meni je to rodilište vrhunsko samo po uređenosti, primalji Eriki, dr. Jukiću i toj mladoj pedijatrijskoj sestri i sestri Meliti (mislim da se tako zove). Ostalo osoblje na odjelu koje sam srela :/Nola179 prvotno napisa
meni je to rodilište vrhunsko samo po uređenosti, primalji Eriki, dr. Jukiću i toj mladoj pedijatrijskoj sestri i sestri Meliti (mislim da se tako zove). Ostalo osoblje na odjelu koje sam srela :/Nola179 prvotno napisa
a meni je super sestra na uzv-u. baš draga, pristojna tetica.
a od doktora osim dokuzovića i jukića i dr tot mi je i dr fara.
iako mi je i kirchbaum bio čisto ok, fer i tolerantan
Stvarno, različita iskustva. Ja sam rodila 17.06. netom prije ona dva praznika tak da su neki bili na godišnjem, a oni koji su radili su zbog toga samo zanovijetali ili se žalili. Nažalost, još uvijek u našim bolnicama nije svejedno koji dan i u koje doba dana dođeš...
zna li netko jesu li tečajevi i dalje utorkom?
tecajevi pocinju svaki prvi utorak u mjesecu! zapravo mozes poceti bilo koji utorak, a nadoknaditi onaj sljedeci mjesec! mislim u 18h!
ja rodila u vž prije 10 dana. prezadovoljna!doduše primalja na porodu se i nije iskazala.
ali sve ostalo bilo na visokom nivou!
![]()
Čestitam na djetetu!!!marmelada prvotno napisa
I jedva čekam priču!
Hvala na info!marmelada prvotno napisa
I čestike na bebici! :D
Rodila sam u Vz 14.07. (hitni carski), bila sam u 2 krevetnoj sobi...sestre su bile super prema nama...stvarno ne mogu ni za jednu reci da nije bila i vise nego OK.
Čestitke na maloj curiciA zašto si završila na hitnom carskom?
Nadam se da smijem...![]()
Jedna zagrepčanka je krenula put Varaždina. šnapi, mislimo na tebe da ti se ostvari vbac!![]()
Ajme, kak me u zadnje vrijeme pere blues za Varaždinom. Ja bih opet!![]()
Jelka prvotno napisa
I ja..totalna nostalgija me hvata svaki put kad pročitam nečiju priču![]()
Nia_Zg pupkovina se omotala oko ramena i glave pa je bebica zapela i otkucaji su pali(ili nestali, nisam sigurna)
šnapi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ha, mene pere već 2,5 godine!Jelka prvotno napisa
joj jelka hvala na vibrama, no eto upoznali smo varaždinsku bolnicu, prespavala sam tamo, no niš od porodamoj bebač je ipak odlučio još malčice pričekati
mogu jedino reći da su sestre s kojima sam se susrela izrazito drage i ljubazne, a bome i doktori. ja ne znam jel su tamo svi njezni kod pregleda ili je to moje iskustvo?
u prvoj trudnoći u merkuru sam redovito krvarila koliko su bili nježni :/
Koja je adresa tog rodfilišta u Varaždinu? Jel mi može netko napisati?
Vidim da ga svi najviše hvale.
http://www.obv.hr/#:ajaxCallback@8
Tu imaš neke osnovne podatke.
Nola179 prvotno napisa
Nola jer znaš dal je Jukić dežuran 27.08?
hej, on je dezuran tak kak sam napisala, jedino ako se mozda s nekim zamjenio.... mogu ga pitati ako zelis, pa ti sutra javim![]()
napisala si raspored do 25.08 pa eto pitam jos za taj 27 ako znaš. ja sam se u principu čula s njim mailom pa mi je rekao da dodjem danas 25 ako osjetim pritisak naprijed ili nazad (pritiska nema), a ako ne onda 27 kad mi je termin. on valjda onda radi 27, ali nije dežuran. nema veze, odo ja 27 pa ak radi radi, ak ne bu bio neko drugi. hvala ti![]()
Hvala!Smajlić prvotno napisa
![]()
šnapi, Jukić ne voli puštati preko termina. Ali ja sam bila odlučila ne dolaziti pa makar prešla termin.
A da razmisliš, da ti to opet ne bude stres, ono tipa otvorena 8 cm, žele te ostaviti u bolnici, tebe frka odbiti... Sve to može (ali i ne mora) nepovoljno utjecati na tijek poroda.
čuj sogoricu je pustio 12 dana prek termina![]()
meni je termin u četvrtak, ali kak tijelo reagira mislim da ja neću baš dugostalno me nekaj u ledjima štreca.
a da, jos nekaj. da sam otvorena 8 cm ne bi nikam odlazila! pa to je korak do kraja 8)
vidiš, baš čudno. mene je 'pustio'. ja sam rađala s 42 tjedna.Jelka prvotno napisa
jelka stvar je u tome da je meni prvi porod bio carski i on sve zna o tome pa je i komentirao kako naravno sada nije pozeljno bilo sto inducirati s obzirom da moze doci do rupture maternice tako da me nije strah da ce me na drip stavit ( a tu je i M već dobro obučen kako će postupiti). no hvala ti kaj se brineš
![]()
hej šnapi
jukić ti je 27.08. dolje u ambulanti... a dežurni su ti mikšić i pitner, te od specijalizanti dr risek
Ma ja sam tak stekla dojam da ne pušta, ali znam i za slučajeve za koje mi je sam pričao da je "pustio" pa sam možda previše generalizirala.
Stalno zaboravljam da si prvi imala CR i da je to posebna situacija. Ja uvijek iz svoje perspektive govorim.![]()
Nola baš ti hvalaiako sam si i mislila da je dolje kad je rekao da dodjem u cetvrtak. a kakvi su ovi dr. koji su dežurni?
noćas sam imala gadne kontrakcije i molila bebaca da jos saceka da ne stignem u dezurstvo dr. D. iako nista o njoj ne znam, ali vidim da bas i nije omiljena. no kaj je najgore jos imam vremena kod nje dopasti jer je dezurna jelte do sutra ujutroa meni je cini mi se cep poceo ispadati
![]()
i jos jedno pitanje. sto treba pisati na uputnici kad se dodje na porod? Uputnica za bolničko liječenje?
Hajde, šnapi, čini se da je Vid odlučio pojaviti se. Sretno kad god krene priča!Pa ćemo osim španciranja doći tebi u posjetu.
![]()
šnapi želim ti sretno na porodu, jedan lijepi brzi i prirodan porod kao što je bio i mojkad se zmislim... stvarno sam samo 2 puta vidjela doktore.. ostalo je erika bila sa mnom i jos jedna primalja...
mi smo isto isli malo preko termina, trebalo je sredinom 4 mjeseca biti,
na kraju smo skoro u 5 mj dosli, ali bitno da je sve ok proslo
iako je već prošlo 10 god od mog prvog poroda, uvijek se sjedim Erike koja je mrak žena.
naime, meni je na mom 1. porodu bila zloglasna dr.D iako tada ja to nisam znala jer se prema meni odnosila jako korektno, komunikacija sa mnom ok, ali najveći dio poroda je riješila Erika sa još jednom mladom babicom kojoj ni dan danas ne znam ime. iako je taj dan bila ludnica u rađaoni- bilo nas je taj dan 15 koje smo rodile, ona je svoj posao odradila super, u predrađaoni je bila i vtv koja je radila prilog o babicama (taj dan je bio dan babica), sve je stigla i to sve sa smirenim smješkom na licu, žena zmaj.
za ostalo osoblje nemam kaj reći ni sim ni tam, tak tak
drugi porod je isto bio super, porodile me babice, sve prirodno (iako tada nisam znala za plan poroda, a bome ni za Rode), dr je samo gledao sa strane i lupio 2 šava jer sam malo pukla,
opet se ja raspisala![]()
Nola ja nikak da rodimNola179 prvotno napisa
prvog sina sam sam prenijela dva dana, a eto s ovim teče sad već treći. ako znaš daj još koji puta stavi kad je ko dežuran iako sam i sama svjesna da su primalje bitnije. da mi se erika pogodi bila bih najsretnija na svijetu!!
Ajde šnapi, ja bi već čestitala![]()
Jedva čekam da čujem novije vijesti iz Varaždina.
Rekao danas dr. da bu ovaj tjedan sigurno![]()
pitao me jel bi indukciju, a l reko ja njemu pa i ne bi bas s obzirom na prvi carski, a i došla sam roditi u Vž zbog prirodnog poroda
on komentirao kako su neke mame nestrpljive kad prenesu pa ne odbijaju ni takve prijedloge.
Porod u rodilištu Varaždin – moja priča
Drage buduće mame,
evo da i ja podijelim svoje iskustvo.
Kao i svaka buduća majka puno sam razmišljala kako će porod izgledati i gdje ću roditi a da to bude jedno pozitivno iskustvo. Izabrala sam Varaždin i nisam pogriješila. Ovo je moj dug prema tom rodilištu. Sve strepnje i strahovi vezani uz porod pokazali su se zapravo nepotrebni. Počelo je oko 6 sati ujutro a da toga nisam ni bila svjesna. Lagani bolovi za koje sam mislila da su neki lažni grčevi jer stvarno nije bolilo nešto jako a budući da mi je to prvo dijete nisam ni znala kako to izgleda. Uz bolove istjecala je i plodna voda što u isprva nisam ni mislila da se radi o plodnoj vodi. Oko 14 sati popodne otišla sam kod svog ginekologa po neku uputnicu (termin mi je bio za 6 dana) i usput ga pitam kako to izgleda kad pukne vodenjak, da li ta voda odjednom iscuri ili kako. I onda me zapravo odgovor ponukao da se lagano spremim za Vž da vidim o čemu se zapravo radi. Ginekolog mi je pojasnio da plodna voda može i lagano curit i da ako je tako nek idem odma u rodilište. Sve vrijeme mene je nešto malo bolilo al ništa strašno. Sama sam sjela u auto i otišla za Vž da „provjerim“ o čemu se radi. Oko 17 sati bila stigla sam u bolnicu gdje me je dočekala doktorica Toth (mlada i jako draga osoba) čija smjena je baš počela. Pregled gotovo i nisam osjetila (za razliku od svog ginekologa koji mi se čini dosta grub) te je ustanovila da je porod zapravo tu. Nisam se tome nadala al...šta je tu je. Stvari (spavačice i ostalo) su bile sa mnom i nakon presvlacenja sestra me otpratila na kat u predrađaonu. Tu je uslijedilo ono standardno, brijanje (što sam učinila doma i sama), klistir i na kraju tuširanje. Bilo me strah klistira (čitajući na internetu kako to izgleda) ali zapravo to i nije ništa strašno. Malo je teško to zadržavat duže vrijeme al dobro...koliko možeš-možeš. U rađaonu sam došla oko 18 h. Dvije mlade babice bile su samo toliko da se upoznamo i potom se povukle i ostavile mene i supruga same. U biti, cijelo vrijeme do sat vremen prije samog poroda suprug i ja smo se smijali i zezali..pričali..vrijeme je prolazilo samo tako. Doktorica Toth je došla nekoliko puta te zadnji put da mi veli kako disati, da ne tiskam još (zadnjih pol sata) i na kraju da veli babicama da je beba blizu (pregled). Sve je islo tako glatko i brzo, moja bebica je prije 23 h bila tu. Predivno biće. Od tog trenutka više se nismo razdvajale osim 4-ti dan u bolnici kada je išla na sunčanje zbog žutice. Na kraju moram reći svim budućim mama da su sestre u bolnici predivne. Ne mogu nać ni jednu zamjerku. I naravno, sveukupan dojam je da je moj izbor rodilišta bio pun pogodak. Hvala svima..sestrama..svim doktorima na odjelu i posebno doktorici Toth.
Sretno budućim majkama.
Baš mi je drago da je sve bilo tako lijepo!
Čestitke na babaču!
krikolar čestitke :D
I meni se dopala dr. Tot, baš je draga.
super je citati lijepe pričeja bial danas i otvorena sam 5 cm! dr. je htio da ostanem u rodilištu, ali trudovi mi nisu bolni, odnosno niti ih ne zamjecujem, pa mi glupo tamo u rodilištu čubiti. sad sam doma pa ću to malo bolje pratiti i krenuti kad ih skuzim.
šnapi, pa to je super!!!
Pa ti si na pola puta!
Držim fige da i dalje bude sve tako lijepo, kako si sama želiš!
šnapi držim fige!!!
Stigla nam je još jedna varaždinska bebica - Vid, noćas u 00.28, 3690/50, VBAC.
šnapi draga, bravoooo!!!![]()
Jupiiiii :D :D :D :DJelka prvotno napisa
Čestitam od!!!!
Vid, dobro nam došao!
Smajlić prvotno napisa
Šnapi,
čestitke na uspješnom VBAC-u i sve najljepše tebi i bebici!![]()
Selite čestitke na forum Čestitamo, može?![]()
cure hvala
eto za kraj osvrt naravno na rodilište i sam porod.
sam porod je trajao 4 sata od kada sam ušla u rađaonu, možda i nije išao baš po našemu planu, ali s obzirom da sam prvi imala carski zbog toga što se dijete zaglavilo u zdjelici nije ni važno.
spuštanje djeteta nije išlo baš brzo i tu sam se izmučila, a odrađivala sam trudove na desnom boku zbog toga da se dijete bolje rotira i pocne spustati. i onda je primalja predložila drip jer su mi trudovi počeli slabjeti, pa sam odbila i rekal da budem još malo ovako, ali napretka nije bilo, pa me muž nagovorio na drip, da vidimo hoće li to ići i ako neće da idemo na carski ako se zaglavio. i onda sam prešla na stol koji se fino može podići u sjedeći s onim nogarima, na dripu sam bila 15 min i rodila u 4 truda![]()
ova beba je bila teža od prve, glavica samo pola cm manja a prošao je kroz zdjelicu tako da moja početna dijagnoza postaje vrlo upitna.
malo su me recnuli jer sam počela pucati, probali su bez toga, ali nije išlo.
primalje su divne, jako nježne i brižne, i dr. je bio jako simpatičan, rađaona za poželjeti, postupci s djetetom za 5. bebač se u ta dva dana nije niti jednom odvojio od mene osim zbog ispitivanja sluha i to na 10 min. sve se radi pred vama i pita vas se za sve. odbila nisam ništa (cjepljenje i slično), malo sam imala situaciju s pedijatricom na kraju, ali i to smo riješili na obostrano zadovoljstvo.
mogu samo reći da ovakav rooming in jako, jako utječe a povezanost s djetetom i to je nešto najljepše što sam doživjela u rodilištu, veliki su pobornici dojenja i to treba iskoristiti ako ste prvorotkinja, puno vas mogu naučiti i pokazati vam. ako ću se odlučit za treću bebu u svakom slučaju ponavljamo Varaždin![]()
Super, šnapi, baš mi je drago zbog tebe! :D
Navodno se nešto promijenilo u zadnje vrijeme po pitanju dohrane beba - čula sam da sestre ne nose bočice bez veze, a ako i treba dohraniti, da hrane bebe na špricu ili čašicu. Govorim o zadnjih mjesec-dva.
Šnapi, čestitam!
Zanima me cisto informativno.
U varazdinu, ako se dogodi da zena rodi na CR, dobije li odmah bebu ili ide ona filozofija da se zena mora oporavljat i sl. I jos, rade li spinalnu anesteziju?