Stranica 28 od 41 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mmagnolija prvotno napisa Vidi poruku
    Brzo i efikasno. sestra i doktorica su bile super ljubazne
    - odlično!

Pitala sam i za potvrdu tečaja koji smo muž i ja odradili u Vž prije 4 godine, sestra nas je našla u starim papirima i rekla da u međuvremenu uplatimo 300 kn i slijedeći put dobijemo potvrdu da mužek može biti na porodu. Rekla mi je da dođem opet za tjedan dana ak trudovi ne krenu u međuvremenu.
    - leđero sistem: odlično!

Canaj - kaj se tiče odlaska, tu se upće ne sekiram, vjerujem da kad mi krenu trudovi imam više nego dovoljno vremena odvesti klinku na čuvanje i nakon toga do Varaždina. Pa do tam imam max sat vremena vožnje. A ne bum baš rodila u sat vremena. Mislim, ja uvijek velim mužu, a čuj, ak se do tam porodim, još bolje, bar bu porod brz. Pa bu nas zbrinuli kad stignemo. Hehe.
    - sve odlično

Prvi put sam prenijela 2 tjedna tak da nemam iskustva s tim jer smo se na tom zadnjem pregledu Dr. Jukić i ja dogovorili da ostajem, budući više nije bilo pametno čekati, i da mi inducira porod bušenjem vodenjaka.
    - ovo zadnje: malo manje odlično ali ti dobro zvučiš glede ovoga....

izvještaj: odličan! heheheh, javi nam se još i u utorak

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ZG cure, stvarno ne treba puno da se dodje do VZ-a...nama treba oko 1h i 15 miuta do bolnice/Adarte
    Ja cu samo ranije spremiti torbu u auto sa must have stvarima (dokumenti, potvrda sa tecaja-uplatnica, KRVNA GRUPA i hepatitis, fotic, spavacica... tj. sve sto mi odmah treba na prijemu, u radjaoni i prvi dan. Ma ziher sam da necu zaboraviti ni veliku torbu, ali ko zna

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Canaj prvotno napisa Vidi poruku
    - ovo zadnje: malo manje odlično ali ti dobro zvučiš glede ovog...
    Kaj se indukcije bušenjem vodenjaka tiče na prošlom porodu, pristala sam iz više razloga:
    1. Prenijela sam 2 tjedna i već mi je bilo dosta svega, pomisao da se vraćam u zg i opet čekam... Ne, iako sam silno željela prirodan porod (na kraju krajeva zato sam se i odlučila na varaždin), zaključila sam da je za moju psihofizičku stabilnost bolje ostati i krenuti s porodom
    2. Imala sam potpuno povjerenje u Dr. Jukića i znala sam da je i zakonski riskantno čekati duže
    3. Pristala sam pod uvjetom da nakon bušenja vodenjaka čekamo moje trudove, tj da ne forsoraju drip, što mi je Dr. Jukić obećao
    Tak je i bilo, a prirodni trudovi su krenuli nakon sat vremena Za 3 sata otvorila sam se svih 10 cm i do tada je bilo super. Problemi su počeli kada se nije mogla spustiti kroz porođajni kanal, to je trajalo 5 sati i nikak nije išlo, u međuvremenu sam probala i stolčić i šetala sam se... Na kraju sam rodila u klasičnom položaju na stolu, s tim da su mi i Dr. Jukić i babica pomagali. Nisam rezana kaj je bilo super jer sam brzo došla sebi nakon poroda. Bila sam sama u apartmanu, a Luciju su u 3 dana odvojili od mene samo na 10 min. Ja prezadovoljna. A kaj se spontanih trudova tiče, nadam se da ću ih dočekati ovaj put

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

By the way, jedna moja frendica je upravo zadržana u Vž rodilištu jer su joj na današnjem pregledu ustanovili trudove koji su tek krenli. Javim vam kak je prošao porod

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo da Vam se i ja pridružim ovdje, nakon krvarenja na početku trudnoće evo me u 34 tj trudnoće(iako ne mogu vjerovati da je već toliko). I ja ću roditi u VŽ rodilištu.
    U prvoj trudnoći u tim tjednima sam imala već sve spremno za rodilište i četri tjedna svaki dan čekala sutrašnji dan, jer ću "sutra " sigurno roditi, a sad samo nešto čekam(valjda da se torba sama spremi).

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam još detalje, samo znam da je u rađaoni bila jučer u 18:00, a da je jutros u 05:42 rodila dečka od 4150g i 52 cm
    Kad se čujem s njom, bum prepričala iskustvo.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mmagnolija???
    čekamo izvještaj - samo na znam hoćemo li dočekati sa pregleda ili sa poroda, ipak ti je danas već 39 tj....
    a i izvještaj frendice je bitan... da, da... čekamo....

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mmagnolija - ne stižem se javiti -al ovaj zadnji post sa poroda šta si pisala je ok - drago mi je da si sretna i da, i ja čekam da vidim šta se događa u VŽ.............

Marvy - welcome to the club

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

canaj, još sam u jednom komadu .) danas imam zadnji pregled kod svoje gin u zg jer sam 37 tj, a onda valjda stignem na još jedan pregled u vž
    mmagnolija, i ja svim "zabrinutima" kažem da se bar porodim do varaždina, znači da bu brzo ) mm pakira sterilne gaze rukavice i dekice hehe...
    što se tiče tečaja, nismo išli jer su mi telefonski u više navrata (i sestra Erika) rekli da nije potrebno da dolazimo nego ćemo uplatiti 300 kn kad dođem na zadnji pregled; iako sam napomenula da smo za prvog malca odradili tečaj u zg al nemrem nać potvrdu - nisam mislila da će mi tak brzo trebat
    pozdrav cure, apdejtam kad imam još novosti

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sada sam trudna 34+3 i ne znam uopće što da očekujem od ovog poroda i kakav porod bi željela. Sa prvom trudnoćom sam bila pripremljena, znala sam kakav porod želim, tako da smo MM i ja obavili tečaj i samo čekali trudove pa da nakon nekog vremena krenemo u bolnicu. Ali...na moju žalost ništa od toga se nije ostvarilo. Ostala sam u bolnici sa 41+4 i već tad mi je rečeno da će biti carski rez ako trudovi ne krenu do 42+1(što naravno nisam rekla MM). Ne mogu se ni malo žaliti na odnos prema meni za tih par dana prije poroda u bolnici, mogla sam šetati po krugu bolnice i odlaziti na kavu a sve što su tražili od mene je 2x dnevno ctg koji je uredno pokazivao trudove od 0-10.
    Kad je konačno došao 42+1 javila sam MM da u 7 sati moram biti u rađaoni(a da će carski biti u 12 nisam rekla jer sam se još uvijek nada čudu) a on je od kuće dojurio za 5 minuta sa kamerom, fotoaparatom... da on to sve snimi i da se može hvaliti kako je prisustvovao tako važnom događaju u našem životu. u Rađaoni sam dobila drip ali ni sa njim od 7 do 12 nisam dobila ni jedan jedini trud, kad me dr Jukić 15 do 12 pregledao i rekao da nema šanse od prirodnog poroda i da za 15 minuta krećemo u operacijsku dvoranu , ne znam da li sam više bila razočarana ja ili MM koji 5 sati kraj mene čekao i gledao ctg kad će krenutri trudovi. I tako se na kraju u 12.25 rodilo moje dijete teško 4700 i dugo 54 cm( a ja visoka 162 pa si možetre misliti kakav trbuh sam imala). Da sam bila razočarana, bila sam, da je moglo biti nešto drukčije, ne znam ali ipak mi je na kraju svega bilo najvažniije moje malo zlato kraj mene

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Maryy i moj prvi porod je bio CR, nadala sam se prirodnom a ispao je CR (beba 4520 i 53 cm).
    s drugom T sam isto mislila da će završiti na carski, ali se sve odvijalo dobro pa je ispao VBAC, tako da ne trebaš biti razočarana, još imaš šanse za vaginalni porod.
    porazgovaraj otvoreno s doktorima na pregledu, meni su rekli ako sve bude kako treba može vaginalni porod, s time da te posebno prate da ako nešto zapne da se ide na CR.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nakon cr imala sam inducirani vbac, a poslije i hbac
    možemo o vbac-ima na nekoj vbac temi!!?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

možemo o vbac-ima na nekoj vbac temi!!?[/QUOTE]

Može ali ne mogu naći nešto novije

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure bok!

Već ste, naravno, pogodile što je razlog mog nejavljanja, to da sam rodila, 26.10. u 10.57, curicu Evu, 3500g i 50 cm

Nisam se stigla ranije javiti jer nam je doma, u najmanju ruku, turbulentno, sa starijom koja ima 4, a ova malena je prvih dana imala gadne grčeve pa smo bili izmoreni. Sada smo se lagano uštimali, pa konačno da nađem vremena i da vas izvijestim.

Uglavnom, moj drugi porod u Varaždinu je bio zakon. Varaždin rules
    Zadovoljna sam sa svime, doktorima, babicama, smještajem...

Ukratko kako je tekao porod:
    25.10. Odlazim u Vž na drugi kontrolni pregled u trudničku kkod Dr. Špoljarić. Tada sam 39+2. Na pregledu sam otvorena 2,5 prsta, rađena amnioskopija, mliječna plodna voda. Zbog suženog CTG-a, dr predlaže da ostanem do sutra ujutro na promatranju, pa ako bude sve ok idem doma i čekam termin.
    Pristajem, rade mi još 2 ctg-a to popodne. Po noći dobijam par laganih kontrakcija, al da sam doma ne bi zbog njih jurila u bolnicu.
    Ujutro u 7 rade još jedan pregled, otvorena sam 5 prstiju.
    Dogovaramo se da krećem u rađaonu. Ne osjećam nikakve posebne kontrakcije.
    U rađaoni sam u 9:00, Dr. Vidaković me pregledava, otvorena sam 7 prstiju. Ja ne vjerujem, ovo je ludo, skoro niš me ne boli a otvaram se. Ok, druga mi je trudnoća, ali ipak... Trudova ima, ali su nepravilni. Buše mi vodenjak da se trudovi pojačaju.*
    U 9:30 već imam intezivnije i pravilne trudove na svakih 5 minuta.
    U 10 se dižem s kreveta i ljuljam pored njega, trudovi se odmah pojačavaju i dobijaju na intenzitetu. Babica mi nudi nešto protiv bolova, ali zahvaljujem i odbijam.
    Odlazim na wc, vraćam se, u 10:30 osjećam jak nagon za tiskanjem.
    Zovem babicu, ona me vraća na krevet, gleda da li se beba spustila. Zove doktoricu. Dolazi Dr. Karađa, pregledava me, otvorena sam skroz. Babica predlaže da se prebacim na stolček za izgon, al ja nemrem, moram tiskat! Puf, pant, stenjem, vičem, ****teeee, ideeee, jedan trud i osjećam kak mi se međica rasteže. Velim doktorici da ne režu ak ne moraju, ona veli naravno, stisćem i osjećam kak glavica izlazi. Dr veli da se odmorim i da ću u drugom trudu do kraja, al ja nemrem izdržat, moram tiskat, još maaaaalo, puuuh, i osjećam kak je cijela vani
    Stavljaju mi ju na trbuh onak krvavu i prekrasnu, a ja nijema, totalno u šoku kak sam ju brzo i lako rodila!!!
    I šećer na kraju. Nakon što su je izvagali i malo sredili, Babica Erika mi ju stavlja kontakt koža uz kožu na prsa i ona sama dogmiže do cice i počne cicati. Miš moj mali!
    U 12:30 mene odvode u sobu, a mužek giba k zagrebu.

Stvarno imam samo sve pohvale za ekipu u rađaoni, poštivali su moje želje, super su se odnosili prema meni, davali mi podršku kroz porod i vjerujem da je i zbog toga porod bio tako brz i lagan. Misli, naravo da je boljelo, ali fakat je kratko trajalo.*
    Eto cure, ak imate još kakvih pitanja, slobodno.

Puse svima od male Eve i po drugi put zaljubljene mame!

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mmagnolija prvotno napisa Vidi poruku

Već ste, naravno, pogodile što je razlog mog nejavljanja, to da sam rodila, 26.10. u 10.57, curicu Evu, 3500g i 50 cm

icuce boze!!!! hahahahaaaaaaaaaaaa
    pa čestitam!!!

Uglavnom, moj drugi porod u Varaždinu je bio zakon. Varaždin rules
    Zadovoljna sam sa svime, doktorima, babicama, smještajem...

jeeeeeeeeeeeeeeee

Ukratko kako je tekao porod:

za priču bi stavila samo jedno
    divno!!!
    koje iznenađenje....
    u oblaku sam...nemrem ništ pisat....aahhhh

I šećer na kraju. Nakon što su je izvagali i malo sredili, Babica Erika mi ju stavlja kontakt koža uz kožu na prsa i ona sama dogmiže do cice i počne cicati. Miš moj mali!

jedan veliki aaaaaaaahhhhhhhh..na sve ......
    uživajte

hvala za priču
    Posljednje uređivanje od Canaj : 07.11.2011. at 10:31

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

bravo mmagnolija!!!! čestitam i hvala ti na priči, upravo mi tako nešto treba sad u 39.tj baš si me ohrabrila, nadam se da ću i ja biti te sreće!

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo nekih novosti, valjda smijem satviti link
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...a-/582314.aspx

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sunce moje malo...
    evo jos jedan link
    http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kroni...ene-kazne.html
    po ovom izvoru( i nekim drugima) 3 ginekologa iz Vz bolnice su nepravomocno osudjena na zatvorske kazne i zabranu rada godinu dana, dok je jedan dobio uvjetnu kaznu bez zabrane rada

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

marvy - gdje si nestala? jel ima kaj novoga '

dragula - držim fige da ti bude diiivno

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo da odgovorim u ime Maryy ( pise njezin muž ). Ona je završila u bolnici zbog povišenog tlaka a tamo su je zadržali radi šećera, koji je sat nakon ručka/večere do 5,6 što je pomišljenju doktorice dovoljno za ostanak u bolnici do poroda. Svako jutro dobiva i minimalnu dozu inzulina. Eto baš je danas saznala da u jednom komadu ne ide kući što je bilo ravno tragediji ( suze, suze i suze pa ona opet suze ). Inaće se dobro drži i budući da je na dijebetičkoj prehrani mršavi sve u šesnaest.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Puno ~~~ za Maryy....

Da i ja kažem koju...
    Meni je također diajgnosticiran trudnički dijabetes, ali sam kod kuće i držim se djete.
    Izgubila sam kao i Maryy, u tjedan dana 2 kg...mislim da niti to nije dobro...
    A poučena iskustvom Maryy...odoh pripremiti robicu (moram kupiti...) da ne bi i mene ista sudbina zadesila....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Puno ~~~ za Maryy....<BR><BR>Da i ja kažem koju...<BR>Meni je također diajgnosticiran trudnički dijabetes, ali sam kod kuće i držim se djete.<BR>Izgubila sam kao i Maryy, u tjedan dana 2 kg...mislim da niti to nije dobro...<BR>A poučena iskustvom Maryy...odoh pripremiti robicu (moram kupiti...) da ne bi i mene ista sudbina zadesila....

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

dragi mm od Marvy: evo porucujem i saljem puuuuuuuno ~~~~~~~~~~~~~~ za mir i spokoj

andrejaMa
    evo i tebi ~~~~~~~,
    a daj mi pliz reci još koji detalj: jel su ti rekli - dal je moguće da ti se taj šećer na dijeti smanji? tj, uravnoteži? i dal si to sve reguliraš u zg ili ima neke nade da ipak odeš u vž? pošto nisi hospitalizirana nigdje onda valjda možeš izbjeć indukciju??

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam još uvijek uvjerena da je to malo pretjerano dignuta panika, ali nema veze...
    Bit ću pametnija sutra nakon razgovora sa mojim gin.
    Mislim da nema razloga za nikakvu paniku, jer još uvijek je sve to pod nadzorom, pod dijetom se svelo na narmalne razine, tako da mislim da ukoliko ću se i dalje pridržavati pravila neće biti problema niti razloga za indukciju.
    Mene u biti zabrinjava to gubljenje kila...

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Maryy ~~~~~~~~~~
    AndrejaMa ~~~~~~~~ da ne zapnes na 4. katu (ali cula sam da i nije tako grozno gore)
    Ja sam u 35 tj. , uskoro bi trebala kod svog gina po uputnice pa malo u bolnicu na kontrolu (ne da mi se).

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

calista - misliš - ne da ti se do vž-a?...

evo svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~

ps - o kojem 4. katu pričate? jel to patologija trudnoće,...alo jel mi pričamo o rodilištu u vž...........?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

calista, upravo sam i ja to htjela pitati...
    mislim da se radi o 4. katu VŽ-a.
    canaj, kad ćeš ti do VŽ-a?
    Ja sam danas na pregledu napomenula da ću ići roditi u Vž, ali dolazim na pregled kroz 10 dana (nalazi GUKa i UZV), a pregled bi trebao uslčijediti tek za 4 tjedna, kada bi mi ispisao i uputnicu za pregled u bolnici i rodilište. To će biti 36 tjedan.
    Ali situacija se može promjeniti, ovisno o nalazu GUKa - iskreno se nadam da neće.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sad sam vas samo zbunila
    Ne da mi se u bolnicu (strah i komocija) i super mi je od mog privatnika (isto u Vz)
    Da, pricamo o Varazdinu...na 4. katu je pat.trudnoce...na tom katu sam bila samo pola sata na CTG-u kad je bila guzva u trudnickog (taj dan se rodila moja Iva).
    Posljednje uređivanje od Calista : 16.11.2011. at 22:05

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam već najavila da ću ići na onaj tečaj. planiram ić prvi utorak u 12mj....to je 06.12.....i onaj utorak iza toga obavezno...tak da muž-taxi-driver malo vidi put, a i da čuje malo o svemu iz "drugih usta", da ne blebećem samo ja non-stop /(hehehehe) . tad ću bit 33-34 tt tak da mi je to prerano za pregled u bolnici, znači samo na tečaj ću ić-

inače ja sam sad sa 30 tjedana bila na pregledu i naručena sam opet za 3 tjedna ( a ne za 4 tjedna kao u prošloj trudnoći u istom razdoblju)...to mi se čini malo pregusto....al rekla sam dr da ću ić rodit u VŽ pa je ona komentirala da taman onda pregled poslije toga obavim u VŽ....Valjda....budem još pitala ekipu u vž kaj oni vele....znam da ne trebam ić prerano...tek u 38 tjednu, kaj ne?...probat ću sve nekak razvuć da nejdem non-stop sim-tam.....pregled u 33 tjednu pa tečaj u 34 tt. ....pa opet u 36 tjednu pregled, pa opet u 38 u rodilištu.....
    možda da pomaknem ovaj pregled s 33ćeg na 34ti tjedan....pa onda u 37 tjednu odem u vž.-................i tu si prišparam na jednom pregledu..........(2 pregleda umjesto 3)......

to su sad već strategije...........................uuuuuuuuu.... ...

inače mi se ide u vž..----aaaaaaah

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hm--...nitko ništa...

~~~~~~~~~~ za Marvy
    ~~~~~~~~~~~~za Dragulu
    ~~~~~~~~AndrejaMa - jesi još slatko-šećerna?
    Calista i tebi
    Posljednje uređivanje od Canaj : 22.11.2011. at 15:33

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pozdrav svima koji namjeravaju ili vec pohode VZ!
    Ja trebam na prvi pregled za dva tjedna, ali ne znam raspored kad je tko od doktora u ambulanti pa bi mi pomoglo ukoliko netko od vas zna raspored. takoder me zanimaju iskustva s ovim post-afera doktorima koji su sad u bolnici! iz postova zakljucujem da dr Dombaj treba izbjegavati, ali sto je s ostalima?
    Hvala svima unaprijed na bilo kakvoj informaciji!

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bila sam u bolnici neplanirano. Privatni dr. me poslao na hitnu nakon sto je otkrio proteine u mokraci i tlak koji je bio povisen (to se sve dogadjalo navecer)...i nakon 1.5 h tamo (pregled, ultrazvuk, beskonacno dug CTG) odlucili me pustiti doma sa normabelima.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo mene opet...sutra na par dana idem na 4. kat
    Utorkom u trudnickoj radi dr.Spoljaric...ostale dane neznam

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure, ajde koja bude išla da prepiše raspored sa trudničke ambulante...
    Koje je radno vrijeme, rade li u smjenama ili samo ujutro je trudnička?
    Mjenjaju li smjene tjedno ili su ti dani svaki tjedan?
    Trebam se naručiti ili samo dođem?
    U kojem tjednu? 37, 38?

Calista, ~~~~~
    Javi se...

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

andrejama - počelo je počelo, ha ?

ja idem u utorak, 06.12. na tečaj pa ću probat dobit čim više friških informacija

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ispitaj za sve nas,
    zapiši si na papirić, jer ako tise dešava kao meni, mogla bi totalno zaboraviti da nešto moraš pitati....

nata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    123

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ajde koja bude išla da prepiše raspored sa trudničke ambulante...
    Koje je radno vrijeme, rade li u smjenama ili samo ujutro je trudnička?
    Mjenjaju li smjene tjedno ili su ti dani svaki tjedan?
    Trebam se naručiti ili samo dođem?
    U kojem tjednu? 37, 38?

Calista, ~~~~~
    Javi se...
    Idući tjedan idem opet na pregled, pa ću pitati kaj te zanima (ako ti ne bude prekasno).
    Ne treba se naručivati, dođes samo sa uputnicom za kontrolni pregled (ctg, uzv).
    Ne znam točno kad počne raditi trudnička ambulanta, ali ja uvijek dođem oko 8h,
    pa mi sestra napravi ctg, a dr. se spuste s odjela oko 9:00, 9:30h pa krenu s pregledima.
    Srijedom radi dr.Dombaj, a dr.Špoljarić petkom...za ostale dane ne znam.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jesu li svi blagonakloni prirodnom porodu ili ima iznimaka?
    Može i na pp.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo me...nakon par dana bolnice...sve je OK
    Trudnicka radi samo ujutro (pon-pet)...zdravstvene se primaju od 7 do 11 (mislim)

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

aj super calista....baš postaje uzbudljivo hehehehehee

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo da Vam se nakratko javim, nakon dugih 25 dana napokon sam doma sa svojom curicom 3890 teškom i 50 cm dugom. Nakon povišenog tlaka, šečera i BHS-a u urinu, stalnih šetnji u rodilištu po stepenicama od 1-4 kata, 01.12. sam oko 9 sati završila u rađaoni i rodila u 15.15. Nisam baš bila ponosna na sebe kad sam počela tražiti sve i svašta(od epiduralne...) ali svaki put se našla dr. D. koja me uspjela smiriti da mi to sve ne treba(da je cijeli porod bila kraj mene rodila bih za par sati). Ja imam samo riječi pohvale za nju, dok isto ne bi mogla reći za babicu jer smo MM i ja imali osjećaj da je živčana i da samo koluta očima jer je tamo gdje mora biti

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Maryy, cestitam
    Mislim da ni ja necu biti hrabra...ma mozda odmah pitam za epiduralnu pa app

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

drage žene i majke, napokon prenosim svoju priču s poroda...
    nažalost nisam stigla do Varaždina, i gotovo ništa nije bilo onako kako sam htjela/planirala no nije bilo ni tako strašno kao prvi porod
    dakle, u noći 14.11. oko 2, 3 sata mi je pukao vodenjak (isti simptomi kao i prvi porod kad sam odmah krenula u vinogradsku što je završilo 18-satnim vezanjem na stolu, za ctg, na desnom boku, dripovima i općenito užasnim nezaboravnim iskustvom) no ovaj put sam (mislim) bila pametnija i šutila/nadala se skorim trudovima. Otpratila sam dijete do vrtića, posaugala stan, otišla do placa i do frizera (kojem sam napomenula da nema puno vremena jer mi curi vodenjak). Negdje oko 14 sam otišla do svog (novog) ginića, čisto da provjerim koliko još bez trudova i s curećim vodenjakom mogu čekati prije nego postane opasno odnosno ugrožava bebu. On me pregleda i kaže da sam otvorena 7-8 cm i da iz ovih stopa idem u prvu bolnicu. Na moje inzistiranje da idem u Varaždin lik se zgraža i na uputnici napominje da je to izričito protivno njegovim preporukama. Ja si mislim fantastično, ako sam bez ikakvih trudova i bolova toliko otvorena, ovaj porod će biti pjesma i bum rodila još barem pet puta ))) mm trči s posla jer ga panično zovem, uvjerena nakon takve reakcije ginića da će beba praktički evo svaki čas ispast na cestu. gruntamo da li ići do varaždina ili ne; malo nam je frka, petak je, 15 sati, gužva grozna u gradu, a mm-u se, usprkos našim visinskim pripremama (rukavice, alkohol, dekice u autu itd) ne sviđa baš ideja da me porađa na autoputu...na koncu ipak idemo u vinogradsku. ja u autu doživljavam lagani nervni slom jer mi se vraćaju sjećanja s prvog poroda; gelova, dripova, vezanja, ležanja na boku, epiziotomije koju osjećam i danas...), plačem ko kišna godina i ne mogu se smiriti. odlučujemo ne ulaziti u bolnicu odmah - u kafuiću preko puta pijemo kavu, papamo ručak. ipak u wcu imam žešći izljev vode i sad me već hvata frka pa idemo u bolnicu
    mlada plava jako draga i ljubazna doktorica (nažalost zaboravila sam ime) kaže ili drip ili bušenje vodenjaka tako da mi krenu trudovi jer je već dosta vremena prošlo pa postoji opasnost od infekcije. malo sam skeptična jer me opet tretiraju kao da postoji neka patologija iako je sve okej i voda je bistra, jedino što fali su trudovi. na koncu pristajem na bušenje jer želim prirodne trudove.tri sata jašim na pilates lopti ali od trudova ni t, također se više niti ne otvaram (pri pregledu su rekli da sam ipak otvorena samo 6 cm - proklinjem ginića jer zbog njegove panike nisam išla u vž)
    nekako sam uvjerena da mi se tijelo zablokiralo čim sam skužila da ću roditi u vinogradskoj...
    oko 21 mi doktorica Rudman (vrlo ljubazna, sve objasni i odgovara na sva pitanja, ali definitivno ne zagovara prirodni pristup - barem je to moj dojam) objašnjava da čekanjem i odbijanjem dripa praktički ugrožavam dijete jer je već dugo prošlo od pucanja vodenjaka...usprkos mojim uvjerenjima da bih mogla "prirodno" roditi i da bi sev bilo okej čak i da sam ostala roditi kod kuće, naravno da se ne želim igrati sa životom bebeka pa napokon (na njihovo olakšanje) pristajem na drip; pravi trudovi počinju oko 23 i u roku od sat vremena moja mrvica je vani. sam porod je bio super (koliko to porod može biti), izašla je u tri tiskanja.
    Najbolja stvar je što mi nisu radili epi, babica (predivna sestra Kornelija) se zbilja potrudila, širila međicu i govorila kada da tiskam za što sam joj vječno zahvalna iako sam bila malo skeptična jer izgleda kao da nije ni punoljetna. Možda je tome pridonijela činjenica da smo mm i ja pedeset puta ponovili da ne želim ni slučajno da me režu; prijetili se lomovima ruke, tužbama itd...:=) sjedila sam skoro odmah; drugi dan sam se osjećala fantastično i potajno zahvalna što smo ipak u vinogradskoj gdje nema rooming in-a pa se mogu i odmoriti...
    nakon svega, žalim zbog činjenice da sam opet dobila dozu kemije (antibiotike zbog kojih nisam mogla donirati krv iz pupkovine, drip, famozno "nešto protiv bolova" što je ustvari za otvaranje, uterotonik jer su mi čistili maternicu jer nije izašla cijela posteljica) koju mislim da sam mogla izbjeći samo da većina doktora nema baš takav kruti školski pristup - ako nisi po knjizi odmah si patološki slučaj, iako nema nikakvih indikacija za to. s druge strane, ja sam laik i nemam hrabrosti eksperimentirati baš na sebi i svojoj bebi...kao ni mnoge od nas...
    s druge strane, iz praktičnih razloga (posjeta, stvari, bez rooming in-a) mi je drago da sam bila u vinogradskoj, osim toga ne mogu biti sigurna da bih u vž izbjegla sve ovo što sam prošla tu...
    držim fige svim mladim i budućim mamama, uz savjet onima koje će postati mame prvi put: nemojte dati (koliko je to moguće) da vas ograničavaju bolničkim protokolima, inzistirajte na položajima koji su za vas lakši - ja sam sigurna da sam im popila mozak svojim jahanjem na lopti i odbijanjem da ležim dok mi traje trud - međutim ležanje mi je bilo najgori mogući položaj za prodisavanje truda i mislim da je puno bitnije kako se osjeća žena u tim trenucima nego da je njima lijepa slikica na ctg ekranu...osim toga, točnost ctg-a je vrlo upitna..
    pozdrav i sretno! beba zove...)

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

dobro jutro

posebno čestitam marvy i draguli! (hvala na priči)

sad žurim al sam htjela javit raspored od trudničke ambulante
    pon- Majcen
    uto - špoljarić
    sri - Cvijović - dombaj
    čet - Karadža
    pet - Tot

za svaki dan piše i datum, tak da je moguće da se to mijenja
    bila sam na tečaju i idem još i sljkedeći tjedan....javit ću vam zanmljivosti, navečer ...ima dosta toga a vi izvolte navalit sa pitanjima ak imate

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure, samo da spomenem da sam osobno "upoznala" doktoricu Majcen, Spoljaric i Karadzu i stvarno OK , doktoricu Dombaj je "upoznala" moja cimerica i za nju ima puno hvale (kaze da se ne osjeti) i za doktoricu Tot sam isto tako cula da je super...tako...nemrete fulat ...jedino ne znam ko je dr.Cvijovic
    Ja idem u petak na kontrolu, ali kod dr. Spolaric jer me ona zaprimila u bolnicu pa me sad vodi...inace, ne bi imala nista protiv ni da me pregleda dr. Tot

dragula, cestitam
    Ja sam svoje prvo rodila u Vz ali jos dok je dr. J tamo radio. Vidjet cu kako je sad...glavno je da smo dobili potvrdu za tecaj

nata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    123

Početno

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    C...jedino ne znam ko je dr.Cvijovic
    Dr.Vlasta Cvijović-Dombaj = jedna osoba, dva prezimena.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja idem u petak na kontrolu, ali kod dr. Spolaric jer me ona zaprimila u bolnicu pa me sad vodi...inace, ne bi imala nista protiv ni da me pregleda dr. Tot
    hm, znaci Tot je na rasporedu za petak, ali je i Spoljaric tu negdje.....hm.hm....ok.

ej dragula, jos jednom cestitam na obavljenom sauganju i frizeru i placu s puknutim vodenjakom - genijalno hehe

a sad opet jurim, javim se još..............

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hahaha...a ja mislila da su to dvije osobe
    dakle...nema ni jedan muski doktor u trudnickoj

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

hahaha...a ja mislila da su to dvije osobe
    dakle...nema ni jedan muski doktor u trudnickoj
    ima, al sad ovisi o rasporedu tj., nisam sigurna dal sad u novije vrijeme ima, samo znam da je u 3. mj bio dr. Vidaković i bio mi je super
    al i dr. Toth mi je bila super

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma znam da ih ima...ali evo, na ovom popisu nije ni jedan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •