Citiraj Linda prvotno napisa
Vjerujem da ima u nekom od nastavaka ove teme, ali da ne lutam, olakšajte mi..
Od sljedećih stvari, što i koliko treba uzeti u rodilište, mislim konkretno na:
- spavaćice - daju li bolničke ili imaš sve svoje; u slučaju da nosim svoje, koliko mi ih onda treba? Sjećam se da sam ih na Sv. Duhu svako malo mijenjala (njihove), trebalo bi mi ih najmanje 10 za par dana, da ne spominjem za slučaj duljeg ostanka.
- pelene za bebu - koliko komada da uzmem, da ne natrpam pola torbe pelenama
- vlažne maramice, krema za guzu itd. - treba li za bebu?

Vidjela sam da što se tiče žutice, kad je u pitanju laganija, donose aparat u sobu, u "težem" slučaju, nose bebu na sunčanje. Žutice se bojim ko crnog vraga, jer su mi obje cure bile po 4 dana u komadu na SD na infuziji i fototerapiji, pretpostavljam da je bila nešto intenzivnija... no, bez obzira na intenzitet, tj. visinu bilirubina, postoji li šansa da se izborim za taj aparat u sobu, makar morala ostati koji dan dulje? Ovaj put nisam spremna ni na kakvo nepotrebno odvajanje, a žutica je sigurno glup razlog, koliko god bila "jaka".
Ovisi o bolnici gdje želiš roditi, vidim da pišeš pod Vž pa mi je logično da ćeš tamo roditi.

Ja sam ti rodila u Vž i ono što sam trebala ponjeti je ovo;
Jedan paket pampersa, za novorođenčad i to mi je bilo dosta,
-vlažne maramice i kremice ne bi trebala osim ako ćeš moći sama djete presvlačiti
-izdajalicu ako će ti biti potrebna, meni jeje tako da su je meni moji naknadno donjeli, imaju i u bolnici to ali nisam htjela koristit te njihove nego svoju
-također i 4 spavaćice koja se kopčaju sa prednje strane tako da sam mogla lijepo normalno dojiti
-gaće one jednokratne, te su mi bile najbolje jer sam imala carski tako da me nisu tiskale
-uloške one virove, nisu baš praktični oni sa krilcima,makar i ne moraš nositi uloške jer ti tamo sestre to daju
-nikakav grudnjak za dojenje samo ti smeta a i grudi ti trebaju čim više biti na zraku
-vodu, nekaj za grickanje, časopise i knjige za čitanje nisam nikakve nosila jer mi je cilj da sam više sa djetetom i da se odmorim
-mobitel, fotić, ako misliš slikati dijete onda ne koristi blic
-papuće, čarape, ogrtač
-nikakve japanke za kupanje i gelove za tuširanje jer ne preporučaju tuširanje
-možeš si uzet sprej ili dezodorans i nekaj za oprati ispod pazuha
-ručnik
-dudu ako ti dijete stalno plaće i te sitnice..