Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: krvare i bole ! pomoć ?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno krvare i bole ! pomoć ?

Vjerojatno o ovome već ima 101 post ali preočajna sam za pretraživanje, plizz ako mi netko može dati kakav koristan savjet - noćas su mi prokrvarile bradavice i to baš jako.

Mali mi ima 5 tjedana, veliki je i jako siše. U početku uopće nisam imala problema sa dojenjem sve do unazad 10ak dana. Mali dobro primi i onda kao da skupi usta i počne cuclati. Ja ga onda popravim, ali šteta je već nastala. Prvo su bile samo male krastice ispod bradavice a sad su baš izbrazdane. Noćas kad sam se prištekala na izdajalicu ( ne mogu izdržati da bude na cici, prejako me boli ) curilo je i mljieko i krv, koma. Prepala sam se.

Kaj da radim? Da se izdajam ili da probam sa onim šeširićima ? Gdje se to može kupiti ? Kako da najbrže moguće zaliječim bradavice ? Sad ih mažem mlijekom, bepanthenom i hodam u toplessu.

Zahvalna sam za svaki odgovor !

Kamelia

Početno Re: krvare i bole ! pomoć ?

Citiraj Bebek prvotno napisa
    Vjerojatno o ovome već ima 101 post ali preočajna sam za pretraživanje, plizz ako mi netko može dati kakav koristan savjet - noćas su mi prokrvarile bradavice i to baš jako.

Mali mi ima 5 tjedana, veliki je i jako siše. U početku uopće nisam imala problema sa dojenjem sve do unazad 10ak dana. Mali dobro primi i onda kao da skupi usta i počne cuclati. Ja ga onda popravim, ali šteta je već nastala. Prvo su bile samo male krastice ispod bradavice a sad su baš izbrazdane. Noćas kad sam se prištekala na izdajalicu ( ne mogu izdržati da bude na cici, prejako me boli ) curilo je i mljieko i krv, koma. Prepala sam se.

Kaj da radim? Da se izdajam ili da probam sa onim šeširićima ? Gdje se to može kupiti ? Kako da najbrže moguće zaliječim bradavice ? Sad ih mažem mlijekom, bepanthenom i hodam u toplessu.

Zahvalna sam za svaki odgovor !
    Ne zelim te plasiti imam isti problem i ja se izdajam a šeširiće sam kupila ali ih nezeli prihvatiti samo se dere i nikako a bočicu primi moje je mlijeko a meni je lakše kad se izdojim previše boli a ovako je lakše i meni i njoj nadam se da sam ti pomogla

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam imala isto sličnih prtoblema ali sam svatila da izdajanje ako radiš na pumpicu više šteti bradavicama nego bebina usta ja bi stisnila zube i trpila i mazala sam purelanom a ne bepantenom jer njega treba oprat prije podoja pa se bradavice još više suše ..prošlo je nakon 15 dana....sretno

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se sa Darijee. Purelan je bolji i zacjeljuje brže. Razmisli o promjeni položaja za dojenje, tako da štitiš koliko možeš ozljeđeni dio. Imaš li velike ili male dojke? Dojiš li ležečki ili sjedečki? Na ruci ili na jastuku za dojenje?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: krvare i bole ! pomoć ?

Citiraj Bebek prvotno napisa
    Dobro radis, tako nastavi. Jedino bi bilo bolje da probas nabaviti Purelan, on se ne mora ispirati sa bradavica i bas je namjenjen ovakvim slucajevima.

Idealno bi bilo da nastavis dojiti, no ukoliko ti je to prebolno mozes probati dojiti uz neki paracetamol. Ukoliko ni tako ne mozes, onda MORAS izdajati tu dojku. Ako je ikako moguce, ne izdajalicom (jer dodatno moze ostetiti bradavice) nego rucno i to cesto.

Sesirice ne moras kupovati, jer ukoliko je doslo do ostecenja zbog loseg polozaja sesirici tu nece pomoci. Nuzno je da popravite polozaj.

Dakle dokle god dojite, INZISTIRAJ na dobrom polozaju. Niti sekunde nemoj dojiti bebicu u losem polozaju.

Dakle sto se izljecenja tice, nazalost nema neke instant formule. Sama znas da tijelu treba neko vrijeme da ranica prodje, tako je i s ovim. Mazi svoje bradavice svojim mlijekom par puta dnevno, nabavi purelan, luftaj dojke sto vise i to je to.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Imam isti problem. Mažem se mlijekom, luftiram , ali kako u Vinkovcima nema Purelana ni za naručit , na patronažnim savjet mažem se Sudocremom koju sam dobila u paketu Sretna beba. Perem se prije podoja, ali uvijek ostane malo bijelih naslaga u naborima bradavice. Više mi pomaže nego Zg melem.
    Molim stručno mišljenje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mog misljenja, a sad jel strucno

Mi ne preporucamo nista osim purelana, bas zbog toga sto se mora ispirati (i melem se isto treba ispirati), i prilikom ispiranja se opet "maltretiraju" bradavice i moze doci do dodatnog ostecenja.

Najbitniji je polozaj.. Uvalite im cijelu sisu u usta, da su njihova usta izvrnuta prema van, neka nosicem diraju dojku.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie, od nedavno u dm-u imaju neku njihovu malu kolekciju za trudnice, između ostalog neku mast za bradavice, sastav-lanolin i vitamin E, također piše da se ne mnora brisati s bradavice prije dojenja.
    To bi trebalo bit ok?
    Pitam jer je purelan dosta skup i nema ga baš svugdje za kupit.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nekom treba purelan, mogu ja kupiti negdje u ljekrani u splitu i poslati

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, također piše da se ne mnora brisati s bradavice prije dojenja.
    ja niti na jednoj kremi ili masti koja se reklamira za mazanje bradavica i cudesna izlijecenja ragada, od melema do (kršitelj koda)a, nisam procitala da se mora oprati prije podoja

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi preporucamo Purelan jer je on jedini 100% lanolin. To je razlog. Ako se moze nabaviti neki drugi preparat da je 100% lanolin - go for it

No koliko mi znamo, kod nas na trzistu je ovo jedini takav proizvod - ako vi znate za jos koji, please podijelite to s nama

A sve ostalo - ukljucujuci i Melem, ima lanolina u sebi, ali i kojeceg drugog, pa zbog tog ne preporucamo jer nisu 100% cisti lanolin.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bdw, Bebek je imala problem u srpnju, pretpostavljam da ga je do danas riješila .

Što se tiče puralena, niti u jednoj ljekarni u Osijeku ga se ne može naći, pa čak ni u privatnim.

Moja mama radi u veletrgovini lijekovima i jučer sam ju baš pitala ifo u vezi puralena ili čistog lanolina da vidi kojim ljekarnama oni to prodaju. Kaže, jako puno njih uzima pa joj nije jasno kako ga ne prodaju. U stvari, ona misli da ga oni koriste za izradu npr. Pavlovićeve za guzu i sličih kremica.

Mama kaže da ga oni imaju kod sebe samo u količinama od 5 i 10 kg, ne manje. Stvarno mi je strašno kad čujem da se to jako teško nađe jer je potreban. :/

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zastupnik purelana je bauerfiend, pa mozda kontaktirati direktno njih?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U apoteci preko puta katedrale ima za kupiti čisti lanolin u manjim pakiranjima.

Jadino meni nije jasno kako je čisti lanolin ok za tako male bebe, progutaju i njega jer je on gust i ne upija se, a i to je neka kemija :?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mamaja, lanolin nije kemija, on je prirodna mast koja se dobije iz ovčje vune .

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

uh, to mi zvuči jestivije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •