-
povratak a posao nakon 6 mjeseci
vjerujem da se vec o ovome pisalo pa nek administratori spoje, al ka trebam pomoc.
za mjesec dana mi bebac puni 6 mjeseci i ja se vracam na posao.
namjeravm koristiti stanku za dojenje pa bi bila odsutna od 6.30-13, za to vrijeme ce mi mm biti doma.
za sad iskljucivo dojim i to na zahtjev.
imam nesto smrznutog mlijeka 18X180ml
i uopce si ne mogu zamisliti kako ce to funkcionirati...
I inace zna piti na bocicu (kad nekud moram ici onda mu izdojim i mm mu da - ali to je obisno samo jedan obrok u danu na bocicu, a i nije tako cesto, mozda 2-3 puta mjesecno).
razmisljala sam da prije nego krenem na posao(oko 6) da mu u snu ponudim dojku pa da se on napapa. kad se probudi bi mu mm dao izdojeno na bocicu pa onda mozda dohrana i eventualno jos jedan obrok na bocicu?
ali nekako mi se cini da ce toliko koristenje bocice zamraciti um mom bebacu i da vise nece htjeti sikiti :?
molim savjete?
i kako uopce funkcionira to s dohranom, kad da krenemo?
-
dohrana ti funkcionira - polako, zlicica dnevno, dok beba ne uhvati ritam
dohrana je ipak samo dohrana, glavna hrana bebi do godine dana je mlijeko i treba ga nuditi i prije (15 minuta do pola sata) i poslije obroka dohrane
ako mislis da ce bebi trebati 3 obroka, ostavi 3 obroka mlijeka, a ne 2 mlijeka, a 1 dohrane
glede bocice, znas da imas i druge izbore (casa, sprica) ako se bojis konfuzije
racunaj i na to da ce beba traziti jako puno sisati dok si doma, a mozda i poveca broj nocnih podoja
-
bojim se da odustane od cike ko sam vrag!
nismo probali niti jedan nacin osim cike i bocice. nekako si ne mogu zamisliti da dok je I gladan mu dajem na casicu i da on uspijeva piti kolko mu treba :shock: ili spricom? kakva to sprica treba biti?
pokusat cemo ovih dana malo isprobati ovo s casicom...
-
suncanica, da te malo utješim
, ja sam se vratila na posao nakon 6 mjeseci, s tim da moj I. nije htio piti izdojeno mlijeko, već samo iz oriđiđi pakiranja
. Dohrana nam je išla mic po mic, do godine dana je, izuzev vode gotovo pa isključivo dojio. I mi smo sve to izdržali!
Nije me bilo od 7.00 - 12.30 i on za to vrijeme jednostavno nije ništa htio jesti (čuvala ga je moja mama) ali nije ni negodovao, tako se jednostavno naviknuo. Kada bih stigla kući s vrata sam se već skidala
, a povećao je i broj ostalih dnevnih, a pogotovo noćnih podoja. Ništa mu nije nedostajalo, jedino meni malo sna (budio se svaka 2 sata svoje 2. godine
) ali ja sam se bila spremna malo žrtvovati i to je to.
Ja sam iz svega toga izvukla poruku - ako dijete voli sisu nema toga što će ga u tome spriječiti
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma