Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Daviteljski kašalj

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Daviteljski kašalj

Ove veljače je prvo mene pa onda M napao čudan kašalj od kojega se čovjek doslovno guši i ne može do daha. Sve to traje otprilike 3-4 tjedna. Bili smo i kod pedijatrice i u Klaićevoj jedne noći kad sam se stvarno prestrašila. Pedijatria dala sirup. U Klaićevoj ga ukinuli jer da se to više ne preporuča. Nije imao temperaturu i krvna slika izvrsna, nije hripavac.
    Sve je to sad polako iza nas, iako se povremeno još zakašlje i ne može odmah udahnuti.
    Ono što me čudi jest to da su svi tome pristupili ležerno, pa i u Klaićevoj, iako su napadi kašlja na svom vrhuncu bili takvi da je to bilo strašno- doslovno gušenje.
    Dijagnozu nismo dobili. Znači, ne znam što nas je napalo.
    Je li još netko imao takvu situaciju, bilo osobno, bilo dijete? Kako ste probavili to vrijeme? Imate li dijagnozu što je to?
    Nije mi jasno, zašto se ne dobije točna dijagnoza? OK, virusna infekcija - ali to nije dijagnoza. Zapravo, čak nam ni to nisu napisali. Ma ne ljutim se na njih, ali zanima me što je to bilo jer je bilo stvarno gadno i za mene i za M.
    Znači: kašalj nakon kojeg se ne može udahnuti ili jako teško kao kroz usku slamčicu, podražaj na povraćanje i povraćanje bijele pjenaste sluzi, nema temperature i krvna slika je ok.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije skroz isto ali nakon našeg prošlogodišnjeg kašlja, dijagnosticirana joj je alergija. I baš smo sada u tob dobu jer je testiranje pokazalo alergiju na lijesku i brezu.

Kod vas vjerojatno nije ista stvar a nas su odmah testirali zbog alergije u obitelji

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moj najstariji sin je prebolio hripavac, ruzan kasalj, davljenje i na kraju povracanje, nimalo zabavno...
    nije da je to vase bio hripavac, ali razne kolonije napadaju na razne nacine...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Testirali su ga na hripavac i nije. Sad je bolje ali još povremeno ima slabiji napad. Iz više smjerova sam dobila informaciju da vlada virus na glasnicama.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jeste našli kaj je?mene upravo štema već drugi tjedan,nemam temperaturu opće stanje je bilo 2-3 dana muljavo onako sekret u nosu,curenje i sl.ali već dva dana čist ok,nos se pročistio itd,ALI je počeo sumanuti kašalj.onak ničim izazvan,samo odjednom me obuzme i kašljem da dođem do zraka,dakle pravi spazam u biti,ko da imam najgori krup,i oči mi oće iskočiti iz duplje,sva se oznojim,a kad završi jedva sebi dođem?inače ti simptomi baš jesu za hripavac pa me frka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ivana2 mi smo imali točno isto to..katastrofalan kašalj koji dovodi do povraćanja...jedino što nam je pomoglo ublažiti simptome je sirup protiv kašlja, tj. sirup koji smanjuje nadražaj na kašalj..2-3 puta dnevno, obavezno navečer jer bi se pogoršalo čim bi dijete leglo u horizontalni položaj...navodno tijelo osjeća kao da se u dušniku nalazi strano tijelo i to pokušava izbacit, a to se pogoršava čim se smiriš i legneš...može sve skupa trajat i 3 tjedna dok skroz ne nestane..

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

imam ja takve simptome, čekam da prođu... nemam temp ni bolove, pa nisam išla doktoru. možda bih trebala?

klinci srećom ne kašlju :kuckuc:

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imale moja curka i ja. proslo prije 3 tjedna, a trajalo oko mjesec dana. nesto strasno, i dan danas svima ponavljam i cudim se sto nas je snaslo. cak sam sumnjala da nije gripa jer me totalno rasturalo. vise mene nego nju ali nam je bila definitivno ista bolest sa istim simptomima.
    kasljale prvo oko 7 dana umjereno, a onda isti dan dobile temperaturu oko 38 koja je drugi dan pala na 37,5, i tako trajala jos cca 3-4 dana.
    kasalj nenormalno jak, gusi, produktivan sa iskasljajem..a da ne spominjem da sam curki morala svaki cas i rublje mjenjati jer joj "zbrise".
    gdje god sam se pojavila svi su mi se zgrazali sta nam je, i micali od mene zbog kaslja.
    ponekad sam mislila da cu se ugusiti..
    vadili smo krv (viroza!?!)..cak sam i pluca slikala (sve ok!).. :?
    proslo..(ne ponovilo se )..i mene interesira sta je to bilo!?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo i ja vadila krv,ko cvjetić sam.crp malo povišen ali ne značajno.ostalo idila. kašalj se smanjio ali sam svejedno nekak ofucana još uvijek.čak sam i mali musklfiber dobila u trbuhu od kašljanja. :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    jeste našli kaj je?mene upravo štema već drugi tjedan,nemam temperaturu opće stanje je bilo 2-3 dana muljavo onako sekret u nosu,curenje i sl.ali već dva dana čist ok,nos se pročistio itd,ALI je počeo sumanuti kašalj.onak ničim izazvan,samo odjednom me obuzme i kašljem da dođem do zraka,dakle pravi spazam u biti,ko da imam najgori krup,i oči mi oće iskočiti iz duplje,sva se oznojim,a kad završi jedva sebi dođem?inače ti simptomi baš jesu za hripavac pa me frka.
    Nisam pročitala druge odgovore, ali ovo sam i ja imala nedavno.
    Doktorka mi je rekla da je to grip, viroza, moguće i svinjski grip, koji se pomešao sa alergijom (ja imam alergiju na polen, ali mi se uz svaku virozu nalepi i alergija zbog pada imuniteta).
    Prestalo je kad sam počela da uzimam lek za alergiju...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mog je većeg noću hvatao taj jaki kašalj, ali nakon početnog skoro pa gušenja dali bi meda, trebalo bi 15-ak min da se to smiri, i nošenje u uspravnom položaju pomaže. Tako da mislim da smo mi imali blagu verziju toga o čemu pričate. Do povraćanja, hvala Bogu, nije došlo.
    Kad nam je sličan kašalj bio učestal i tijekom dana pili smo čaj od PODBIJEL-a, čak i za djecu ukusan i vrlo vrlo efikasan. Koristi se, dakle, za "magareći" kašalj i za jaku upalu ždrijela.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

probala sam sve vrste čajeva i narodnih pripravaka,ali ništa mi nije ni malo pomoglo bilo mi je sve gore.sinoć sam mislila da ću se ugušiti.i popila 1 tabletu panatus fortea i prestala kašljati i više ne kašljem. :? kuckuc mislim imam ono neki mini kašljućić ali nije se više ponavljao bostonski davitelj.i nadam se da neće.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    probala sam sve vrste čajeva i narodnih pripravaka,ali ništa mi nije ni malo pomoglo bilo mi je sve gore.sinoć sam mislila da ću se ugušiti.i popila 1 tabletu panatus fortea i prestala kašljati i više ne kašljem. :? kuckuc mislim imam ono neki mini kašljućić ali nije se više ponavljao bostonski davitelj.i nadam se da neće.
    Možeš li, molim te napisati koje si čajeve pila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala taj kasalj prosle godine i ove u 11 mjesecu. kasalj dolazi niotkud, iz potpnog mira, nekako se prvo lagano zakasljem, onda se grkljan stegne, dok kasljem pocinjem se gusit i ne mogu uopce udahnut, borba za zrak je lavovska, spasi me to sto mi je nos prohodan pa pocnem pomalo disat na nos i kasalj se malo po malo smiri. ako pocne ujutro nakon budjenja, obavezno se ispovracam. muz mi je bio u totalnoj traumi od mojeg jutarnjeg povracanja, svaki put bi me htio vodit u bolnicu (joj ti muski). u studenom sam sjedila sama u kaficu i u miru citala novine kad je kasalj opet dosao niotkud, skoro sam se onesvjestila od gusenja, ljudi su skocili, jedan me mladic lupao po ledjima, mislio je da sam se zagrcla, bio je totalni kaos!

u svakom slucaju, napravila sam milion pretraga i sve sto su mi nasli je bila moraxela u nosu, koja izaziva katar sto opet za rezultat ima taj dosadni nadrazajni kasalj. ispirala sam nos fizioloskom, a pulmolog mi je rekao da nocu uzimam supradin da me kasalj ne budi. i proslo je. grozim se mogucnosti da mi se opet vrati, stvarno je neugodan.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja sam imala takav kašalj prije oko mjesec dana. Hvatala sam zrak, suzile su mi oči, sva sam se savijala od kašljanja. Nakon nekog vremena me od kašlja počelo boljeti kod rebra, kao da sam nešto iščašila od napora. Boljela su me i leđa. Laknulo bi mi samo kada bih uspješno izbacila šlajm van. A to je nažalost bilo rijetko jer nikada nisam naučila hraćkati kako spada.
    Trajao je tri tjedna, možda i dulje. Čak sam bila i na bolovanju jedan tjedan jer sam bila totalno iscrpljena, samo sam htjela ležati. Malo mi je bilo i glupo što sam doma "samo" radi kašlja. Nikad mi se to ranije nije dogodilo. Nisam imala temperaturu. Liječnica mi je dala antibiotik, ne sjećam se da li mi se nakon toga kašalj smanjio, prestao nije.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja sam imala takav kašalj prije oko mjesec dana. Hvatala sam zrak, suzile su mi oči, sva sam se savijala od kašljanja. Nakon nekog vremena me od kašlja počelo boljeti kod rebra, kao da sam nešto iščašila od napora. Boljela su me i leđa. Laknulo bi mi samo kada bih uspješno izbacila šlajm van. A to je nažalost bilo rijetko jer nikada nisam naučila hraćkati kako spada.
    Trajao je tri tjedna, možda i dulje. Čak sam bila i na bolovanju jedan tjedan jer sam bila totalno iscrpljena, samo sam htjela ležati. Malo mi je bilo i glupo što sam doma "samo" radi kašlja. Nikad mi se to ranije nije dogodilo. Nisam imala temperaturu. Liječnica mi je dala antibiotik, ne sjećam se da li mi se nakon toga kašalj smanjio, prestao nije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ispravak: napisala sam Supradin (sto je vitaminski dodatak) a mislila sam na antitusik koji se slicno zove, nesto sa S. Genericko ime je butamirat, a Krkin proizvod je Panatus.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zove se SUPREMIN i odnedavno se može kupiti u ljekarnama bez recepta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thanks zlocko.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Timmy

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da isto tako i ja,samo evo nakon panatusa nije se ponavljalo,osim što je malo katara ostalo još.užas.uglavnom,pila sam majčinu dušicu čistu,žalfiju,sljez,trputac,plučnjak,mješavinu za dišne puteve od encijana i još neke mješavine čajeva tog tipa iz dm.a i mullera,laringo forte med,običan med iz like,propolis,tone limuna i mandarina i grejpa i naranđi u soku,luka i češnjaka,zelena magma,stavljala onaj gel na prsa i leđa,bronhal ili tak nekak se zvao,ma doslovno sam se otrovala biljakama.ali niš mi nije pomoglo.a i ovo kak je neko rekao glupo ti je ležati tjedan dana zbog kašlja ali me uništio.i sad gledam slike jer je to bilo oko božića-izgledam ko avet.blijeda,sa dupljama crnim ispod očiju.btw dva puta sam vadila krv i idila.niš.malo crp povišen ali praktički zanemarivo.antibiotik dobila ali nisam pila radi ovakve krvne slike.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam isto imala hripavac ali nije mi ovako bilo loše od njega ko sada,onda moš misliti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •