. grčevi samo po pola sata nakon hranjenja i oko sat vremena jutros, ali lakši. to nam je četvrta noć od rođenja, jupiii!!!
    u svakom slučaju svi savjeti su mi dali na razmišljanje. pričekat ću još ta tri tjedna kada smo naručeni kod ped. i ako se stvari ne promijene na bolje idemo na testiranje, pa s rezultatima kod doktorice Percl.

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ini prvotno napisa
    moram reći da smo noćas čak relativno dobro spavali. grčevi samo po pola sata nakon hranjenja i oko sat vremena jutros, ali lakši.
    :D
    jupiii!!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ini, ako se pokaže neka alergija, nećeš niti morati kod dr Percl.. Mi nismo obavili testiranje na alergije, to ćemo ako se opet vrate bolovi i grčenja. Za sad je ok (kuc,kuc). U Heleni se ne ćeka dugo, ali mislim da dr Percl radi samo jedan ili dva dana u tjednu. Mi smo jednom bili u poedjeljak a jednom u srijedu. Otprilike tjedan dana ranije je dobro nazvati i naručiti se.

Iz iskustva, bezbolnije nam je bilo otići prvo kod nje, obaviti dva pregleda i jedno vađenje krvi, nego ići na alergološko testiranje, jer bi morali raditi testirati puno toga s obzirom da u obitelji nema nikakvih alergija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •