Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: što kada mama radi u 2 smjene,a dijete ide u jaslice?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno što kada mama radi u 2 smjene,a dijete ide u jaslice?

Drage mame,ima li tko iskustva sa radom u dvije smjene i odlaskom u jaslice?Moj sin ima 15 mj.,krenuo je u jaslice prije 3 mj.,sada sam počela raditi u 2 smjene i ne znam kako će to na njega utjecati.Pedagoginja kaže da bi moglo biti problema.Htjeli su da ga dovodim u 9 h,u tom slucaju ga ne bi vidjela cijeli dan,molim ih da ga dovodim barem u 11 h.Ne znam što napraviti.Ima li tko kakvo iskustvo s tim?

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam to prošla prije par godina, i opet ću kroz desetak dana.

Moj mali je to podnesao bez ikakvih trauma, čak sam ga i nastavila dojiti sve do druge godine života. Radila sam jedan dan ujutro, drugi dan popodne - ujutro u 6 tata bi ga odveo u jaslice (ja bih ga prije toga podojila), a kad bih se vratila s posla u 10,30 navečer on bi već spavao, drugi dan sam odlazila od kuće u 5,30 (on bi još spavao) i vidjeli bismo se tek oko 4 popodne. Ukratko, dijete me je vidjelo svaki drugi dan .

Ja sam bila ta koja je plakala, on je bio i dalje vesela i zdrava bebica. Djeca su prilagodljivija nego mi odrasli, on se je jednostavno više povezao sa tatom, a i upoznao je i nove ljude (tete i dječicu) tako da mu ja nisam puno nedostajala.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam se jako borila da nadjem posao u jednoj smjeni bas zbog toga,to je fakat grozno,nama su tete isto pricale da je lose dolazit prekasno u vrtic jer im je odmah rucak pa nemaju nista od dana. ne znam sto da ti kazem,nemam nikakav pametan savjet. to je bas lose za klince,a opet tako neizbjezno.... sretno

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Puno hvala na odgovorima,sad mi je malo lakse.Ma isplase nas u vrticu.Ranije nam je defektolog rekla da je bolje da su sto manje u vrticu ovi mali,a pedagoginja tvrdi drukčije.I ja još dojim i jako je vezan za mene,neče ni da ide spavati bez mene pa mi je zato frka zbog tih smjena.Opet s druge strane,jako je teško naći posao i još da je bolje plaćen.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja radim u dvije smjene od kada je prvo dijete kernulo u jaslice.
    I aj tjedan kada radim popodne teško je svima. I djeci i meni, a i mužu.
    A da stvar bude još malo gora, radim i tu subotu onda.
    Iva kada me vidi ne skida se s mene.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I moj maleni se je prije odlaska u jaslice uvijek uspavljivao na ciki, ako bih ga budnog nosila u krevetić uvijek je ustajao, ne bi se dao poleći. Kada sam skužila da u jaslicama nemaju dječje krevetiće nego ležaljke, rekla sam im da nema šanse da mali ostane ležat. Kad sam došla po dijete, teta je rekla da je sjedila pored njega i pjevala mu, a on je zaspao :shock: i tako od prvog dana.

Naravno, kada bi mene vidio, odmah je skakao na cicu. Da nadoknadi....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja radim smjene, MM skoro uvijek popodne i vodimo malu u vrtić oko 10
    tete su se s tim složile
    da je odvedemo u 8 i ne vidim do 21h , ne pristajem
    ovako smo skupa do 10, dođemo kad oni idu van, bar 1h provedemo s njom ujutro skupa

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    da je odvedemo u 8 i ne vidim do 21h , ne pristajem
    meni ga je tata dovodio na posao barem na pola sata

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moji su oboje dugosisavci, Janko je cicao cijelu prvu godinu jaslica, Iva još sisa.
    I nikada nije bilo problema sa spavanjem.
    Janko me još i čekao navečer, ali Ivu više puta tata uspava bez imalo problema. Nekada čak i kada sam ja doma.
    Inače mi se dižemo dosta rano, već oko 7, a ja vodim djecu u vrtić oko 9.
    Baš bih mogla pitati da ih dovodim oko 10, to bi bilo super!
    Ali s tatom su popodne, doma su i nije neki veliki problem. Sreće imam što MM radi uvijek ujutro.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zato ja ne radim on nove godine. Ne mogu nac posao samo s jutarnjom smjenom. MM je na terenu pa ga ionako nema do subote doma i onda jos da malac ni mene ne viđa cijeli tjedan...Ne, ne, to si ne bi mogla oprostit. I stalno razmisljam jel to pravilna odluka, jer s jednom placom stvarno jedva krpamo kraj s krajem, ali opet, s druge strane, vidim kolko malcu fali tata, pa zar jos i da mu fali mama?

I kad sam radila samo jutarnju na bivsem poslu, bilo mi je koma sto sam s malcem provodila samo par sati, pomisao na to da ga ujutro odvedem u vrtic i navecer dodem doma a on vec spava...

Ne znam, mozda grijesim, ali srce mi se stisne pri pomisli da mi dijete provodi samo vikend s roditeljima.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Konačno smo postigli dogovor s tetama.Danas sam ga odvela u 10,a od sutra može doći najkasnije u 11.Kak je teško s njima naći kompromis,jedva sam im objasnila da dijete učim i kad ne ide u jaslice da ima isti ritual doma.I mi se dižemo dosta rano oko 7,cijelo vrijeme sam se igrala s njim i tek sam poslije kuhala kada sam ga odvela.A sad idem raditi i na žalost i meni padaju radne subote kada radim popodnevnu smjenu.Veliki pozdrav svim mamama i hvala na podršci i odgovorima.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi si ne možemo priuštiti da jedan bude doma.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja stvarno ne mogu vjerovati da u vrtiću rade probleme oko kasnijeg dovođenja djeteta :? Svašta.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Zato ja ne radim on nove godine. Ne mogu nac posao samo s jutarnjom smjenom. MM je na terenu pa ga ionako nema do subote doma i onda jos da malac ni mene ne viđa cijeli tjedan...Ne, ne, to si ne bi mogla oprostit. I stalno razmisljam jel to pravilna odluka, jer s jednom placom stvarno jedva krpamo kraj s krajem, ali opet, s druge strane, vidim kolko malcu fali tata, pa zar jos i da mu fali mama?

I kad sam radila samo jutarnju na bivsem poslu, bilo mi je koma sto sam s malcem provodila samo par sati, pomisao na to da ga ujutro odvedem u vrtic i navecer dodem doma a on vec spava...

Ne znam, mozda grijesim, ali srce mi se stisne pri pomisli da mi dijete provodi samo vikend s roditeljima.
    Od srca čestitam na odluci! Treba slušat srce čak i ako je s novcima malo teško. Sve će biti dobro, vidjet ćeš!
    I nama će biti teško s jednom plaćom, eto, da znaš, ali smo odlučili kao vi. Pa ćemo otvorit topic - Doma sam s djetetom na jednoj plaći, i podržavat se međusobno

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim. kog treba pitat da se dijete dovodi kasnije? ja kad radim fovodim ga oko 9, 9.30, a sad ovih godinu dana porodiljnog obavezno iza 10
    danas smo došli u 10.40. i? pa nije to vojska pobogu
    ako meni i djetetu tak oodgovara, en vidim problem. tako sam im rekla prije 3 godine kada je krenuo u vrtić, tako je i danas

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninochka treba se ipak s tetama dogovoriti
    nije vojska, ali znam da je u nekim vrtićima pravilo da se djeca dovode najkasnije do 9h
    njima tada počinju aktivnosti
    i za djecu je bolje da su na tim aktivnostima
    ali ja sam procjenila, možda krivo, da je za moje dijete važnije da bude s nama 1h više ujutro
    i tako se dogovorila s tetama
    i naše su to prihvatile
    ali se znalo desiti kad je naša teta bolesna pa uskoči teta iz druge grupe da nam prigovori kad dolazimo
    ali mi bi rekli da je to dogoveno s našim tetama i nije bilo poslije problema
    bi li za dijete bilo bolje da ima neki red, rutinu, da u vrtić redovito dolazi u 8-8.30, ne znam
    bojim se problema kad krene u školu, kad bude pod mus ono što je sad jako liberalno, možda će mi se ovo obiti o glavu
    nadam se da neće

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

... i kod nas u vrtiću prijavljuju broj djece radi ručka do 9 h.
    ok, nije problem jedan ručak, no i ja mislim da treba to usuglasiti s tetama
    dogovoriš se da ćeš taj tjedan voditi dijete kasnije i dobro

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da,mora se dogovarati s tetama.Vecina vrtića se drže toga da se djeca dovode najkasnije do 9 zbog rućka,aktivnosti itd.Ali isto ne bi smjeli raditi probleme ako dolaze kasnije narpčito ako se to navede u intervjuu.Kad smo došli na taj prvi razgovor,tvrdili su nam da su jaslice nužno zlo,da je bolje da ne ide(a mi to znamo),i da njima tako malima treba ljubav i maženje,a didaktika je poslije puno važnija i što je točno.Ali tete stvaraju probleme jer je njima teže raditi i onda tu treba tražiti kompromis i naživciraš se dok ga postigneš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •