Stranica 8 od 41 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

iz osobnog iskustva znam da se odmah dobije beba(ako nije neki problem pa je onda beba na promatranju par sati) i rade spinalnu. ja sam imala abrupciju posteljice pa sam završila na carskom(spinalna) i dok su me šivali bebu su pokazali tati i otpremili je u moju sobi tak da sam bila odvojena od nje 15 minuta(+10min kad su sluh kontrolirali).
    P.S. kad je rodiš na carski daju ti je da je pomaziš i poljubiš prije nego je odnesu pokazat tati-Prvi kontakt je TVOJ.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Šnapi koju si ekipu imala na porodu?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bi voljela znati šta točno treba ponijet za novorođenu bebu u Vž rodilište od stvari? Za pelene znam, al to je sve..

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

uzmi i vlažne maramice i kremu za guzu

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa
    Ja bi voljela znati šta točno treba ponijet za novorođenu bebu u Vž rodilište od stvari? Za pelene znam, al to je sve..
    Na tečaju su rekli samo jednokratne pelene, al možeš ponijet za svaki slučaj što tocekica kaže.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala tocekica i elinor ! Ponijet cu za svaki slučaj i jedno i drugo..

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jel moguće roditit na stolčiću bez partnera u vž?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mamamišić prvotno napisa
    jel moguće roditit na stolčiću bez partnera u vž?
    koliko ja znam, da, moguće je, onda ulogu partnera preuzima babica.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A jel točno da se može odbiti brijanje :? ???

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

može se odbiti. ja sam se obrijala doma tak da i to nije bio neki stavak.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Brijanje i klistir - mene je dr. pitao na prijemu dal imam nesto protiv toga tako da mislim da se moze odbiti (ja nisam imala nista protiv).

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

na prijemu dobiješ papir na potpis, gornji dio potpisuješ da pristaješ, a donji dio papira je za nepristanak na određene intervencije,
    na crtu napišeš što odbijaš da ti rade bez tvog izričitg pristanka (ili prijeke nužde, naravno), ali te onda ipak pitaju ili upozore da bi napravili to i to

ja sam ispisala sve što nisam htjela da rade i nitko me nije ni pitao za brijanje i klizmu
    ma ni tokom poroda se dr nije niti pojavila
    nisam, naravno napisala da ne bih doktora, al žena čita između redaka :D

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aries24, jel to znači da si došla neizdepilirana ili si se sama doma izdepilirala pa nije bilo ni potrebe da ti isto ponavljaju u bolnici? Ja inače ne volim depilirat cijelo to područje, već samo bikini zonu, pa se pitam jel bi mogla tak proć ?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

aries24, jel to znači da si došla neizdepilirana ili si se sama doma izdepilirala pa nije bilo ni potrebe da ti isto ponavljaju u bolnici? Ja inače ne volim depilirat cijelo to područje, već samo bikini zonu, pa se pitam jel bi mogla tak proć ?
    ako izričito naglasiš da to ne želiš mislim da te neće depilirati
    ne mogu te prisiliti na nešto ti što ne želiš

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja inače ne volim depilirat cijelo to područje, već samo bikini zonu, pa se pitam jel bi mogla tak proć ?
    ja nisam rodila u vž nego na sd ali su me, naravno obrijali. ali ne cijelo područje, samo uski dio koji bi mogao doći u kontakt s bebinom glavom, da mogu dezinficirati, valjda :/

ostalo su ostavili tako kako je bilo. zapravo, nikad nisam shvatila što su točno obrijali jer se nisam mogla sagnuti i provjeriti, a nakon poroda nisam htjela gledati šavove...bolje da ne znam

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam se depilirala, al od tad do poroda je prošlo o ho ho vremena, nisam mogla vidjeti al na opip je bilo prilično šumovito
    ok, onaj "niži" dio je bio nešto kraći, al nekako mi se ne čini da bi išlo u kategoriju "uredno trimano"
    jednostavno mi se nije dalo

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Šnapi koju si ekipu imala na porodu?
    primalja vesna i još jedna kojoj ne znam ime i dr. kolenović (mislim da se tako zove)on je specijalizant.bio je dezuran jukic i jos jedan koji malo smrdi po cigaretama, on me samo jednom pogledao da vidi jel moguće da glavica prodje. svi se predstave i rukuju s tobom čega se baš iz merkura ne sjećam :/

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    svi se predstave i rukuju s tobom čega se baš iz merkura ne sjećam :/
    stvarno :shock:

toga prije dvije godine nije bilo

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

dr. mi se predstavio i rukovao samnom još kad sam došla tamo u onaj prijemni dio dolje di te pregledaju, a primalja se predstavila i uoznala s mužem, ja sam bila tada u jačim trudovima pa sam samo uspjela reći kak se zovem

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što se tiče depilacije doma, sugeriram izdepilirati se kompletno, i bikini zonu i dolje. Ja sam se obrijala samo dolje, a gore skratila s trimerom na par milimetara, pa me sestra tamo par puta povukla s britvicom po gornjem dijelu. Da sam znala, doma bi izdepilirala sve kompletno :/

Može se odbiti i brijanje i klistir, sjećam se toga s priprema. Klistir je meni bio ok mada sam bila uvjerena par tjedana prije da ću ga odbiti, a nisam ga odbila zato jer nisam zadnjih 24 sata bila na WC-u... a i nije me smetalo po crijevima pri porodu. Tim više što se idućih nekoliko dana nakon poroda ne može obavljati velika nužda, po meni zato dobro dođe isprazniti crijeva potpuno. Neke cure imaju prirodno čišćenje prije poroda, ja nažalost nisam imala, valjda zato jer mi je porod bio dosta brz i kratko sam imala trudove...

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja se spremam na tečaj u listopadu u vž-u, znam da tečaj počinje prvi utorak u mjesecu u 18h, jel ima netko broj telefona da nazovem i potvrdim ove informacije?

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa
    ja se spremam na tečaj u listopadu u vž-u, znam da tečaj počinje prvi utorak u mjesecu u 18h, jel ima netko broj telefona da nazovem i potvrdim ove informacije?
    imaš sve na stranicama bolnice
    http://www.obv.hr/#:ajaxCallback@11

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene još zanima dal je u Vž rodilištu moguće izabrat dr-a koji će ti bit na porodu? Dal se to ekstra plaća i koliko otprilike i dal je uopće to ok, mislim legalno?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nemres izabrati...kod onog si u ciju smejnu upadnes...ipak je to drzavna bolnica....

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Možda negdje već piše, ali da sad ne tražim po cijelom topicu....

Odbijaju li u Vž. žene koje im dođu u trudovima, a da se prije nisu nikad kod njih pojavile? I je li neka od vas tako napravila?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zakaj bi odbijalai? to ne smiju napravti...porod je hitan slucaj i samim time te moraju primati pa makar da nikad nisi vidjela varazdin

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ninči na trudničkom tečaju(prošle godine) su rekli da ne odbijaju žene u trudovima i nije uvijet da se kod njih kontroliraš u trudničkoj i da smo sve dobrodošle

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Cure, ja ću idući tjedan na pregled u bolnicu pa me zanima tko je i kad dežuran?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala curke!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jel treba u rodilište ponijet i one male gazice za brisanje bebe kad bljucka ili to ima rodilište?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jel treba u rodilište ponijet i one male gazice za brisanje bebe kad bljucka ili to ima rodilište?
    Samo ti to ponesi.
    Kad beba bljucne po onoj plahti u jastuku, oni će to zamijenit, ali trebaš je i ti imat čime obrisati.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da li netko zna da li se onaj raspored rada u trudničkoj ambulanti mijenja svaki tjedan ili je uvijek isti? Sad piše ovako:
    - pon. dr. Dombaj
    - uto. ???
    - sri. dr. Kirchbaum
    - čet. dr. Jukić
    - pet. dr. Fara
    Utorak nisam zapamtila, a po svoj prilici će me zapasti pregled slijedeći utorak.
    Voljela bih znati kome ću naletiti, pa pomagajte ako možete!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

za ponedjeljak ti SIGURNO mogu reći da ti je raspored dobar - ja jučer naletila na babu - dakle, ne idi u ponedjeljak!!!
    Jukić je u četvrtak i Fara u petak - ostalo se ne sjećam

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivec prvotno napisa
    za ponedjeljak ti SIGURNO mogu reći da ti je raspored dobar - ja jučer naletila na babu - dakle, ne idi u ponedjeljak!!!
    Jukić je u četvrtak i Fara u petak - ostalo se ne sjećam
    Ajoj. Kak se ponašala?

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Utorkom je bila dr. Špoljarić, bar kad sam ja rodila.
    Osim Jukića, jedino bih nju preporučila.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Elinor, ma nije BABA bila grozna - barem ne na pregledu ali ju nebi voljela sresti kad krenu trudovi 8)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Elinor, ma nije BABA bila grozna - barem ne na pregledu ali ju nebi voljela sresti kad krenu trudovi 8)
    Same here! 8)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivec kad ti je termin?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

termin mi je 13!!!!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

termin mi je 13!!!!
    Možda se i vidimo!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure koje ste rodile u VŽ na stolčiću, da li ste imale kakvih problema u smislu da vas ne puštaju na stolčić ili odgovaraju od njega? Upravo sam čula priču od jedne osobe koja radi u Vž bolnici kako malo koja zaista završi na stolčiću i da ću najvjerojatnije avršiti na stolu (a onda bi se morala gadno posvadjati, što mi se ne da :/ ).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da je to zato sto zene odustanu a ne zbog osoblja...

ja sam isto planirala stolcic al na kreju sam jedva i lezala....

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Slažem se s Angelinom. Ja sam se na jedvite jade odlučila prebaciti na stolčić, trudovi su bili toliko žestoki i česti da tih par trenutaka odmora mi je vrijedilo zlata. De facto me primalja "natjerala" da se prebacim, inače bih ostala tak na krevetu na boku.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, vjerujem da žena dodje u fazu kad joj se ništa ne da; i meni se u jednom trenutku više nije dalo hopsati po lopti ni šetati, samo bih ležala. Ali ne bih voljela da mi oni ne daju ako hoću.
    Ma sad sam počela ići na ctg u bolnicu pa svašta čujem u čekaoni; puno žena je naručeno na drip, često se pita: Hoćete da vas danas porodimo?... itd., pa sam se počela brinuti kako će sve ispasti. Još je k tome i primalja Erika na godišnjem!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa onda bu bebač pričekao svoj termin, a do tad se Erika vrati!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Cure koje ste rodile u VŽ na stolčiću, da li ste imale kakvih problema u smislu da vas ne puštaju na stolčić ili odgovaraju od njega? Upravo sam čula priču od jedne osobe koja radi u Vž bolnici kako malo koja zaista završi na stolčiću i da ću najvjerojatnije avršiti na stolu (a onda bi se morala gadno posvadjati, što mi se ne da :/ ).
    Pokušaj ignorirati sve te priče ,sve je to rekla-kazala i nepotrebno te brine.Vizualiziraj svoj porod,onakav kakav želiš;ja sam tako u terminu bila u svom filmu...
    za stolčić zadužila MM-a,on je znao što i kako hoću......ja od muke nisam na porodu ništa skoro govorila,MM je bio moj glasnogovornik.
    Rodila na stolčiću,bez intervencija...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma kakvi, primalje čak potiču da se isproba više položaja za vrijeme trudova kako bi se svakoj ženi pronašao onaj položaj koji joj najbolje odgovara i najmanje boli. Rekla sam da želim stolčić i nije uopće bilo nikakve rasprave oko toga, rasprostrle su gumenu prostirku što ide s stolčićem, stavile stolčić i to je bilo to
    OK, meni je bila primalja Erika , ali koliko znam niti kod ostalih to nije problem. Mislim da je njima u interesu da ženi što više olakšaju porod, tim više što je poslije manje posla, jer ne rade epi, pa ne bude u 99% slučajeva šivanja...
    Meni su čak rekle da šteta što nemaju i kadu u VŽ rodilištu, te da je to zbilja šteta da kada u Petrovoj stoji tamo bez da se upotrebljava, te da neka ju daju njima u VŽ rodilište, da bi se kada ovdje sigurno koristila za porode

I da, dobro kažu cure, svakoj ženi odgovara nešto drugo. Neke dođu s namjerom da rode na stolčiću, ali onda sjednu na njega i ne odgovara im... te se vrate natrag na krevet, a nekima se niti ne da dići iz kreveta, tako da je to totalno individualno.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kada je određeni dr vidio stolčić u kutu sobe rekao je :ma neće ona na stolčić, rađat će tu na stolu.
    na to smo se pobunili mm i ja i to poprilično pa se on pokupio. (na kraju sam rodila na boku na stolu, ali hvala bogu da je on mislio da ću na stolčiću jer bi dobila standardnoi tretman s epi i nalijeganjem (to mi je jedna primalja kasnije potvrdila).

moje je iskustvo da se za sve moraš boriti ako ti smjena nije naklonjena 'novotarijama'.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

rodila sam na stolčiću i nije bilo uopće diskusije da ga ne mogu koristiti.
    Elinor ma bez brige!!!!samo lijepo reći što očekuješ ili kakav porod hoćeš. moja sestrična je rodila u položaju mačke ove godine. tak joj je bilo najlakše.
    a još ako veliš svoje iskustvo s prvog poroda mislim da će poštivati tvoju želju.(jer kao ti si dovoljno upućena u alternative)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, hvala na lijepim riječima!
    Jelka, često čitam tvoju priču s poroda za inspiraciju!
    Bila sam na tečaju na kojem se s pojmom "prirodni porod" barata u rukavicama i na kapaljku, točnije - spomenut je u jednom retku na foliji za prezentaciju.
    znam ja da se za sve može izboriti i spremna sam za borbu, ali bojim se generalno podijeljenog osoblja u smislu primalje vs. liječnici (a pogotovo liječnice ). I ne bih voljela da mi porod bude baš ratni pohod.
    No, toga sam se najviše bojala i prije prvog poroda a sad sam još jače "nabrijana". A htjela bih da sve bude što mirnije i spokojnije.
    the enchantress, radi čega je određeni dr htio da rađaš na stolu? Drago mi je da ste ga isprašili (a koji je to bio dr)?.

Stranica 8 od 41 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •