Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: sukob s ginekologicom

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno sukob s ginekologicom

Razocarana sam i ljuta zbog svoje ginekologice koja mi konstantno radi probleme oko pisanja recepta za klomifen. Naime, idem kod L. na VV, a znate da doktor nema obicaj dodatno pisati sta nam treba, nego nam samo kaze. Prvu kutiju mi je ginicka teskom mukom napisala uz pitanje da li znam cemu sluze te tablete, i kako su opasne i da mogu dobiti rak od njih...danas sam dosla po jos jednu kutiju jer ih ovaj ciklus pijem po 2....rekla je da mi ne moze napisati recept jer ako se nesto meni dogodi da ce ona odgovarati.
    fino sam joj objasnila da dr. nema vremena ponovo pisati recepte i da moze lagano saznati dal je to istina ili ne ako meni ne vjeruje...i pitam je da li da kazem doktoru da mi napise to ....a ona meni na to kaze da nek mu kazem pa cemo vidjeti....cuj to...pa cemo vidjeti?
    rekla sam joj da cu promjeniti doktoricu i da nek bude sigurna da ce svi saznati kako se ponasa prema meni ( naime nije bilo samo to u pitanju) ...na to je i dalje ostala hladna i rekla da mogu to odma napravit.
    Ne znam zasto moram tolko nervirati i boriti se jos i s ginickom...jel se samo ja nerviram zbog takvih stvari...i dal sam reagirala preburno...malo mi je zao da sam se spustila na njenu razinu i dozvolila sebi da se opet iznerviram...mislila sam da cu se bolje osjecati kad joj se tako suprotstavim ali bas se i ne osjecam pobjednicki.
    izvinjavam se zbog dugog posta....morala sam se izjadati...da nema rode ....

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Demi - u potpunosti te razumijem jer i ja sam imala sukobe s bivšom ginićkom. nemoj me krivo shvatiti, ali mislim da bi ti dr L ipak trebao napisati terapiju tj. koji su ti sve lijekovi potrebni u postupku jer znam da je to primarnim ginekolozima taj papir sveto pismo i tom slučaju u pravilu ne rade problema. sretno .

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    Demi - u potpunosti te razumijem jer i ja sam imala sukobe s bivšom ginićkom. nemoj me krivo shvatiti, ali mislim da bi ti dr L ipak trebao napisati terapiju tj. koji su ti sve lijekovi potrebni u postupku jer znam da je to primarnim ginekolozima taj papir sveto pismo i tom slučaju u pravilu ne rade problema. sretno .
    Žao mi je što je tako ispalo. Većina nas je imala sličnu situaciju pa te u potpunosti razumijemo. Ja planem svaki put kad si unaprijed zamislim što će biti i onda kad se to i obistini, krene mi para na uši. Tješi me jedino činjenica da moj soc. ginić postoji zbog recepata i bolovanja, a sestra je ta koja smiruje situaciji i zbog nje sve nekako lakše trpim.

Pokušaj cijelu priču ignorirati i kao što alec kaže zamoli L. da ti na onom svom čudesnom stroju ipak natipka par riječi na listi Povijest bolesti. Skratit ćeš si vrijeme i izbjeći nepotrebnu komunikaciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, Demi, žao mi je, ali takva reakcija njena je skoro pa očekivana, tako je meni i moja radila i formalno je, barem ja to mislim, u pravu. Najbolje ti je na to kazati "Nema problema, ja ću kazati onda mom liječniku na Vuk Vrhovcu da vi inzistirate da on to piše u protivnom ne mogu dobiti uputnicu". Na to neki ustuknu jer im se ne da da sad ispadaju nekakvi "slučajevi". S druge strane, možeš zamoliti Lučija da zbog problema tih i tih tvoja doktorica inzsitra da on to piše u protivnom ne možeš dobiti recept i sl., tako sam ga i ja molila i izlazio mi je u susret par puta, jer tim socijalcima treba papirnati trag, pretpostavljam. Jednom je moja htjela zvati VV i provjeravati nešto vezano za lijekove, ja sam rekla neka slobodno zove itd. Naime, čini mi se da je u ovoj priči ona u pravu, a s druge strane kužim da doktori na VV-u nemaju vremena toliko pisati. A još su ti sad socijalni ginekolzi posebno narogušeni na MPO pacijente, koji su ni krivi ni dužni u cijeloj priči, jer sad i gonali i menopuri za IVF idu na njihov budžet, a ne bolnički, a glavarina ista. Hoću ti reći da nije baš jednostavno promijenit socijalnog ginekologa, da ih je većina takva i čim čuju MPO pacijent uzdahnu jer onda imaju problema. Tako da je moja poruka - izbori se za svoja prava, nemoj u odmah u sukobe, puno toga se postiže razumijevanjem obaju strana, jer je, na žalost, situacija takva. Imaju i ti socijalni ginići svojih muka, i koliko god je nama naša muka najvažnija, to ti je živa istina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naime, kod nekih će možda biti bed to da ispadaju nekakvi kao slučajevi pred kolegama na VV-u, ali ovisi kakav je ta tvoja tip, vjerojatno ovisi i o njenom osobnom stavu o MPO-u, ali možda i ne ovisi. Luči će te sigurno razumjeti ako ga zamoliš da ti napiše za klomifen, tako ti je moj savjet da se ne sukobljavaš, tim više jer nema kritične mase socijalnih ginića koji će rado primati takve pacijente, problem ti je tu naći ginića koji je prijemčiv za MPO, sada čisto iz praktičnih razloga, a taj je da će mu jedan MPO pacijent dobrano opteretiti budžet - ti lijekovi za IVF ti koštaju od 4.000-8.000 kn po pacijentu i nije to mala stavka (čisto da razumiješ malo pozadine). Dakle, i sami socijalci su sada dovedeni u neugodnu situaciju (prije su bolnice direktno naručivale lijekove, sada se to lomi preko socijalaca). Znam da ne ideš na IVF, nego na inseminaciju, ali si vjerojatno tvojoj ginekologici potencijal za takve, u njenim očima, velike troškove, a onda još nema papirnati trag za klomifen... Ružna su vremena, recesijska, a izbora nekog nema, tako da je moj savjet - sukobljavati se sa socijalnim ginićem samo ako je prijeko potrebno, ali tada već morate imat nekog drugog koji vas je načelno pristao primiti. I inače se više postiže onom - razumijem i ja vas, razumite i vi mene.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A ovo - prijetnje - i to ti nije baš preporučljivo, po meni. Znam da si vjerojatno još ljuta, ali probaj se staviti u njenu kožu i zamisli kako bi se ti osjećala da si u njenoj koži da ti pacijentica tako reagira.Nisam bila tamo u sobi tako da se rukovodim ovim samo kako si to napisala i pomažem ti sagledat situaciju iz drugog ugla. Govorim ti jer sam i sama bila u situaciji da se na taj način borim za svoja prava i bilo je vremena kad je MM bio u ordinaciji s isprintima zakona i pokušavao se izborit za nešto na što, načelno, imamo pravo. Nakon početnih traženja ja i moja gini našle smo zajednički jezik, izlazila mi je u susret, zainteresirala se za moj slučaj, pisala koji put i više uputnica, nego što sam je molila. Probaj shvatiti i njenu stranu, svi smo mi ljudi, jest da smo mi kao pacijenti i ne bi nas se ti problemi zdravstva trebali ticat, ali nas se ipak u hrv. situaciji tiču. Moj ti je savjet - ili mijenjaj, ali nemoj prebacivat karton dok ne nađeš drugoga (a, objektivno, možeš očekivati takve probleme i kod drugoga), ili se ženi ispričaj, kupi sad taj klomifen, Lučija zamoli da ti ubuduće piše i vjerujem da ćeš možda drugi put naići na razumijevanje.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Dr L ipak bi ti trebo napisati nalaz jer postoji procedura kod soc gin. a to je da specijalit napiše nalaz tj u tvom slućaju potrebnu terapiju a onda na njegov nalaz ona piše recepte ili uputnice,jednostavna procedura i nebi mu to trebao biti problem je ti ovako samo se nerviraš a dr je upravu jer tako nalažu propisi HZZO-a

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Demi, nije čudno da L ne napiše, zbog gužve većini ne piše, ali ako socijalac radi problem, napisat će. Formalno je tvoja soc. u pravu.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nesto si sad razmisljam da sam zapravo i hjela da joj se suprotstavim jer mi je vec muka da svaki put kad idem ginicki da moram biti pravi diplomata da dobijem sta me zakonski sljeduje.
    naime, ista ta ginicka mi je prije 1.5 g prepisala diane 35 za ljecenje pcos-a . Inace imam hipotereozu i do koristenja diana mi je TSH bio u granicama normale da bi mi se nakon nepune popijene kutije TSH popeo na 41 ( normala je 0.47 - 4,64 ) . To sam joj rekla ( na vrlo fin nacin, ne napadacki ili kriticki) a ona umjesto da shvati da te i inace opasne tablete nisu za mene ona nije ni htjela cuti za to, samo me odpilila. toboze, nije mi se TSH povisio zbog diana...tada sam imala to crno na bijelo pa sta mi je vrijedilo? doktor je uvijek u pravu...ma da nebi mozda ja za njih trebala imati razumjevanja...

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iako vele da ljubaznost otvara sva vrata, ja joj se sigurno ne bih ispričavala, jer po mojem nekom iskustvu hodanja po bolnicama, a tih je bilo i previše u mom životu, neki doktori misle da su Bogom dani za pacijenta i što mu više povladjuješ to se oni više uzdižu iznad tebe i doslovno delaju bedake od ljudi, a ako nekom pokažeš da i ti imaš pojma o nečem, jednostavno se ta superiornost spusti na zemlju i normalnu komunikaciju.

Znam da ovo kaj sam napisala nema baš veze s ovim slučajem, al eto, bila sam inspirirana s preko nekoliko sličnih postupaka, pa...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Demi, ne znam za to sa štitnjačom, kužim da je bilo problema i prije, ja u stvari od socijalca samo očekujem da me skretničari za uputnice i sl., probleme idem rješavat kod privatne gino, potpomognutu kod MPO-ovca. Činjenica je da socijalci isto vole bit upoznati s pacijentom i sl, i da im je ovo samo prepisivanje uputnica isto vjerojatno koma, ali ja sam skužila da uz ograničene resurse preopterećenih socijalaca, meni nema druge nego ih imat minimalno troje - socijalca za uputnice i recepte (i to pazim što ću ga pitat), privatnika koji mi je onda moj bazni ginić koji me zdravstveno najbolje poznaje i MPO-ovca.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Istina je da lijepa rijec i gvozdena vrata otvara ali vrata te ginicke je ona cvrsto drzala zatvorenima i nije ni tolko bitno sta se nije usudila napisatti taj recept nego nacin na koji je to priopcila , cjelokupnan njen odnos prema meni je odpocetka ruzan.hladokrvna umisljena vjestica. ( a reci cu vam i to da znam da me opstruirala iz vjerskih razloga , umjetna oplodnja je njoj problem) i ne zelim imati razumjevanja za nju jer nema ni ona za mene, prebacit cu se svakako k drugoj, vec sutra...
    inace mi je L. napisao povijest bolesti i za klomifen, ali samo za prvi AIH, a za drugi sve ide usmeno...i svakako cu mu napomenuti da mi napise opet tako da nova ginicka vec u startu nema povoda da me muci.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, Demi . Morala bi malo pripaziti na rječnik ("vještica" i sl.), ma kako s uzbuđena bila (to ti je jedno od pravila foruma, malo štreberski sad upadam umjesto moderatorica, ali čisto ti dobronamjerno savjetujem).

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala vam cure
    draga ina samo mi molim te nemoj i ti davati dobronamjerne savjete

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javlja se moderatorica samo da dam podršku iznerviranoj forumašici.

u svom nemalom stažu liječenja neplodnosti promijenila sam zaista dosta primarnih ginekologa i ostala kod onog koji mi nije dizao tlak svojim bezobrazno-glupo-egoističnim izjavama jer doživljavati stres kod primarca kad ideš samo po uputnicu što se meni također događalo u postupcima i prvoj ivf trudnoći je najmanje što ti treba u cijeloj priči.

odi fino kod nekog tko se ponaša taktično.

moram reći da apsolutno ne razumijem doktore koji šire bilo kakvu vjeru u svojoj ordinaciji :shock:
    oni su dužni provoditi liječenje prema pravilima struke, a svoja uvjerenja prakticirati u svoje slobodno vrijeme.

topla riječ i te kako puno znači.

sretno!

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

od sveg ti srca hvala, puno mi znaci tvoj post!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dok nisam uočila da si iz Zg. mislila sam da imamo istu ginićku.

Za svaku sitnicu šalje me u Ri.kod V.

Jedan od većih bisera bio joj je kada mi nije htjela napisati uputnicu za kariogram iz razloga jer je dr.V. napisao "Preporuča se učiniti kariogram " a ne kako je ona zahtjevala da mora pisati " Učiniti kariogram""!

Ono "preporuč se " nije smjelo pisati pa smo mi morali trčat natrag u Ri.da se GREŠKA
    ispravi .Ovi nisu mogli doći k' sebi od ćuđenja :shock:

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj skandy prvotno napisa

Dok nisam uočila da si iz Zg. mislila sam da imamo istu ginićku.

Za svaku sitnicu šalje me u Ri.kod V.

Jedan od većih bisera bio joj je kada mi nije htjela napisati uputnicu za kariogram iz razloga jer je dr.V. napisao "Preporuča se učiniti kariogram " a ne kako je ona zahtjevala da mora pisati " Učiniti kariogram""!

Ono "preporuč se " nije smjelo pisati pa smo mi morali trčat natrag u Ri.da se GREŠKA
    ispravi .Ovi nisu mogli doći k' sebi od ćuđenja :shock:
    Valjda je njoj to PREPORUČA SE zvučalo kao može i ne mora. Pa je ona odlučila da ne mora. Presmiješno.

Moj ginekolog nije pretjerano oduševljen svim mojim zahtjevima, ali bez problema daje uputnice i recepte. Ja bih ipak svaki put mpo liječniku naglasila da mi napiše. Sve što je pisalo, dobila bih.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

čini mi se kakva je moja soc. ginićka bila do sada da ja ne bih imala nikakvih problema s njom :D :D :D , ali "nažalost" još uvijek nisam trebala njene usluge jer nemam nijedan postupak odrađen (dao Bog da ostanem prirodno trudna), ali...

Svakako bi ju preoručila!!!

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja u slučaju klomifena kupim sama. Nemam živaca se raspravljati sa njim oko toga....

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čitam i čudim se bešćutnosti medicinskog osoblja, nevjerojatno mi je tim više jer sam u ovih godinu i pol dana otkako sam u MPO priči, na spomen MPO postupaka, nailazila na razumijevanje i toplu riječ drugog medicinskog osoblja koji jesu ili nisu u toj priči. Štoviše, kad sam mijenjala ginekologa (ali zato je jer je gđa odlazila u mirovinu), kod sestre nove doktorice prvo sam čula «puni smo, ne možemo vas primiti», nakon čega sam valjda da se obranim samo spomenula MPO i kliniku gdje se liječimo, bilo je dakle nešto u stilu neću vas ja puno gnjaviti (tada doduše nije bilo još u priči da oni kao primarci naručuju lijekove) – rezultat je bio da mi je sestra odmah bez riječi dala papire da se mogu prijaviti kod njih. Hoću reći, bilo je i uvijek će biti pozitivnih slučajeva. Iako, i ja bih vjerojatno da sam u obrnutoj situaciji odreagirala burno i tražila novog doktora, jer s rogatima se teško bosti, a i zbog toga jer uz svu muku koju prolazimo treba naći onaj dodatni atom snage za «evo da vam lijepo objasnim» sistem.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imala sam i ja problema, nakon lpsc/hyst sam trebla na kontrolu, u međuvremenu su mi na poslu mijenjali sjedište firme i svašta nešto, te su mi uzeli zdravstvenu da naprave novu, dobijem ja onu potvrdu i s njom sam išla u bolnicu, kako je vrijeme prolazilo trebala na tu kontrolu, odem ja po uputnicu kod svoje prim.ginekologice kad ona kaže: ova potvrda ti ne vrijedi više, ne mogu ti dati uputnicu :shock: ja kažem kako još nisam dobila knjižicu..što da radim sad? Ujutro imam zakazano..
    Kažem kako nisam kriva, što mi iz HZZO-a nisu poslali..
    Ništa ona, ne da..ja pop..
    Mislim stvarno! I tako ne dam se ja van ja kažem meni to treba, ja sam vaš pacijent, ovo se nije desilo mojom krivicom, pa ne bi ja vama zdravstveno neosigurana dolazila bla bla, jedva 40min sam je molila, na kraju mi napiše ručno uputnicu i kaže: Vjerovatno vam to neće prihvatiti, al probajte!
    Kažem sam nek ne prihvate, ja se opet vraćam Vama.
    Na kraju ja vidim još kako je ljuta bila, nije upisala moj br. zdravstvenog ispravno, nađem ja kemijsku i ispravim sama.
    Eto, strašno kako moraš ispaštati tuđom krivicom!
    A da ni ne govorim kako mi moj dr. opće nije htio dati bolovanje nakon laparo, dao mi 14 dana i to sam još morala da mu kopiram otpusno pismo, i dvije potvrde da donesem od prim.gin. da ona predlaže bolovanje.
    Presmiješno!!

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mmaslačak, tvoja doktorica očito nije dovoljno informirana i trebala bi poraditi na tome, taj papir,odnosno obrazac prijave na HZZO, ti vrijedi isto kao i iskaznica i potpuno je vjerodostojan. Samo se očito i ona, kao i još neki, voli igrati Boga.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ni meni nikad dr L. ne napiše recept,a iza neuspjelih postupaka veli vidimo se za mjesec dana ili dva,nema veze,ali isto ništa ne napiše i moj ginekolog mi stvarno nikad ne radi probleme,čak mi napiše i preporuku za bolovanje za mog doktora opće prakse i to od prvog dana pikanja i sve do vađenja bete.Super je,jedino se sestre stalno ljute kad je gužva i kad mi moraju naručivati injekcije.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ni meni nikad dr L. ne napiše recept
    Koliko se ja sjećam doktori za AIH i ne pišu lijekove, to daju sestre na plavom papiru "upute za MPO", a kod IVF-a doktor mora pisati jer to naručuje ginić primarac.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam bila u prirodnom ivf,ali mi na plavom papiru nije niš pisalo. Dr. je samo rekao da si nabavim klomifene.Srećom pa mi ginekolog stvarno nije radio probleme.

TinkiVinki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Samo da se malo ubacim, ako vam treba savršena ginekologica sa jaaaaakoo velikim razumijevanjem za MPO pacijentice i ako vam nije najveći problem što trebate ponekad odsjediti pola smjene u čekaonici, a iz Zagreba ste, od srca preporučujem doktoricu u domu zdravlja Prečko. Žena je preeeedivna. Skidam kapu za sve što je do sada pokazala.

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Demi, mislim da je nama Mpo djevojkama jako važan duševan mir i da pored svega što prolazimo ne trebamo još i gubiti energiju i živce sa dr. poput tvoje. Iz onog što si napisala osim što je tvoja dr drska, ne podržava MPO iz vjerskih razloga, sumnjaš i u njezinu stručnost. Mislim da su to i više nego dovoljni razlozi da mijenjaš dr.
    Ja sam kod dr A na VV i on mi je do sada uvijek na povijest bolesti napisao što se planira i koji su mi lijekovi potrebni. Mislim da je to jako važno jer moramo razumjeti da postoji procedura koja se treba poštovati, pa ubuduće zamoli tvog dr da to napiše u povijest bolesti, sigurno će razumjeti.
    Sretno, što god odlučila.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš sam i ja neki dan htjela otvoriti ovu temu, ali nisam bila sigurna trebam li pisati o tome. Pa eto, ipak ću reći.
    Ja sam sa svojom soc. ginekologicom bila pre zadovoljna sve dok sam dolazila samo na papa test i viđala je jednom godišnje.
    Kada sam krenula u mpo vode počeli su i problemi. Za sve što bi mi mpo doktor preporučio imala je primjedbu, nije se slagala ni s jednim njegovim mišljenjem. Tako ja nisam imala zašto vaditi hormone niti piti bromergon iako je dr. to napisao na papir. Da sebi ne stvaram dodatni stres, ja sam ipak zadržala tu doktoricu iako sam večinu ljekova na kraju kupovala sama, a neke od uputnica mi je davala i moja dr. opće prakse iako to nije smjela. Naši susreti sveli su se ponovo na papa test, sve ostalo za nju je bilo previše. Pa i kad bih je pitala za neki savjet hladno bi rekla: "Pa ne znam što da vam kažem, javite se svom mpo doktoru..."
    A onda je suprugov urolog zatražio da oboje napravimo briseve, urinokulturu, hormone, i još neke pretrage. Mužu je doktorica ispisala pola bloka uputnica i ja sam sva sretna otrčala kod moje gin po uputnice za sebe (jer konačno se mičemo sa mrtve točke), međutim ona mi je samo rekla: "Čujte, ja vam ovo ne mogu raditi... neka vam napravi vaš mpo doktor..." - Pa nije ovo naložio moj nego suprugov liječnik! "Ne znam kako da vam objasnim... Vas vodi vaš mpo doktor a supruga njegov urolog... Ja s tim nemam ništa... Ja od toga nemam ništa...." :shock:
    Moram priznati da me jako zbunila ova rečenica. Uljudno sam tražila objašnjenje, ali ga nisam dobila. Znala sam da imam pravo na pretrage, ali sam znala i da njeno NE znači NE i da mi je jedino rješenje konačno otići od nje.
    Svom novom ginekologu odmah sam objasnila cijelu sitvaciju i sve što se dogodilo, pa nek odmah odluči želi li imati posla samnom ili ne. Na sreću (i moje iznenađenje) čovjek se pokazao razuman i odlučio mi pomoći u svemu što bude trebalo. Od početka smo igrali otvoreno i sada konačno imam ginekologa kojemu se mogu obratiti bilo kada, bez obzira ima li on nešto od toga ili nema.
    Znam da su i oni privatnici, da su glavarine male i da im je jako teško, ali ni ja ne idem na postupke iz zabave i želim riješiti svoj problem. Pa oni bi tu trebali biti radi nas, ali čini se da smo u ovoj trci i zbrci sa novcem, vremenom i recesijom mi najmanje bitni.
    Ispričavam se na dugom postu, ali mislim da se i mi moramo boriti za svoja prava kao što se i oni bore za svoja. Pa ipak plačamo to zdravstveno osiguranje!

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa
    nesto si sad razmisljam da sam zapravo i hjela da joj se suprotstavim jer toboze, nije mi se TSH povisio zbog diana...tada sam imala to crno na bijelo pa sta mi je vrijedilo? d.
    Kako si imala crno na bijelo, je li ti netko rekao da je od toga? (Pila sam ih i ja, imam hipo, nije mi nitko rekao da se to može dogoditi). :?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

. ( a reci cu vam i to da znam da me opstruirala iz vjerskih razloga , umjetna oplodnja je njoj problem) i
    Ako je ovo istina, onda bi gospođa doktorica mogla mijenjati posao, zaposliti se u nekoj vjerskoj državi ili napisati da prima samo vjernike te i te ....baš me zanima koliko bi bila principijelna kad joj je plaća u pitanju....

a što se tiče medicinskih razloga, ako je zbog toga, onda svaka čast što ne dijeli šutke recepte svojim pacijentima, ali neću ulaziti u daljnju problematiku, nisam u postupku, pa ne znam praksu ni zakone.....ipak, vjerujem da ima načina. I ja imam problema s ginićkom jer se natječe s drugim liječnikom kod kojeg idem , pa namjerno kontrira....u to sam se uvjerila,što se tiče savjeta, to sam uvažavala... nažalost, ima svakakvih....i samo radi toga sam digla karton-ne treba mi u bolesti njeno deranje i stres.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I sad imam super ginekologinju koja barem priznaje svoja ograničenja i traži druga mišljenja
    (naravno, nisam ja ekspert da mogu procijeniti njeno znanje, ali, što možemo, doli - vjerovati liječnicima.
    Ako joj ne vjeruješ- traži drugu! Ne treba ti stres. Sretno!)

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Denny i moj soc. ginić je sličan tvom. Dok je naš odnos bio na razini godišnjeg pregleda (papa test, brisevi, kontrolni ultrazvuk, uz napomenu da mi je sve naplatio jer nalazi su prije gotovi i sve se obavljalo u njegovoj ordinaciji bez čekanja) bilo sve super. Čak se udostojao uvjeriti me da će on riješiti problem moje neplodnosti (taj period je trajao 2 godine). Da nije mog supruga posao na UVZ testisa još bi nas možda i danas "liječio" po svom. Uglavnom nakon suprugovog pregleda, dotični dok. koji je obavio ultrazvuk koji je bio u redu, rekao nam je da će nas on odvesti u bolnicu koja će se pobrinuti za naš problem. Tako je počelo naše hodočašće na VV. Nažalost i danas sam njegova pacjentica, jer živim u maloj sredini i u okolici nema drugog doktora. Uglavnom zakida me i kod naruđbe lijekova za IVF, i stalno nešto muca kad ga pitam, ali barem dobijem uputnice i recepte i to usmeno bez povjesti bolesti, premda u njoj sve piše.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Demi, nije potrebno da se uslijed svega živciraš još i zbog svoje doktorice. ima toliko divnih liječnika, promijeni svoju liječnicu! raspitaj se tko je fleksibilniji i tko je spremam izaći u susret kad ti zatreba. imaš ljudi koji eto nemaju razumjevanja za naš problem i koje ne kuže kako bi najviše voljele da ih ne moramo smetat. a dr. L.zamoli da ti napiše sve što ti treba tek toliko da izbjegneš suvišna pitanja. kad njoj nije stalo do pacijenta i kaže ti da možeš odmah kod drugog liječnika, za svoj mir ti to i učini. poz

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moram i ja napisati nešto na ovu temu, moj primarni ginekolog je stvarno poseban oduvijek s njim imam nekih problema neću ni nabrajati sve jer bi potrajalo(kad sam mogla išla sam kod privatnika dok još nisam znala da ću morati na MPO ali nažalost opet mi je potreban radi uputnica)
    ...i danas došla ja kod njega da mi naruči lijekove za IVF te mu pokazala papir s VV na kojem mu fino sve piše ali naravno da to ne može proći samo tako,moram mu dostaviti pismenu obavijest od mpo doktora (posebni neki formular). Ja sam ga pitala kako to da mi ništa moj dr nije spomenuo ili dao takav neki formular, na što je on odgovorio da ne zna ali da mu iz HZZO neće uvažiti ako to ne bude tako.
    Ja sam odmah zvala doktora i objasnila mu situaciju na što je on rekao nek mu kažem kako on takav formular u svojoj praksi nikad nije vidio i da je u cijeloj Hrvatskoj bilo dovoljno ono što bi napisao kao preporuku. Ja sam mu objasnila kako je užasno kompliciran i da će biti dobro ako mi ovaj uopće naruči lijekove te ga zamolila ako mi ipak može tako nešto napisati samo da mi naruči to što treba (inače za cca 2 tjedna bi trebala već krenuti s pikanjem).
    Nadam se da ćemo nešto isposlovati, hvala Bogu pa ima i normalnih doktora s kojima se stvarno možeš dogovoriti i koji su tu da nama pomognu, a što se tiče ovog soc. bojim se da tu još nije kraj mojim nevoljama

I znam da će neki pomisliti zašto ga ne promjeniti ali stvar je u tom da sam već probala i nije išlo, čim bih rekla kako idem na potpomognutu odmah je priči bio kraj

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Skoknula ja danas do mojeg ginića po uputnicu za kliniku, a on velikim slovima na vratima napisao: Poštovane pacijentice, bez nalaza nećemo izdavati uputnice i recepte. Znači odnosi se na sve pacijente i očito oni imaju nekih problemčića oko izdavanja uputnica i recepata.

Srećom ja uvijek kad idem njemu nosim moj fascikl sa papirima sa VV-a. Još sam ga danas pitala da li želi da mu kopiram sve papire da ih ima u mojem dosijeu za slučaj da nekad nešto zaboravim iako si on sve lijepo piše .

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bila sam danas kod L. na ultrazvuku i zamolila ga da mi opet napise da mi treba klomifen. Covjek se cudom cudil da imam problem s tim...komentiral je da nije valjda da ta moja primarna ginicka misli da drogu radim s tim klomifenom...
    Koja je to razlika kad dodjem na VV pa di se osjecam ko covjek...unatoc uvjetima osjeca se topla atmosfera...
    naravno da cu promjenit ginicku jer nemam vise zeluca za nju, a pogotovo nakon svih izrecenih rijeci...nema sanse da me ikad vise vidi.
    bila sam vec danas kod druge dr. ali nisam se jos formalno mogla preseliti jer toboze nisam vise od 1g kod nje bila...pa moram nekakvoj komisiji na hzzo odnjet svoj zahtjev di pise da su trajno poremeceni odnosi, tako nesto.
    Nova dr mi je i bez toga odmah napisala recept
    A sto se tice toga da sam toboze krace od 1g kod stare bila...kod nje sam pune 2 g. ali su izgubili moju potvrdu-izjavu pa sam prosle g. u 10-m mjesecu opet morala potisat tu izjavu...ma mislim stvarno su baksuzni. ( da, i njena sestra je 'divna' , to bolje da ne pricam kako ta zena mrzi svoj posao pa se iskaljuje na pacijentice kako god i kad god stigne)
    joj, samo da sve bude sutra ok. da me jos i na hzzo-u ne muce.
    Citam vase price, slicne mojoj i mislim si pa u kakvoj ipak mi to drzavi zivimo... :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super da si se uspjela prebaciti, nadam se da neće raditi probleme!

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    nesto si sad razmisljam da sam zapravo i hjela da joj se suprotstavim jer toboze, nije mi se TSH povisio zbog diana...tada sam imala to crno na bijelo pa sta mi je vrijedilo? d.
    Kako si imala crno na bijelo, je li ti netko rekao da je od toga? (Pila sam ih i ja, imam hipo, nije mi nitko rekao da se to može dogoditi). :?
    U slučajevima hipotireoze, kod koje se uzima sintetski oblik tiroksina ( letrox, eutirox ) određene stvari, kao što su uzimanje kontracepcijskih pilula, trudnoća i ne znam tačno šta još može povećati potrebu organizma za tiroksinom, što iziskuje češću kontrolu i utvrđivanje nove adekvatne terapije. ( mislim da piše na uputstvu za lijek).

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala ti MMK ! I da ne pise na lijeku ja imam nalaze hormona prije uzimanja dijana i nakon uzimanja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ovake stvari ne mogu ni da čitam, jer toliko .
    Kod mene je bila identična situacija.
    Vjeruj mi ne možeš ih pobijediti, možeš ih samo izbjegavati.
    Ja zbog ivf sam obišla cijelu RH i pola Europe, ali jedino imam problema sa svojom soc.ginekol. Ona je zlo od žene.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Demi, podržavam te u potpunosti. Znam o kojoj se doktorici radi (jer sam i ja bila kod nje prije) i mogu samo reći da nisi jedina kojoj je postavljala krive dijagnoze. Koliko vidim poslušala si me i promijenila ginićku. Sad ti samo želim da bez dodatnog stresa nastavite dalje i uspijete što prije doći do cilja. A što se tiče atmosfere na VV to je stvarno istina. Svaka čast cijelom timu jer su stvarno super. Kad god odem gore dobijem neku pozitivnu energiju i bez problema guramo dalje. Sretno.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa
    Citiraj linolina prvotno napisa
    U slučajevima hipotireoze, kod koje se uzima sintetski oblik tiroksina ( letrox, eutirox ) određene stvari, kao što su uzimanje kontracepcijskih pilula, trudnoća i ne znam tačno šta još može povećati potrebu organizma za tiroksinom, što iziskuje češću kontrolu i utvrđivanje nove adekvatne terapije. ( mislim da piše na uputstvu za lijek).
    Nisam vidjela, ali evo još jednog razloga zašto mi s više dijagnoza trebamo naći liječnike koji žele surađivati s ostalima...zato sam i ja mijenjala svoju, šta drugo učiniti.....

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moram se i ja uključiti na ovu temu. Eto na svu sreču nemam s ginekologicom nikakvih problema.Točnije ni ne vidim je. Kad nešto trebam samo dan prije nazovem sestru i ona za drugi dan pripremi recepte, uputnice, sve... Ginekologicu vidim samo kad radimo papu i briseve a to je jednom do eventualno dva puta godišnje. i baš sam sretna zbog toga

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

na srecu za sada nisam imala takvih problema..mozda da promjenis dr

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •