-
Ja sam zadnja tri pregleda išla kod dr Jukića. I nisam htjela ići kod nikoga drugoga. Na zadnjem pregledu me je samoiniciativno pitao kakve su moje želje i prohtjevi. Ja sam samo rekla što prirodniji porod po mogućnosti na stolčiću ili u nekom položaju koji je ugodniji od ležečeg. On je samo rekao da mu je sve jasno. Poslje sam pitala da li ima potrebe da prokomentiramo moj plan poroda, na što je odgovorio da nema da mu je sve jasno ali je napomenuo da je možda bolje na licu mjesta tražiti ono što želim jer je moguće da naletim na ekipu koja nije sklona praksi čitanja plana poroda pa da bi guranje plana poroda u prvi plan odmah u startu moglo navući negativne reakcije. To mi se baš ne sviđa ali je nažalost ova taktika puno bolja i mudrija. Znala sam u startu da u VŽ postoji dio osoblja koji ne podržava dr Jukića i sestru Eriku.
Erika je nekolikoputa napomenula da ne treba rano doći u rodilište, jer kada se trudovi uhodaju nije bitno koja "ekipa" je u smjeni jer se s takvim uhodanim trudovima može dobiti sve što se traži i nema puno prostora za interveniranje (što je živa istina), a osim toga da su babice uglavnom sklone prirodnom porodu i da su za to sve educirane, a one su najbitnije. Eto mene je to spriječilo da krenem ranije u vž a onda se ispostavilo da neću stići jer su se trudovi "predobro" uhodali.
Žao mi je da su takve sestre na babinjačama u VŽ! Onda mi se čak čini da su sestre na odjelu babinjača na SD puno puno korektnije, iako naravno ima negativnih iznimaka.
U trudničkoj ambulanti u VŽ sestra često napomene da im je gužva zbog trudnica "izvana". Ali meni je ta njihova nazovi gužva izgledala smješno u usporedbi s ambulantom na SD pa ju nisam uzimala za ozbiljno. Inače je sestra simpatična i draga.
VŽ mi je ostao u dobrom sjećanju iako nisam tamo rodila. Otvorenost sestre Erike i dr. Jukića svakako treba podržati jer bi nam svima bilo ljepše da je takvih osoba u našim rodilištima više.
U svakom slučaju IPAK ispada ako želite 100% biti sigurne da ćete dobiti prirodan porod i ugodno ophođenje osoblja u svim odjelima da svakako trebate izbjeći SVA HR rodilišta - nažalost!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma