Stranica 9 od 41 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 2033

Tema: Varaždin 5. dio

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mamamišić prvotno napisa
    ti si dovoljno upućena u alternative
    Alternativa is my middle name! 8)
    Ja ću njima lijepo reći da imaju priliku nadmašiti Rijeku, pa nek se malo potrude.
    A kakav je to položaj mačke? Isučeš kandže i sikćeš ko ljuta maca?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zašto je to htio? ne znam. ekipa je bila kao i lutonjici. a njoj je bilo super. ja sam završila na indukciji, pa možda zato. znam samo da je ekipa koja je bila dežurna meni bila hm...mislim da je i kailash imala tog dr.a

ok, ja sam bila 42+1, pa ako mu je to bila 'indikacija', hm. a i prošlo je 19 sati od prokidanja vodenjaka pa mu se valjda nije dalo zezati i čekati stolčić.

kasnije mi je bilo rečeno da sam super prošla, nisu vjerovali da nisam završila na cr (bilo je pokušaja s dr.ove strane, ali ja se nisam dala).

ja sam duboko uvjerena elinor da će sve biti ok i da ćeš na najljepši mogući način roditi. vibram za to.

ovo je samo moje iskustvo. kažem, moguće je da iako smo i beba i ja bile dobro da ja sve išlo u kaskadu zbog mog tjedna trudnoće. joj nikako da završim tu svoju priču o porodu.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sorry, nije kailash, netko drugi je tu na forumu pisao da ju je navedeni dr porađao kao kravu. to smo mm i ja pročitali jutro prije odlaska u rodilište i snuždili. ne mogu sada to naći u pretražniku.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    ja sam duboko uvjerena elinor da će sve biti ok i da ćeš na najljepši mogući način roditi. vibram za to.
    Vjerujem i ja da će sve biti ok, samo nekad trebam vas da me na to podsjetite!
    Imam još jedno pitanje; znam da to već negdje piše na ovim stranicama al sad ne mogu naći: ide li kompletna torba sa mnom u box ili treba posebno pakirati stvari za radjaonu?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sve stvari su s tobom u rađaoni

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da li je neku od vas porađao dr Fara?? meni je on bio super dok sam odlazila na preglede u bolnicu, ali me porodila dr. Tot i sve hvale njoj!! i na drugom porodu bi zeljela da bude ona jer je stvarno super i vrlo pristupacna i postuje zelje. Bio je i dr. Bilopavlović, on je isto svako malo dolazio, ima li koja s njim iskustva?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dr. Tot sam jednom srela i širila je takvu dobru vibru da sam i ja počela priželjkivati da mi bude na porodu!
    Sa dr. Farom sam se srela u tužnoj situaciji (kiretaža) ali bio je ok i odlično obavio posao.
    Dr. Bilopavlovića ne znam, al mislim da sam ovdje negdje pročitala da je super.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni je dr. bilopavlovic u jednom razgovoru u trudnickoj napomenuo da se on trudi da porod bude lijepo iskustvo. meni se cinio ok i vrlo simpa

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene su porodili dr. Fara i dr. Bilopavlović, za obojicu :D !

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jučer sam ležala na ctg-u kad je došla jedna rodilja sa trudovima na 3 min i puknutim vodenjakom, u popriličnim bolovima, drugorotka. Pregledali su je iza paravana pa sam slušala što se dogadja i ostala sam :shock: količinom pitanja kojima su ugnjavili sirotu ženu: ime i prezime njeno i od muža; djevojačko prezime, datum rodjenja, mjesto rodjenja, adresa, telefon, zanimanje, stručna sprema, gdje oboje rade, gdje su se vjenčali, kada su se vjenčali, koliko imaju djece, koliko su djeca na porodu bila duga/teška, broj spontanih, operacije, bolesti, alergije...sve je to trajaloooooooooooo, žena prodisavala trudove, odgovarala teškom mukom. :/ Bilo je to pravo rešetanje od strane dviju sestara.
    Kako ste vi to doživjele i imate li kakav pametan savjet za izbjegavanje procedure?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve što si čula da je pitaju napiši na papir.

I cure, ja vas najljepše molim, hajmo krenuti mijenjati svijet od sebe, pa izbaciti iz riječnika frazu: "doktor me porodio". Žena se porađa sama, nitko to ne radi umjesto nje. Ostali su prisutni na porodu ili u porodu pomažu.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Već učinjeno.
    Samo me zanimalo jel već netko došao s "čitabom".

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa

I cure, ja vas najljepše molim, hajmo krenuti mijenjati svijet od sebe, pa izbaciti iz riječnika frazu: "doktor me porodio". Žena se porađa sama, nitko to ne radi umjesto nje. Ostali su prisutni na porodu ili u porodu pomažu.
    Ja baš i nisam sigurna da mogu reći da sam se sama porodila jer je moja beba došla na svijet uz pomoć carskog reza..

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

uljepšale ste mi dan!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Samo me zanimalo jel već netko došao s "čitabom".

Ja sam došla s "čitabom", ako se pod tim izrazom misli na plan poroda.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije mi jasno zakaj su je to sve ispitivali uoči poroda ako su je mogli već i ranije kad je dolazila na kontrole (ili već na prvom porodu). Pa nije se žena valjda pojavila iz vedrog neba, ili rodila prvo dijete na Marsu. Sve te informacije oni su sigurno mogli dobiti ranije (ili iz njihovog famoznog sustava, ili na ranijim pregledima) tako da mislim da je zbilja bezobrazno tak gnjavit žene s trudovima.

Možda da im netko predloži da na net stave formular koji treba ispunit prije dolaska u bolnicu sa svime kaj bi pitali, pa ko hoće nek ispuni... Mislim, nije da pitaju stvari koje se mijenjaju iz dana u dan, može se to i ranije riješit.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kad sam ja bila u rađaoni, doveli su ženu koja je imala neke komplikacije, ne znam o čemu se radilo, mislim da je išla na carski, ali kad su je doveli ispitivali su je svašta valjda da vide u kakvom je stanju i da li je pri svijesti.

Janicza, ja sam se pojavila "iz vedrog neba" u rodilištu jer mi je cijelu trudnoću pratio privatnik i nijednom nisam bila u rodilištu. Kad mi je u noći puknuo vodenjak, došla sam i donijela uputnicu i gin. knjižicu od privatnika i nitko me nije ni pitao zašto nisam nikad došla na pregled. Isto tak planiram i drugi put, i jedini način na koji mogu dobiti informacije o meni je da me ispitaju kad dođem na porod.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    jedini način na koji mogu dobiti informacije o meni je da me ispitaju kad dođem na porod.
    A mogli bi lijepo uzeti uputnicu i zdravstvenu knjižicu i poslat ženu u radjaonu, a recimo mjesto i datum vjenčanja pitati kad žena dodje u sobu.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj janiczsa prvotno napisa
    Možda da im netko predloži da na net stave formular koji treba ispunit prije dolaska u bolnicu sa svime kaj bi pitali, pa ko hoće nek ispuni... Mislim, nije da pitaju stvari koje se mijenjaju iz dana u dan, može se to i ranije riješit.
    Dobra ideja. Prišapnut ću nekome u rodilištu, pa možda formular i osvane na bolničkom sajtu! 8)

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mene su sve to ispitivali
    to je standardna procedura očito

drugi puta budem rekla neka pitaju MM-a, on je i onako sjedio metar dalje
    a ja se nisam mogla sjetiti niti jednog datuma

napiši sve na papir i daj im kod prijema

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    napiši sve na papir i daj im kod prijema
    Sjela sam za komp i napravila spisak čim sam taj dan došla doma.
    Nekim ženama je dovoljno i pitanje "kako si" da im prestanu trudovi, a ovo sve je puuuuno previše.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne daj se Elinor

napisi na papiru i vise od onog sto su pitali onu zenu, ako im slucajno jos nesto padne na pamet da imaju crno na bijelo. broj cipela, naprimjer. ili konfekcijski broj.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ne daj se Elinor

napisi na papiru i vise od onog sto su pitali onu zenu, ako im slucajno jos nesto padne na pamet da imaju crno na bijelo. broj cipela, naprimjer. ili konfekcijski broj.
    Ne dam se, vidiš da pružam bunkerski otpor birokraciji!
    Sad sam se sjetila još par pitanja: kad je bila prva menstruacija u životu, koliko traje ciklus.
    Konfekcijski broj obavezno, da mi spavaćica savršeno pristaje!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Nekim ženama je dovoljno i pitanje "kako si" da im prestanu trudovi, a ovo sve je puuuuno previše.
    Ja sam došla u rodilište bez trudova jedan sat nakon što mi je puknuo vodenjak i za to vrijeme kad je sestra uzimala podatke trudovi su mi odjednom počeli

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Ja sam došla u rodilište bez trudova jedan sat nakon što mi je puknuo vodenjak i za to vrijeme kad je sestra uzimala podatke trudovi su mi odjednom počeli
    Od muke!

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Još nisam čula da pitaju datum vjenčanja
    kakve to veze ima s pumpom za bicikl

nego, za cca mjesec dana morat ću i ja na pregled u bolnicu, pa
    koga preporučate? i kad da dodjem (jer mi treba oko 40min do Vž)?

ima li nekog na trudničkom tečaju sad u listopadu? MM i ja smo
    markirali ovaj utorak, valjda ne bude problema
    (samo mi nemojte reći da su odradili dva predavanja i da nema idućeg
    utorka)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Po mojem friškom iskustvu, ne isplati se doći prije 10h. Ima puno žena koje čekaju na ctg od ranog jutra i taman se oko 10-11h sve izredaju. Imaju 2 uredjaja i svaka žena leži pola sata.
    Spisak koji dr radi koji dan imaš par postova gore. Naravno, dr. Jukića najtoplije preporučam, a on je četvrtkom.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Lucky2- nisu odrađena dva predavanja, i ima ovaj utorak mislim da će biti predavanje pedijatrice o njezi djeteta, ako ja nešto krivo nisam shvatila.

do koliko sati se primaju knjižice u trudničkoj ambulanti?
    ja mislim da sam pročitala do 11h a nisam sigurna.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Elinor i sunce moje malo, hvala na obavijestima

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lucky2 prvotno napisa
    pitaju i gdje ste se vjenčali
    i kad ti je rođen suprug i gdje
    i još brdo nebitnih stvari....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene su isto iznenadila sva ta silna pitanja u Varaždinu - ne sjećam se da su me kod 1. poroda u Zagrebu to sve ispitali.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    Citiraj Lucky2 prvotno napisa
    pitaju i gdje ste se vjenčali
    i kad ti je rođen suprug i gdje
    i još brdo nebitnih stvari....
    Svašta! :shock: Šta je previše, previše je!

Hajde pitanja tipa zadnja menstruacija, trajanje ciklusa, prošli porodi i sl. još su mi i razumljiva, ali koji đavo njih zanima gdje smo se ja i moj suprug vjenčali?! U Merkuru su mene pitali isto dosta pitanja, ali sve šta ima neke veze sa mojim obiteljskim bolestima ili mojim reproduktivnim sustavom. Ovakve nebitne stvari nisu ni spomenuli.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sve su nam to zakuhali dokoni statističari koji vole crtati grafikone.
    Ni mene nisu ništa pitali na prvom porodu, a na par pitanja je odgovorio MM dok su mene pregledavali.
    Kako bilo da bilo, moj spisak je isprintan i čuči pokraj uputnice.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nda, izgleda da ću si morati napisati šalabahter
    (a i MM-u, za svaki slučaj!)

pepica

Početno porod u Varaždinu

ja rodila uz potporu i pomoć dr. Jukića i MM, mogu reći lako, brzo i na opće zadovoljstvo.na tećaju nismo bili, ali preporućam prisustvo partnera, meni je to pomoglo.
    ni za kojeg dr. nemogu reći ništa negativno, a pregledavala me četa njih (bila u rodilištu 12 dana)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: porod u Varaždinu

Citiraj pepica prvotno napisa
    ja rodila uz potporu i pomoć dr. Jukića i MM, mogu reći lako, brzo i na opće zadovoljstvo.na tećaju nismo bili, ali preporućam prisustvo partnera, meni je to pomoglo.
    ni za kojeg dr. nemogu reći ništa negativno, a pregledavala me četa njih (bila u rodilištu 12 dana)
    Kak je mogao biti muž na porodu ako niste bili na tečaju?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nije to ništa čudno...masa žena je imala partnera na porodu, a nisu išli na tečaj. Ne samo u Varaždinu, nego i u drugim rodilištima. Lijepo se pita osoblje i puste muža. A često ni ne provjeravaju je li se pohađao tečaj ili nije

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

molim pomoć, ja sam iz zagreba i mislim ići rodit u vž. do sad sve sto sam citala nitko nije rekao da je imao problema pri dolasku ili da su nekog vratili u bolnicu u koju pripada iako mi je doktorica rekla da budem oprezna i da se prije dobro raspitam u bolnici. Znate li s kim mogu razgovarati o porodu u vž rodilištu? Da nazovem sestru u trudničkoj ambulanti i pitam, iako se bojim da me ne otpili. U 32 tj smo i vrijeme je da se smirim po pitanju rodilišta. Inače prvi porod pa se svega bojim . Priznaju li trudnički tečaj iz zagreba ili moramo ići u vž? Lijepo molim sve koji imaju svjezije informacije da mi pomognu i napisu kaj sve trebam.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Već je napisano na ovoj temi da primaju sve žene, bez obzira od kud su. Za tečaj ne znam.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

na tečaj možeš u zagrebu, ali u vž ipak moraš platiti 300 kn da bi dobila potvrdu za muža
    nema šanse da te vrate u zg kad porod počne
    nazovi u rodilište primalju Eriku ili dr. Jukića - s njim se možeš dogovoriti sve
    32. tjedan ti je još prerano za kontrole u bolnici, ali ok za tečaj (bilo bi dobro da idete na njega čisto da upoznate sredinu i doktore)

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

šimun wrote:
    [/quote]
    molim pomoć, ja sam iz zagreba i mislim ići rodit u vž. do sad sve sto sam citala nitko nije rekao da je imao problema pri dolasku ili da su nekog vratili u bolnicu u koju pripada iako mi je doktorica rekla da budem oprezna i da se prije dobro raspitam u bolnici. Znate li s kim mogu razgovarati o porodu u vž rodilištu? Da nazovem sestru u trudničkoj ambulanti i pitam, iako se bojim da me ne otpili. U 32 tj smo i vrijeme je da se smirim po pitanju rodilišta. Inače prvi porod pa se svega bojim . Priznaju li trudnički tečaj iz zagreba ili moramo ići u vž? Lijepo molim sve koji imaju svjezije informacije da mi pomognu i napisu kaj sve trebam..[/quote]

Ma kakvi, ne rade probleme, dosta žena dolazi roditi u Vž iz drugih županija, tako da su naviknuti Na pregled trebaš doći u trudničku almbulantu (ne trebaš se najavljivati telefonom) sa svojom trudničkom knjižicom i svim dokumentima što spadaju u nju, a za svaki pregled trebaš uputnicu od svog ginekologa.
    4 tjedna prije termina (ili 2 tjedna) je dovoljno za početi preglede u bolnici u Vž ako tamo misliš roditi. Ja sam rodila 10 dana prije termina, tako da računaš i mogućnost da rodiš prije termina pa je po meni 2 tjedna prije termina dosta "na knap".

sunce moje malo wrote:
    [quote]do koliko sati se primaju knjižice u trudničkoj ambulanti?

Dolazila sam uvijek oko 11:30 u trudničku ambulantu. Taman se tada uvijek smanjila gužva, a sestre uzimaju knjižice kako tko dolazi. Čak i kad sam došla u 12h nisu me pitale zašto sam došla tako kasno i uredno su mi uzele knjižicu i odmah sam bila na redu za CTG tako da preporučam doći iza 11h da ne čekaš satima u čekaonici.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

šimun wrote:
    molim pomoć, ja sam iz zagreba i mislim ići rodit u vž. do sad sve sto sam citala nitko nije rekao da je imao problema pri dolasku ili da su nekog vratili u bolnicu u koju pripada iako mi je doktorica rekla da budem oprezna i da se prije dobro raspitam u bolnici. Znate li s kim mogu razgovarati o porodu u vž rodilištu? Da nazovem sestru u trudničkoj ambulanti i pitam, iako se bojim da me ne otpili. U 32 tj smo i vrijeme je da se smirim po pitanju rodilišta. Inače prvi porod pa se svega bojim . Priznaju li trudnički tečaj iz zagreba ili moramo ići u vž? Lijepo molim sve koji imaju svjezije informacije da mi pomognu i napisu kaj sve trebam..
    Ma kakvi, ne rade probleme, dosta žena dolazi roditi u Vž iz drugih županija, tako da su naviknuti Na pregled trebaš doći u trudničku almbulantu (ne trebaš se najavljivati telefonom) sa svojom trudničkom knjižicom i svim dokumentima što spadaju u nju, a za svaki pregled trebaš uputnicu od svog ginekologa.
    4 tjedna prije termina (ili 2 tjedna) je dovoljno za početi preglede u bolnici u Vž ako tamo misliš roditi. Ja sam rodila 10 dana prije termina, tako da računaš i mogućnost da rodiš prije termina pa je po meni 2 tjedna prije termina dosta "na knap".

sunce moje malo wrote:
    Dolazila sam uvijek oko 11:30 u trudničku ambulantu. Taman se tada uvijek smanjila gužva, a sestre uzimaju knjižice kako tko dolazi. Čak i kad sam došla u 12h nisu me pitale zašto sam došla tako kasno i uredno su mi uzele knjižicu i odmah sam bila na redu za CTG tako da preporučam doći iza 11h da ne čekaš satima u čekaonici.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    šimun wrote:
    molim pomoć, ja sam iz zagreba i mislim ići rodit u vž. do sad sve sto sam citala nitko nije rekao da je imao problema pri dolasku ili da su nekog vratili u bolnicu u koju pripada iako mi je doktorica rekla da budem oprezna i da se prije dobro raspitam u bolnici. Znate li s kim mogu razgovarati o porodu u vž rodilištu? Da nazovem sestru u trudničkoj ambulanti i pitam, iako se bojim da me ne otpili. U 32 tj smo i vrijeme je da se smirim po pitanju rodilišta. Inače prvi porod pa se svega bojim . Priznaju li trudnički tečaj iz zagreba ili moramo ići u vž? Lijepo molim sve koji imaju svjezije informacije da mi pomognu i napisu kaj sve trebam..

sunce moje malo wrote:
    Hvala vam puno puno...sad sam mirna i konačno je donešena odluka o rodilištu :D . U utorak krećemo na tečaj u vž.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

imam jedno pitanje za cure koje su rodile u vž-u a nisu iz vž-a.
    kako ide prijava djeteta? kako se dobije rodni list?
    jel ga oni pošalju na našu adresu ili mi moramo po njega u vž?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Rodni list se treba podići u Varaždinu. Ali to se napravi jednom, uzmete odjednom više komada i više se ne zezate s tim

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam zamolila ljubazne tete u VŽ poreznoj i one su mi poslale poštom. Prije toga sam ja njima poslala sve kaj su me tražile plus neš sitno novaca za valjda biljege.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Prijavit se treba u VŽ ali... TM i ti možete dati izjavu o imenu u najbližoj općini a poslije TM može sam u VŽ prijaviti dijete s tim da treba imat tvoju osobnu i naravno izjavu o imenu . Zagreb je spojen s svim općinama tako da osim prvog rodnog lista kojeg dobiješ pri prijavi svaki sljedeći rodni list možeš podizati u zagrebačkoj općini( to vrijedi samo za ZG!!!)

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Prijavit se treba u VŽ ali... TM i ti možete dati izjavu o imenu u najbližoj općini a poslije TM može sam u VŽ prijaviti dijete s tim da treba imat tvoju osobnu i naravno izjavu o imenu . Zagreb je spojen s svim općinama tako da osim prvog rodnog lista kojeg dobiješ pri prijavi svaki sljedeći rodni list možeš podizati u svojoj općini( to vrijedi samo za ZG!!!)

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nia Zg i Jelka- hvala na odgovoru

tocekica- nisam zg već zg županija pa nisam te sreće

sutra zovem vž matični ured da se sve raspitam unaprijed.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa
    imam jedno pitanje za cure koje su rodile u vž-u a nisu iz vž-a.
    kako ide prijava djeteta? kako se dobije rodni list?
    jel ga oni pošalju na našu adresu ili mi moramo po njega u vž?
    mi smo marge prijavili u zagrebu u draškovićevoj. oni su poslali pismo s potrebnim dokumentima i novcima u varaždin, a nama su na kućnu adresu stigli dokumenti.

Stranica 9 od 41 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •