Stranica 35 od 41 PrviPrvi ... 253334353637 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo ja bila jos na jednom pregledu u trudnickoj ambulanti.bebica je sad 3446 g.tak da nist od carskoga.veli dr da je kao najidealniji polozaj za zadak,jer je cjela skupkjena i guzica je u zdjelici.tak da imam pritisak.znaci jedino da su nogice ispruzene bi isla na carski.e sad.njihov plan je da u pon dodem opet na pregled i onda budu mi vadili plodnu vodu,dosad jos nisu jer sam skroz zatvorena,e znaci onda u pon idem opet u TA,ako nebum do onda rodila onda opet dolazim u sredu ,a ako i do onda ne rodim onda dolazim u petak 29.kad mi je termin i onda ostajem tam.budu inducirali pa budu prvo probali vaginalno,ako bude problema i nebu islo onda sljedi hitni carski.bojim se da kad dojdem tam ujutro u 7 da me budu celi dan mucili i onda navecer skuzili da bi ipak mogli napravit carski.opce neznam kaj da si mislim.kaj me sve ceka.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evelyn2610 ja se iskreno nadam da te nece muciti, i da ce imati sluha za porod na zadak bez bespotrebnog forsiranja
    nadam se da ce se javiti netko sa iskustvom i to pozitivnim

tebi zelim da se sad sto manje zivciras i smisljas ruzne scenarije <3

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evelyn, zelim ti puno srece na pregledima i da ti porod prodje sto bezbolnije i da sve prodje dobro. Hoces imat pratnju na porodu?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A joj evelyn sretno! Ali mi nije jasno kako imaju volje/hrabrosti mučiti te vaginalno kad su sve to procjene...tvoja beba može biti i 4kg teška... U svakom slučaju, javljaj novosti. Još se sve to može promijeniti.

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evelyn, trazi epiduralnu. Ako ti je trudnoca uredna, nalazi krvi ok, imas pravo dobiti epiduralnu. Ja sam ju trazila i dobila u 4 sata ujutro. Olaksala mi je bolove. A usput ces imati kateter od epiduralne u kraljeznici pa ako ce biti hitni carski, samo ti produze spinalnu. Nece te morat uspavljivat i vidjet ces svoju curicu ako dodje do carskog.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam čitala da epiduralna i zadak ne idu nikak zajedno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anita 0108 prvotno napisa Vidi poruku
    Evelyn, trazi epiduralnu. Ako ti je trudnoca uredna, nalazi krvi ok, imas pravo dobiti epiduralnu. Ja sam ju trazila i dobila u 4 sata ujutro. Olaksala mi je bolove. A usput ces imati kateter od epiduralne u kraljeznici pa ako ce biti hitni carski, samo ti produze spinalnu. Nece te morat uspavljivat i vidjet ces svoju curicu ako dodje do carskog.
    Nema "prava" na epiduralnu. Može ju dobiti ako liječnik procijeni (ili se složi na njen zahtjev) i ako ima slobodnog anesteziologa. Navodno se sad čak i plaća (to nije provjereno, meni je to čudno jer mislim da nije ni zakonito naplaćivati). Ginekologija nema svog anesteziologa, i dolaze za epiduralnu samo ako nemaju drugog posla (sve drugo je hitnije od toga). Dok recimo za carski uvijek dolaze odmah.

Meni je anesteziologica kasnila na epiduralnu (na kraju mi nije stigla ni primiti kak treba) jer taj čas nije mogla doći, imala je hitnijeg posla - realno stvarno hitnijeg od moje epiduralne (iako je s ginekologom sve bilo dogovoreno, nalazi od krvi davno bili gotovi).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ne kuzim cemu indukcija?
    A furaju se na prirodno? Halo?
    Mislim, kod indukcije je i veca vjerojarnost da ce se i zakomplicirati...
    A kaj im znaci "ako ne bude islo"
    Nakon koliko sati i nakon koliko dripa?
    Pitaj drugi put nek ti objasne sto to tocno znaci
    I cekaj, di su joj nozice?
    Ne kuzim tocno, samo ako su noge u zdjelici , onda rade carski?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ginger, bojim se da njima prirodno znaci vaginalno. I iz nekoliko poroda u zadnja 2 mjeseca, uocavam istu sprancu: hospitalizacija (koja se kasnije pokaze sasvim nepotrebna), indukcija, pa ako ne ide onda CR, ali tek nakon puno sati cekanja.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

hvala curke.nadam se da bu sve proslo super.nogice su podignute uz tjelo i prakticki se lupa po celu s nogicama.onak je ful presavinuta.na cjeloj bolnici rade dva anesteziologa i oni su na kirurgiji,dolaze po potrebi i to ako je hitno ili ako trenutno nemaju posla.ja budem odmah trazila epiduralnu,muz ide s menom pa bude mi lakse,a i on bude inzistiral da mi daju epiduralnu,jos bu tam nekoga klopil.haha.evo sutra idem na pregled ponovno,sutra bude druga doktorica pa budem vidla kaj bu ona rekla,mozda ona izmjeni dosadasnje planove

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

carski rade odmah ako su noge ispruzene,znaci da izgleda ko da beba stoji,jer ju onda nebudu vukli za noge van,i u slucaju da beba lezi poprecno,onda je isto carski

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

e da i jos ovo,ne placa se epiduralna,nesmije se naplatit a i ako bi neko htel platit i kao rezervirat da bude siguran da dode anesteziolog i to isto nebre.jer su pitali na tecaju dal si mozemo platit pa da znamo ds bude dosel anesteziolog pa je doktor rekel da ne.tak da mislim da jedino uz neku dobru vezu.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja bi rekla da kod nas prirodno znači vaginalno, a sva indukcija je samo "mali" dodatak vaginalcu, ma čisti bonus
    Hm...moj mali za sad sjedi unutra, nožice i ručice su skroz iznad mog lijevog boka, a guza s desne strane. Mislim da je to za jedan "prirodnjak" prema tvom opisu evelyn. Ali idemo u utorak ponovno provjeriti situaciju a poslije ubaciti vježbe za okretanje ako treba.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ginger, bojim se da njima prirodno znaci vaginalno. I iz nekoliko poroda u zadnja 2 mjeseca, uocavam istu sprancu: hospitalizacija (koja se kasnije pokaze sasvim nepotrebna), indukcija, pa ako ne ide onda CR, ali tek nakon puno sati cekanja.
    da, martina, bojim se da si u pravu
    i zato me vec panika lovi...
    cini mi se da im je bitna samo statistika vaginalaca
    ono, tko fucka zelje i potrebe rodilje, bila to epiduralna ili sasvim prirodan porod...bit ce kako njima pase
    stvarno ne znam kako se u takvoj atmosferi izboriti za ono sto zelis...iako je apsurdno da se zena u trudovima upce i mora boriti...

i mislim stvarno, forsiranje indukcije, a bez mogucnosti epiduralne

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

a i opet vam sve zavisi na kojeg doktora naletite

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam danas saznala da jedna primalja iz vz rodilista ima isti termin kad i ja!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

snupi super za primalju, al to mi trenutno nista ne pomaze

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    snupi super za primalju, al to mi trenutno nista ne pomaze
    baš mi je sinulo čim sam pročitala post od snupi
    Već si mislim kakvo će ona imati iskustvo s poroda

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ili ce dobiti cijeli set svega i svacega jer joj kolege "pomazu" ili ce, s obzirom na steceno iskustvo, doci 10 minuta prije izgona
    Posljednje uređivanje od Ginger : 25.11.2013. at 09:32

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ili će na hladni CR.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Lajkovi poludili, kliknula sam samo ovaj drugi majke mi
    snupi, ako je sretneš obavezno javi kako je prošla, baš me zanima

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Znam za jedan slučaj takve "ekstra privilegirane" - pokušali vaginalac ali je kao dosta iskrvarila pa su ipak prešli na cr. E sad...

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo ja danas bila na pregledu u TA.u cetvrtak moram opet na pregled,al je rekla dr da dodem s torbom i onda idem na 4.kat,budem ostala u bolnici i cekali budu neke trudove,al su sigurniji da im budem tam pa da sam pod stalnim nadzorom.a ja bi najrade da sad koji dan dobim trudove pa da idem odma u radaonu xD

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

e pa drage moje tko zna sto mene ceka nikad se ne zna!! Samo vi iz mene radite šašavca!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I vise se ne druzim sa vama jer ste zloceste!!

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Rodila prošli tjedan na 38+2,
    dr. Risek i primalje Darija i Vesna bile. Bio je prilično lagan porod (moja usporedba proslog i ovog poroda-ovog puta sam prošla mukte)-ekipa u rađaoni je bila stvarno dobra.Muž bio sa mnom.
    ja imam samo riječi hvale za ekipu na porodu.
    Imala BHSB u trudnoći-na porodu dobila antibiotik. Za izgon mi dr. diskretno ponudila drip jerbo se izgon odužio. Taman kada su mi pustili drip, ma ni za minutu sam rodila. Tak da valjda nije ni djelovao, a ono već malac vani. Nisam ni rezana-ma stvarno je bilo dobro. Nije bila gužva pa sam bila cijelo vrijeme u centru pažnje.
    Sretno svima!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    I vise se ne druzim sa vama jer ste zloceste!!
    ma snupač mi smo samo rekle da nam ta informacija ne pomaže...ajde daj reci je na njenom mjestu neka super turbo odlična primalja (ona ne radi više, jel?)

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

snupi, mi pričamo o babici s tvojim terminom...od tebe ne očekujemo ništa drugo do junačkog i ekspresnog ekstraprirodnog vaginalca!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    snupi, mi pričamo o babici s tvojim terminom...od tebe ne očekujemo ništa drugo do junačkog i ekspresnog ekstraprirodnog vaginalca!
    I da im usput odrzis kratko predavanje kako se to radi i kako postupati s rodiljom

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evelyn ja drzim palceve da krene samo prije slijedeceg pregleda
    i cemu hospitalizacija ako je sve ok?
    joj, to mi sluti na ovaj martinin scenarij

ajme, tko zna sto i mene ceka, bez obzira sto je beba na glavicu

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ma hospitalizacija zato jer je zadak i onda je samo po sebi odmah i kriticno i onda budu oni sigurniji da sam im tam pod nadzorom da ak bi kaj bilo da mogu odmah intervenirat.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja im na takvu spiku ne ostajem ali ja sam ulicu od bolnice. Javi se s novostima. Sretno.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kmeee, ako me budete trebale znate di sam!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

snupi, ne cmolji, nije u tvom stilu

moram priznati da im je ovo bedasta spika za hospitalizaciju
    i Muma, u pravu si...
    i ovo je na tragu onog sto je martinaP rekla - hospitalizacija koja se pokaze nepotrebna pa rezultira indukcijom, opet nepotrebnom...
    mene nisu planiri hospitalizirati ni kada je planiran carski zbog zatka...tebala sam doci dan prije, poslijepodne

ma problem je kad pocnu s psihickim pritiskom (kao sto su meni u radjaoni) pa ti budi pametan i znaj kad samo forsiraju, a kad je stvarno tako
    a mogu biti jaaako uvjerljivi, vjerujte mi...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Da da Ginger baš sam razmišljala. Radije će oni sve zatke hospitalizirati pa inducirati kad bude neki "adekvatan" doktor u smjeni da isforsira vaginalac...da slučajno ne bude netko mlad i neiskusan pa se mora odraditi cr. A tek za informaciju, evelyn, njima ti je sve živo kritično, vjeruj mi, naslušala sam se svih "kriza" kad sam bila hospitalizirana u listopadu...i zamisli, još mi nije vodenjak puknuo, još uvijek mi je bebač jaaako nisko, još uvijek je sve jaaako napeto...ali smo još uvijek u jednom komadu No zanemari ti sad sve to, odi lijepo kako ste se dogovorili, bez stresa, svoja prava/želje znaš, informirana si....i donesi nam samo lijepe vijesti

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jooooj ja bih svog doktora na porodu, buaaaa
    nekoga kome mogu vjerovati, smrc

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma a ti si se stvarno svega naslusala i nagledala
    Dobro da si jos sva svoja...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

suncokretna cestitam i hvala ti na bar jednom lijepom iskustvu
    drago mi je da ti tako lijepo i glatko islo

kao sto netko vec rece, moras imati srece sa ekipom na koju naletis...

anita ima kakvih novosti kod tebe?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj evelyn2610 prvotno napisa Vidi poruku
    ma hospitalizacija zato jer je zadak i onda je samo po sebi odmah i kriticno i onda budu oni sigurniji da sam im tam pod nadzorom da ak bi kaj bilo da mogu odmah intervenirat.
    Ni ja na ovo ne bih ostala u bolnici, bez nekih razumnih argumenata, a sami zadak to nije.

Dobro je paziti kome idete na pregled u TA.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Hoću reći, ako su ti rekli da dođeš u četvrtak, tako svejedno ideš li u srijedu ili petak, ako je tada bolji dr (ja bih neke izbjegavala do te mjere da bih radije otišla napamet u drugo rodilište, mislim da nije potrebno imenovati).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

je martinaP, u pravu si
    Ja se zeznula u prosloj trudnoci pa naribala
    A samo sam trebala provjeriti kad je koji dr
    Posljednje uređivanje od Ginger : 26.11.2013. at 08:31

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo i mene. Citam vas stalno, ali ne stignem odgovorit jer mi curica odmah hoce mob. Dobro sam, cekam srijedu da cujem sta ce mi rec i dal ce me poslat u bolnicu. Drago mi je da nas ima puno aktivnih na ovom postu, jer svuda pricaju samo o Petrovoj i ne mozes saznat nikakve novosti o Vz rodilistu. Al eto, ima nas...
    Bebaci se stalno gibaju i jako treskaju tako da se nadam da je sve ok.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A eto i mene...izgleda da ću opet završiti u bolnici. Bila sad na pregledu kod svoje ginekologice - beba je malena i na zadak i rekla je da se idući tjedan javim u TA i tamo kontroliram nadalje. Pošto sam tamo već provela divnih 25 dana, mislim da mi ne gine da me odmah ostave. Trebala bi se javiti početkom tjedna...moram hitno saznati raspored...kako sam samo jadna

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

zasad ove tjedne kad sam ja hodala u TA je uvijek bil isti raspored.karadza je cetvrtkom,mislim da spoljaric utorak.al ti nekad dojde drugi dr,bez obzira kaj pise ba rasporedu,jer ovisi ko ima kakve operacije i to.jucer kad sam bila je na vratima pisalo risek a bila je karadza

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Muma, kad saznas raspored napisi ga ovdje. Zanima me tko je koji dan, mada nisam imala neugodnih iskustava ni s jednim doktorom u 1.trudnoci. Cak mi je i dr. D. radila jedan izv u bolnici i bila jako ugodna.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Raspored stiže do nedjelje, tehnički problemi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ne stavljaju ponedjeljkom novi raspored?
    Ili je neki ustaljeni, al se mijenja zbog go i praznika?
    Ja cu, u svakom slucaju, morati provjeravati...i tko zna tko ce raditi u to vrijeme...

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cure, di ste? Izvjestavajte malo... Ja sam 30+1 i u srijedu idem na kontrolu pa cu vidjet sta ce mi rec i dal ce me poslat u bolnicu. Osjecam se izvrsno, jedino mi kile idu svaki tjedan 1 kg. Za sad sam +16 kg.
    U kojem ste vi tjednu i s koliko kg u plusu?
    E da, jedino sto me muci je nesanica. Po noci ne mogu spavati po 3-4 sata!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo cure raspored za TA,pon-majcen,uto-spoljaric,sri-cvijovic,cet-karadza,pet-risek. Ostala sam u cet u bolnici na promatranju,u petak mi je bil termin i imala trudove,bila u radaoni celo popodne i vratili me navecer opet na 4.kat.i sad jos uvijek cekam neke jace trudove ili da pukne vodenjak

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evelyn, zelim ti puno srece i snage kad krene porod... Hvala na rasporedu. Ja idem sutra kod svog gina, a ako me posalje u bolnicu, mozda se jos i sretnemo...
    Sretno i javi kad se porodis ak ces imat snage!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •