-
Beby guza
Pomozite...Beba mi ima crvenilo po guzi,to izgleda kao opeklina.Doktor mi je preporucio nistatin mast ali nista ne pomaze.Sta da radim???
-
-
-
Nistatin je lijek protiv gljivica.
Jel beba ili ti (ili najčešće-oboje) imate soor?
Ima li beba bijele naslage po ustima? Jel tebe možda bole bradavice tijekom ili nakon podoja? Koliko je stara beba? Jesi primijetila još neke promjene osim osipa na guzi?
Koji god bio uzrok crvenila, puno luftajte guzu, najbolje je prati ju kod presvlačenja čistom vodom umjesto vlažnim maramicama. Često pomaže i promijeniti pelene, drugu vrstu ili platnene. Možda guza na nešto iz maramica ili pelena reagira.
-
Beba ima 7 mjeseci,nema soor,ali ima atopijski dermatitis,koji joj je izbacio samo po licu,doktor kaze da je to isto i na guzi.To je inace izrazito suha koza tako da ne smije koristiti sudocrem ni bilo kakvu krutu kremu.A nistatin joj nista nije pomogao.Maramice ne koristim nego ju perem kad joj presvlacim pelenu.Trenutno koristim i pampers i platnene pelene,a ne luftam joj guzu jer me strah da bi se mogla prehladiti.Negdje sam procitala da maslinovo ulje pomaze,ne znam koliko je to tocno? Postoje li neke druge kreme za to osim nistatin masti? Ponekad je namazem advantan kremom,to joj je dr preporucio za lice i taj problem na licu je rjesen,ali se smije samo jednom dnevno namazati pa ne znam sta inace da radim...
Hvala Vam mnogo na odgovorima!
-
Dobrodošla...
R trenutno ima crvenu guzu. Do sada nismo imali problema s tim, ali izgleda da mu je crvena najvjerojatnije od Klavocina... Pedijatrica nam je rekla da koristimo Tridrem kremu (to ne znam jel smiješ koristit jer nije isti uzrok pa se radije prije posavjetuj s liječnikom), Bepanten mast i A-derma Dermalibour kremu. Mislim da se te dvije mogu koristit i inače, a imaš od Mustele i A-derme posebne kolekcije.
http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/214/
http://www.ljekarna-bjelovar.hr/Eduk...6/Default.aspx
-
Mama_samohrana predlažen ti da malo pročitaš, te da postaviš pitanje i ovdje:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ski+dermatitis
puno je mama sa iskustvom pa možda nađeš i nešto što bi vama pomoglo.
Sretno i želim vam da guza što prije "ozdravi".
-
ja sam imala isti probem tj. moja curica od 4 mj. probali smo sve i svašta, a pomogla nam je dječja mast koju pravi jedna teta u ljekarni, drugačija je po sastavo od paplovićeve a opet na tu foru.. a sad.... probaj sve i svašta tak sam ja došla do ove kreme ...sretno.ps meni ona sudoku krema nije pomogla
-
U mom slucaju sudokrem je samo pogorsao stanje.sad sam pocela da joj perem guzu johnsonovim baby sapunom od badema i mazem maslinovim uljem i to nam je napokon pomoglo,ne sjecam se kad je zadnji put imala tako lijepu guzu.Nadam se samo da ce tako i ostati...Pozdrav svima i hvala vam na savjetima...
-
moja kolegica svog malog, sad će 2 godine maže samo domaćim maslinovim uljem, koža mu je predivna i nema problema s crvenilom
čitala sam i da je maslinovo ulje dragocijeno i po sastavu slično majčinom mlijeku 8)
-
I ja sam to cula,sad cu nastaviti samo s maslinovim uljem,ipak je prirodnije od bilo kakve kreme... :D
-
Mama-samohrana: i ja imam sto posto isti problem što ti opisuješ. moj mali će brzo 7 mj. i već 2 tjedna ima neki osip na guzi.. ne pomaže sudokrem, rojazol, obićne druge kreme, ništa. on isto ima AD samo po licu... tako da baš me zanima ako će ova terapija od maslinovo ulje njemu pomoć!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma