Stranica 40 od 41 PrviPrvi ... 3038394041 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ukoliko ipak osoba koja je na potvrdnici upisana ne može s tobom na porod, zamoliš tamo dr. Magaš ili glavnu sestru da upiše drugu osobu.
    Ako tvoj muž nije dovoljno siguran da bi želio biti prisutan, ne znam koliko je pametna ideja "prisiljavati" ga na to. Jer imati uz sebe osobu koja nije tamo 100% svojom voljom, koja se toga boji ili se oko poroda osjeća nelagodno... Možda neće biti onakva potpora kakvu si zamislila i kakvu bi željela.

Iz osobnog iskustva-moj muž se nećkao, ali je na kraju pristao biti samnom. Od cijele "podrška" stvari, jedino mi je stavljao oblog na vrat. Od ostaloga... Samo me ometao STALNIM pitanjem, u SVAKOM trudu: "Jel te boli?" To me užasno dekoncentriralo i smetalo. Na drugom porodu-on je većinu vremena spavao, i bio prisutan samo na izgonu.

Loona avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013
    27

Početno

Mi dobili potvrdnicu prije kraja s obzirom da sam 38 tjedana. Sad mi je lakše kad znam da nas neće bar oko toga maltretirati.
    Meni je mm bio podrška na prvom porodu iz emocionalnih razloga, nisam ga zapravo trebala i nisam volila ni da priča ni da me dira.
    Ok, neki praktični razlozi su bili da traži primalje po odjelu i da me drži u polusjedećem položaju (jadan) jer mi nisu htjele dići onaj ultramoderan stol koji može u 1000 položaja.
    Sve čemu se nadam ovaj put je ljubaznija smjena. Držite fige!

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

~~~~~~~~~~~~~

Loona avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013
    27

Početno

Bok cure, evo mojih najfriskijih iskustva iz Vz rodilista.
    Rodila sam svoju drugu curku 1.7. i za razliku od Rijeke prije 5,5 godina, ovaj put je bilo sve fenomenalno. Dosla sam u bolnicu ujutro oko pola 8, 9 cm otvorena s trudovima svakih 3 minute i rodila u 9.20 savrseno prirodno i bez ikakvih inntervencija. Ustvari dr mi je prokinula vodenjak pred izgon, ali me prije toga pitala da li zelim da to napravi, a ja sam pristala.
    Ekipa za pet, dr Tot, primalja Vesna i jos jedna malo starija plave kose kojoj nazalost ne znam ime, ali sve tri mirne, njezne i blage. Hvala im od srca jer sad napokon znam kako porod treba izgledati, je izuzetno bolno, ali prekrasno. Nakon svega bila sam bas ponosna na sebe jer sam sve sama odradila. Rodila sam na boku jer mi je jedino to pasalo, za razliku od prvog poroda kad sam imala potrebu da se dignem a nisu mi dali, ovaj put mi je pasalo samo lezanje na lijevom boku.
    Na odjelu isto sve 5, dojili smo bez problema od radjaone, sama sam curku prematala u sobi i s obzirom da sestre nisam ni trebala imam samo dobra iskustva. Pedijatri, dr Magas i onaj jedan muski kojem ne znam ime super i njezni s bebicama.
    Jedina zamjerka je kolicina obroka (minijaturna) i da nema wc papira ni sapuna a i uloske daju na kapaljku, pogotovo ako vide da imas svoje.
    Malo vise od 48 sati nakon poroda dosli smo doma i sad uzivamo.
    Zelim svima tako dobro iskustvo kao moje! ♥

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

i ja idem za malo više od 2 tjedna....

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Citiraj Loona prvotno napisa Vidi poruku
    ... sve fenomenalno. Dosla sam u bolnicu ujutro oko pola 8, 9 cm otvorena s trudovima svakih 3 minute i rodila u 9.20 savrseno prirodno i bez ikakvih inntervencija.
    Baš mi je drago zbog tebe, predivno si opisala Daj, molim te, malo detelja kako si znala kada krenuti? I ja čekam drugu bebicu. Sa prvom sam dosta dobro tempirala, došla 4cm otvorena. To mi je bilo ok jer bih se drugačije ipak previše bojala čekati. Ja ipak ne bih preskakala klizmu, meni odgovara da se i to obavi, ali sve drugo se može preskočiti. Zato ti se baš divim da si došla 9cm tvorena - koliko si otprilike odradila doma? Klizmu ti nisu radili kad si već bila toliko otvorena? I kako si znala kada krenuti? 100 pitanja od mene, a tema su rodilišta

Uglavnom, prvi put sam rodila u Vinogradskoj. Nakon klizme i tuširanja polegli me na stol i samo sam imala sreću da sam se brzo otvarala pa to nije dugo trajalo. Sada u svakom slučaju želim položaj koji mi bude odgovarao i što manje intervencija pa ciljam Vž i stolčić

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Loona prekrasno, čestitke!
    Lee Loo još malo, želim ti isto lijepu priču!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zna li netko trenutni raspored ginekologa u trudničkoj ambulanti?
    Pretpostavljam da zbog godišnjih ima nekih promjena.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

sad kad sam bila sam vidjela da su po danima, odnosno datumima raspoređeni.. a ko je kad to samo oni znaju..

14.7. je ona plava ženska.. imam negdje na papiru ime..

Loona avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013
    27

Početno

Citiraj Pocahontas1 prvotno napisa Vidi poruku
    Baš mi je drago zbog tebe, predivno si opisala Daj, molim te, malo detelja kako si znala kada krenuti? I ja čekam drugu bebicu. Sa prvom sam dosta dobro tempirala, došla 4cm otvorena. To mi je bilo ok jer bih se drugačije ipak previše bojala čekati. Ja ipak ne bih preskakala klizmu, meni odgovara da se i to obavi, ali sve drugo se može preskočiti. Zato ti se baš divim da si došla 9cm tvorena - koliko si otprilike odradila doma? Klizmu ti nisu radili kad si već bila toliko otvorena? I kako si znala kada krenuti? 100 pitanja od mene, a tema su rodilišta

Uglavnom, prvi put sam rodila u Vinogradskoj. Nakon klizme i tuširanja polegli me na stol i samo sam imala sreću da sam se brzo otvarala pa to nije dugo trajalo. Sada u svakom slučaju želim položaj koji mi bude odgovarao i što manje intervencija pa ciljam Vž i stolčić

Ne znam šta da ti preporučim, meni je ovaj put sve bilo brže i bolnije (na trudove mislim), bili su mi odmah na 5-6 minuta i dovoljno bolni da ih moram prodisati. Ali mi je pasalo da ih sama odrađujem u miru, mm i starija kćer su spavali. Mantrala sam cijelo vrijeme da neću doći prerano, na kraju smo krenuli jedva jer nisam mogla stajati, kad bih se digla trudovi su mi bili non-stop. Vožnja autom i glupa pitanja u prijemnoj ambulanti - ajme mislila sam da ću se rapast, a kad sam napokon zalegla na stol u rađaoni nema šanse da bi me netko više digao s njega. Uglavnom, zavisi kolko ti treba do bolnice, mi smo par minuta vožnje, a nema šanse da bi u onim trudovima izdržala više.

Lee loo, još malo, želim ti dobru ekipu i da sve prođe super!

Ja kad sam išla u TA zadnjih 2 tjedna svaki put su mi bile ili dr Tot ili dr Karađa. Isto i na porodu i poslije na vizitama, samo njih dvije. Čak i kad je pisalo na vratima da je netko drugi dežuran, bila mi je jedna od njih dvije.

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Loona, čestitam!
    Predivan porod, i super da nisi žurila!

Pocahontas, tijelo se u principu samo čisti kad krenu trudovi, priroda je to sve savršeno uredila. A u rodilište ideš onda kad osjetiš da je vrijeme, ja kao doula osobno preporučam ostati doma što dulje i odrađivati trudove. Onda kad se više nisi sposobna javiti nikome, pa čak ni odgovoriti nekome u istoj ili susjednoj prostoriji, onda je dobro vrijeme da se krene

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da citiram sama sebe
    Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko trenutni raspored ginekologa u trudničkoj ambulanti?

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

za vrijeme GO je svakako...

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Od 1.1.2015. više se ne naplaćuje tečaj koji je uvjet za pratnju na porodu u Varaždinu.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ajme kaj nitko 10 mj. nije rodio u VŽ???

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kaj te zanima?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj te zanima?
    Hahah, draga, pa sve.. ima li kakvih novosti ili ovo kaj se da iščitati unatrag godinu i pol vrijedi i sada.
    Joj ovo je nažalost skroz zamrla tema

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Rodila je moja sestra onda, kaj te zanima?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dal' netko zna da li se može kod nekoga od ginekologa iz vž-rodilišta ići na preglede ako nisi trudnica? Ja bi konačno otišla ne pregled redovni, voljela bi kod dr. Karadže ako je to moguće. Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa Vidi poruku
    Dal' netko zna da li se može kod nekoga od ginekologa iz vž-rodilišta ići na preglede ako nisi trudnica? Ja bi konačno otišla ne pregled redovni, voljela bi kod dr. Karadže ako je to moguće. Hvala!
    Moguce da postoji ta mogucnost, ali onda placas pregled kao kod privatnika, ne preko HZZO-a. Nazovi ih i pitaj.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mame, jel ima koja iskustva sa induciranim porodom sa gelom u VŽ, kakva su iskustva? Znam da se 2 h treba ležati, ali dozvole li onda kretanje, jer ne mogu zamisliti da sam cijelo vrijeme vezana za krevet. Kad može muž ući kod mene, može odmah ili?
    Ide se u predrađaonu ili odmah u rađaonu, torba može sa mnom ili ne? izludit ću...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

E da, i probala bih izbjeći drip..moguće?!?
    Uzeti epiduralnu nakon gela !? :/

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a joj kiara
    kad je planirano? kakvo je stanje kod tebe?
    prvo ces vjerojatno u predradjaonu, a muz tamo ne moze
    ako si vec hospitalizirana, onda ces vjerojatno gel dobiti u sobi, al nisam ti sigurna

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E pa Muma je friska, ona ce znati
    Predradjaona je bila samo na mom zadnjem porodu (osposobljena neposredno prije, nazalost), ali ja sam je izbjegla jer sam bila trecerotka s puknutim vodenjakom u trudovima i 4 cm otvorena
    Ali su mi rekli da muzevi tamo ne mogu, zene su poslihtane jedna do druge i prikopcane na drip
    Nije mi to bio lijep prizor

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma nikakvo stanje, htjela me jucer inducirat gelom, al sam potpisala da necu. Otvorena 1 prst, al tak je vec 3 tjedna, beba 3200, AFI 14, tlak 120/70, CTG uredan super se osjecam, sad sam 38+5 i nisam htjela ostat. Sutra opet kontrola i moram se boriti, al ne znam hocu li moci i imati snage. Bas sam si sva jadna.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ne znam kaj da ti kazem
    Sve izgleda ok, zasto zeli indukciju?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Eh, zato jer imam terapiju za tlak zadnjih 2 tjedna.. :/

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pregovaraj sutra s dr.K. A za predrađaonu ti ni ja ne znam jer nisam bila tamo. A iskreno, ne znam zašto nisam pošto je isto bila indukcija. Odmah su me smjestili u rađaonu i muž je odmah mogao biti sa mnom.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Moja prijateljica je dobila gel u sobi! Pitaj da li može tako, pa možda može i muž biti onda s tobom!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A Muma, tko bi se tebe usudio staviti u predradjaonu

kiara, kaj se dogadja?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    A Muma, tko bi se tebe usudio staviti u predradjaonu
    Hrabri hehehehehe

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cak ni najhrabriji, rekla bih

kiaaaaraaaaa?!
    di si, zeno?
    Posljednje uređivanje od Ginger : 15.02.2016. at 21:27

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

trebam pomoć,

imam gestacijski dijabetes, kako se to tretira u vž-u?

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    trebam pomoć,

imam gestacijski dijabetes, kako se to tretira u vž-u?
    Imam i ja GD... navodno indukcija cca tjedan dana prije termina, naravno ako ne krene samo...
    Ja sam 38 tt i za 2 dana idem dr.Tot pa ću vidjet šta će mi reći...

Ovdje je tako pusto?

Meni ovo prvi post, pozdrav svima

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

pozdrav svima,
    ima kakvih novijih iskustava iz Vz?
    i dali se treba narucivati na preglede u TA i koji je raspored dr?

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

ajme kaj nema nikog?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne trba se narucivati, samo dodjes
    raspored se mijenja svaki tjedan

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

ok,hvala
    a kakva je situacija,jer su jos uvijek naklonjeni prirodnom porodu,bez previse intervencija?
    rodila sam krajem 2014,u 36tj na carski tak da sad prizeljkujem vbac pa me zanima kakva je situacija i ako ima ko kakvih novijih iskustava,pogotovo sa vbac-om u vz?
    hvala

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

Pozdrav,
    zanima me s obzirom da sam 3.put trudna,nemam zavrsen tecaj, a ovaj put zelim u pratnji supruga. Oba dva radimo na terenu i nismo u mogucnosti ici sva 4puta na tecaj. Dal se moze ici samo jednom i platit 300kn?

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

prije dvije god kada sam isla,imala sam istu situaciju,rekli su da barem dva puta moramo doc,ali da nemoramo zajedno,mozes doc jednom ti sama ili jednom on sam
    najbolje ti je nazvat i pitat,ima br bas za tecaj na njihovim stranicama
    Posljednje uređivanje od cin cin : 28.10.2016. at 10:19

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

iz mog iskustva, odavno nisu naklonjeni prirodnom porodu
    vaginalnom da, ali ne i prirodnom
    a razlika je velika (opet iz iskustva)

na tecaj smo isli samo prvi put, nakon toga samo po potvrdu da pratnja moze biti na porodu (2. i 3.put)
    najbolje nazovi i pitaj
    da, drugi put smo porvrdu platili, treci put ne
    Posljednje uređivanje od Ginger : 28.10.2016. at 11:45

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam se nakon prvog CR, drugog VBAC-a odrađenih u VŽ, treći put odlučila za sv. duh.
    i nisam pogriješila
    isto VBAC, koji je bio puno puno bolje odrađen.

što se samih tehničkih stvari tiče, VŽ je bolji u tom smislu, jer nije toliko poroda dnevno.
    znači, na sv. duhu sam išla odmah u rađaonu, mm odmah samnom, bez klistira. nitko nije pitao za potvrdu s tečaja.
    nudili prokidanje vodenjaka, odbila.
    nudili drip, odbila.
    poštivali su sve moje želje.
    bez pritisaka i nagovaranja s njihove strane na bilo što.

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

Zvat cu za tecaj pa cemo cut.

Kad sam prvi put rodila prekinuli su mi vodenjak jer nakon bolnih trudova od 7:00 do 23:55 bilo mi je stvarno dosta bilo je to 2012.g i mogu reci da su tada svi bili bolje volje cak i sestre pomagale su i oko dojenja i vodile su brigu o meni jer sam puno krvarila u rađaoni.

Drugi put 2014.g sasvim druga prica. Prvo je neka mlada doktorica na zamjeni krivo procjenila koliko sam otvorena, trazila sam epiduralnu na sto doktorica pristaje i sestre ju odgovaraju. Odbijam klistir i narede opet sestre doktorici da je to njihova procedura. A govorim i osjecam da cu se svakog trena porodit. Bas ih briga! Ni nakon 20 min.kad dobijem klistir tijekom praznjenja puca mi vodenjak i rađam u sobi za klistir. Srecom pa sam osjetila da je to izgon i derala sam se da rađam i tiskala gumb da dođu. Taj put sestre koma. Ni jednom nisam trazila nista od njih,ali kad bi usle u sobu bile su toliko mrzovoljne KOMA!

Zato, nadam se da se situacija promjenila, nemoze valda biti gore?

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

malo sam sad citala ponovno ovu temu i iznenadilo me dosta stvari,pogotovo davanje dripa kod vbac-a,gdje god se pise o vbac-u spominje se kako moze biti opasno davanje dripa
    bas sam sad sva zbunjena i iskreno strah me

prvi porod mi je zapoceo otjecanjem plodne vode, i nakon toga nisam dobila trudove,pa sam zavrsila na cr,iskreno bila sam iznenadena kada mi je dr tot rekla da me nece mrcvariti sa dripom jer bi ionako zavrsila na carskom

e da i tecaj se vise ne placa

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

Hvala.

Nemam iskustva s vbac, kad ces ici na pregled pitaj doktora kojem vjerujes za savjet, tako ces najbolje znati i rijesiti se svih dilema.

Ako sve ide svojim prirodnim tokom ne vod

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

mogu ic u sri ili cet u vz?
    u sri je dr Majcen u cet dr Brijacak...
    koga preporucate,ja nemam iskustva ni sa jednim

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

O dr.Majcen sam cula dobre stvari, ali i za dr.Risek kod nje je jedna kolegica isla na preglede u TA te kasnije u dogovoru s njom dosla na inducirani porod kad je ona bila dezurna.

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

dr Risek je bila dezurna kad sam dosla na prvi porod i radila mi je cr,bila je izuzetno ljubazna,sve je ljepo objasnila i jako mi je bila draga,na cr je proslo sve super
    no nazalost ovaj tj ne mogu ic kad ona radi u ta,tak da mogu samo kod dr Majcen ili Brijacak
    znaci dr Majcen je isto ok?
    a dr Brijacak?nisam nista cula za njega?

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

baby01 sad sam tek skuzila tvoj post o porodu
    ajme uzas,bas mi je zao zbog takovog iskustva
    ja sam isto rodila 2014.
    u radaoni su mi bili svi vise manje ok,dr Risek i dr Tot super,ali ja sam samo tamo lezala bez ikakvih trudova i ikakvih naznaka porodu,ali sam se svega naslusala bila je jedna babica koja se jako derala na jedu rodilju i bas mi ju je bilo zao
    da a sestre na odjelu koma,naslusala sam se komentara da kak bebu ne mogu probudit,nek ju povucem za kosu,pa kakve su mi to bradavice,da necu dojit bez sesirica,pa da nema sanse da cu uopce dojit itd svega sam se naslusala a pomogla mi je samo jedna sestra

tak da se i ja nadam kaj se toga tice da se stanje popravilo

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

Kad sam prvi put bila trudna i isla u TA 2 puta pregledavala me dr.D, nju svakako izbjegavaj kao i dr.Š. Za dr.M. cula sam da je OK kad sam bila u babinjačama. Bez obzira kojeg od njih dvoje odaberes, i mene zanima kakvi su iz prve ruke ☺

Drugi put kad sam rađala dojurila mi je dr.Risek i krenula odmah masirat međicu te me i porodila, poslije sam je viđala u obilascima. Al taj dan su imali toliku guzvu da je rađaona bila popunjena i svi bili nervozni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •