Ove veljače je prvo mene pa onda M napao čudan kašalj od kojega se čovjek doslovno guši i ne može do daha. Sve to traje otprilike 3-4 tjedna. Bili smo i kod pedijatrice i u Klaićevoj jedne noći kad sam se stvarno prestrašila. Pedijatria dala sirup. U Klaićevoj ga ukinuli jer da se to više ne preporuča. Nije imao temperaturu i krvna slika izvrsna, nije hripavac.
Sve je to sad polako iza nas, iako se povremeno još zakašlje i ne može odmah udahnuti.
Ono što me čudi jest to da su svi tome pristupili ležerno, pa i u Klaićevoj, iako su napadi kašlja na svom vrhuncu bili takvi da je to bilo strašno- doslovno gušenje.
Dijagnozu nismo dobili. Znači, ne znam što nas je napalo.
Je li još netko imao takvu situaciju, bilo osobno, bilo dijete? Kako ste probavili to vrijeme? Imate li dijagnozu što je to?
Nije mi jasno, zašto se ne dobije točna dijagnoza? OK, virusna infekcija - ali to nije dijagnoza. Zapravo, čak nam ni to nisu napisali. Ma ne ljutim se na njih, ali zanima me što je to bilo jer je bilo stvarno gadno i za mene i za M.
Znači: kašalj nakon kojeg se ne može udahnuti ili jako teško kao kroz usku slamčicu, podražaj na povraćanje i povraćanje bijele pjenaste sluzi, nema temperature i krvna slika je ok.