Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Bolovanje na teret poduzeća ili komplikacije u trudnoći

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Bolovanje na teret poduzeća ili komplikacije u trudnoći

Na bolovanju sam već petnaestak dana i shodno ozljedi, planirano trajanje je još nekoliko tjedana. Tijekom ovog BO saznala sam da san trudna, a obzirom na udaljenost radnog mjesta i uvijete, mogla bi otići i na komplikacije. Plaća na bo mi je nešto viša od max plaće koju bi dobivala na komplikacijama (cca 4500). Obzirom da planiram koristiti komplikacije, nakon kojih odmah rodiljni dopust, da li mi se isplati ostati na ovom bo dok mogu, pa eventualno iskoristiti koji dan GO, te nakon toga otići na komplikacije ili da odmah prekinem bo i idem na komplikacije? Ako se ne varam naknada je komplikacije je 100% ali je limitirana s 4200 kn? Zanima me radi prosjeka koji će se uzimati za rodiljnu naknadu. Ako odem na komplikacije u veljači, da li se uzima prosjek isplaćenih plaća od kolovoza do siječnja?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

koliko ja znam moja kolegica je lani na komplikacijama primala 4700-5200 (imala je prosjek 5100, znači nisu limitirane), ne znam da li je novi zakon nešto promijenio; što se tiče prosjeka uzima se zadnjih 6 mjeseci , bez mjeseca u kojem je zatražen prosjek

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ira2210,

moram te odmah upozoriti da "kalkulacije" ovog tipa nisu dobro došle na ovom forumu (pogledaj u pravila ponašanja na ovom pdf-u).

No, odgovorit ću ti ovako:

Bolovanje se otvara pod šifrom određene bolesti ili stanja. Kad se radi o osobnoj bolesti, otvara se bolovanje, gdje naknadu do 42 dana obračunava poslodavac, ali u najmanje 70% od plaće. Nakon tog dana, ovisno o bolovanju, obično se ide na liječničku komisiju (nekad i prije, ovisno o dijagnozi), te ako se prihvati potreba bolovanja, naknada se isplaćuje od strane HZZO-a.

Bolovanje uslijed stanja, npr. komplikacija u trudnoći, bolovanje zbog bolesti djeteta itd., su bolovanja koja se isplaćuje direktno od strane HZZO-a i to 100% vrijednosti prosjeka isplaćenih plaća, ali do max 4250 kune mjesečno.

Svaka daljnja kalkulacija ili upit u ovom smjeru, biti će izbirsana.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Bolovanje uslijed stanja, npr. komplikacija u trudnoći, bolovanje zbog bolesti djeteta itd., su bolovanja koja se isplaćuje direktno od strane HZZO-a i to 100% vrijednosti prosjeka isplaćenih plaća, ali do max 4250 kune mjesečno.
    sad si me uplašila, da li je to po novom zakonu? sad mi je bila kolegica koja je lani bila na komplikacijama, sa prosjekom 5.100 i primala naknadu 4.700-5.100,ovisno o broju dana, evo upravo provjerila promete po tekućem računu na internetu, da ne bude zabune;

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    Citiraj mamma san prvotno napisa
    sad si me uplašila, da li je to po novom zakonu? sad mi je bila kolegica koja je lani bila na komplikacijama, sa prosjekom 5.100 i primala naknadu 4.700-5.100,ovisno o broju dana, evo upravo provjerila promete po tekućem računu na internetu, da ne bude zabune;
    kad si na bolovanju radi komplikacija max možeš dobit 4250,00kn

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mamma san, isprike!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

u pravu ste, 4.250 max za komplikacije, a 100% porodiljna naknada;zanima me slijedeće : kad uzimamo prosjek zadnjih 6 plaća, da li je to prosjek za komplikacije ili za porodiljni? ne kalkuliram, jer ću morati na komplikacije preko ljeta zbog tropskih vrućina, ali zar ovaj način izračuna nije malo nezgodan: umanjuje naknadu za komplikacije i prosjek za porodiljnu naknadu?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mandy

prosjek zadnjih 6 plaća prije otvaranja komplikacija (znači tvoja prosječna plaća). to se uzima u obzir za računanje i porodiljnog i komplikacija (iako je ovo zadnje max 4250 kn)

ira2210
    kad budeš otvarala komplikacije kao prosjek plaće će ti se računati i ove umanjene plaće koje dobivaš jer si na bolovanju.

čestitam na trudnoći! :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala ti puntice , bar nešto da je pozitivno

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Puntice, znam da hoće, hvala (da opet ne komentiram previše). Da, i hvala ti na čestitkama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •