-
Moja curica je odlučila doći 10 dana prije termina :D i mogu samo reći sve pohvale Varaždinskom rodilištu. Imala sam prekrasan porod sa primaljom Erikom ovaj ponedjeljak
Došla sam u rodilište oko 11h nakon što mi je doma puknuo vodenjak oko 9:30 (a 2 dana prije toga mi je počeo ispadati sluzni čep) i nakon pregleda i pripreme, u 13h sam već bila u rađaoni na CTG-u s mužem u zasebnoj prostoriji. Molila sam doktore da mi ne induciraju porod, da želim pričekati vlastite trudove... s čime su se oni složili i srećom trudovi su mi se pojavili jako brzo i jako intenzivni pa nije bilo potrebe za indukciju
Puno mi je pomogla knjiga "Bezbolan porod" gdje smo muž i ja naučili vrste disanja u periodima trudova i periodima odmora između, te tehnike opuštanja mišića.
Rodila sam u 17:22 na stolčiću (dakle u roku 4,5 sata), naslonjena na muža koji je sjedio iza mene i bio mi ogromna potpora i oslonac koji me kontrolirao prilikom disanja. Čak je dobio kompliment od osoblja rađaone da bi mogao komotno raditi kao doula s obzirom na to kako je mene izvrsno usmjeravao
.
I da, nije bilo epizotomije, pucanja ni šivanja, jednom riječju, sve je proteklo savršeno
, s nama je bila bebica još 2 sata u rađaoni, a nakon toga su me prebacili u dvokrevetnu sobu zajedno s bebicom u naručju
Treći dan nakon poroda ujutro smo išle kući. Sve sestre i sve osoblje je bilo jako ljubazno, uvijek spremno pomoći, dati savjet, pa nam je boravak tamo bio zaista ugodan :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma