šimun wrote:
[/quote]
molim pomoć, ja sam iz zagreba i mislim ići rodit u vž. do sad sve sto sam citala nitko nije rekao da je imao problema pri dolasku ili da su nekog vratili u bolnicu u koju pripada iako mi je doktorica rekla da budem oprezna i da se prije dobro raspitam u bolnici. Znate li s kim mogu razgovarati o porodu u vž rodilištu? Da nazovem sestru u trudničkoj ambulanti i pitam, iako se bojim da me ne otpili. U 32 tj smo i vrijeme je da se smirim po pitanju rodilišta. Inače prvi porod pa se svega bojim . Priznaju li trudnički tečaj iz zagreba ili moramo ići u vž? Lijepo molim sve koji imaju svjezije informacije da mi pomognu i napisu kaj sve trebam..[/quote]

Ma kakvi, ne rade probleme, dosta žena dolazi roditi u Vž iz drugih županija, tako da su naviknuti Na pregled trebaš doći u trudničku almbulantu (ne trebaš se najavljivati telefonom) sa svojom trudničkom knjižicom i svim dokumentima što spadaju u nju, a za svaki pregled trebaš uputnicu od svog ginekologa.
4 tjedna prije termina (ili 2 tjedna) je dovoljno za početi preglede u bolnici u Vž ako tamo misliš roditi. Ja sam rodila 10 dana prije termina, tako da računaš i mogućnost da rodiš prije termina pa je po meni 2 tjedna prije termina dosta "na knap".

sunce moje malo wrote:
[quote]do koliko sati se primaju knjižice u trudničkoj ambulanti?
ja mislim da sam pročitala do 11h a nisam sigurna.

Dolazila sam uvijek oko 11:30 u trudničku ambulantu. Taman se tada uvijek smanjila gužva, a sestre uzimaju knjižice kako tko dolazi. Čak i kad sam došla u 12h nisu me pitale zašto sam došla tako kasno i uredno su mi uzele knjižicu i odmah sam bila na redu za CTG tako da preporučam doći iza 11h da ne čekaš satima u čekaonici.