-
kako dalje
Drage moje,8.2. rodila sam sinčića teškog 3750.Izašli smo iz rodilišta sa 3570...još u rodilištu su mi se počele pojavljivati regade na obje dojke...sada od kada smo kući pojavile su se i krastice koje ponekad i krvare.Dojenje mi je postalo jako bolno a tako želim dojiti.Molim vas za pomoć.
On se budi svako 3-4 sata..dojim ga po sat vremena..najprije jednu dojku,i jedva se namjestimo on jedvo zahvati dojku..kada pojede jednu često traži još pa mu dam i drugu...znači li to da nema dovoljno mlijeka u njoj...kako ću znati da je dovoljno pojeo...nakon podoja kada ga legnem u krevet plaće...imam stotinu pitanja...
-
-
U četvrtak smo došli kući i danas je patronažna ga izvagala imao je 3630..ona kaže da treba dobiti 20 gr po danu..čitala sam dosta po forumu ali nemam baš ni puno vremena..zato i pitam na ovakav način...
treba li ga buditi svako 3-4-sata pogotovo noću
da li je potrebno nositi grudnjak
kako znati da je po podoju dovoljno posisao - ja sve mislim da mu je malo i da nemam dovoljno mlijeka
-
bebe ne rastu konstatno istom brzinom
rastu u skokovima
kad je skok u razvoju onda se naglo produže i povečaju želudac
dobija na težini, to je super
vage koje patronažne nosaju uokolo, mogu faljivati, jer se usred vozikanja, skretanja.. mehanizam vage poremeti
imali smo slučaj kad je mama došla tu u panici da beba nije dobila skoro ništa, a kad je za koji dan otišla kod pedijatrice, beba je zapravo dobila 700g
kko spava po noći?
koliko pokakanih pelena ima?
tribamo ove odgovore
-
sinoć je jeo oko 11.30-da li se gleda početak sisanja ili kraj....i jutros je spavao do 5.
piški normalno..kaki danas jednom jučer dva puta,ali bude toga puna pelena,zelenkasta je kakica
-
kad plače nakon podoja, da li privlači koljena trbuhu?
da li mu je vidno lakše kad se pokaka?
da li mu je kakica pjenasta?
da li se podriguje nakon podoja?
-
-
-
Samo hrabro! Tu smo i navijamo za vas!
Meni su školjkice isto jako pomogle protiv ragada, uz pravilan položaj bebe na dojci, što više bradavice u ustima to bolje. Možeš probati i one kremice čistog lanolima (DM-ova MaMa, ili PureLan u apotekama) koje nije potrebno skidati prije podoja. Srah da li je pojeo dovoljno je, izgleda, narmalno stanje nakon poroda, sve koje dojimo se u početku toga pribojavamo
, kad se uhodate i straha će nestati. Ti daji kad traži, nudi i kad nisi sigurna da li je to baš zahtjev ili nije, ako želi prihvatit će (malene bebe rijetko odbijaju, a tebi će biti lakše savladati početnu prepunjenost). Dojite često i dojite dugo, nedaj da te neko savjetuje da ograničavaš podoj po bilo kojoj stavci, česti će podoji navući mlijeka ako ga fali, a dugotrajni će obezbjediti pražnjenje (viškova ako postoje), i dolazak bebe do masnog mlijeka. Uz vas smo! A tu vam je i THE telefon
-
evo me bradavice su idalje bolne,ali guram nekako..sada mu puno treba da zahvati bradavicu,imam osječaj kao da me gura od sebe..zašto.
...primjetila sam da mu se čuje zrak u stomaku ili crijevima dok doji,možda od plača ili...
-
Taj zrak, a i to guranje može biti od prejakog let-down-a. Bar je kod nas tako bilo (a i još uvijek je). Ništa strašno, isprdecat će.
-
opet trebam pomoć...gura me i nikako da uhvati bradavicu ustima,zašto to..i ako je uhvati povuće dva puta i stane
-
r_i_t_a jesi li uspjela pročitati tekst o ispravnom položaju na dojci?
Obično svi problemi proizlaze od lošeg položaja - nastaju ragade, dojenje je bolno, beba ne siše efikasno itd...
Kopiram ti dio teksta:
Da bi beba pravilno uhvatila dojku, mora jako široko otvoriti usta prije nego prione na dojku.
Bebe imaju refleks koji tome služi: kad ih bradavicom ili prstom podragate po ustima, ili po obrazu blizu usta, beba se okrene na tu stranu otvorenih usta, tražeći dojku (rooting refleks).
Ako bebi baš i ne ide otvaranje usta, možete kažiprstom ruke kojom pridržavate dojku lagano pritisnuti bebinu bradu prema dolje (ili palcem ako ne pridržavate dojku).
Nakon što je beba jako otvorila usta, trebate brzim pokretom privući bebu i staviti joj u usta što veći dio bradavice i areole.
Pravilno postavljena bebina usta:
* Cijela bradavica duboko u ustima i velik dio areole u ustima (ovisno o veličini areole), bebine desni moraju prijeći iza baze bradavice.
* Važno je da beba dobro uhvati s donje strane, što znači da bradavica ne mora biti centrirana kod stavljanja u bebina usta, nego malo usmjerena prema gore. Beba prvo dotakne dojku donjom pa onda gornjom usnom, no u brzini možda to nećete stići primijetiti. Bebina gornja usna kod sisanja manje radi nego donja. Dok gornja služi samo kao uporište, donja izvodi ritmičke pokrete sisanja.
* Jezik mora biti ispod bradavice, ispružen, a može se i malo vidjeti između donje usne i bradavice.
* Usne trebaju biti izvrnute prema van, tj. trebate vidjeti rozi dio usana.
* Bebin nos i brada moraju dodirivati dojku, ili biti udaljeni samo milimetar-dva.
Ako nije uspjelo, laganim stavljanjem prsta u kraj bebinih usta trebate osloboditi podtlak kojim se beba drži za dojku, nakon toga lagano izvući dojku, pa probati ponovo.
Nikako nemojte odvajati bebu od dojke tako da je samo vučete, bez da prvo oslobodite podtlak, jer beba stvarno jako vuče i takvo odvajanje može biti bolno i može oštetiti bradavicu.
Pokušaj mu nuditi dojku što češće, da ne ogladni jako i da nije nervozan - lakše čete se "dogovoriti".
-
I da, savjetujem da nazoveš SOS telefon.
-
-
..nekako guramo,bradavicu neće odnosno ne uspjeva zahvatiti koliko se ja trudila..zvala sam jutros sos telefon ali se nitko ne javlja..
..ja se masiram pa izdajam koliko mogu i onda dam njemu na bočicu da popije..koliko je ml mlijeka njemu dovoljno za jedan obrok,mislim na izdojeno
-
r i t a SOS radi od 15 do 21, vikendom i praznicima od 9 do 21.
-
to sam i pretpostavila,probat ću ponovo nazvati..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma