Da li netko zna da li uzimaju krv iz pupkovine u Varaždinu? Spremam se tamo rodit pa me zanima da li je neka od vas koje ste rodile u Vž već donirala ili spremila krv za sebe (dijete)? Koja je procedura (ako postoji)?
Evo da se malo ubacim. Ne znam jesi li mislila i na matične stanice iz pupkovine kad si spomenula krv (ili je to u stvari jedno te isto ). Uglavnom, mi smo donirali matične stanice u zakladu Ana Rukavina i bez problema smo to uspjeli obaviti u VŽ rodilištu. Tjedan-dva prije termina poroda bili smo gore na pregledu i pritom upitali doktora za proceduru. Nije ništa komplicirano, dobili smo formulare koje smo doma popunili te ih donijeli sa sobom na porod, a dalje su sve obavili oni. Jedino je zeznuto ako ti se potrefi da rodiš u petak ili za vikend jer tada nemaju organiziran prevoz uzoraka na Šalatu pa to moraš obaviti sam (u našem slučaju to je obavio mm kad je sve bilo gotovo i kad je bio na putu doma), ali inače ne bi trebalo biti problema. Dr. J. je svojedobno o tome pričao na tečaju pa smo se mi obratili direktno njemu, ali vjerojatno možeš pitati bilo kojeg doktora o tome. Eto, nadam se da sam malo pomogla.