Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: kako priopćiti kćerki iz 1. braka da će dobiti polusestru?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno kako priopćiti kćerki iz 1. braka da će dobiti polusestru?

Drage moje, nadam se da sam na pravom mjestu,ako ne neka me moderatorice premjeste.
    Naime, radi se o prijatelju moga muža koji pokušava način da priopći kćerkici iz prvog braka da će dobiti seku.

Situacija je sljedeća: on se rastavio od njene mame prije nekih godinu dana ali je stvarno izvrstan otac, apsolutno i svakodnevno uključen u život i odgoj svoje curice, u međuvremenu je upoznao drugu ženskicu u koju se zaljubio (koja također ima iz prvog braka svoju curicu), ona je sada trudna i čekaju curicu, nisu se još vjenčali (ne znam jel planiraju, nije ni bitno).

E sad on bi htio nekako reći svojoj kćerkici za njenu poluseku koja će se roditi u lipnju, ali ne zna kako, jel ima netko od vas neki savjet kako bi ona to najlakše prihvatila.
    Ima li neka slikovnica ili ...? inače kćerkica iz prvog braka sada ima mislim 4 - 4,5 god. Hvala.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uvijek je najjednostavnije biti iskren i naglasiti da to ne mijenja njen odnos s tatom
    sretno tati

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvaal Rahela, tati je baš neugoda kako joj reći tu lijepu vijest.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E da još nešto ne manje bitno: kćerkica i njegova nova draga se poznaju, ali malena ne zna da su zajedno, ne zna da se priprema zajednicko stanovanje. Fakat su ga iskomplicirali.

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi smo nasoj djeci iz prvog braka rekli odvojeno da ce dobit brata. rijec POLUbrat NIKAD nismo koristili. moja cura je tada imala 3 godine i ja sam joj to rekla bez ikakvog okolisanja. kasnije sam je vodila i na uvz preglede da vidi brata. "olakotna" okolnost je bila ta da ona nikad nije uspjela upoznat kako je to zivjeti sa oba (bioloska) roditelja. uz to sam joj rekla da cemo sad zivjet si zajedno u jednoj kuci, a ne kao do sada, svaki u svojoj.
    njegov mali je tada imao 8 godina i isto je to prihvatio ok, a "olakotan" okolnost u tom slucaju bila je ta da je njegova mama iz drugog braka vec imala malu beu pa mu je to bilo nekako "normalno".
    ma uglavnom, najbolje je to rec sto prije i sto izravnije.
    sretno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da i meni grubo zvuči to polusestra, mi izraze sa polanešto ne koristimo iako smo vrlo patchwork obitelj, možda i da se više zbliže ove dvije veće djevojčice od nje i njega jer nekako su u istoj situaciji, pa kroz zajedničku priču da bude što spontanije.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vjerujem da ne bi ni upotrijebili tu riječ nego je lili htijela objasniti situaciju.

Ja bi je prvo pitala da li zeli seku, malo razgovarala na tu temu neko vrijeme, ne treba žuriti...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moj odgovor je iz perspektive djeteta koje je to prošlo.
    Mom ocu je to toliko bilo neugodno za reci, da mi je to rekla njegova zena pred njim. Meni je u tom trenutku bilo samo zao zasto mi nije rekao ON i to kad smo bili sami, no on je našao načina da sebi olakša, a nama dvijema kako bude.
    Bezveze je kad se ljudi ponovo ozene pa misle da im novi partner zemjenjuje prvog partnera u odgoju djeteta. Odnos s djetetom treba biti osoban.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lili75 kako je prošlo?

Dramica - slikice su ti super!!! I muzikica... a ona zadnja slika njih troje

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala,hvala ona zadnja je moje dijete i tvoje dijete voli naše dijete, ma obožavaju se...dobro naši su bili veliki kad smo im rekli bili su onako zbunjeno sretni, stalno su pričali kad se rodi beba onda ćemo i mi biti brat i sestra

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gotovo da sam 100% sigurna da sam odgovarala na ovu ili jako, jako, jako slicnu temu :/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jesi Mukice , bila sam je stavila na dob 3-6 god jer mi se tu nitko nije javljao, ali sad ima odgovora.

Hvala cam curke, malenoj je rečeno za dolazak sekice i sve je dobro primila fala Bogu.

Sad taj naš frend živi u novom,velikom stanu s drugom dragom i njenom curicom iz 1-og braka, a malena im dolazi često u posjete i tata se skoro svakodnevno viđa s njom. Uzeli su stan u istom kvartu.

Čini mi se da će bit jedna velika neobična, happy family.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •