Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Bljuckanje

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Bljuckanje

Moja djevojčica i ja imamo problem...jako bljucka gotovo poslije svakog obroka. Zalije i mene i sebe. Sada je 4. mjeseca stara,a počelo je u 2. mjesecu. Ono što me zabrinjava je sluz koju nalazim u bljuci. Bila je prehlađena prije mjesec i pol, ali sada više nije nosić začepljen. Čini se sve ok, ali...ima li tko sličnih iskustava? :?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cime se hrani beba? Ako dojite prebacim te na dojece podforume, cure sigurno imaju vise znanja o tome.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Cime se hrani beba? Ako dojite prebacim te na dojece podforume, cure sigurno imaju vise znanja o tome.
    Nažalost nije sisala ni dana. Jede adaptirano.

leonisa editirala proizvodjaca nadomjestaka za majcino mlijeko u skladu s pravilima foruma

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto kazne pedijatar na to, si pitala?

Nekada to bljuckanje znaci da beba bas dobro ne prihaca adaptirano. Tu neces naci puno informacija o adapriranom i sve ono sto ide uz njega, mozda da probas Mame i bebe forumu.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da ne otvaram novu temu pitala bi tu,cura ima 19dana dojena je tek 10-tak dana a prestali smo jer su meni pronađeni ugrušci i dan mi je ergometrin,sad smo na ad i konstantno bljucka jednom dnevno i povrati većinom cili obrok izašla je iz bolnice sa 2920 a prošli utorak u ped imala je 3150 i ona je rekla da je malo,ja san je taj dan doma izvagala imala je 3300a danas 3255 isto san je doma vagala znaći da je pala na kilaži,uz to dan većinski prespava ali noć nikako ne spava svaki dan iman mašinu robe za prat zbog njenog povraćanja i bljuckanja,ped mi spominje stenozu pilleusa-valjda se tako zove i da to triba operirat,a ja više ne znam šta da radim,ne znam kako da joj pomognem

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

može bit i GERD?!

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a to je???

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

GERD je Gastroesphogaul Reflux Disease... isto se zove 'acid reflux disease'... ja stvarno to ne znam objasnit na hrvatskome ali evo jedan link što to objasni na engleskome (baš vezano za bebe):

http://children.webmd.com/infants-children

Znam da u Hrvatskoj ako se posumnja na to da beba prespava jednu noć u bolnici gdje mu mjere pH.. to se zove pH mjerenje... nisam skroz upučenje za detalje.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja beba od rođenja jaaako bljuca. Često to bude mlaz koji izleti. I ako je to što povrati višak, ne znam gde joj uopšte stane toliko koliko ona pojede i još izbljuca :? To su količine.
    I pitala sam pedice, ali one kažu da je to sve ok, ako ona napreduje i to je to.
    Niko nije pominjao bilo kakav eventualni poremećaj.
    Moja beba je do sada (4 meseca) isključivo dojena i sada se ponekad zabrinem kada vidim koliko joj mleka izleti van.

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nessa-imas pp

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sto se tice AD, nisam pametna, ali i moja jako bljucka (doji). kad smo bili na prvoj kontroli, pitala sam pedijatra za to, spomenula i refluks. ped. mi je rekao da sva djeca imaju refluks, da to nije poremecaj, nego je samo kod neke djece vise izrazeno to bljuckanje (jer im nesto jos nije zatvoreno, tipa hrana se i zeluca dize u jednjak jer nema barijere, neka djeca to pobljuckaju neka progutaju nazad - ispricavam se ako sam nesto krivo rekla, tako se sjecam da mi je ped. objasnio). dok god dijete dobro napreduje, nema razloga za brigu.

samo sto mogu pretpostaviti da je kompliciranije na AD, jer dijete se hrani u tocno odredjeno vrijeme, s tocno odredjenom kolicinom, i ako pobljuca, mama ne zna da li da jos napravi ili ne. ja bih eventualno napravila sljedece (kao sto radim sa dojenjem) - ako mi mala dosta toga zbljucka, ja joj dam u roku sat-dva opet cicu, jer je mozda gladna ako je toliko puno izbacila van. mozda da i mame na AD probaju cesce ponuditi bocicu, pa ce im i dijete poceti dobivati na tezini. mozda da im nude manje kolicine, ali cesce.

ugl. posto nemam iskustva s AD, neka se javi neka mama koja ima i kaze jel ovo moje misljenje drzi vodu ili ne.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nessa - imas jos jednu pp (vezano uz AD)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i moja je bljuckala od rođenja, užasno puno. ponekad sam se pitala da li je uopće išta pojela...dobivala je na težini, sve je drugo bilo u redu. namijenjala sam se gazica i podložaka raznih. prestalo je samo od sebe sa nekih 7,8 mjeseci i to kad smo na neko vrijeme preselili iz Zgba...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

znaci, ne preostaje nam drugo nego selidba iz zgba ah, tako i tako nam treba veci stan ili kuca

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hahahaah, pa da šta drugo ))))

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •