evelyn ja drzim palceve da krene samo prije slijedeceg pregleda
i cemu hospitalizacija ako je sve ok?
joj, to mi sluti na ovaj martinin scenarij
ajme, tko zna sto i mene ceka, bez obzira sto je beba na glavicu
evelyn ja drzim palceve da krene samo prije slijedeceg pregleda
i cemu hospitalizacija ako je sve ok?
joj, to mi sluti na ovaj martinin scenarij
ajme, tko zna sto i mene ceka, bez obzira sto je beba na glavicu
ma hospitalizacija zato jer je zadak i onda je samo po sebi odmah i kriticno i onda budu oni sigurniji da sam im tam pod nadzorom da ak bi kaj bilo da mogu odmah intervenirat.
Ja im na takvu spiku ne ostajemali ja sam ulicu od bolnice. Javi se s novostima. Sretno.
kmeee, ako me budete trebale znate di sam!!
snupi, ne cmolji, nije u tvom stilu![]()
moram priznati da im je ovo bedasta spika za hospitalizaciju
i Muma, u pravu si...
i ovo je na tragu onog sto je martinaP rekla - hospitalizacija koja se pokaze nepotrebna pa rezultira indukcijom, opet nepotrebnom...
mene nisu planiri hospitalizirati ni kada je planiran carski zbog zatka...tebala sam doci dan prije, poslijepodne
ma problem je kad pocnu s psihickim pritiskom (kao sto su meni u radjaoni) pa ti budi pametan i znaj kad samo forsiraju, a kad je stvarno tako
a mogu biti jaaako uvjerljivi, vjerujte mi...
Da da Ginger baš sam razmišljala. Radije će oni sve zatke hospitalizirati pa inducirati kad bude neki "adekvatan" doktor u smjeni da isforsira vaginalac...da slučajno ne bude netko mlad i neiskusan pa se mora odraditi cr. A tek za informaciju, evelyn, njima ti je sve živo kritično, vjeruj mi, naslušala sam se svih "kriza" kad sam bila hospitalizirana u listopadu...i zamisli, još mi nije vodenjak puknuo, još uvijek mi je bebač jaaako nisko, još uvijek je sve jaaako napeto...ali smo još uvijek u jednom komaduNo zanemari ti sad sve to, odi lijepo kako ste se dogovorili, bez stresa, svoja prava/želje znaš, informirana si....i donesi nam samo lijepe vijesti
![]()
jooooj ja bih svog doktora na porodu, buaaaa
nekoga kome mogu vjerovati, smrc
Muma a ti si se stvarno svega naslusala i nagledala
Dobro da si jos sva svoja...
Hoću reći, ako su ti rekli da dođeš u četvrtak, tako svejedno ideš li u srijedu ili petak, ako je tada bolji dr (ja bih neke izbjegavala do te mjere da bih radije otišla napamet u drugo rodilište, mislim da nije potrebno imenovati).
suncokretna cestitam i hvala ti na bar jednom lijepom iskustvu
drago mi je da ti tako lijepo i glatko islo
kao sto netko vec rece, moras imati srece sa ekipom na koju naletis...
anita ima kakvih novosti kod tebe?
je martinaP, u pravu si
Ja se zeznula u prosloj trudnoci pa naribala
A samo sam trebala provjeriti kad je koji dr
Posljednje uređivanje od Ginger : 26.11.2013. at 08:31
Evo i mene. Citam vas stalno, ali ne stignem odgovorit jer mi curica odmah hoce mob. Dobro sam, cekam srijedu da cujem sta ce mi rec i dal ce me poslat u bolnicu. Drago mi je da nas ima puno aktivnih na ovom postu, jer svuda pricaju samo o Petrovoj i ne mozes saznat nikakve novosti o Vz rodilistu. Al eto, ima nas...
Bebaci se stalno gibaju i jako treskaju tako da se nadam da je sve ok.
A eto i mene...izgleda da ću opet završiti u bolnici. Bila sad na pregledu kod svoje ginekologice - beba je malena i na zadak i rekla je da se idući tjedan javim u TA i tamo kontroliram nadalje. Pošto sam tamo već provela divnih 25 dana, mislim da mi ne gine da me odmah ostave. Trebala bi se javiti početkom tjedna...moram hitno saznati raspored...kako sam samo jadna![]()
zasad ove tjedne kad sam ja hodala u TA je uvijek bil isti raspored.karadza je cetvrtkom,mislim da spoljaric utorak.al ti nekad dojde drugi dr,bez obzira kaj pise ba rasporedu,jer ovisi ko ima kakve operacije i to.jucer kad sam bila je na vratima pisalo risek a bila je karadza
Muma, kad saznas raspored napisi ga ovdje. Zanima me tko je koji dan, mada nisam imala neugodnih iskustava ni s jednim doktorom u 1.trudnoci. Cak mi je i dr. D. radila jedan izv u bolnici i bila jako ugodna.
Raspored stiže do nedjelje, tehnički problemi![]()
A ne stavljaju ponedjeljkom novi raspored?
Ili je neki ustaljeni, al se mijenja zbog go i praznika?
Ja cu, u svakom slucaju, morati provjeravati...i tko zna tko ce raditi u to vrijeme...
Cure, di ste? Izvjestavajte malo... Ja sam 30+1 i u srijedu idem na kontrolu pa cu vidjet sta ce mi rec i dal ce me poslat u bolnicu. Osjecam se izvrsno, jedino mi kile idu svaki tjedan 1 kg. Za sad sam +16 kg.
U kojem ste vi tjednu i s koliko kg u plusu?
E da, jedino sto me muci je nesanica. Po noci ne mogu spavati po 3-4 sata!!!!
Evo cure raspored za TA,pon-majcen,uto-spoljaric,sri-cvijovic,cet-karadza,pet-risek. Ostala sam u cet u bolnici na promatranju,u petak mi je bil termin i imala trudove,bila u radaoni celo popodne i vratili me navecer opet na 4.kat.i sad jos uvijek cekam neke jace trudove ili da pukne vodenjak
evelyn, zelim ti puno srece i snage kad krene porod... Hvala na rasporedu. Ja idem sutra kod svog gina, a ako me posalje u bolnicu, mozda se jos i sretnemo...
Sretno i javi kad se porodis ak ces imat snage!![]()
Nadam se da budem ja uskoro,danas il sutra,jer nebrem vise,sad sam 40+4tt
muma je rodila u nedelju!Za sad jos ne trebam u TA ako budem imala novosti javim vam se!
Pozdrav cure!
Vidim da nitko ne pise pa cu ja, cisto da vas drzim tu.
Bila sam kod gina, nalaz cerviksa nepromijenjen od zadnji put, odnosno samo smeksan.
Bebice su ok; decko je prvi i on je na zadak, a curica je i dalje poprecno. Oni imaju 1600-1700g.
Ja imam +15kg (30+4tt) i reko mi je da ne smijem vise dobit ni kilu. Ne znam kak cu to izvesti jer sam u prvoj trudnoci dobila 20 kg. Al eto, slijedi neka dijeta odnosno prehrana bez slatkog. Ostalo ni ne jedem puno...
Jel Evelyn rodila? Nadam se da je.
Ajmo Varazdinke, pisite....
Posljednje uređivanje od anita 0108 : 04.12.2013. at 22:29
Ma ja sam jos u komadu,jos uvijek u bolnici i cekaju se trudovi,jucer malo ispalo sluznog cepa i danas ujutro opet taj sluzni cep al u vecoj kolicini,dr veli da sve polako sazrijeva i da bude uskoro.sad cekamo da bi dosli neki trudovi,vec sam prosla tri termina i jos nist.nadam se da bude uskoro![]()
Evelyn kako si? Nadam se da si sad vec sa svojom bebicom?
Cetvrtak 5.12. U 22:22h stigla mala Tia,3700g i 51cm![]()
Kad se oporavis i stignes napisi kako je prosao porod!![]()
Posljednje uređivanje od anita 0108 : 08.12.2013. at 18:20
U cetvrtak sam cjeli dan imala lagano trudove koji su se navecer pojacali svakih 10 min i onda mi poslje 9 iznenada puknul vodenjak,u pol 10 sam bila u radaoni a u 22:22 se rodila moja princeza.imala sam carski rez,sve je jako brzo bilo i sad samo cekam da dojdem doma,sutra ujutro nas pustaju iz bolnice![]()
Hvalaevo ni sama neznam,ja sam htela carski jer je zadak al svi su inzinstirali da prvo prirodno a ako nebi islo onda carski.cjeli dan sam govorila da imam trudove al je u bolnici recesija i nije bilo papira za ctg,pa su meni rekli da su to lazni trudovi.onda sam popodne kad je bila vizita rekla doktoru da imam trudove na 15 min a on mi na to veli da tak jos mogu imat dva tjedna i bezobrazno otisel iz sobe.i onda navecer kad mi je pukel vodenjak onda je nastala panika kad me videl nije znal kaj bi,hitno su me otpremili u radaonu bez klizme.tam me smjestili u box,ubrzo mi je dosel muz i sve se tak brzo odvijalo,vadili mi puno krvi,sve nesto infuzije stavljali i dali hrpu papira na potpis meni i muzu,onda sam pitala da kaj na carski idem a babica u cudu pitala da kaj ja neznam,a niko mi nist nije govoril.kak da onda znam.na kraju kad su mi vadili bebicu iz trbuha je bila pokakana.a ja sam sve pratila u onom njihovom reflektoru,vidi se cjela operacija u tom svijetlu
na srecu sve je brzo i super proslo i moja mala je ziva i zdrava,brojimo jos malo sati pa idemo doma
![]()
uf...nije ti bilo lako
drago mi je da je sve dobro proslo
al grozan odnos prema tebi
pa zar je recesija i u ljudskosti?
je, sve se vidi u tom reflektoru, zato sam ja vecinu vremena zmirila (kukavica)
i isto sam isla bez klizme, dosla s puknutim vodenjakom i laaaganim trudovima, al sam imala potrebne nalaze krvi pa sam vec bila u sali, a da se nisam ni snasla
Ginger, kako si ti? Sta ima kod tebe? Koliko jos brojis?
Kakav je oporavak nakon carskog? Jesi bila u sobi s bebicom odmah il su ti je donjeli kasnije? Jesi mogla hodat, odnosno kad su te dizali. Sve u detalje, ali kad stignes!![]()
Ginger imala sam i ja sve potrebne nalaze krvi,jer sam sve obavila u trudnoci kaj je trebalo,tak da neznam zakaj su mi vadili krv. Anita prvo sam isla na treci kat na intenzivu i onda su me ujutro premjestili na prvi kat i onda mi dali bebicu,znaci dosla sam u 7 u sobu i dali mi bebicu a u 2 popodne sam se digla,nisam nikaj trazila protiv bolova i isti dan sam hodala i sve si sama radila,tak da su na mene zaboravili,ak pokazes da mozes onda te vise niko ne sljivi kad trebas pomoc,neki dan mi nisu ni veceru dopelali.znaci sve sama moram,sestre su jako bezobrazne,na 4.katu su sestre super a ove tu nist ne rade
Evelyn, ma ne te nalaze, treba ti onaj pv i ostalo..kako sam ja tjedan dana kasnije trebala na planirani carski, pocela sam i predoperativnu obradu, falio mi samo razgovor sa anesteziologom, pa sam zato imala sve
Da, u zadnje vrijeme stalno cujem da su sestre na babinjacama bezobrazne
Pa nemojte se dati, ako su one-budite i vi bezobrazne, pali to, vjerujte
Moj carski je bio usred noci, malena se rodila dosta mala pa su je prvu noc odveli u topli krevetic, a i ja sam se tu prvu noc nekontrolirano tresla
Mene su odmah odveli u sobu i na jutarnjoj viziti me pitali hocu li da mi donesu bebu-naravno da sam htjela
Za bolove ne nude sami, ja sam trazila cim sam pocela imalo nesto osjecati, nema potrebe trpiti, stvarno
Meni su sestre tad bile tak-tak, kako koja
Drugi put kad sam rodila su mi sve bile ok, ali i ja sam se tad postavila i nisam se dala zafrkavati
Anita, evo, sutra punimo 34 tt i ulazimo u ono sigurno razdoblje
Imam jos jedan pregled kod svoje ginicke, a onda valjda u TA
Vjerojatno izmedju Bozica i NG, tako da cu morati provjeravati raspored zbog praznika i godisnjih...
Iskreno, uopce mi se ne ide tamo, nacekavanje, ctg....uf...
Ma ja se ne brinem zbog sestara ni na jednom katu. Sestricna mi je glavna sestra na plasticnoj, tako da ona zvrne svoje frendice na svakom katu tako da imam kraljevski tretman. Zalosno je sto to nije tako sa svima. Ja isto radim u zdravstvu i zadnje mi je da se ponasam bezobrazno prema ljudima jer smo mi na svom radnom mjestu zbog njih, a ne oni zbog nas.
Necu sutiti ako se tko ponese prema meni bezobrazno, tako da jao si ga njima ako mi stanu na zulj. Treba samo pokazati da te ne mogu gaziti.
Ginger, ja idem 18.12. na zadnju kontrolu kod gina i taman izmedju Bozica i nove god u TA, tako sa se mozda sretnemo.
Pisat cu jos o tom kad idem.![]()
Ja nisam ni htela na intenzivu,muz ih je pital da zakaj me odvajaju od bebe,oni su rekli da se trebam odmorit od opetacije i malo odspavat,mos mislit kak sam spala,cjelu noc sam se tresla i plakala jer sam svoju bebicu vidla samo na sekundu,tam sam lezala na intenzivi a ispred mene je bila vura na koju sam cjelo vreme gledala,a tak je tisina da sam i cula kazaljke svaku minutu.i tak je to trajalo od ponoci do jutra
Samo da znaš, nažalost nisi sama u svemu tome, ima nas monogo i sa još gorim iskustvima, ali glavno da je dijete zdravo i da ste zajedno, neka ti ljubav prema djetetu zamijeni sve te žalosne trenutke i da ih čim prije zaboraviš kao što smo svi morali, jedino što ostaje taj gorak okus u ustima. Sretno![]()
čitam ovo i neću reći da ne vjerujem, jer nažalost, vidjela sam na svoje oči, a bome i iskusila na vlastitoj koži.
danas znam da se nitko nema prema vama pravo tako odnositi, no za korektan odnos nažalost se treba boriti.
kako kaže Ina May-ako žena pri porodu ne izgleda kao božica, tada se netko ne ponaša prema njoj kako treba.
zato imajte sa sobom potporu-muža, doule, prijateljice... bilo koga. jer odnos je odmah drugačiji!
također vidim da je sve više cr-a, ako u recesiji nemaju love za ctg papir, pitam se kako imaju za cr...
užasno kako se žene tretira, kao da su glupe i nemaju pravo znati što im se događa.
savjetujte se prije poroda, educirajte se, nemojte dati da se tako ponašaju prema vama u rodilištu jer-IMATE SVOJA PRAVA!!!
t.r.a.c. samo vezano za cr - ja imam dojam da ih ne rade niti onda kad bi trebali i da forsiraju vaginalac do krajnjih granica - i onda kada to ne bi trebali
ovo govorim iz vlastitog iskustva i iskustva bliske mi osobe
i kad velim vaginalac, ne mislim na prirodni, nego onaj all inclusive![]()
Cure kako ste? Sto ima kod vas? Ja idem sutra na kontrolu pa vam se javim s novim informacijama. Sada sam 32+4 tt.
Draga, ajd prebaci se tamo na trudnocu, tamo pisemo o tome
Ovdje trebaju ici samo stvari vezane bas za rodiliste, pa da ne oftopicarimo
![]()
anita jesi bila?
Ja idem iza NG, jos jednom sam na pregledu kod svoje ginicke