Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Help - ljušti nam se kožica

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Help - ljušti nam se kožica

Drage iskusne mame molimo pomoć....
    Prije dva tjedna rodila sam prekrasnu curicu i uživamo u svakom trenutku :D , ali imamo jedan mali problem, naime dosta nam se ljučti kožica (kao perutanje, suha kožica) na nogicama blicu stopala i na ručicama. Mazali smo i s uljem i s kremom A Derma, melemom...ali ništa ne pomaže. Ima li tko iskustva sa sličnim? Kako da si pomognemo?
    Hvala unaprijed od mog malog anđela

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja L. se ljuštila jako dugo. Nisam ničim mazala jer se nisam zabrinjavala i znala sam da je to faza. Mislim da to nije ništa zabrinjavajuće, da se to oni još čiste.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sad mi je palo na pamet....koliko često ju kupaš i sa čim? Možda je u tome problem.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mojoj E se ljuštila koža u prvim tjednima nakon rođenja. Mazala sam ju s Uriage 1er mlijeko za tijelo. Samo ta područja koja su se ljuštila i prošlo je. U rodilištu su mi rekli da to nije ništa strašno.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Danas smo se prvi put okupali i to u vodu stavili mrvu pjenice od A derme...do danas se samo brisali s običnom vodom

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne treba ju kupati svaki dan. Kad ju kupaš onda u vodu staviti samo malo bademovog ulja. Preporuka moje pedice.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj cvjetkica prvotno napisa
    Ne treba ju kupati svaki dan. Kad ju kupaš onda u vodu staviti samo malo bademovog ulja. Preporuka moje pedice.
    tako je, ili maslinovog.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malcu se jako gulila koza do nekih 2 mjeseca. U bolnici su mi rekli da je to zato sto sam prenjela. Kupala sam ga prvih mjesec dana samo u vodi, poslje sam dodavala malo bademovog ulja.
    Sve u svemu, to nije nista zabrinjavajuce.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni su u rodilištu rekli da se bebama koje su prenešene ili rođene baš na termin ljušti koža jer im plodna voda malo posuši kožu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gabrijela, skoro svim bebama se ljušti koža; bile su 9 mjeseci u vodi pa je to normalno.
    Dopusti joj da se obnovi, nemoj je ničime mazati, stvarno nema potrebe.
    Šteta je tako malenoj bebici i po tako osjetljivoj koži stavljati bilo kakvu kemiju.

Što ti je rekla patronažna?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Gabrijela11 prvotno napisa
    Danas smo se prvi put okupali i to u vodu stavili mrvu pjenice od A derme...do danas se samo brisali s običnom vodom
    Opet ja

Bebice nemaju od čega biti prljave, nije im potrebna nikava pjena niti sapun.
    To se prouzvodi samo kako bi netko zaradio jer proizvođaču znaju kako smo svi osjetljivi na malene i da ćemo kupiti gomilu stvarčica koje nam i nisu potrebne.

Dovoljno je kupati/brisati bebu čistom tekućom vodom i, ako baš procijeniš da treba, staviti koju kap bademovog ili maslinovog ulja.
    Ništa više.

Koristiš li vlažne maramice?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Znam da je velika većina tih proizvoda beskorisna, ali ovo mi se činilo ''medicinski'' pa smo stavili čisto malo u vodu za prvi puta i dobro smo isprali našu curicu. Bila je patronažna danas, pokazali joj kožicu, rekla je da je to normalno, da ju kupamo svaki drugi dan i da joj nakon kupanja, kad ju isperemo, kožicu namažemo sa malo J.... ulja.
    Za brisanje guze ne koristimo vlažne maramice, već mokre krpice tj s mokrom mekanomrukavicom joj operemo guzu.....
    Žao mi ju je...ne izgledaju baš lijepo ti dijelovi na rukicama i nogicama..ko u neke starice.... Moja mala mrvica

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gabrijela, pogle nožicu moga sina prvih dana:

http://lh4.ggpht.com/_AdS4wuEzvzk/SO...-moja-noga.jpg

a pogle nakon dva tjedna:

http://lh5.ggpht.com/_AdS4wuEzvzk/SO...2/IMG_4477.JPG

Bez ikakvog vanjskog djelovanja, kožica se sama obnovila.

Ma ništa se ti ne sekiraj!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bude sve OK znam...al znaš kakve smo mi mame, pogotovo ovak friške ko ja ....

Hvala još jednom na savjetima i podršci

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno ljustenje

mi smo sad 3i pol mj,nama se prvih 3tj ljustila kozica na pregibima i nogicama,patronazna rekla bude proslo bez icega i zacas bilo sve ok,nista nismo koristile

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: ljustenje

Citiraj Enea prvotno napisa
    mi smo sad 3i pol mj,nama se prvih 3tj ljustila kozica na pregibima i nogicama,patronazna rekla bude proslo bez icega i zacas bilo sve ok,nista nismo koristile
    tako i mi.meni su objasnili da se to bebe "čiste" i da je to sasvim normalno.ništa nismo koristili,samo je prošlo za par dana.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moji su se oboje gulili, nisam ih ni kupala cesto niti ih cime mazala. proslo je brzo, i to i ona pristavost, odonda imaju super kozu i nikakvih problema. kupke koristimo rijetko, ulje ponekad.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bok Gabi!
    Našoj Lari se ljuštila koža do mjesec dana a čak je imala i prištiće pa stoga ne brini ništa nisam mazala sa ničim.
    vama od nas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •