Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 418

Thread: Možda trudna!

Default Možda trudna!

Bok svima! Nova sam ovdje i imam problem! Dečko i ja smo imali odnos i pukao nam je kondom! :/ E sad... Zanima me dali mislite da sam mogla ostati trudna tako lako? Nadam se da nemam takav peh! Inaće menstruacije su mi neredovite i zadnju sam imala 1. 1. ova je kasnila ali to je meni normalno! Odnos je bio u subotu, tako da neznam dali je rano pravit test... Molim neki savjet!

ivy's Avatar

nisam skužila, koja je kasnila, ona 1.1. ili si imala još jednu
    ako je bilo sad u subotu, možda je malo prerano za test

katajina's Avatar

Dobrodošla!
    Je, rano je praviti test još negdje dva tjedna, ispravite me ako griješim.
    Možda u međuvremenu dobiješ M!
    Znam da je sada kasno ali da znaš za , zlu ne trebalo, drugi put- ako ti pukne kondom hitno se javi ginekologu da ti prepiše, ako se ti s time slažeš, kombinaciju hormona koji djeluju kao "pilula za jutro poslije".
    Treba se primijeniti 72 sata nakon nezaštićenog odnosa, u što spada i pucanje kondoma.
    To nije i ne smije biti metoda kontracepcije već samo pomoć u hitnim slučajevima.
    I samo ginekolog ti može odrediti dozu i vrstu hormona jer postoje i određene nuspojave!
    Sretno

ivy's Avatar

od puknutog kondoma možeš ostati trudna, drž nam se

nisam ju imala uopče ovaj mjesec, zadnju sam imala 1. 1. Ma koje sam ja sreče... Mogu reč skoro pa 100% da sam trudna!

Serpentina's Avatar

Odi kod ginekologa pa nećeš morati razmišljati u postocima

Drži se

Prvo ću se strpiti do kraja idućeg tjedna pa probat napravit test! Neidem kod ginekologa jel imam jednog užasnog i samo sam jednom išla kod njega i dero se ko lud na mene Zato što nisam htjela kontracepcijske tablete koje je on preporučio (na kraju mi nije htio dati ni jedne) jel su sve druge štetne navodno! A nije me ni poslao vadit krv ni ništa! Moram se premjestit, ali to govorim već mjesecima a nikako da to napravim. jednostavno mi se neda

MMK's Avatar

U ovom trenutku ti bilo ko teško može reći jesi li trudna, ja ti želim što i ti sama sebi. Test odradi od odnosa 14-15 dana.
    Svakako ti savjetujem da po prestanku M ( za koju vjerujem da ćeš dobiti ) odeš ginekologu i da se pozabavite tvojim neredovnim ciklusima, jer kad aBd budeš željela djecu to sređivanje ciklusa bi ti odnosilo dragocjeno vrijeme i živce.

MMK's Avatar

Koliko imaš godina ?
    Ako ti ginekolog nije dao uputnice za krvnu sliku ( komplentnu i diferencijalnu ), odeš kod dr. opće prakse objasniš joj šta bi i zbog čega i posavjetuješ se s njom, na kraju krajeva negdje ćeš naći dušu koja će se posvetiti, ali ti je moraš naći

ivy's Avatar

chokolada, ne znam otkuda si, ali ovdje ginekologa možeš lako promijeniti (ja mijenjala par puta )
    samo odeš drugome i kažeš da želiš preći k njemu, a on onda povuče papire od staroga

Imam malo godina za djete, ma nisam još ni punoljetna, još 10 mj imam do punoljetnosti! Živim u manjem mjestu (Vt.) tako da i nemam baš neki izbor, neznam koji je dobar! :/ sada se prvo trebam strpit nekih 14 dana...

pomikaki's Avatar

a može li se ovdje primjeniti ono s mjerenjem bazalne temperature? Mislim, je li prerano?

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...734&highlight=

Quote Originally Posted by mama_jos_malo
    ujutro prije nego izađeš iz kreveta, obični živin toplomjer pod jezik. Ako je temp. visoka (37'C, 36,9'C) i tako 13 dana za redom- trudna si.
    chokolada17, sretno kako god bilo...

Hvala cure! Pokušat ću mjerit temp. ali ćini mi se da ću dobiti gripu, sva sam nekako bezvoljna i bole me koste! Zanima me dali to jako utjeće na trudnoću jel ipak se bojim ako sam trudna da nebi nešto bilo bebi! E da i ćujem da nije preporučljiv ćaj od kamilice! :? Koji onda smijem piti?

Quote Originally Posted by chokolada17
    Hvala cure! Pokušat ću mjerit temp. ali ćini mi se da ću dobiti gripu, sva sam nekako bezvoljna i bole me koste! Zanima me dali to jako utjeće na trudnoću jel ipak se bojim ako sam trudna da nebi nešto bilo bebi! E da i ćujem da nije preporučljiv ćaj od kamilice! :? Koji onda smijem piti?
    Koprivu smeš i preporučuje se tokom cele trudnoće. Dobro je da je popiješ ujutru na prazan stomak, toplu. Možeš malo zasladiti medom. I još jednom u toku dana. Npr. popodne. To sve može umesto kafe ako je piješ.
    Kafa ti tada neće ni rebati, jer kopriva reguliše i krvni pritisak.
    1 kašičicu preliješ sa 2,5 dl vruće vode (ne sme biti proključala, mora se malo ohladiti) Ako ti ukus ne prija, možeš dodati malo, vrlo malo kamilice ili nane (obične domaće metvice). Ali toga tek-tek malo.

pinocchio's Avatar

s drugog istoimenog topica koji sam obrisala

Quote Originally Posted by Pandora Aura Monroe
    Koliko ti obično traju ciklusi? Ovulacija se događa 14 dana prije sljedeće menstruacije. No, ako ti ciklusi jako variraju, vjerojatno ni nemaš ovulaciju pa se ne moraš bojati trudnoće. Savjet? Hm, sad ti ne preostaje drugo nego da se strpiš, za pilulu za dan poslije je kasno, za test je rano -treba proći bar 12 do 14 dana.
    Dugoročno: možeš otići ginekologu i regulirati ciklus lijekovima. Možeš i čajevima, ako ne voliš kemiju. Možeš naučiti osluškivati svoje tijelo i po cervikalnoj sluzi prepoznati kada su ti plodni dani. A ima i kondoma sa spermicidnim sredstvom. U svakom slučaju, sretno! Vjerojatno je sve ok.

Hvala cure, prave ste! Javit ću vam se čim saznam jesam li trudna! Do tada vas pozdravljam

Evo mene opet Nadam se da vam nisam dosadna! Mjerila sam temp. cjeli dan od jutra, hehe morala sam i cijelo vrijeme je oko 37c dali to šta znaći?

Vishnja's Avatar

Evo mene opet Nadam se da vam nisam dosadna! Mjerila sam temp. cjeli dan od jutra, hehe morala sam i cijelo vrijeme je oko 37c dali to šta znaći?
    To znaci da ti je ovaj ciklus, ma koliko dug bio, ipak propracen ovulacijom.
    Porast progesterona nakon ovulacije uzrokuje i porast telesne temperature. No, to naravno ne mora nuzno znaciti i da si trudna,..
    Devojke su ti vec sve objasnile. Pricekaj bar jos 7-8 dana (oko dve nedelje od rizicnog odnosa ) i uradi test trudnoce. Sretno stagod da odlucis!

Aha... Hvala na odgovoru Treba se strpit 7 dana, poludjet ću do tada! :/

Evo mene smotane opet Kada izmjerim temp. u ustima (ispod jezika) uvijek piše 36. 5`C a kada mjerim ispod ruke onda je uvijek oko 36. 9 ili 36. 8 gdje je točnije? imam digitalni toplomjer i držim ga dok ne zapišti!

Vishnja's Avatar

Nemoguce! Temperatura merena ispod jezika je uvek za 0.5 stepeni visa nego ispod ruke, a jos za oko 0.3-0.5 niza od vaginalne, koja je i najstabilnija.
    Probaj da meris t pre ustajanja i bilo kakve aktivnosti, ta je najtacnija-bazalna...

:? Nevalja moj toplomjer izgleda... Sad je cjelo vrijeme ispod jezika 35. 5 :shock: Svašta... Hvala na odg.

litala's Avatar

da bi ti mjerenje bazalne temperature ista reklo - moras je mjeriti neko vrijeme (kroz par ciklusa), svaki dan u isto doba dana i to ujutro prije ustajanja i bilo kakve aktivnosti i nakon minimalno tri sata sna istim toplomjerom na istom mjestu (pod pazuhom, pod jezikom ili vaginalno) i te temperature zapisivati (da kasnije vidis kako se krecu kroz ciklus)

recimo da mjeris svako jutro u 7 i 10. ako se nocu probudis i ustanes (odes na vece ili nesto), moras zaspati najkasnije u 4 i 10 da bi ti mjerenje bilo mjerodavno. ako ti se ujutro jako piski - opet prvo moras izmjeriti temperaturu pa tek onda ustati. naravno - ne mozes imati ni odnos prije mjerenja temperature postoje jos i neke cake pomocu kojih mozes "pretpostaviti" pravu temperaturu ako mjeris kasnije ili ranije od uobicajenog vremena, al nije bas jednostavno za objasnit u jednom postu

preporucam knjigu Toni Weschler "Taking charge of your fertility"

u njoj ces naci sve o mjerenju bazalne temperature i kako na osnovu nje znati "gdje" si u ciklusu, kad i da li uopce ovuliras te na kraju, jesi li trudna al, ponavljam, neces to sad navrat-nanos saznati na osnovu toga sto ces provesti cijeli jedan ili dva dana s toplomjerom po cijelom tijelu

moras nauciti kako ti tijelo funkcionira, koji su sekundarni znaci ovulacije (cervikalna sluz, polozaj grlica maternice...), sto moze odgoditi ovulaciju, koliko ti traje predovulatorna a koliko poslijeovulatorna faza ciklusa...

knjiga je, po mom osobnom misljenju, obvezna literatura za svaku djevojku (i moje dvije ce ih obavezno procitati kad im bude vrijeme - a bogami, ni djecaci nece ostati potpuno izostavljeni )

sretno

Ok puno hvala Samo mi je to malo :shock: da se može ostati trudna nakon 1 puknutog kondoma :/ Znaći nema šanse da se ostane trudnom ako nema ovulacije ili? Joj što sam se sad smotala, ništa više nekužim...

litala's Avatar

pa, kad malo bolje razmotris temu - ostat trudna je, u stvari, velika lutrija i jako velika slucajnost

zena je (u nekim uobicajenim slucajevima) plodna od par sati do maksimalno par dana mjesecno. i treba se potrefit da u tom periodu (koji je ponekad fakat kratak) bude i odnos i da spermiji prodju cijelu putesestviju do jajasca

a puknuti kondom - pa nije stvar u kondomu ni u tome sto je puknuo. stvar je u tome da je u tvoju rodnicu dospjela odredjena kolicina sjemene tekucine - nebitno na koji nacin, da su ti spermici - ako je okolina bila blagonaklona - mogli sretno stici do jajasca... i - eto ti oplodnje

nenaa's Avatar

Ok puno hvala Samo mi je to malo :shock: da se može ostati trudna nakon 1 puknutog kondoma :/ Znaći nema šanse da se ostane trudnom ako nema ovulacije ili? Joj što sam se sad smotala, ništa više nekužim...
    Ako nema ovulacije nema šanse da ostaneš trudna. Kao da si se vozila na banana sicu na bicikli šanse poslje toga su iste.
    Ali od jednog puknutog kondoma možeš ostati trudna. Kao i zbog samo jednog odnosa sa partnerom (kao Mirela Rupić) na primjer.

Aha, tako znaći sad kužim! Nadam se da ja nisam imala ovulaciju, ipak su mi ciklusi uvijek zbrkani, nekad traju 28 dana a nekad nemam m po 2 mj. A ginekolog kaže da je to normalno za moje godine Ako sam ju baš tada imala onda stvarno...

pomikaki's Avatar

Quote Originally Posted by litala
    pa, kad malo bolje razmotris temu - ostat trudna je, u stvari, velika lutrija i jako velika slucajnost

zena je (u nekim uobicajenim slucajevima) plodna od par sati do maksimalno par dana mjesecno. i treba se potrefit da u tom periodu (koji je ponekad fakat kratak) bude i odnos i da spermiji prodju cijelu putesestviju do jajasca
    to stoji, samo treba dodati i to da spermići prežive i po par dana dok traže jajašce, tako sam bar čula (nisam ekspert )

Ajoj da... I meni se čini da sam tako čula! A pa neču valjda sa 18 šetati s kolicima... :shock:

superx's Avatar

I kaj onda , ja sam šetala kolica sa 19 i baš mi je to super, kad budem imala 35 imati ću već praktički odraslu djecu i necu morati mjenjati pelene i brinuti o rizicima trudnoće i sl...
    No nije svakom situacija idealna, financijski, škola i sl.. Ja sam imala tu sreću da nije bilo nikakvih problema, zato i da jesi trudna nije to nikakav bauk... Sretno

litala's Avatar

Quote Originally Posted by pomikaki
    Quote Originally Posted by litala

to stoji, samo treba dodati i to da spermići prežive i po par dana dok traže jajašce, tako sam bar čula (nisam ekspert )

pa da, to spada u onih gorespomenutih - par dana jer je stvar u tome da sama ovulacija i putovanje jajasca ne traje danima, al priprema tijela za oplodnju kod zena razlicito traje. ako je tijelo "prijemcljivo" - dobra i "prijateljska" cervikalna sluz, "spustanje" i omeksavanje grlica maternice - to ce pomoc da i spermiji koji su "otpusteni" u ponedjeljak prezive u maternici/jajovodu do cetvrtka-petka kad ce se zapravo dogodit ovulacija

kod drugih zena ce sve te pripreme trajati krace ili cak i potpuno izostati pa ce se za nju reci da "tesko" zatrudni...

Ma nije problem škola, završavam ju ove godine, ni financije, nego ja neznam dali sam spremna za dijete... Ipak je to velika odgovornost! A nebi da tu odgovornost preuzmu moji ili dečkovi roditelji!

dunja&vita:-)))'s Avatar

Ajoj da... I meni se čini da sam tako čula! A pa neču valjda sa 18 šetati s kolicima... :shock:
    Ako ti se ne sviđaju kolica, uvijek možeš u sling 8)
    Ma, ajde gledaj pozitivno na to, ne postoji ništa ljepše na ovom svijetu. Držim fige da sve bude onako kako želiš.

Ako ti se ne sviđaju kolica, uvijek možeš u sling Cool

A i to što kažeš Jel u trudnoći povišena temp. samo kad se probudim ili cjeli dan? danas sam ju mjerila dva put digitalnim i svaki put je oko 36. 5C A sa običnim sam mjerila 3 puta i bila je svaki put oko 36. 9C ili 37C sad sam opet na istom... Koji je bolji toplomjer?[/list]

Ako ti se ne sviđaju kolica, uvijek možeš u sling Cool
    Samo je ovo trebalo bit copy

Zara1's Avatar

bolji je običan živin toplomjer

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude onako kako i sama želiš

čokolada, ako ti je sad nakon mogućeg začeća temp 37 (ili kakva god) to ne mora značiti da je povišena. neki ljudi su jednostavno topliji i stalno imaju takvu temp. da si mjerila i prije začeća, onda bi mogla vidjeti je li porasla. ovako ne vidim smisao. idi na netu nađi bb grafovi na prije zaćeća i pogledaj grafove, neke cure su hladne kod led, neke tople ko peć

meni je inače temp. 36. 5. to znam, tako mi je normalna temp.!

Idem danas kod doktora pa ću vidjeti.. Javit ću vam se!

Serpentina's Avatar

Želim ti svu sreću
    i dobro razmisli o svemu

Moj doktor mijenjao smjenu tako da nisam išla nažalost No odlučila sam da ču prvo pričekat do 1. 3. pa ču vidjeti onda! Ako M ne dođe onda idem k njemu! Danas sam se htijela prebacit kod drugog doktora, ali može se tek godinu dana poslije upisa kod ovog sad doktora, a ja kod njega upisana tek nekih 5 mj. Cure puno hvala na odgovorima

mici85's Avatar

Quote Originally Posted by superx
    I kaj onda , ja sam šetala kolica sa 19 i baš mi je to super, kad budem imala 35 imati ću već praktički odraslu djecu i necu morati mjenjati pelene i brinuti o rizicima trudnoće i sl...
    No nije svakom situacija idealna, financijski, škola i sl.. Ja sam imala tu sreću da nije bilo nikakvih problema, zato i da jesi trudna nije to nikakav bauk... Sretno
    hehe...potpisujem :D
    chokolada17 pa u međuvremenu napravi i kucni test...pa da si smiris duhove..
    sretno!!

Zara1's Avatar

Moj doktor mijenjao smjenu tako da nisam išla nažalost No odlučila sam da ču prvo pričekat do 1. 3. pa ču vidjeti onda! Ako M ne dođe onda idem k njemu! Danas sam se htijela prebacit kod drugog doktora, ali može se tek godinu dana poslije upisa kod ovog sad doktora, a ja kod njega upisana tek nekih 5 mj. Cure puno hvala na odgovorima
    krivo ti je rekao, možeš premjestiti karton kad želiš

koksy's Avatar

Quote Originally Posted by Zara1
    krivo ti je rekao, možeš premjestiti karton kad želiš
    Mislim da ipak ne moze! Ja sam nedavno mjenjala ginekologa pa su me pitali dal sam ista potpisivala kod starog u zadnjih godinu dana. Mislim da bas mora proc godina dana dok steknes pravo na mjenjanje bilo kakvog doktora.

Neznam, meni su tako rekli! I to kod dva doktora, prvo što su pitali bilo je dali sam več gdje upisana i koliko dugo! Imam još jedno pitanje Čula sam da se trudnoća može vidjeti ako se vadi krv! A kako? Ja sam jučer vadila krv zbog neke manje upale, ali mi nitko nije rekao za trudnoću, pa šta nisam onda trudna ili to treba nekako drugačije? :?

MELANIE's Avatar

Neznam, meni su tako rekli! I to kod dva doktora, prvo što su pitali bilo je dali sam več gdje upisana i koliko dugo! Imam još jedno pitanje Čula sam da se trudnoća može vidjeti ako se vadi krv! A kako? Ja sam jučer vadila krv zbog neke manje upale, ali mi nitko nije rekao za trudnoću, pa šta nisam onda trudna ili to treba nekako drugačije? :?

MELANIE's Avatar

doktor se može mijenjati unutar godinu dana samo zbog nezadovoljstva ili narušenih odnosa na zahtjev pacijenta-dakle tebe,to se lijepo mora sročiti u pismo i napisati razlog nezadovoljstva koje se zatim zajedno uz prijavnicu novog izabranog doktora preda na šalter hzzo-a u mijestu gdje živiš.Dalje,rutinskom pretragom krvi se ne pokazuje/dokazuje postojanje trudnoće,nego je potrebno vaditi hormon beta hcg,to se naglasi kada se ide vaditi krv,dakle ako se on ne traži trudnoća se na vidi.Beta hcg se može vaditi bez uputnice na vlastiti zahtjev pa platiš ili na uputnicu koju ti treba izdati ginekolog-onda ne platiš nadam se da sam ti pomogla

Aha, hvala! Sada kužim! A baš sam smotana

Zara1's Avatar

ne treba se pisati pismo, samo se na onom njihovom obrascu napiše želim promjenu zato i zato...
    da mi gin. nije po volji promijenila bi ga i bez problema napisala razlog

MELANIE's Avatar

Ako ti ginekolog ne paše najbolje bi bilo da ga promijeniš bez ustručavanja,ja sam promijenila svoju,iako je bila vrlo stručna u svom poslu opet mi je falilo neke komunikacije i objašnjenja bez da diže nos,jer radi se o tome da svatko voli i ima pravo znati što ga muči i to bi se bez ustručavanja trebalo moći znati.U svakom slučaju želim ti sreću!

Page 1 of 9 123 ... LastLast