Stranica 36 od 41 PrviPrvi ... 263435363738 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evelyn, koji ti je to doktor bio u viziti pred porod, baš me zanima?

Ja sam skužila da im je vaginalni obavezno osim ako nije ne znam kako kritično, time da ti nakon carskog gledaju ožiljak i onda to igra ulogu u odluci za vbac. Ako imaš jedan vbac, onda to ni ne gledaju jer te više ne tretiraju kao caricu, pošto je maternica jednom podnijela porod, smatra se da može opet - ja pitala dr. Karadžu i tako mi je rekla. Također sam skužila iz svih priča iz TA i kasnije na odjelima, hospitaliziraju za sve i svašta, što prije nisu.

Ja sam s nekih 3,5-4mj trudnoće imala problema s retencijom urina i nakon što 2. dan nisam uopće mokrila, otišla sam iza posla popodne na hitnu na kojoj je bio samo bolničar i poslao me na ginekologiju. Na kraju su mi tamo rekli da će me hospitalizirati i kad sam pitala zašto i što će mi raditi, rekli su mi da ništa, ali će me promatrati samo ako mi se to desi opet. Obzirom da mi iz nekih privatnih razloga nikako nije odgovarala hospitalizacija ako ne moram, odbila sam (potpisala nakon što su mi objasnili "rizike") i rekla da ako mi se to opet desi, doći ću sama i jasno mi je što mi je prioritet i ako tada budem morala ostati, da ću ostati. Pitala sam trebam li mirovati, ne i onda sam normalno išla svaki dan na posao, umjesto da ležim na odjelu možda još koji tjedan potpuno bez razloga.

Ne sviđa mi se to forsiranje indukcije, sama sam pristala jer su mi rekli da samo što nije kritično pošto su 2. dan izmjerili manje vode nego prvi kad je već bilo skoro kritično malo i rekli su mi da se to smanjuje i na granici je skoro kritičnog, da bi mi kasnije moj ginekolog rekao da je upitno koliko je to bilo kritično jer tko uopće može točno izmjeriti plodnu vodu, posebno pred kraj kad ju beba može i sakriti dijelom, činilo mi se da i on smatra kako se hospitalizira i inducira pretjerano.

Bez obzira na to, ja bih se uvijek prvo odlučila za vaginalni. Iako mi je prvi vbac bio dosta težak (ovaj drugi relativno lagan), nakon oba sam se dizala bez problema i mogla sve raditi i nakon par dana se osjećala skoro potpuno ok i puna snage, dok sam se nakon carskog tjednima teško oporavljala i valjda mi je trebalo 6 tjedana da povratim malo energije. Iako znam cure koje su hopsale već 2. dan po CR i bile u stanju sve raditi. Ja sam se nakon tog CR na odjelu dobro posvađala s jednom jako nepristojnom starijom sestrom (više ne radi) za koju sam naknadno čula da je bila jako bezobrazna prema svima, meni se u tih 5 dana svašta izdogađalo, nisam znala da li će mi beba preživjeti prvi dan i svaki dan sam strepila, tamo doživjela svašta i nakon toga su svi bili super prema meni, iako je i tada njih par bilo stvarno sjajnih sestara. Sad su mi stvarno sve bile ok osim po jedne na svakom odjelu.

Moj je moto da sam ja pristojna i ljubazna prema svima, mogu svakom dati i drugu šansu, svatko može imati loši dan, "žutu minutu", ali do neke granice, a kad je previše, onda uzvratim istom mjerom. Ovu s kojom sam se posvađala sam upitala što si ona zamišlja tko je ona da se može tako prema meni ponašati i da si dozvoljava takve izjave. Prvo je blenula i ostala bez teksta, što joj do tada nije bio problem, ali kad je skužila da to ne prolazi, nakon tog dana je bila med i mlijeko. Samo me živcira zašto sam se ja morala prema njoj ponijeti na način koji ne volim, da bih dobila ništa više od pristojnog i normalnog tretmana kakav je trebao biti od početka. Ne trebam posebno tetošenje, samo uobičajenu ljudsku pristojnost, ali nekad to ne ide tako lako..

Cure koje trebate roditi, nadam se da ćete ipak imati puno ugodnije iskustvo, moje zadnje sve u svemu i unatoč indukciji i tehničkim problemima grijanja itd., nije uopće bilo loše.

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ginger, u bolnici sam vec 7.dan na cuvanju. Poslao me moj gin i sad me vise ne pustaju. Prati me dr. Karadza i dr. Špoljaric i mogu reci da je dobro da me nisu pustile doma jer bi im se drugi dan vratila, al u radjaonu. Kat se napunio na Badnjak, sve su valjda pretjerale s ciscenjem i pecenjem kolaca.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hera, hvala ti na iskustvu
    Iako, nije mi bas jasno zasto za drugi vbac ne mjere oziljak, pa to se mijenja s vremenom, tj. svakom slijedecom trudnocom
    Ne svidja mi se to

anita, ajme, pa kako sad to? otkud trudovi?
    A ovo da su pretjerale - vjerujem, ni sama nisam bila puno bolja...
    Drz se i javi povremeno
    Jesi na tokolizi?

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nisam, nema trudova. Otvorena sam 2cm (mislim da drugi cm nasilno otvorena zbog groznog pregleda). Vecer prije sam kod svog gina bila samo 1 cm otvorena, a drugo jutro "2 cm". S obzirom da su twinsi, nema vise doma do poroda. Rekli su mi da cu tu vise mirovat. Od terapije imam samo 3x2 duphastona dnevno i to je sve. Secer, tlak, svi nalazi,.... sve ok. Samo moram tu bit.
    Posljednje uređivanje od anita 0108 : 26.12.2013. at 22:30

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajd mi pp tko te tako lijepo pregledao...
    Iako, zna to ici brzo samo od sebe, pogotovo kod blizanaca
    Super sto nemas trudove

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hera, koji vbac su ti inducirali, prvi ili drugi? Odmah drip ili prvo gel?
    Tko ti je radio uzv prije? Mislim, ak vec rade uzv, zasto ne gledaju oziljak?
    Gle, i ja bih pristala da mi vele da je beba ugrozena, tko bi s igrao s tim?
    Ali, izmedju indukcije i cr, ja bih izabrala carski (al znam da nedaju na izbor)
    Meni je oporavak nakon carskog bio puno laksi nego nakon vbaca (zbog epiziotomije dva mjeseca nisam mogla ni sjesti, ni hodati, ni ici normalno na wc)

Loona avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013
    27

Početno

Bok cure!
    Čitam vaša iskustva već neko vrijeme i sve me više strah. Trebala bih roditi krajem 6. mjeseca, nadam se da će sve biti uredno do onda. Dvoumim se između Varaždina i Čakovca.
    Imam pitanje za sve vas koje ste rodile vaginalno u Varaždinu, a tiče se šivanja poslije poroda.
    Jesu li vam dali anesteziju i je li vas bolilo šivanje?
    Čula sam par loših iskustava što se tiče šivanja i ja se toga najviše bojim. Zapravo je to jedini razlog moje nedoumice između Vž i Čk rodilišta, mada mi je Vž bolnica zapravo pred nosom.
    Inače ovo mi je drugo dijete, kćer sam rodila prije 5 godina u Rijeci i znam sve o trudovima bez pauze na dripu, naskakivanju na trbuh i neljubaznim babicama i sestrama na odjelu. Na to sam nažalost spremna.
    Jedna stvar koju u Rijeci mogu pohvaliti je da tate normalno budu u vrijeme posjeta s mamama i bebama u sobi, dva puta dnevno po sat vremena i to je super, igrom slučaja je mm bio prvi koji je našu kćer digao iz krevetića na ruke . U Vž i Čk tate mogu samo na hodnik, Čk nema čak ni dnevni boravak.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Daju anesteziju za sivanje, ali vecina doktora ce krenuti prije nego pocne djelovati
    Mene su jako rezali, dali lokalnu i dr je odmah krenula sivati
    Ja sam lagano skupila noge i zamolila da priceka da anestezija pocne djelovati
    I pricekala je
    Al da nisam zamolila, krenula bi odmah

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hera, si tu?
    Vidi listu pitanja

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

meni isto dali anesteziju, nisam skoro ništa osjetila osim na jednom dijelu, ali za to je rekla da je malo 'osjetljivije' područje i da me bude malo bolilo...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma daju anesteziju za sivanje, mislim da to uopce nije upitno
    Jedino, znaju biti nestrpljivi pa krenuti prije nego pocne djelovati
    Al koliko vidim, to je tako svugdje
    A ako i krenu, treba zamoli da pricekaju
    Mene isto sivanje nije bolilo

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

novosti od jucer u vž rodilistu postoji i prerađaona!!

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Da, znam. Cula sam. To i mene ceka. Taman sam mislila da cu pola posla odradit u sobi u kojoj provodim vec duze vrijeme, al ocito cu i ja dolje drugim sestrama. Ove su mi taman prirasle srcu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jupiii

anita, imas kakvih detalja, kako to izgleda, je li vise zena zajedno, kad moze doci partner...bilo sto?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se samo nadam da ne namjeravaju potrpati xy žena spojenih na drip u istu prostoriju i zvati muža na izgon

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ne znam kak to izgleda i koliko je to veliko jer ne znaju jos ni sestre. Budem probala ispitati sutra situaciju pa vam javim.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se samo nadam da ne namjeravaju potrpati xy žena spojenih na drip u istu prostoriju i zvati muža na izgon
    Da, i meni je ovo palo na pamet
    Bit ce da su uzeli za "uzor" neka zagrebacka rodilista...tuzno...
    Na izgonu mi muz ne treba, treba mi podrska svo ono vrijeme prije toga

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Predradjaona je ona soba gdje su prije obavljali klistir. Tamo su 3 kreveta. A klistir se obavlja u sobi 9 (ne znam koja niti mi ista znaci, ali tako mi je sestra rekla). Jos cu je pitat za muza kad dolazi, ali je trenutno na sastanku pa javim tokom dana.

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nisu baš lijepe vijesti.
    U predrađaoni nema pratnje, nema ničeg, 3 kreveta i ni lopte nema.....

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Stalno pratim forum jer mi se bliži porod, a odluka je na pala VŽ izmeđuostalog i zato jer nema predrađaone!!!

Na ovo mogu samo reći O NEEEEE!!! Meni je predrađaona kao neko mučilište gdje se čeka porod ((((

Jel to sigurno??? Kad kreće u "pogon"?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da sam sad trudna ozbiljno bi razmislila o Čakovcu, ili bilo kojem drugom rodilištu, ili čak porodu doma.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

katastrofa....prolazit sam ono sve, ma nema šanse!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

..baš sam nekako razočarana. meni je porod prošao super i baš sam bila zadovoljna što u vž nije bilo predrađaone, lijepo sam bila sama u rađaoni s mmom i babicom, intimna atmosfera koliko to može biti . a sad da sam u trudovima s još tri žene oko sebe, bez mma, ne znam...planirala sam i drugo rodit u vžu, sada ću još dobro razmisliti :/

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

drage moje, idite nekamo drugamo.

vž je otišao 10 koraka unatrag s ovom predrađaonom.

u pogonu je već 3-4 dana, jučer sam se baš čula s jednom trudnicom koja je sa 4. kata išla u predrađaonu. tamo je dobila gel (inducirani porod je odabrala) i kad su krenuli trudovi (srećom dosta brzo), onda su je prebacili u rađaonu.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sori šta ovako upadam, ali gdje da idu? Ja sam mislila da sve bolnice imaju predrađaone

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa Vž rodilište do sada nije imalo predrađaonu.
    Ne znam za druge, ali ja sam od zaprimanja u rodilište bila u rađaoni, sama sa suprugom, uz povremene posjete primalje i ginekologa, u miru i tišini, polumraku, onako kako i treba biti.
    Koliko znam postoje 4 (ili 5) takvih rađaona i ne vidim odjednom potrebu za uvođenjem ovakve (nazadne) prakse.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa jasno mi je da je to novitet, piše se o tome na cijeloj stranici
    Zato i pitam, koja nemaju? Očito Čakovec...možda po manjim rodilištima nema, a po većima ima? Da li je kriterij uvođenja bio porast broja poroda?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je kriterij uvođenja bio porast broja poroda?
    ne
    http://www.evarazdin.hr/u-varazdinsk...njih-6-godina/

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Oprosti Argente, očito se nismo razumjele.
    Ne znam, i meni je palo na pamet da je možda problem porast broja poroda.
    Jel zna netko kakva je situacija u Čakovcu? Informacije koja sam ja dobila govore da je usprkos svemu što se tamo izdogađalo zadnjih godina, Vž još uvijek bolji izbor u odnosu na Čk.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, i meni je palo na pamet da je možda problem porast broja poroda.
    .

nema porasta broja poroda
    Inače, u varaždinskom je rodilištu 2013. godine bilo 1.578 poroda, a rođeno je 1.603 djece, jer je bilo čak 28 blizanaca. No to je najmanji broj poroda u posljednjih šest godina. Primjerice, 2007. bila su 1.733 poroda, dok je 2010. bila "rekordna" s 1.942 poroda.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pisale smo u isto vrijeme, tek sad vidim ovo.
    Ako nema porasta, onda teško mogu vidjeti ikakvu logiku u tom potezu...

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja se vise nikad nebi vratila u vz rodiliste,ne planiram drugo djete ali to kaj sam sad dozivela u nasem rodilistu,grozno,kad bi i vec isla opet rodit odabrala bi definitivno ck i znam jako puno cura koje tak misle.al sva sreca pa sam izbjegla ove novosti s predradaonom :D

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

idite u čk, zabok, pakrac...

stari ravnatelj je otišao u mirovinu i odjednom sve neke promjene....

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ma cure, nije sve tak crno. Ja sam jos uvijek optimisticna. Danas mozda odem rodit pa vam javim... Pa to je ipak Vz!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sigurno je sestra Erika jako tužna na ove statistike i stanje u Yž bolnici, a toliko se trudila

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Koliko će ih samo roditi u predrađaoni, posljednji puta kad sam bila u vž još u jednoj rađaoni gdje stanu dvije tri trudnice, žena nije bila glasna, a dok su babice skužile to su se ručnici bacali po zraku i skokovi jedan dva tri i beba je bila vani, bilo je jaaako gusto! Tako da će sa ovim biti svašta, a koliko se sjećam ta soba za klistir je bila dosta mala i svjetla, pa gdje će ih više stat unutra.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko će ih samo roditi u predrađaoni, posljednji puta kad sam bila u vž još u jednoj rađaoni gdje stanu dvije tri trudnice, žena nije bila glasna, a dok su babice skužile to su se ručnici bacali po zraku i skokovi jedan dva tri i beba je bila vani, bilo je jaaako gusto! Tako da će sa ovim biti svašta, a koliko se sjećam ta soba za klistir je bila dosta mala i svjetla, pa gdje će ih više stat unutra.
    i ja sam drugi put bila u toj sobi s 2 kreveta, a druga žena isto sama
    da nije čistačica prolazila (slučajno) isto bi bilo svašta

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cure, ja sam rodila svoje mrvice prije sat vremena. Decka Jakova i curicu Lanu. Oboje imaju po 3 kg. Sve je super proslo. Drip u 10, prokidanje vodenjaka u 10.30, trazila sam epiduralnu u 13:45 i u 14:15 rodila. Bilo je brzinski. Ekipa za 10 i stvarno su bili strpljivi i odgovarali na sva moja pitanja.

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ne brinite zbog predradjaone. Cim osjetite trudove i ako su vam bolni zovete doktora, pogleda vas i salje u radjaonu. Tamo moze i pratnja s vama. U predradjaoni necete biti u bolnim trudovima. Samo onaj pocetak.
    Ne brinite....

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Anita pa čestitam!!!! Prije sat si rodila i već surfaš i toliko si staložena! prava si snažna žena!
    Mrvice su sa tobom?

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nisu, u toplom kreveticu su. Zato i imam toliko slobodnog vremena. Sutra ujutro dodju k meni.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

anita čestitam! Dobro si to riješila! Mališani dobrodošli!
    I vidim da nema ovdje informacije, Ginger je rodila svoju curu 9.1. i sve je prošlo super!

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ima li kakvih novih informacija/iskustava? Čeka me ovih dana porod u vž pa me zanima Pliz curke!

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Čestitam anita!

Zbog čega je bio inducirani?

Drago mi je da su dječica dobro i da su taaako velika!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Čestitam Anita na bebekima!

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pozdrav cure! Evo nas kod kuce prvi dan. Super nam ide za sad, a sad kad smo doma, imamo pojacanje pa ce nam bit jos lakse.
    Inducirani?! Imala sam kontrakcije manje vise stalno. Maternica je bila skroz rastegnuta. A i dr.poradja blizance ranije...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Anita čestitam!

Uživaj u klincima, svaku pomoć objeručke prihvati i odmaraj što više.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, mene vijest o predradjaoni toliko uznemirila da sam, umjesto u trudnickoj ambulanti, zavrsila u radjaoni zbog puknuca vodenjaka
    I da, izbjegla sam predradjaonu (jeeeeji) ali mislim da sam samo imala srece - sestra na prijemu je bila super i odmah sam joj rekla da ja bez muza ne radjam, imala sam puknuti vodenjak, trudovi poceli, otvorena 4 cm, trecerotka, pa su me zbog svega skupa poslali u radjaonu
    Klisitr sam htjela, radi se u nekoj turbo maloj sobici, pored predradjaone sam prosla, tamo su lezale 2 zene, bez pratnje
    Muz mi je dosao 10 minuta nakon sto sam dosla u radjaonu

Porod je na kraju ispao super, al opet velim, mislim da je to bio splet okolnosti
    Mlada primalja Daria je bila super, Vesna ok, iako na pocetku malo bitchi
    Na dezurstvu mi je bila sefica...a sto reci, njezina ideja je predradjaona...meni taj tip lijecnika ne sjeda

Sve sam odradila u radjaoni i bilo je stvarno super, al da moram opet, pitala bi se kako izbjeci predradjaonu
    Ocito, dobro je doci sa vec uhodanim trudovima, al jezi ga, meni opet puko vodenjak i dulje od dva sata se nisam usudila cekati, unatoc slabim trudovima i bistroj pl.vodi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, na babinjacama mi je bilo sve super, nemam prigovora niti na jednu sestru, al opet, ja nisam ni puno trebala pa mozda zato
    Al i ono sto sam trebala, bile su stvarno susretljive

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Starija plava sestra za bebe koja gura adaptirano svakoj bebi koja zaplace je navodno otisla u mirovinu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •