Nisam do sada sudjelovala u raspravama, ali eto i da ja kažem svoje iskustvo o Varaždinskom rodilištu, tj. njihovoj ambulanti.
Prvi put sam došla kad sam bila 39 tjedan. Bila sam u utorak kad je bila dr. Špoljarić. Jako neugodan pregled i još k tome nije mogla obaviti amnioskopiju, kao ne može se. Drugi put kod dr. Fare u petak. Pregled ugodan i obavio amnioskopiju bez pol frke. Baš mi je bio ok, još mi je napravio i uzv i dobila sam sličicu bebača. Odmah mi se je svidio. Slijedeći pregled 40 tjedan, opet dr. Špoljarić koja me pregledava kao kravu i još se čudi kako me je Fara uspio amnioskopirati :? Jedva je to obavila uz bolove. Plodna voda: mliječna. Taj dan sam imala krvavi iscjedak Kontrola za dva dana (jučer) kod dr. Jukića. Pregled ugodan, amnioskopiju obavio bez problema. Plodna voda:čista. Kaže:" nećete još roditi. Kad budete 41 tjedan ponuditi ćemo vam indukciju". Kontrola u ponedjeljak, kod zloglasne dr. Dombaj. Tada ću biti 40+6.
Iskreno nadam se da ću do tada roditi i izbjeći neugodan pregled kod nje, jer navodno nije baš nježna. Zaključak: Muški su pažljiviji i nježniji.
Pitanje: Da li netko zna ako se dogovara indukcija, da li se bira doktor ili se dogovor obavlja u ambulanti? Svakako bih htjela izbjeći dr. Dombaj i Špoljarić.