Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Isključivo dojenje 12.mj.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Isključivo dojenje 12.mj.

E sad,
    Moja rodica (sestrična a ne mala roda odrasla je u inozemstvu. Vratila se ovdje sa svim in hitovima iz vani što je rezultiralo sa troje djece, nikad cjepljene, isključivo dojene 12.mj., nikad bolesne (curice 12 i 10 god. te dječak 2.god) koji se kupaju 365 - nevrijeme dana u godini. Djeca su FENOMENALNA!
    Što mislite o tome? Ja bi stvarno probala, al me malo strah da mu šta ne zeznem....ima li netko podatak koliko bi klinci trebali napredovat nakon 6.-og mjeseca da bude sve ok?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne razumijem baš ovo :? nikad cjepljene?Hm..sumnjivo..

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Gle, moj je isključivo dojen (ako ne računaš svaki 5-ti dan navrh žličice dohrane) 8 mj.,
    a od tad pa do 12 ako je svakih tjedan dana pojeo normalan obrok puno sam rekla.

Sada sa 16,5 mj. dojenje mu je 70% prehrane, koliko ja vidim, napreduje super.
    - Visok je 85 cm, 15 kg - ali i ima na koga biti velik

Koliko isključivo dojenje do 12 mj., ne cijepljenje i kupanje svaki dan utječe
    na to da dijete bude fenomenalno - nebi ulazila, niti komentirala.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma to s tim cjepljenjem ni meni baš nije jasno...al eto...to ne bih nikad riskirala ali priča s dojenjem mi zvuči ok zao sam i postavila to pitanje. Khana, to su lipe vjesti

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam gotovo isključivo dojila 12 mjeseci al ne svojevoljno, jednostavno nije prihvaćao dohranu, a sve do 2. godine moje mlijeko mu je bila osnovna hrana. U te 2 godine nije bio čak niti prehlađen, nije ni zakašljao niti mu je ikada curio nos, a dobro je i napredovao. Svemu tome ja još uvijek nisam vjerovala pa sam tražila da mu izvade krv da vidim kakva mu je krvna slika - kad ono - savršena! No, da bih namjerno isključivo dojila i 2. dijete do godine dana, ne bih, počet ću opet s dohranom sa 6 mjeseci pa što bude.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bella11 prvotno napisa
    Ma to s tim cjepljenjem ni meni baš nije jasno...al eto...to ne bih nikad riskirala ali priča s dojenjem mi zvuči ok zao sam i postavila to pitanje. Khana, to su lipe vjesti
    Pa vani nije obavezno cijepljenje. Majka odlučila da neće dijete cijepiti i nije.
    Ima necijepljenje djece i u Hr.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja ne kuzim to s kupanjem. kupaju se u moru svaki dan?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Svaki dan! Samo ne kad jako puše ili kad pada kiša....Žive tik uz more i nisu jedini...ima nekoliko obitelji koji također sada vode svoju djecu svaki dan ali ona je definirivno bila pionir bar što se tiče starosti djece kad ih je prvi put okupala. malecki je ušao u more sa nepuna tri tjedna. Kaže (a nema razloga da joj ne vjerujem) da je rano kupanje u moru od velike važnosti za kognitivan razvoj djeteta te da na to znatno utječe svakodnevno kupanje u moru. Djeca su joj stvarno krasna, bistra i vrlo, vrlo društvena. Niti malo agresivna (navodno tome pridonosi kupanje) nisu svadljiva i u kontaktu s drugom djecom su čak i pretjerano tolerantna....Sve dijele, ništa im nije teško, ne grintaju, baš su nekako različita u odnosu na ove naše male dalmatinske cmizdravce koji su nekako svi na isti kalup Naravno pri tome mislim i na malce iz moje obitelji Ma, ne mislim ja da su oni loši, dapače, volim ja te naše male tvrdoglavce, čak mi je to nekako i prirodnije ali eto....tek tako da spomenem usput.
    Inače, najviše me zanimalo to u vezi dojenja. Vidim da je to ipak češće nego sam mislila a ja ću još malo rzmislit. ovisi sve kako bude napredovao i kako me bude situacija vodila, ali dobro je znati...

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa što ona kaže, zašto se odlučila uvesti dohranu tek s 12 mjeseci? Osobno ne bih ništa (ozbiljno) tek tako probala zato što sam čula da je netko tako i dobro je ispalo. Ali ako za nešto postoje dobri argumenti, istražila bih, razmislila...
    Inače, moja baka kaže da je ona isključivo dojila 16 mjeseci. A ne vjerujem da je radila bitno drugačije od ostalih (pedesetih u Zagrebu). Mada, živjela je neko vrijeme u inozemstvu, možda je i ona pokupila neku modu.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam počela s dohranom sa 7 mj - do onda je isključivo dojila.
    do 9 mj nije pojela ništa
    sa 11,5 je pojela prvi put malo više, tako da se može reći da je do onda gotovo isključivo dojila (pojela bi na vrh žličice svaki drugi dan)

i sve 5

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A kad sam se već javila na temu, da i ja priznam. B je danas (18 mjeseci) pojeo 2 obroka i to je za njega puno. Ne moram ni reći da je prvu godinu skoro samo dojio. Njegov izbor. Krvna slika super. Tako da mi je tema zanimljiva.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja vjerujem da dijete može biti isključlivo dojeno godinu dana i savršeno zdravo. Ali ne bih se na to ciljano odlučila.

A. je isključivo dojen 8,5 mjeseci, ali svojim izborom . I pedijatrica mi je rekla da bi bilo sasvim ok da je i do godinu dana samo na prsima.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja nebi eksperimentirala. Ovo sa cjepljenjem mi nije čudno, danas ima puno ljudi koji se odlučuju necijepiti djecu. Kupanje u moru..ne vidim smisao, jel to spada pod gušte (ja bi se ubila da me neko kažnjava na način da se moram sinuti gola na recimo 5°C pa onda ulaženjem u more) ili pod bildanje imuniteta? U svakom slučaju ne sviđa mi se. isključivo dojenje 12 mjeseci? I to mi spada pod kažnjavanje djece. Ali polazim od svojih koji su uvijek imali super apetit i koji su prihvaćali od svog 6. mj. svaku novu namirnicu sa velikim zadovoljstvom uz cicanje stopedeset puta dnevno koji je bio dio našeg rituala maženja/deserta/pića/hrane/ljubavi. Razumijem one kojima djeca ne žele jesti pa nemaju izbora.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

[(ja bi se ubila da me neko kažnjava na način da se moram sinuti gola na recimo 5°C pa onda ulaženjem u more)
    ovo je dobro!
    Ma nije to baš tako ekstremno, kod nas nije nikad ni tako hladno a i da je u moru je puno toplije. Nisu klinci to radili po kazni, naime to je njima ogromni gušt! Valjda se nekako organizam navikne kad se to radi od malena....Kažem vam,kupa ih zato što je to dobro za razvoj kognitivnih funkcija, ona tvrdi da se o tome dosta informirala a ako je suditi prema njima kakvi su, mogla bih i u to povjerovati. Ali, ponovo napominjem, nije mi to dilema, ne pada mi na pamet kupat ni sebe ni dite usrid zime, a bome ni proljeća. Ja sam prva koja ulazi u more tek kad ga dobro zagrije.
    Sigurno vas zanima zašto sam uopće pokrenila ovu temu. E pa moj V pre dobro napreduje i svaki misec iode za 1500. Razmišaljale smo i ped. i ja ima li mu smisla dodavat išta kad mu tako prija ovakav način prehrane pa mi je ona predložila da ga isključivo dojim dok tako ide. Ona smatra da dite treba nadohranjivat i prije 6. mj. ukoliko ne napreduje 500 i više. Analogno tome predlaže da se ne započinje nadohrana ako ovako dobro napreduje ka moj (iako je to samo njen prijedlog, nije nikako ni naredba ni ništa slično). upravo sam i zato postavila ovo pitanje da vidim kakva je situacija kod ostalih a jedini primjer iz života mi je rodica koja je to radila samovoljno.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja bih (da idem ponovno) opet ponudila djetetu krutu hranu i pratila bih njegov interes. Ono što bih ovaj put drukčije; ne bih se ni malo čudila niti nervirala ako baš i ne prihvaća.
    Ali baš me zanima prema kojim se to preporukama početak dohrane odgađa do navršene godine. Svojevremeno sam čitala da se ide za tim, ali onda su stvari krenule nekako u suprotnom smijeru.
    Trina, moraš uzeti u obzir da netko kažnjavanjem može smatrati i to što si ti svojoj djeci 'uskraćivala' dohranu do 6 mjeseci.
    Inače, postoji puno istraživanja koja ukazuju na dobrobiti kupanja u hladnoj vodi.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj bella11 prvotno napisa
    Ma nije to baš tako ekstremno, kod nas nije nikad ni tako hladno a i da je u moru je puno toplije.
    a gdje je to? ako smijemo znati

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a gdje je to? ako smijemo znati [/quote]

8) Sorry, u Splitu!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja bih što umjesto isključivog dojenja do 12 mj radije prakticirala blw. Moje dijete je svakako pokazivalo interes za našu hranu i prije 6mj, ali kad sam počela s dohranom nije htjela te kašice baš puno, sad mislim da bi bila sretnija da se smjela sama hraniti.

Kupanje svaki dan... ona bi bila presretna, ali mm bi me ubio To što su mirniji, prije bih povezala s načinom odgoja, pretpostavljam da je tvoja rodica jako opuštena žena. Što se tiče toga da nisu svadljivi, jednom mi je pričao moj stari kako je čitao o nekom alternativnom vrtiću u NJemačkoj (? nisam više sigurna gdje) u kojem djeca svo vrijeme borave na otvorenom, u prirodi, bez ikakvih igračaka osim onog što nađu u prirodi. I to po bilo kojem vremenu, snijegu, kiši... samo moraju biti prikladno obučeni. Navodno među tom djecom uopće nema sukoba, svađa ni tuča. E sad, to bih voljela vidjeti kako to izgleda.

Necijepljenje ovdje više nije ništa novo...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nedavno sam citala da kod iskljucivo dojene djece barem 7mj skoro da nema anemije, jer dohrana kao nesto poremeti u absorpciji zeljeza iz majcinog mlijeka, iz kojeg se to absorbira najefikasnije.

cijepljenje - cuj, ako dijete ima savrsen imunitet, zasto ga podkopavati svim tim silnim toksinima?

to kupanje mi zvuci fora ne znam jel bih sama imala hrabrosti

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pomikaki, ako nađeš još nešto o tome vrtiću, ajde podijeli s nama, zvuči mi zanimljivo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •