Stranica 34 od 41 PrviPrvi ... 243233343536 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Kazu da je moguc vaginalni, ako je prva beba na glavicu. Ona napravi prolaz i onda se ceka da se druga okrene, a ako ne onda carski. I tog me najvise strah. Da cu na kraju i jedno i drugo. Nisam dobila dex za pluca. Znat cu vise 4.12 (tad ce mi bit 31 tjedan) kad idem na kontrolu. To mi je zadnja kontrola kod njega. Dalje idem u bolnicu na kontrolu, a mozda po potrebi i ostanem. Dr. Kirchbaum mi trenutno vodi trudnocu jer je dr. Pitner vec duze vrijeme na bolovanju.
    Kod kojeg gina si ti? Kad je tebi termin? Odnosno koliko ti je sad tjedana?
    (spori su mi sa stavljanjem postova, vjerojatno zato jer sam nova )

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ginger a to je vjerojatno ona njihova priča da se druga beba instinktivno okrene na glavicu kad se prva rodi... ali ako se ne okrene onda druga beba ide na cr.
    Eh, da, ja se nisam javljala na ovu temu iako pratim ... mi smo u 35.tt i bebač je još na zadak. Strah me vaginalca jer sam čula da im je to uvijek prva opcija, i da je dosta zahtjevnije i duže traje. A za sad molim svoju lijenu bebicu da se okrene.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, sto vise iskustava cujem, to me vise strah...

anita, a ja sam mislila da si bila u bolnici na pregledu...
    ja sam sad u 31 tt i nadam se jednom lijepom vbacu

cure, ma je, to govore...okrenut ce se...mozda i hoce, ali...
    ak je beba poprecno, fakat ih ne kuzim cemu riskirati
    no dobro, necu vise piliti po tome...

Muma rekoh ti, kad napunis 36tt, pocni s onim vjezbama
    Ne moze skoditi, a mozda ga fakat potakne da se okrene

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

pozz curke.ja sam nova tu.al evo da podjelim s vama svoju pricu...moja dr me poslala u bolnicu na pregled s nepunih 37 tt jer je beba na zadak i da nek oni u bo odluca kaj budu.tak da hodam na preglede u trudnicku ambulantu cetvrtkom.bila vec dva put.a ovaj cet udem treci put.sad sam 38+4tt.beba je jos uvijek na zadak i receno mi je da nebude carski.malo me strah jer je zadak al je rekla dr da carski rade jedino ako je beba 3800 ili teza.bez obzira kaj sam prvorotka bi trebala rodit vaginalno bebu na zadak.u cet idem opet na pregled i onda idem na uzv pa budu vidli kolko je bebica teska.bas me zanima kaj budu na kraju odlucili....

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sh*t A koja ti je doktorica bila evelyn?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

dr.karadza.ovak mi se dopala i super bila na pregledima.i ovaj cet opet idem k njoj.al kao takva je procedura kod nas u rodilistu.ne rade bas carski.a kaj i ti bi trebala uskoro rodit?isto zadak ili?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Puno toga se promijenilo...
    Cure, drzim nam svima palceve

Probajte s tim vjezbama, tko zna...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene zapravo ljuti sto se kao furaju na prirodno, al bez problema ti opale indukciju bez indikacija, kao i indukciju nakon carskog
    Mislim, nes ti prirodnih poroda...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A kakvo je stanje u Čk? Ja bih i tu opciju razmatrala, s obzirom na trenutnu situaciju.

lovekd avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma,vjerujem da tebe neće forsirati na vaginalni porod,obzirom da si na mirovanju (vjerujem da imaš to i zabilježeno na otpusnom pismu),a za vaginalni porod bebe na zadak je ipak potrebna fizička snaga mame (ti ju nemaš,kad si već neko vrijeme u krevetu). Sretno

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ginger, ti si 31 tjedan, ja 28. S obzirom da se blizanci rode ranije mozda se vidimo u rađaoni na kraju tvoje trudnoce.
    Što se carskog reza tiče, rekao mi je doktor da carski bez indikacija dolazi u obzir ako promijenim bolnicu ili uz neku tesku vezu. Evelyn, mislim da ces ic na vaginalni, a nakon par sati ako nece ic onda na carski. Nije neka utjeha, mene mozda ceka oboje. Bitno je samo jedno, da beba ili bebe izađu i da je s njima sve ok. Ostalo se zaboravi kad-tad!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MartinaP palo mi je na pamet...al tamo mi je pak sve nepoznato...
    A i mm nije sklon promjeni rodilista...probala sam progurati Austriju, al nema sanse
    Doduse, mozda bi ovo i proslo, jer ipak je blizu
    Al kad ni ja nisam sigurna...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

anita, mogu se i blizanci roditi u treminu, imali smo nedavno i na forumu primjer
    zelim ti da ste sto duze u komadu

al ne slazem se da je bitno samo da su bebe dobro - to jest najbitnije, bez pogovora, i svima nam je to glavni cilj
    medjutim, to ne znaci da je uredu da se rodilje mrcvare...i mi smo bitne
    evo ja niti nakon tri godine nisam zaboravila, a neke zene ne zaborave nikad
    jest da bi sve mi pristale na sve, pa i mrcvarenje, samo da nam djecica budu dobro, al u rodilistu bi trebali misliti i na nas
    ili ja previse trazim?

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ma joj znam, ni ja nisam zaboravila i bas zbog tog me sad drugi put jos vise strah jer znam sta me ceka... A imala sam cijelu ekipu doktora i babica (taman bila smjena), a i suprug mi je dr (samo ne u toj bolnici).
    Ne znam tu na forumu, ali sve cure koje znam da su nosile blizance, sve su nekako rodile ranije. Pa onda i ja tako razmisljam (oko 37.-38. tjedna).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma ja se samo nadam da ce sve ici uredno i kak treba, pa mi njihova pomoc i nece previse trebati

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja se samo nadam da ce sve ici uredno i kak treba, pa mi njihova pomoc i nece previse trebati
    Bit ce...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa to je puni termin, ja sam svoje cure rodila s 38 i 39 tt
    a nasa medonija je blizance rodila sa punih 40 tt, mislim cak i koji dan vise

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Thnx!

Evo nasla sam, medonija je svoje duplice rodila sa 41+2 tt

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

40 tt?! Mislim da bi se do tad raspuknula. Ja racunam do 36, a onda dalje dan po dan cim duze...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Naravno da bi trebali misliti i na nas a ne samo na bebice, ali izgleda da je to postalo manje važno ...mislim kakve su im to "granice" da bebe do 3800g svakako porađaju vaginalno i na zadak. A drugi faktori? Pa to nije bebica nego bebonja i pol. Mene je kod takvog vaginalca strah da beba ne zapne. Ja bi najradije da se on okrene pa da idem mirne duše rađati vaginalno, s filmom u glavi o što manje intervencija. A ovak...kad čitam o takvom porodu već mi blješte pred očima riječi "neprirodan porod, komplikacije...". Već unaprijed znam da slijedi epiziotomija koliko ide itd...i kako da se onda opustim i držim one "ja to mogu, samo pozitivno..." Sad sam jedva izdržala vađenje krvi na transfuziji..naravno da se naguraju i starčeki, a njima je tamo zablokirao komp pa su kasnili skoro 45min s vađenjem krvi, a ja više nisam mogla sjediti a ni ležati u onoj stolici već samo stenjati. Bit ću ko zvjer do poroda
    Posljednje uređivanje od Muma : 20.11.2013. at 08:16

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cure, ja prijavljujem svojih 29 tjedana! Osjecam se malo bolje nego onih par dana nakon pregleda! Kako ste vi? Jeste jos u jednom komadu? Svima saljem ~~~~~~~~~~~~~~~! Uzivajte u vikendu!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pozdrav anita ja sam isto varazdinka i u ponedeljak nam je 24 tt. Samo nek ti bebeki budu ok i da prije 37 tt ne ides u rodiliste!!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo ja bila jos na jednom pregledu u trudnickoj ambulanti.bebica je sad 3446 g.tak da nist od carskoga.veli dr da je kao najidealniji polozaj za zadak,jer je cjela skupkjena i guzica je u zdjelici.tak da imam pritisak.znaci jedino da su nogice ispruzene bi isla na carski.e sad.njihov plan je da u pon dodem opet na pregled i onda budu mi vadili plodnu vodu,dosad jos nisu jer sam skroz zatvorena,e znaci onda u pon idem opet u TA,ako nebum do onda rodila onda opet dolazim u sredu ,a ako i do onda ne rodim onda dolazim u petak 29.kad mi je termin i onda ostajem tam.budu inducirali pa budu prvo probali vaginalno,ako bude problema i nebu islo onda sljedi hitni carski.bojim se da kad dojdem tam ujutro u 7 da me budu celi dan mucili i onda navecer skuzili da bi ipak mogli napravit carski.opce neznam kaj da si mislim.kaj me sve ceka.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evelyn2610 ja se iskreno nadam da te nece muciti, i da ce imati sluha za porod na zadak bez bespotrebnog forsiranja
    nadam se da ce se javiti netko sa iskustvom i to pozitivnim

tebi zelim da se sad sto manje zivciras i smisljas ruzne scenarije <3

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evelyn, zelim ti puno srece na pregledima i da ti porod prodje sto bezbolnije i da sve prodje dobro. Hoces imat pratnju na porodu?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A joj evelyn sretno! Ali mi nije jasno kako imaju volje/hrabrosti mučiti te vaginalno kad su sve to procjene...tvoja beba može biti i 4kg teška... U svakom slučaju, javljaj novosti. Još se sve to može promijeniti.

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evelyn, trazi epiduralnu. Ako ti je trudnoca uredna, nalazi krvi ok, imas pravo dobiti epiduralnu. Ja sam ju trazila i dobila u 4 sata ujutro. Olaksala mi je bolove. A usput ces imati kateter od epiduralne u kraljeznici pa ako ce biti hitni carski, samo ti produze spinalnu. Nece te morat uspavljivat i vidjet ces svoju curicu ako dodje do carskog.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anita 0108 prvotno napisa Vidi poruku
    Evelyn, trazi epiduralnu. Ako ti je trudnoca uredna, nalazi krvi ok, imas pravo dobiti epiduralnu. Ja sam ju trazila i dobila u 4 sata ujutro. Olaksala mi je bolove. A usput ces imati kateter od epiduralne u kraljeznici pa ako ce biti hitni carski, samo ti produze spinalnu. Nece te morat uspavljivat i vidjet ces svoju curicu ako dodje do carskog.
    Nema "prava" na epiduralnu. Može ju dobiti ako liječnik procijeni (ili se složi na njen zahtjev) i ako ima slobodnog anesteziologa. Navodno se sad čak i plaća (to nije provjereno, meni je to čudno jer mislim da nije ni zakonito naplaćivati). Ginekologija nema svog anesteziologa, i dolaze za epiduralnu samo ako nemaju drugog posla (sve drugo je hitnije od toga). Dok recimo za carski uvijek dolaze odmah.

Meni je anesteziologica kasnila na epiduralnu (na kraju mi nije stigla ni primiti kak treba) jer taj čas nije mogla doći, imala je hitnijeg posla - realno stvarno hitnijeg od moje epiduralne (iako je s ginekologom sve bilo dogovoreno, nalazi od krvi davno bili gotovi).

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam čitala da epiduralna i zadak ne idu nikak zajedno

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ne kuzim cemu indukcija?
    A furaju se na prirodno? Halo?
    Mislim, kod indukcije je i veca vjerojarnost da ce se i zakomplicirati...
    A kaj im znaci "ako ne bude islo"
    Nakon koliko sati i nakon koliko dripa?
    Pitaj drugi put nek ti objasne sto to tocno znaci
    I cekaj, di su joj nozice?
    Ne kuzim tocno, samo ako su noge u zdjelici , onda rade carski?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ginger, bojim se da njima prirodno znaci vaginalno. I iz nekoliko poroda u zadnja 2 mjeseca, uocavam istu sprancu: hospitalizacija (koja se kasnije pokaze sasvim nepotrebna), indukcija, pa ako ne ide onda CR, ali tek nakon puno sati cekanja.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

hvala curke.nadam se da bu sve proslo super.nogice su podignute uz tjelo i prakticki se lupa po celu s nogicama.onak je ful presavinuta.na cjeloj bolnici rade dva anesteziologa i oni su na kirurgiji,dolaze po potrebi i to ako je hitno ili ako trenutno nemaju posla.ja budem odmah trazila epiduralnu,muz ide s menom pa bude mi lakse,a i on bude inzistiral da mi daju epiduralnu,jos bu tam nekoga klopil.haha.evo sutra idem na pregled ponovno,sutra bude druga doktorica pa budem vidla kaj bu ona rekla,mozda ona izmjeni dosadasnje planove

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

carski rade odmah ako su noge ispruzene,znaci da izgleda ko da beba stoji,jer ju onda nebudu vukli za noge van,i u slucaju da beba lezi poprecno,onda je isto carski

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

e da i jos ovo,ne placa se epiduralna,nesmije se naplatit a i ako bi neko htel platit i kao rezervirat da bude siguran da dode anesteziolog i to isto nebre.jer su pitali na tecaju dal si mozemo platit pa da znamo ds bude dosel anesteziolog pa je doktor rekel da ne.tak da mislim da jedino uz neku dobru vezu.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja bi rekla da kod nas prirodno znači vaginalno, a sva indukcija je samo "mali" dodatak vaginalcu, ma čisti bonus
    Hm...moj mali za sad sjedi unutra, nožice i ručice su skroz iznad mog lijevog boka, a guza s desne strane. Mislim da je to za jedan "prirodnjak" prema tvom opisu evelyn. Ali idemo u utorak ponovno provjeriti situaciju a poslije ubaciti vježbe za okretanje ako treba.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ginger, bojim se da njima prirodno znaci vaginalno. I iz nekoliko poroda u zadnja 2 mjeseca, uocavam istu sprancu: hospitalizacija (koja se kasnije pokaze sasvim nepotrebna), indukcija, pa ako ne ide onda CR, ali tek nakon puno sati cekanja.
    da, martina, bojim se da si u pravu
    i zato me vec panika lovi...
    cini mi se da im je bitna samo statistika vaginalaca
    ono, tko fucka zelje i potrebe rodilje, bila to epiduralna ili sasvim prirodan porod...bit ce kako njima pase
    stvarno ne znam kako se u takvoj atmosferi izboriti za ono sto zelis...iako je apsurdno da se zena u trudovima upce i mora boriti...

i mislim stvarno, forsiranje indukcije, a bez mogucnosti epiduralne

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

a i opet vam sve zavisi na kojeg doktora naletite

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam danas saznala da jedna primalja iz vz rodilista ima isti termin kad i ja!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

snupi super za primalju, al to mi trenutno nista ne pomaze

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    snupi super za primalju, al to mi trenutno nista ne pomaze
    baš mi je sinulo čim sam pročitala post od snupi
    Već si mislim kakvo će ona imati iskustvo s poroda

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ili ce dobiti cijeli set svega i svacega jer joj kolege "pomazu" ili ce, s obzirom na steceno iskustvo, doci 10 minuta prije izgona
    Posljednje uređivanje od Ginger : 25.11.2013. at 09:32

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ili će na hladni CR.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Lajkovi poludili, kliknula sam samo ovaj drugi majke mi
    snupi, ako je sretneš obavezno javi kako je prošla, baš me zanima

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Znam za jedan slučaj takve "ekstra privilegirane" - pokušali vaginalac ali je kao dosta iskrvarila pa su ipak prešli na cr. E sad...

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo ja danas bila na pregledu u TA.u cetvrtak moram opet na pregled,al je rekla dr da dodem s torbom i onda idem na 4.kat,budem ostala u bolnici i cekali budu neke trudove,al su sigurniji da im budem tam pa da sam pod stalnim nadzorom.a ja bi najrade da sad koji dan dobim trudove pa da idem odma u radaonu xD

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I vise se ne druzim sa vama jer ste zloceste!!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    I vise se ne druzim sa vama jer ste zloceste!!
    ma snupač mi smo samo rekle da nam ta informacija ne pomaže...ajde daj reci je na njenom mjestu neka super turbo odlična primalja (ona ne radi više, jel?)

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

e pa drage moje tko zna sto mene ceka nikad se ne zna!! Samo vi iz mene radite šašavca!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

snupi, mi pričamo o babici s tvojim terminom...od tebe ne očekujemo ništa drugo do junačkog i ekspresnog ekstraprirodnog vaginalca!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    snupi, mi pričamo o babici s tvojim terminom...od tebe ne očekujemo ništa drugo do junačkog i ekspresnog ekstraprirodnog vaginalca!
    I da im usput odrzis kratko predavanje kako se to radi i kako postupati s rodiljom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •