cure hvala
eto za kraj osvrt naravno na rodilište i sam porod.
sam porod je trajao 4 sata od kada sam ušla u rađaonu, možda i nije išao baš po našemu planu, ali s obzirom da sam prvi imala carski zbog toga što se dijete zaglavilo u zdjelici nije ni važno.
spuštanje djeteta nije išlo baš brzo i tu sam se izmučila, a odrađivala sam trudove na desnom boku zbog toga da se dijete bolje rotira i pocne spustati. i onda je primalja predložila drip jer su mi trudovi počeli slabjeti, pa sam odbila i rekal da budem još malo ovako, ali napretka nije bilo, pa me muž nagovorio na drip, da vidimo hoće li to ići i ako neće da idemo na carski ako se zaglavio. i onda sam prešla na stol koji se fino može podići u sjedeći s onim nogarima, na dripu sam bila 15 min i rodila u 4 truda
ova beba je bila teža od prve, glavica samo pola cm manja a prošao je kroz zdjelicu tako da moja početna dijagnoza postaje vrlo upitna.
malo su me recnuli jer sam počela pucati, probali su bez toga, ali nije išlo.
primalje su divne, jako nježne i brižne, i dr. je bio jako simpatičan, rađaona za poželjeti, postupci s djetetom za 5. bebač se u ta dva dana nije niti jednom odvojio od mene osim zbog ispitivanja sluha i to na 10 min. sve se radi pred vama i pita vas se za sve. odbila nisam ništa (cjepljenje i slično), malo sam imala situaciju s pedijatricom na kraju, ali i to smo riješili na obostrano zadovoljstvo.
mogu samo reći da ovakav rooming in jako, jako utječe a povezanost s djetetom i to je nešto najljepše što sam doživjela u rodilištu, veliki su pobornici dojenja i to treba iskoristiti ako ste prvorotkinja, puno vas mogu naučiti i pokazati vam. ako ću se odlučit za treću bebu u svakom slučaju ponavljamo Varaždin