Stranica 37 od 41 PrviPrvi ... 273536373839 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

katastrofa....prolazit sam ono sve, ma nema šanse!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

..baš sam nekako razočarana. meni je porod prošao super i baš sam bila zadovoljna što u vž nije bilo predrađaone, lijepo sam bila sama u rađaoni s mmom i babicom, intimna atmosfera koliko to može biti . a sad da sam u trudovima s još tri žene oko sebe, bez mma, ne znam...planirala sam i drugo rodit u vžu, sada ću još dobro razmisliti :/

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

drage moje, idite nekamo drugamo.

vž je otišao 10 koraka unatrag s ovom predrađaonom.

u pogonu je već 3-4 dana, jučer sam se baš čula s jednom trudnicom koja je sa 4. kata išla u predrađaonu. tamo je dobila gel (inducirani porod je odabrala) i kad su krenuli trudovi (srećom dosta brzo), onda su je prebacili u rađaonu.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sori šta ovako upadam, ali gdje da idu? Ja sam mislila da sve bolnice imaju predrađaone

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa Vž rodilište do sada nije imalo predrađaonu.
    Ne znam za druge, ali ja sam od zaprimanja u rodilište bila u rađaoni, sama sa suprugom, uz povremene posjete primalje i ginekologa, u miru i tišini, polumraku, onako kako i treba biti.
    Koliko znam postoje 4 (ili 5) takvih rađaona i ne vidim odjednom potrebu za uvođenjem ovakve (nazadne) prakse.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa jasno mi je da je to novitet, piše se o tome na cijeloj stranici
    Zato i pitam, koja nemaju? Očito Čakovec...možda po manjim rodilištima nema, a po većima ima? Da li je kriterij uvođenja bio porast broja poroda?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je kriterij uvođenja bio porast broja poroda?
    ne
    http://www.evarazdin.hr/u-varazdinsk...njih-6-godina/

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Oprosti Argente, očito se nismo razumjele.
    Ne znam, i meni je palo na pamet da je možda problem porast broja poroda.
    Jel zna netko kakva je situacija u Čakovcu? Informacije koja sam ja dobila govore da je usprkos svemu što se tamo izdogađalo zadnjih godina, Vž još uvijek bolji izbor u odnosu na Čk.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, i meni je palo na pamet da je možda problem porast broja poroda.
    .

nema porasta broja poroda
    Inače, u varaždinskom je rodilištu 2013. godine bilo 1.578 poroda, a rođeno je 1.603 djece, jer je bilo čak 28 blizanaca. No to je najmanji broj poroda u posljednjih šest godina. Primjerice, 2007. bila su 1.733 poroda, dok je 2010. bila "rekordna" s 1.942 poroda.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pisale smo u isto vrijeme, tek sad vidim ovo.
    Ako nema porasta, onda teško mogu vidjeti ikakvu logiku u tom potezu...

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja se vise nikad nebi vratila u vz rodiliste,ne planiram drugo djete ali to kaj sam sad dozivela u nasem rodilistu,grozno,kad bi i vec isla opet rodit odabrala bi definitivno ck i znam jako puno cura koje tak misle.al sva sreca pa sam izbjegla ove novosti s predradaonom :D

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

idite u čk, zabok, pakrac...

stari ravnatelj je otišao u mirovinu i odjednom sve neke promjene....

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ma cure, nije sve tak crno. Ja sam jos uvijek optimisticna. Danas mozda odem rodit pa vam javim... Pa to je ipak Vz!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Koliko će ih samo roditi u predrađaoni, posljednji puta kad sam bila u vž još u jednoj rađaoni gdje stanu dvije tri trudnice, žena nije bila glasna, a dok su babice skužile to su se ručnici bacali po zraku i skokovi jedan dva tri i beba je bila vani, bilo je jaaako gusto! Tako da će sa ovim biti svašta, a koliko se sjećam ta soba za klistir je bila dosta mala i svjetla, pa gdje će ih više stat unutra.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sigurno je sestra Erika jako tužna na ove statistike i stanje u Yž bolnici, a toliko se trudila

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko će ih samo roditi u predrađaoni, posljednji puta kad sam bila u vž još u jednoj rađaoni gdje stanu dvije tri trudnice, žena nije bila glasna, a dok su babice skužile to su se ručnici bacali po zraku i skokovi jedan dva tri i beba je bila vani, bilo je jaaako gusto! Tako da će sa ovim biti svašta, a koliko se sjećam ta soba za klistir je bila dosta mala i svjetla, pa gdje će ih više stat unutra.
    i ja sam drugi put bila u toj sobi s 2 kreveta, a druga žena isto sama
    da nije čistačica prolazila (slučajno) isto bi bilo svašta

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cure, ja sam rodila svoje mrvice prije sat vremena. Decka Jakova i curicu Lanu. Oboje imaju po 3 kg. Sve je super proslo. Drip u 10, prokidanje vodenjaka u 10.30, trazila sam epiduralnu u 13:45 i u 14:15 rodila. Bilo je brzinski. Ekipa za 10 i stvarno su bili strpljivi i odgovarali na sva moja pitanja.

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ne brinite zbog predradjaone. Cim osjetite trudove i ako su vam bolni zovete doktora, pogleda vas i salje u radjaonu. Tamo moze i pratnja s vama. U predradjaoni necete biti u bolnim trudovima. Samo onaj pocetak.
    Ne brinite....

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Anita pa čestitam!!!! Prije sat si rodila i već surfaš i toliko si staložena! prava si snažna žena!
    Mrvice su sa tobom?

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nisu, u toplom kreveticu su. Zato i imam toliko slobodnog vremena. Sutra ujutro dodju k meni.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

anita čestitam! Dobro si to riješila! Mališani dobrodošli!
    I vidim da nema ovdje informacije, Ginger je rodila svoju curu 9.1. i sve je prošlo super!

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ima li kakvih novih informacija/iskustava? Čeka me ovih dana porod u vž pa me zanima Pliz curke!

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Čestitam anita!

Zbog čega je bio inducirani?

Drago mi je da su dječica dobro i da su taaako velika!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Čestitam Anita na bebekima!

anita 0108 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pozdrav cure! Evo nas kod kuce prvi dan. Super nam ide za sad, a sad kad smo doma, imamo pojacanje pa ce nam bit jos lakse.
    Inducirani?! Imala sam kontrakcije manje vise stalno. Maternica je bila skroz rastegnuta. A i dr.poradja blizance ranije...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Anita čestitam!

Uživaj u klincima, svaku pomoć objeručke prihvati i odmaraj što više.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, mene vijest o predradjaoni toliko uznemirila da sam, umjesto u trudnickoj ambulanti, zavrsila u radjaoni zbog puknuca vodenjaka
    I da, izbjegla sam predradjaonu (jeeeeji) ali mislim da sam samo imala srece - sestra na prijemu je bila super i odmah sam joj rekla da ja bez muza ne radjam, imala sam puknuti vodenjak, trudovi poceli, otvorena 4 cm, trecerotka, pa su me zbog svega skupa poslali u radjaonu
    Klisitr sam htjela, radi se u nekoj turbo maloj sobici, pored predradjaone sam prosla, tamo su lezale 2 zene, bez pratnje
    Muz mi je dosao 10 minuta nakon sto sam dosla u radjaonu

Porod je na kraju ispao super, al opet velim, mislim da je to bio splet okolnosti
    Mlada primalja Daria je bila super, Vesna ok, iako na pocetku malo bitchi
    Na dezurstvu mi je bila sefica...a sto reci, njezina ideja je predradjaona...meni taj tip lijecnika ne sjeda

Sve sam odradila u radjaoni i bilo je stvarno super, al da moram opet, pitala bi se kako izbjeci predradjaonu
    Ocito, dobro je doci sa vec uhodanim trudovima, al jezi ga, meni opet puko vodenjak i dulje od dva sata se nisam usudila cekati, unatoc slabim trudovima i bistroj pl.vodi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, na babinjacama mi je bilo sve super, nemam prigovora niti na jednu sestru, al opet, ja nisam ni puno trebala pa mozda zato
    Al i ono sto sam trebala, bile su stvarno susretljive

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Starija plava sestra za bebe koja gura adaptirano svakoj bebi koja zaplace je navodno otisla u mirovinu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hm, upoce se ne mogu sjetiti tko je ta...
    Meni nisu gurali ad, dali jednom glukozu, nisam imala nista protiv, jer je neutjesno plakala cijeli dan, nije htjela ni cikiti i nikako je nisam mogla umiriti
    Povukla je malo toga, malo kasnije se smirila i pocela cikiti

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E da, moj opci dojam je da su sve dalje i dalje od prirodnog poroda
    Drip im je umjesto pozdrava, doktori ga spominji cim udju u radjaonu
    Cimericu su mi inducirali u 36tt zbog jednog malo losijeg ctg-a, svi prije, a i za vrijeme poroda su bili ok
    Ona tvrdi da je maleni spavao za vrijeme tog losijeg, al da je uopce nisu slusali kad im je to govorila
    Izmrcvarili su je ko mene na proslom vbac-u

Ma ne znam, ne svidja mi se atmosfera koja tamo vlada
    Mladi dr nisu nista bolji od starih, upijaju od ovih ko spuzve...
    A primalje ne smiju nista reci, ako dr kaze da treba tako, pa makar se ne slagale
    Jos ako je u pitanju sefica, uf, nitko ni da zucne (razimljivo mi je, al zalosno)

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Drage trudnice!!! Naše Varaždinsko rodilište se stvarno trudi vratiti milijun godina u nazad-od sad, uz predrađaonu gdje ste same, u rađaonu NE SMIJE s vama ići pratnja koja nije OTAC DJETETA ili RODBINA. znači, nema više prijateljica i kumica i doula sa vama kao pratnja!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otkad to?

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sad me prije sat vremena zvala trudnica kojoj sam doula kad je išla po potvrdu pa su joj tak rekli. ali su ipak dali potvrdu, ona nema nikog tu osim mene.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj t.r.a.c. prvotno napisa Vidi poruku
    Drage trudnice!!! Naše Varaždinsko rodilište se stvarno trudi vratiti milijun godina u nazad-od sad, uz predrađaonu gdje ste same, u rađaonu NE SMIJE s vama ići pratnja koja nije OTAC DJETETA ili RODBINA. znači, nema više prijateljica i kumica i doula sa vama kao pratnja!

tuzno i sramotno
    sefica se stvarno trudi cin rodjenja uciniti sto neugodnijim
    stvarno jadno da su im osjecaji rodilje tako nevazni

svakim danom sam sve sigurnija da mi je porod ispao super samo spletom okolnosi, onako, sasvim slucajno
    uf....

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Drage žene, trudnice, rodilje, majke...
    Savjest mi ne dopušta da ne podijelim svoje zadnje iskustvo u rađaoni varaždinskog rodilišta pa evo moje priče:

Oko 2,30h ujutro primljena sam u hitnu ambulantu varaždinskog rodilišta. Nakon obrade i ginekološkog pregleda kojeg je obavio dr. Brijačak (ustanovljeno je da sam 9 cm otvorena) poslana sam sa svojom pratnjom, prijateljicom i doulom u rađaonu. Tu su me primalje prikopčale na CTG i polegle u krevet. Ubrzo nakon toga počela sam osjećati nagon za izgon. Stoga sam molila da mi omoguće da se dignem i budem u vertiklanom položaju jer mi je tako bilo neusporedivo lakše i puno bezbolnije te ako je moguće da to bude porod na stolčiću. No, dr. Brijačak je to odbio, ne zato jer bi bila ugrožena beba (CTG je bio uredan) ili ja (prvi porod mi je završio carskim rezom) nego jer, kako je sam doktor rekao, njemu je tako bilo lakše i tako je imao porod pod kontrolom i posve pregledno,te je tvrdio da trenutno u smjeni nema osoblja (niti primalje niti doktora) koji su educirani za poroditi ženu na stolčiću, a da ne zna niti da li imaju stolčić.
    Nakon toga, dakle, za vrijeme bolnih trudova i u najintimnijim trenucima moga života, su uslijedila ponižavajuća kritiziranja od strane dr. Brijačka: kako sam mogla nakupiti toliko kilograma u trudnoći. Zatim, zašto toliko vičem jer njegova žena se nije uopće derala dok je rađala i deranje nije prihvatljivo po njemu u tijeku rađanja. I zbog toga svega me prozvao "psihički nestabilnom osobom"-doslovce tim riječima i govorio da sam u rodilište došla posve nezianteresirana za suradnju i da nemam nikakvo dobro mišljenje o rodilištu,što je potpuna neistina. Kritizirao je i moju potrebu za vodom nakon što mi ju je ljubazno ponudila primalja.
    U 3,40h se rodio moj sin - Apgar 10/10.Bila je potrebna epiziotomija pa je ranu trebalo zašiti. No, dr. Brijačak nije mogao malo pričekati da lokalni anestetik počne djelovati nego je odmah krenuo sa šivanjem što je bilo izuzetno bolno i neugodno.
    Osim toga, u vrijeme predviđeno za prvi podoj i bliskost s tek rođenim djetetom, dr. Brijačak nije napustio rađaonu nego je ostao i vrijeđao moju pratnju govoreći joj da je lažljivica jer mu se nije odmah predstavila kao doula (iako smo formalno ispunile sve uvjete potrebne za imati pratnju na porodu:završile tečaj i platile za prisustvo pratnje na porodu,te dolaskom u rodilište sestri na hitnom prijemu dale potrebnu potvrdu) i da je ostala pri porodu samo zato što je bila pristojna. U više navrata je ponavljao da je samo čekao jednu krivu riječ ne bi li ju mogao izbaciti van,načinjao koje kakve nepovezane i neprimjerene teme za taj trenutak i time provocirao moju pratnju i nanosio nam neugodnosti i jednoj i drugoj u vrijeme tog "zlatnog sata".

Moja prava kao pacijenta i kao ljudskog bića bila su pogažena, zanemarena, obezvrijeđena, dostojanstvo također.

Kako to sve ne bi ostao samo zataškani skandal u rađaoni – napisala sam pismenu pritužbu ravnatelju varaždinske bolnice na dotičnog doktora koji se trebao očitovati u roku 8 dana no to se nije dogodilo. Odgovor sam dobila tek mjesec dana kasnije, a s obzirom da nisam ni u jednoj stavki zadovoljna očitovanjem, tražila sam sastanak kod ravnatelja s dr. Brijačkom i primaljama i šeficom rodilišta da se očituje uživo i moja i njegova strana priče. Do sad je već dvaput otkazan sastanak, ali ne odustajem – barem toliko dugujem sebi i douli.

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sve više čujem stravične priče iz rodilišta... sve manje je zadovoljnih žena tamo.
    zanimljivo da se sve to počelo događati otkad je stari ravnatelj otišao sa svoje pozicije, a krenulo je nakon napada dr.b. na jednu našu doulu i njenu trudnicu.

u svakom slučaju, dok god na njihovim službenim stranicama stoji "osobe u pratnji", mi doule se ne predajemo!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja mislim da je sve krenulo naopako jos 2010...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne mogu vjerovati da ovo čitam za Vž

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Drage mame,

možete li mi napisati koje su sve stvari potrebne za rodilište Okvirno znam što trebam uzeti, ali možda mi je nešto promaklo.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uzmi wc papir i uloske
    Nekad su to imali pod normalno, sad vise ne
    Stede na svemu
    I uzmi neke kekse i stapice, jer ces samo na njihovoj hrani ostati gladna
    Akcija pocinje u 5h s mjerenjem temperature, a dorucak je puuuno kasnije - racunaj oko 9, nekad malo prije, nekad kasnije i nije bas obilan...ja bih crkla od gladi da sam bila samo na njihovim obrocima (mm mi je stalno nesto donosio)
    Ne zaboravi pelene za bebu, a uzmi i koju tetru, trebat ce ti

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ručnik, neke japanke za kupaonu, wc papir i ulošci obavezno, uzmi nešto s kratkim rukavima jer sad jako griju radi beba i nutra bude užasno vruće. za rađaonu obavezno bočicu vode i neki energy bar ili čokoladicu da pojedeš da ti da energije ako bude dulje trajalo. punjač za mob obavezno!
    za bebu pelene i vlažne maramice i kremicu.

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Cure, kakav je postupak nakon 37tt u bolnici, kolko često se dolazi na ctg? I kad se radi amnio?

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

poslije 38tt se 3 put ide, svaki put je ctg i amnio. ali možeš i nakon 39tt, nitko te neće špotat ak ne dođeš ranije. jer uputnica ti vrijedi samo za 3 put, tak da prvi put ideš s 38 ili 39, pa onda za tjedan dana, pa onda svaki drugi dan. al ak potrošiš sva 3 put, onda opet po novu uputnicu, i zato možda bolje ić kasnije.

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Svaki put je amnio? :O

Citiraj t.r.a.c. prvotno napisa Vidi poruku
    poslije 38tt se 3 put ide, svaki put je ctg i amnio. ali možeš i nakon 39tt, nitko te neće špotat ak ne dođeš ranije. jer uputnica ti vrijedi samo za 3 put, tak da prvi put ideš s 38 ili 39, pa onda za tjedan dana, pa onda svaki drugi dan. al ak potrošiš sva 3 put, onda opet po novu uputnicu, i zato možda bolje ić kasnije.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa nije svaki put amnioskopija, to dr procijeni i odluci
    Ja sam u proslim trudnocama bila po 3x na ctg-u i po 1x na amnio
    Ovaj put nisam stigla do TA, rodila sam taj dan kad sam planirala ici

Inace, meni je moja ginicka rekla da ove nove uputnice za ctg vrijede koliko god puta treba i da ne moram dolaziti po novu
    Al ne mogu potvrditi iz prakse, jer mi je na kraju trebala samo ona za porod
    Posljednje uređivanje od Ginger : 29.01.2014. at 10:31

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Oko koliko sati je najbolje otići na ctg u bolnicu? Budu gužve?
    Poslije ctg-a je pregled jelda?
    Preporuka koji dan da odem?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uputnice primaju mislim od 7 do 11
    Meni se cini da je najveca guzva odmah ujutro
    Ne ici srijedom
    A koji dan, ovisi koga od dr zelis

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Zašto ne srijedom?
    Mislila sam u petak, ko onda radi, ima ko kakav raspored?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Obicno je ovako, al nazovi prije nego ides, za svaki slucaj:
    Pon- Majcen Hunjak
    Uto- Spoljaric
    Sri- Cvijovic (tj. Dombaj)
    Cet- Karadza
    Pet- Risek

A gore ti je i odgovor na pitanje

Pravila pisanja postova